محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830505101
گفتمانسازی، وظیفهی اصلی جنبش دانشجویی
واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
گفتمانسازی، وظیفهی اصلی جنبش دانشجویی
رهبر انقلاب در دیدار اخیر با دانشجویان، چند مطالبهی محوری مرتبط با نقش گفتمانسازی دانشجویان را مطرح فرمودند؛ از جمله تأکید بر گفتمانسازی دانشجویان در موضوع اقتصاد مقاومتی، اهمیت نقش تصمیمسازی دانشجویان و الزامات تأثیرگذاری در این زمینه .
رهبر انقلاب در دیدار اخیر با دانشجویان، چند مطالبهی محوری مرتبط با نقش گفتمانسازی دانشجویان را مطرح فرمودند؛ از جمله تأکید بر گفتمانسازی دانشجویان در موضوع اقتصاد مقاومتی، اهمیت نقش تصمیمسازی دانشجویان و الزامات تأثیرگذاری در این زمینه و همچنین ضرورت تعامل بیشتر با بدنهی دانشجویان، جذب بیشتر دانشجویان در تشکلها، اثرگذاری بیشتر تشکلها بر محیط دانشگاه و به تبع آن تأثیر دانشجویان بر محیط کشور. نظر به اهمیت این موارد و کمرنگ شدن نقش گفتمانساز تشکلهای دانشجویی در دانشگاهها، در این یادداشت بهدنبال تبیین اهمیت این نقش و جایگاه آن در منظومهی سیاسی جمهوری اسلامی هستیم.
هدف غایی حکومت دینی
آنگونه که از مبانی انقلاب اسلامی برداشت میشود، هدف غایی حکومت اسلامی تعالی انسان و سعادت اوست و همهی عرصهها و مسائل دیگر بهنوعی در خدمت این عرصه قرار میگیرد. بهعنوان صریحترین مثال، مقدمهی قانون اساسی، کارکرد اقتصاد را رفع نیازهای انسان در جریان رشد و تکامل او دانسته و این عرصه را وسیلهای در این جهت تعریف کرده است.
بنابراین اصل کلی در معماری حکومت اسلامی، این است که در هیچ عرصهای نمیتوان رشد و تکامل انسان و رسیدن او به سعادت را نقض کرد و از این جهت است که مردمسالاری دینی، مشارکت مردم در ادارهی حکومت و مسائل کشور را امری ضروری و واجب میداند و نه موضوعی مستحب و تاکتیکی؛ چراکه رشد و تکامل و سعادت انسان (یعنی همان غایت حکومت اسلامی)، جز با مشارکت و تلاش او محقق نمیشود. به دیگر سخن، سعادت و تکامل بشری چیزی نیست که دیگری برای انسان به ارمغان بیاورد و اگر هم دیگری به ارمغان آورد، فضیلتی برای انسان محسوب نمیشود؛ همانطور که اگر کسی را با ماشین یا هلیکوپتر به قلهی کوه برسانند، به او کوهنورد نخواهند گفت. رسیدن به موفقیتها برای کسی فضیلت است که خود آن را پیموده و از جوهرهی درونی او برخاسته باشد. بنابراین از منظر هدف و فلسفهی حکومت اسلامی، بهویژه مقولهی رسیدن انسان به سعادت و کمال، مسئلهی مشارکت مردم در ادارهی جامعه و پیمودن راه سعادت یک مسئلهی اصولی است، نه تاکتیکی.
«مردم»، پایهی اصلی قدرت حکومت اسلامی
علاوه بر مبنای فوق، تجربهی انقلاب اسلامی نشان داده است که قدرتی بزرگتر از به میدان آمدن مردم و ایثار و شهادت آنان در مسیر حفظ ارزشهای انقلاب وجود ندارد و شایسته است که نظام اسلامی پایهی قدرت خود را با ایمانهای مردم استوار کند؛ چراکه هیچ قدرتی را توان مواجهه با آن نیست. از اصل تحقق انقلاب اسلامی تا مدیریت بحرانهایی همچون جنگ تحمیلی و عبور از فتنههایی همچون فتنهی 88 همه مرهون ایمان مردم به انقلاب اسلامی و ارزشهای آن و ایستادگی آنها در این مسیر است. روشن است که هم انقلاب نمیتواند قدرتی همعرض این قدرت را برای مواجهه با دشمنیهای جهان استکبار بیابد و هم غربیها نمیتوانند برای مواجهه با قدرت عظیم ملتی مؤمن و معتقد، نظیری پیدا کنند.
نگاه به عملکرد رهبران انقلاب اسلامی هم بهنوعی مؤید اهتمام حداکثری ایشان برای حضور مردم در عرصهی ادارهی کشور است و معماری نظام اسلامی برپایهی یک نظام مردممحور شکل گرفته است. از نهادسازیهای ابتدای انقلاب نظیر بسیج مستضعفین و جهاد سازندگی گرفته تا جهتگیریهای دههی اخیر در مردمیسازی اقتصاد (سیاستهای کلی اصل 44) و فرهنگ، همه مؤید این نگاه است. بهویژه اینکه رهبر انقلاب در یک تحلیل کلان، موفقیتهای نظام را ناشی از حضور مردم و عدم موفقیتها را ناشی از فاصله گرفتن از مردم دانستهاند و یکی از چالشهای اقتصاد را دولتی بودن آن و نسپردن امور به مردم برمیشمرند.
