واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ظریف: تعامل از فشار موفقیت آمیز تر است/ همه کشورهای حاضر در مذاکرات وین درگیر چالش های افراط گرایی هستند
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در گفت وگو با شبکه «سی بی اس نیوز» گفت: دستاورد فعلی ما در زمینه موضوع هسته ای نشان داد گفت وگو، تعامل و احترام موفقیت آمیزتر از فشار و زور است.
آفتاب : ظریف در این مصاحبه که در پی اعلام جمع بندی مذاکرات هسته ای منتشر شد، با اشاره به اینکه نزدیک سه هفته مذاکرات فشرده در وین برای رسیدن به جزئیات توافق ارزشمند بود، گفت: توانسته ایم حل و فصل مساله ای را آغاز کنیم که افراد زیادی آن را منشا تنش در منطقه ما می دانستند و به نظر من دستاورد بسیار مهم این است که اکنون راهکاری برای حل آن به دست آورده ایم.
وزیر خارجه ایران تاکید کرد: (دستاورد فعلی ما) این حقیقت را تایید می کند که گفت وگو، تعامل و احترام بسیار موفقیت آمیزتر از فشار و زور است. یک سال قبل (به طرف مقابل) گفتم 30 سال فشار و زور را امتحان کرده اید، اکنون احترام را بسنجید.
ظریف با اشاره به اینکه ماهیت توافق فراتر از صرفا (حل و فصل) اختلافات ایران و آمریکا است، بیان کرد: پنج کشور دیگر نیز در این روند مشارکت داشتند و همه کشورهای حاضر در مذاکرات با چالش های افراط گرایی، فرقه گرایی و امثال آن دست به گریبان هستند.
وی ادامه داد: باید بر مبنای توافق به دست آمده باید به شکلی برای حل و فصل چالش های یادشده اقدام کنیم که تمایل و آینده نگری جدی و نه تنها جلب رضایت های سیاسی در عرصه داخلی را منعکس کند.
سی بی اس نیوز گزارش داد: از آنجا که ایران به عنوان بخشی از مفاد توافق به نزدیک به 100 میلیارد دلار از درامدهای توقیف شده اش دست می یابد، ظریف گفت که تهران از مدت ها قبل خود را برای این امر آماده کرده است.
وزیر خارجه ایران گفت: برنامه توسعه گسترده ای برای کشور داریم، بهبود شرایط زندگی مردم، وضعیت اقتصادی و تحکیم تاسیسات زیربنایی از جمله اهداف ماست و البته با تحریم های شدید هم توانستیم به رکود اقتصادی پایان دهیم.
وی همچنین با رد نگرانی برخی اعضای کنگره آمریکا مبنی بر استفاده تهران از منابع نقدی به دست آمده در پی توافق برای کمک به گروه های شبه نظامی در منطقه خاورمیانه گفت: اول اینکه ایران همواره به دنبال ثبات در منطقه خاورمیانه و تنها کشوری است که به صورت جدی با گروه تروریستی داعش مبارزه کرده است. در همه مناطق که داعش در خاورمیانه ظهور کرده با آنها جنگیده ایم و تنها قدرتی هستیم که توانایی مبارزه را با این گروه تروریستی دارد.
ظریف یادآور شد: ما باید توانایی های دفاعی خود را حفظ کنیم و این کار را خواهیم کرد، اما توانایی های ما همواره دفاعی بوده است. نباید فراموش کرد ایران در 250 سال گذشته هرگز به کشوری حمله نکرده است.
وزیر امور خارجه ایران گفت که اطلاعات نادرست زیادی در مورد اقدامات و همچنین نیات ایران اخیرا منتشر شده است.
ظریف اظهار کرد: به نظر من با بحرانی غیرضروری روبرو بودیم که صرفا فضا را تاریک و غبارآلود کرد و در این فضا داعش توانست جای پای خود را در منطقه یافته و گسترش دهد و اکنون به تهدیدی هویتی برای منطقه و فراتر از آن تبدیل شده است. حال که غبار فرو نشسته است می توانیم مسائل واقعی را حل و فصل کنیم به جای اینکه به حل مسائل دروغین و جعلی بپردازیم.
سی بی اس نیوز در ادامه نوشت یکی از موضوعات دشوار در مذاکرات دسترسی ناظران به سایت های نظامی ایران بوده که به گفته ظریف مخالفت ایران با این اقدام از روی نیات بدخواهانه نبوده است.
وزیر خارجه ایران گفت: همه کشورها اسرار نظامی دارند که می خواهند حفظ شود، ما از این موضوع مطمئن بودیم و بر این اساس توافق کردیم. سازوکارها و روندهای بین المللی وجود دارد و ایران پذیرفته که بر اساس سازوکار بین المللی مورد موافقت برای شفافیت همکاری کند و ما به وظایف و تعهدات خود عمل می کنیم؛ همانطور که همواره این کار را کردیم.
شبکه خبری آمریکایی در ادامه گزارش داد: در حالی که جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه ای پیش از این به سی بی اس نیوز گفته بود از بابت رفتار بعدی ایران مطمئن نیست، ظریف در واکنشی به این جمله گفت که او هم می تواند نظر مشابهی در مورد واشنگتن داشته باشد.
وی تصریح کرد: به نظرم باید گام به گام پیش برویم، خواهیم دید که آیا این توافق هسته ای می تواند در دیوار بی اعتمادی ایران و آمریکا و ایران و غرب شکافی ایجاد کند یا خیر؟.
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]