واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: لیلاز: تاثیر توافق هستهای بر اقتصاد ایران یکشبه صورت نمیگیرد/ افزایش تولید نفت به سطح پیشاتحریم دست کم یک سال به طول خواهد انجامید
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: افزایش تولید نفت به سطح پیشاتحریم دست کم یک سال طول خواهد کشید و حتی رسیدن سطح صادرات نفت خام در این یک سال به حدود روزانه ۲ میلیون بشکه نیز از کمترین درآمد ارزی در اوج دوران تحریم یعنی ۶۵ میلیارد دلار سال ۹۲ به مراتب کمتر خواهد بود.
به گزارش نامه نیوز، سعید لیلاز رئیس کمیته اقتصادی حزب کارگزاران سازندگی ایران در سرمقاله هفتهنامه صدا منتسب به این حزب در مورد توافق هستهای و تأثیر آن بر اقتصاد کشور سخن گفته است.
وی در این سرمقاله آورده که احتمالاً مهمترین وظیفه دولت حسن روحانی در فردای توافق هستهای کنترل انتظارات است چرا که در چهار سال اخیر کوهی از انتظارات واقعی یا غیرواقعی در همه ساختار اجتماعی طبقاتی سیاسی و اقتصادی ایران از یک توافق هستهای احتمالی میان غرب و ایران انباشته شده و به لحاظ روانی بر ابعاد و شدت آن چنان افزوده شده که در فردای توافق همراه با فشار مضاعف و ساختگی رقبا و دشمنان دولت یکباره فوران کرده و نظام اداری و تصمیمگیری دولت را تحت فشار بیسابقه قرار خواهد داد. لیلاز همچنین تصریح کرده است که نقطه خطرات در این فوران آتشفشان انتظارات هر دم فزاینده در دو جا است نخست آنکه گرچه بر سر ابعاد ژرفای تأثیر تحریمها بر وخامت اوضاع اقتصادی ایران و به تبع آن پیامدهای مثبت لغو این تحریمها بر اقتصاد، مناقشه و اختلافات بسیار است اما همگان دست کم بر این واقعیت اتفاق نظر دارند که تحولات مثبت اقتصادی پس از توافق اولاً یک شبه نخواهد بود و تدریجاً و حتی با تأخیر رخ خواهد داد. رئیس کمیته اقتصادی حزب کارگزاران سازندگی در سرمقاله خود نوشته است که فوریترین اثر توافق هستهای اثر روانی بر فضای عمومی کسب و کار کشور است که بخش اصلی آن در طول دو سال گذشته و بر اثر سیاست اقتصاد اجتماعی ثباتآفرین دولت حسن روحانی «پیشخور» شده و تنها تا حدودی در فردای توافق بر بازار بورس تهران و تا حدی خفیفتر بر بازار ارز و طلا ظاهر خواهد شد. در سرمقاله وی آمده که افزایش تولید نفت به سطح پیشاتحریم دست کم یک سال طول خواهد کشید و حتی رسیدن سطح صادرات نفت خام در این یک سال به حدود روزانه 2 میلیون بشکه نیز با توجه به کاهش شدید قیمت جهانی نفت خام درآمد ارزی حاصل از صادرات این کالا را به حدود 43 میلیارد دلار خواهد رساند که از کمترین درآمد ارزی در اوج دوران تحریم یعنی 65 میلیارد دلار سال 92 به مراتب کمتر خواهد بود. لیلاز خاطرنشان کرده که لغو تحریمها ولو آنکه از نظر تبلغاتی یا سیاسی یا حتی سطوح تصمیمگیری بینالمللی «یک شبه» صورت بگیرد اجرا و به تبع آن تظاهر عملیاتی آن بر اقتصاد ایران تا ماهها به طور خواهد انجامید بنابراین نمیتوان انتظار داشت که آثار این لغو تحریمها بر اقتصاد واقعی ایران یا حتی از آن پائینتر بر سطح معیشت مردم فوری و یک شبه باشد. در پایان سرمقاله این کارشناس اقتصادی آمده است: ما ملت بزرگ ایران از مسئولان و گروههای سیاسی محترم گرفته تا همه ملت ایران بار دیگر و شاید برای آخرین بار در معرض آزمون بزرگ قرار گرفتیم. آیا این بار نیز مانند تجربیات پیشین در برابر تلألو دلارهای نفتی که بنا به قیمت کنونی نفت خام در جهان ظاهراً احتمالی برای تکرار و افزایش دست کم در کوتاه یا میانمدت ندارد عنان اختیار از کف میدهیم یا نه.
منبع: فارس
۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]