یقیناً توسعهی آگاهیهای مردم و ارتقای سطح بینش و بصیرت مردم، مقدمهی واجب ایفای نقش مردم در ادارهی جامعه در جهت نیل به سعادت جمعی است. اساساً میزان استقامت در یک مسیر، ارتباط مستقیمی با میزان شناخت از آن مسیر دارد. به همین دلیل است که ارتقای بینش عمومی مردم از مهمترین جهاتی است که رهبران انقلاب در سالهای پس از انقلاب بر آن اهتمام داشتهاند. شاید کمتر رهبری را در جهان بتوان پیدا کرد که بهاندازهی رهبران نظام اسلامی با مردم سخن بگوید، مسائل کشور را برای آنها تبیین نماید و آنها را در جریان مسائل اصلی قرار دهد. لذا یکی از نیازها و زیرساختهای مردمسالاری دینی، ارتقای آگاهیهای بدنهی عمومی جامعه است. این نقطه دقیقاً برخلاف مسیر دموکراسی در غرب است. در لوای دموکراسی، عملاً مردم براساس فریب رسانهها و در جهت منافع کارتلهای اقتصادی عمل میکنند.
گفتمانسازی، پیششرط تحول
در عداد اهمیت همین مقوله است که گفتمانسازی در رأس مطالبات رهبری انقلاب و جزء کلیدیترین موضوعات کشور است. از نظر ایشان، «گفتمان یک جامعه مثل هواست، همه تنفسش میکنند؛ چه بدانند، چه ندانند؛ چه بخواهند، چه نخواهند. باید این گفتمانسازی انجام بگیرد.» همچنین ایشان معتقدند: «اگر میخواهیم یک خواستهای تحقق پیدا کند، قدم اول این است که این خواسته را بهصورت یک گفتمان پذیرفتهشده دربیاوریم.» لذا بهعنوان مثال، در موضوع اقتصاد مقاومتی، ایشان مقولهی گفتمانسازی را بهعنوان یکی از سیاستهای کلی (بند 21) این عرصه ابلاغ کردهاند. همچنین در جلسهی تبیین این سیاستهای کلی و همچنین جلسهی سران قوا در رابطه با این موضوع، بر مقولهی گفتمانسازی تأکید کردند. علاوه بر این، ایشان در دیدار اخیر با اساتید، بهطور ضمنی از عدم پیشرفت این مسئله گلایه داشتند. در موضوع علم و فناوری نیز ایشان رمز اصلی پیشرفت این عرصه در پانزده سال اخیر و همچنین عامل کلیدی برخی موفقیتها نظیر نانو را گفتمانسازی میدانند.
تاریخچهی جنبش دانشجویی در کشور ما نشان میدهد هرگاه جنبش دانشجویی نقش خود را بهخوبی درک و ایفا کرده است، شاهد تحولات اجتماعی قابل توجه بودهایم. به عبارت دیگر، جنبش دانشجویی در مقاطعی از تاریخ انقلاب، با تکیه بر ظرفیتهای خود و برقراری پیوند اجتماعی عمیق با جامعه، توانسته است نقش پیشتازی در جامعه را ایفا نمایند. از 16 آذر 32 تا تسخیر لانهی جاسوسی و انقلاب فرهنگی و در سالهای اخیر هم مسئلهی عدالتخواهی، از مصادیقی است که جنبش دانشجویی در کسوت مطالبهگر، گفتمانساز و بسیجکنندهی افکار عمومی، توانسته است به تغییرات کلیدی اجتماعی و سیاسی در کشور منتج شود. این مهم مورد تأیید مقام معظم رهبری هم واقع شده است و ایشان در دیدار با دانشجویان دانشگاه علم و صنعت فرمودهاند: «در همهی این سالهای انقلاب، حضور دانشجویان در این صحنهها (ضد استکباری، ضد فساد، ضد اشرافیگری، ضد حاکمیت تجملگرایانه و زورگویانه، ضد گرایشهای انحرافی)، حضور فعال و مؤثری بوده. دانشجوها گفتمانساز بودهاند، فضای فکری ساختهاند، گفتمانهای سیاسی و انقلابی را در جامعه حاکم کردهاند که در موارد زیادی این وجود داشته.»
