واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۳۸ق.ظ)
واکنش اينستاگرامي ابتکار به توافق؛ بيم و اميد براي بهبود محيط زيست ايران با گذشتن از سد تحريم موج - معصومه ابتکار در واکنش به توافق انجام گرفته و تاثير آن بر محيط زيست ايران و جهان گفته است: امروز گام بلندي براي کمک به مهار گازهاي گلخانه اي توليد شده توسط صنايع، نيروگاه ها و بخش نفت برداشته شد. همين طور دستيابي به فناوري هاي موثر در اصلاح الگوي آب با توجه به خشکسالي وسيع آسان مي شود.
به گزارش خبرنگار موج، هم زمان با اعلام توافق تاريخي ايران و کشورهاي ۱+۵، علاوه بر بخش هاي سياسي، اميدهاي زيادي براي بهبود اوضاع اجتماعي و فرهنگي به وجود آمد؛ اين اميدواري نه تنها در ميان عامه مردم که در ميان مسوولان و صاحبنظران کشور نيز ديده مي شود.
اميدي که با بيم همراه است، در حوزه محيط زيست کشور هم پس از اعلام نتايج اوليه توافق با نخستين واکنش از سوي رييس سازمان محيط زيست و متني بود که در صفحه شخصي اينستاگرامش ديدگاههاي خود ارائه کرده است.
مهار گازهاي گلخانه اي توليد شده و دستيابي به فناوري هاي موثر در اصلاح الگوي آب با پايان يافتن تحريم ها ممکن مي شود
معصومه ابتکار در واکنش به اين توافق و تاثير آن بر محيط زيست ايران و جهان در چنين نوشت: نهايي شدن توافق هسته اي در روزهاي پاياني ماه مبارک رمضان واقعه اي تاريخي و سرنوشت ساز است. وقتي جهان در گردابي از تخاصم و درگيري افتاده و منطقه در آتش افراط گرايي مي سوزد، پيروزي گفت و گو و تعامل اتفاقي منحصر به فرد و کم نظير است که مي تواند سرنوشت ها را از نو باز بنويسد.
اين توافق مي تواند فضاي اقتصادي داخل کشور را نيز در يک شرايط نوين و متعادلي قرار دهد، چراکه امکان حضور سالم بخش خصوصي و سرمايه گذاري سالم فراهم مي شود و بر عکس عرصه براي دلالان تحريم و آناني که از محدوديت ها براي پيشبرد معاملات غير رسمي، غيرقانوني و قاچاق استفاده مي کردند، تنگ خواهد شد.
به علاوه امکان حضور صنايع و فناوري هاي سبز براي حل مشکلات محيط زيستي کشور تسهيل شده و اميد مي رود فشار از روي منابع طبيعي برداشته شود.
چنانچه اين تفاهم مي تواند زمينه را براي همکاري بيشتر با کشورهاي صنعتي که صاحب استانداردها و تجربيات زيست محيطي ارزشمندي هستند فراهم کند. به ويژه براي ارتقاي استانداردها در صنايع سنگين و نيز صنايع نفت و گاز که به کاهش ميزان گازهاي گلخانه اي کمک مي کند.
بهعبارتديگر امروز گام بلندي براي کمک به مهار گازهاي گلخانهاي توليدشده توسط صنايع، نيروگاهها و بخش نفت برداشته شد. همينطور دستيابي به فناوريهاي موثر در اصلاح الگوي آب با توجه به خشکسالي وسيع آسان ميشود.
اميدوارم همچنان که اين توافق در سطح بينالمللي و در شرايطي دشوار موفق به ايجاد وفاق شد، سبب تعميق وفاق ملي در عرصههاي مختلف اجتماعي و سياسي براي پيشبرد برنامههاي دولت تدبير و اميد نيز بشود.
