واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۵۲ق.ظ)
ديدار سفير افغانستان با معاون وزير راه و شهرسازي/احداث پل دوم سوارهرو ميلک بر روي رودخانه مرزي هيرمند موج - سفير کشور جمهوري اسلامي افغانستان براي پيگيري توافقات پنجمين اجلاس همکاريهاي حملونقل جادهاي و همچنين رسيدگي به وضعيت جادههاي ترانزيتي افغانستان با مدير کل دفتر ترانزيت و پايانههاي مرزي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي ايران ديدار و گفتوگو کرد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي، محمدجواد عطرچيان، مدير کل دفتر ترانزيت و پايانههاي مرزي، اظهار کرد: در پي ربوده شدن دو راننده ايراني توسط اشرار در جاده گمرک اسلام قلعه افغانستان به شهر هرات و شرايط بحراني در جاده ترانزيتي افغانستان و همچنين پيگيري توافقات پنجمين اجلاس همکاريهاي حملونقل جادهاي که در تاريخ ۳۰ ارديبهشت سال جاري در تهران و در سطح معاونين وزراي راه و شهرسازي و حملونقل دو کشور برگزار شد، از احمدنور، سفير کشور جمهوري اسلامي افغانستان، دعوت به عمل آمد.
عطرچيان افزود: طرف ايراني در اين ملاقات با اظهار نگراني در خصوص کاهش امنيت در جادههاي افغانستان بهويژه در جاده گمرک اسلامقلعه – شهر هرات، خواستار اتخاذ اقدامات و تدابير لازم از جمله برقراري اسکورت براي ناوگان ايراني و همچنين افزايش نيروهاي پليس در منطقه يادشده، شد.
وي افزود: با توجه به اينکه طبق توافقات پنجمين اجلاس همکاريهاي حملونقل جادهاي مقرر شد بازديد ميداني از سوي کارشناسان دو کشور از پايانه مرزي ميلک و گمرک زرنج به منظور بررسي مشکلات ناوگان جادهاي ايراني و افغاني در تاريخ ۱۱ مرداد سال جاري صورت گرفت، دو طرف بر انجام اين امر تأکيد و انجام بازديدهاي ميداني دورهاي را امري ضروري و گامي در جهت رفع مشکلات و توسعه همکاريهاي حملونقل جادهاي فيمابين اعلام کردند.
عطرچيان از ديگر موضوعات مطرح شده در اين جلسه را احداث پل دوم سوارهرو ميلک بر روي رودخانه مرزي هيرمند در استان سيستان و بلوچستان اعلام کرد و افزود: طرف ايراني اظهار کرد که با توجه به روند رو به رشد تردد ناوگان جادهاي و مسافر در آن منطقه، احداث اين پل جديد منتهي به تسهيلات بيشتر و سرعت جابجايي کالا و مسافر بين دو کشور خواهد شد، شرکت مشاور ايراني مطالعات مربوط به ساخت پل جديد را تکميل و از طريق مجاري ديپلماتيک جهت اخذ نظرات مقامات مربوطه افغانستان به آن کشور ارسال شده است تا پس از بررسي از سوي طرف افغاني و انعقاد تفاهمنامه مربوطه عمليات احداث آن آغاز کردند.
مدير کل دفتر ترانزيت و پايانههاي مرزي افزود: يکي از مسائل بسيار حائز اهميت که طي چند سال اخير سازمان متبوع آن را از طرف افغاني پيگيري مينمايد استقرار نمايندگي شرکتهاي بيمه افغاني در مبادي ورودي آن کشور است که در اين جلسه مجددا طرف ايراني خواستار استقرار نمايندگي شرکتهاي بيمه افغاني در گمرکات ورودي آن کشور شد.
وي يادآور شد: از موضوعات بسيار مهم که در جريان پنجمين اجلاس موارد موافقت دو کشور قرار گرفت، حذف عوارض رودپاس از ناوگان جادهاي دو کشور بود که تاکنون از طرف افغاني عملياتي نشده است.
در ادامه اين گزارش احمد نور سفير جمهوري افغانستان ضمن ابراز تشکر و قدرداني از دعوت به عمل آمده و خشنودي خود از روند رو به رشد همکاريهاي اقتصادي و حملونقلي بين دو کشور اعلام کرد: توسعه همکاريهاي حملونقل جادهاي با جمهوري اسلامي ايران براي دولت افغانستان از جايگاه ويژهاي برخوردار است و در جريان ملاقات رئيسجمهور افغانستان با روحاني رئيسجمهور جمهوري اسلامي ايران بر توسعه هرچه بيشتر روابط اقتصادي بين دو طرف تأکيد کردند.
وي تأکيد کرد: پيگيري توافقات پنجمين اجلاس با اولويت مورد پيگيري قرار ميگيرد و در ارتباط با افزايش امنيت در جاده اسلام قلعه به شهر هرات موضوع به دولت متبوع جهت اتخاذ تدابير لازم منعکس ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]