اميدوارم که فرداي اجراي توافق که ميلياردها دلار سرمايههاي بلوکهشده ما به کشور وارد ميشود دوباره به کيسه سدسازان، جاده سازان، ساختمانسازان و توليدکنندگان خودروهاي بيکيفيت و آلودهکننده نرود
حسين آخاني يکي از کارشناسان برجسته محيطزيست و از منتقدان معصومه ابتکار نيز در يادداشتي عنوان کرد: دورنماي فرداي توافق هستهاي اميدوارم که فرداي اجراي توافق که ميلياردها دلار سرمايههاي بلوکهشده ما به کشور وارد ميشود مجدد به کيسه سدسازان، جاده سازان، ساختمانسازان و توليدکنندگان خودروهاي بيکيفيت و آلودهکننده و يا واردکنندگان کالاهاي بنجل چيني نرود.
بهعوض با تغيير نگاه سختافزاري به نرمافزاري و توسعه پايدار و حفظ محيطزيست، هم کشاورزي خود را کارآمدتر، هم مصرف آب را بهينهتر و از همه مهمتر مقوله فراموششده آموزش و فرهنگ را مجددا روح ديگري ببخشيم. آموزش مصرف آب را بايد از مهدهاي کودک و مدارس شروع کرد و آنهم فقط به مدد سرمايهگذاري در آموزش و استفاده از دهها هزار دانشآموخته محيطزيست ممکن است. بازگشايي ارتباط با کشورهايي که از دانش و مديريت حسابشده برخوردارند ميتواند ما را در اين مسير کمک کند. اگر منابع مالي خودمان را بهدرستي هزينه کنيم، از خروج بهترين دانشمندان اين مملکت جلوگيري ميکنيم، آناني که در سفر آمريکا دهها نفرشان را ديدم و اشک حسرت ريختم که چرا تربيتشدگان ما در خدمت کشوري هستند که بيش از سه دهه از دشمنان جدي ما بهحساب ميآيد.
انتظار افکار عمومي از سازمان محيطزيست با برداشته شدن تحريمها
شهربانو اماني، مشاور سازمان حفاظت محيطزيست نيز درواکنش به اعلام نتايج توافق نوشت: غياب سرمايهگذاران داخلي و خارجي در برنامههاي دولت براي خروج از اقتصاد رکودي و تورمي مشکلات زيادي را براي کشور ايجاد کرده بود که طبيعتا با اين توافقات حاصلشده سرمايهگذاري داخلي شتاب بيشتري خواهد گرفت. براي سازمان حفاظت محيطزيست اما اين توافق تيغي دو لبه تلقي ميشود که از سويي باعث ميشود اين سازمان فرصت بيشتري براي ارزيابي طرحهاي محيط زيستي بر مبناي توسعه پايدار بيابد و از فشاري که براي بهرهگيري صرف از محصولات بومي در کشور وجود دارد کاسته شده و کالاها و مايحتاج خارجي نيز از اين طريق وارد کشور بشود و از سوي ديگر، انتظارهاي جديدي در مورد اين سازمان ايجاد خواهد شد و افکار عمومي منتظرند تمام مشکلاتي که تا پيشازاين مسوولان براي معضلات مختلف محيط زيستي اعم از ريز گردها و يا واردات بنزين و آلودگي هوا، عنوان ميکرده و تحريمها را عامل اصلي قلمداد ميکردند دير يا زود برطرف شود. تصميم سازمان محيطزيست در اين زمينه بسيار مهم تلقي ميشود و بايد منتظر فشارها و چالشهاي جديد براي سازمان در آينده باشيم.
آخاني در ادامه اظهارنظرش به اميدهايش از نتايج اين توافق براي محيطزيست ايران اشاره کرد و گفت: اميد ميرود حالا که اين توافقات حاصلشده سرمايهگذاران ايراني در سراسر دنيا براي کار و تلاش در عرصه داخلي و واردکردن سرمايه مالي خود به ايران اقدام کنند و البته براي تمام پروژهها و فعاليتهاي عمراني خود به پيوستهاي زيستمحيطي هم توجه کنند. بهعبارتديگر، لازم است در تمام پروژههايي که از اين به بعد بايد منتظر رونق آن در کشور باشيم، با تاييد سازمان حفاظت محيطزيست همراه شود و تنها در اين صورت است که ميتوان به تحقق توسعه پايدار اميدوار بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]