دربارهی نقش مطالبهگرانهی جنبش دانشجویی در شرایط فعلی، تاکنون سخن بسیار گفته شده است؛ از جمله یادداشت «پنج بایستهی جنبش دانشجویی در شرایط فعلی» و یادداشت «دانشجو و اقتصاد مقاومتی». آرمانخواهی جوان و فقدان تعلقات مرسوم مالی و مقام و امثال آن، حریتی را به جنبش دانشجویی داده است تا بتواند باصراحت مواضع خود را ابراز و مطالبه نماید. این مهم در همهی سالهای پس از انقلاب، از کارکردهای کلیدی جنبش دانشجویی بوده و در سالهای اخیر هم نشانههای مثبتی از توسعهی این نقش در عرصههای اولویتدار کشور، نظیر اقتصاد مقاومتی و علم و فناوری، قابل مشاهده است.
گفتمانسازی، وظیفهی اصلی جنبش دانشجویی
اما به نظر میرسد نقش گفتمانساز جنبش دانشجویی در سالهای اخیر به حاشیه رفته و در حد فعالیتهای رسانهای تقلیل یافته است. لیکن با در نظر گرفتن اهمیت گفتمانسازی در منظومهی سیاسی جمهوری اسلامی، توجه به نقش گفتمانساز تشکلهای دانشجویی از اهمیت و اولویت بالایی برخوردار میشود. بهویژه اینکه تشکلهای دانشجویی از قابلیتهایی برخوردارند که عمق و پایداری نقش آنها در گفتمانسازی را از سایر بازیگران نظیر رسانهها متمایز مینماید. استمرار در تعامل با مخاطب بهواسطهی طولانی بودن دورهی دانشجویی، امکان بیشتر در تعامل دوطرفه با مخاطبان، وجود زمینه و فرصت کافی برای بحث و گفتوگو و تنوع قالبها در فعالیتهای دانشجویی، از جملهی این فرصتهاست. استفادهی درست از این قابلیتها باعث میشود گفتمانسازی انجامشده توسط جنبش دانشجویی نسبت به سایر فعالیتها نظیر فعالیتهای رسانهای، عمیقتر، پایدارتر و زمینهساز تحولات بیشتری باشد. گسترش کمّی آموزش عالی و به تبع آن توسعهی تشکلهای دانشجویی در کشور نیز بر کارآمدی این ظرفیت میافزاید.
رهبر انقلاب اسلامی هم بارها در مطالبات خود از جنبش دانشجویی و بهویژه در تبیین چگونگی ایفای نقش جنبش دانشجویی، بر اهمیت گفتمانسازی در این قشر تأکید کردهاند. بهویژه ایشان در دیدار با دانشجویان در سال 1390 فرمودند:
«ببینید عزیزان، فکر شما و کاری که کردید و راه نویی که پیدا کردید، پیشنهادی که به نظرتان رسیده، تأثیرگذاریاش فقط این نیست که این فوراً به دستگاه اجرایی منتقل بشود و فوراً یک ترجمهی عملیاتی بشود و اجرایی و عملیاتی شود. نه، این تنها تأثیر نیست. یکی از مهمترین تأثیرات همین فکر کردنها، این است که شما فضاسازی میکنید، گفتمانسازی میکنید. در نتیجه، در یک فضای معتقد به یک مبنای فکری یا عملی، رئیسجمهور هم همانجور فکر میکند، وزیر هم همانجور فکر میکند، مدیرکل هم همانجور فکر میکند، کارکنان هم همه همانجور فکر میکنند. این خوب است و شما این کار را انجام میدهید. فکر کنید، بگویید، بنویسید، در مجامعِ خودتان منعکس کنید. آن کرسیهای آزاداندیشی را که من صد بار (با کم و زیادش) تأکید کردم، راه بیندازید و اینها را هی آنجا بگویید. این میشود یک فضا. وقتی یک فضای گفتمانی به وجود آمد، همه در آن فضا فکر میکنند، همه در آن فضا جهتگیری پیدا میکنند، همه در آن فضا کار میکنند. این همان چیزی است که شما میخواهید.»
سالهای اخیر عرصههایی همچون اقتصاد مقاومتی و پیشرفت علمی و گفتمانسازی دانشجویان میتوانست کمک شایانی به گفتمانسازی عمومی و رشد آگاهیهای مردم و در نهایت، پیشرفت کشور نماید، لیکن همانطور که مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید فرمودند، تلاشهای انجامشده در جهت گفتمانسازی این موارد، کافی نبوده است. بر این اساس، میتوان انتظار داشت که جنبش دانشجویی قابلیتهای گستردهی خود در گفتمانسازی را در این عرصهها فعال و زمینهی یک تحول اجتماعی را ایجاد نماید. روزگاری در این عرصه از شرایط قابل قبولی برخوردار خواهیم بود که دغدغههای یک جوان انقلابی مؤمن به همکلاسیها و همخوابگاهیهایش منتقل شده باشد، یک تشکل دانشجویی توانسته باشد محیط دانشگاهش را نسبت به مسئلهی اقتصاد مقاومتی دغدغهمند کند، محیطهای دانشگاهی و دانشجویی کشور آکنده از بحثهای فراوانی در زمینهی چالشهای اقتصادی کشور و راههای برونرفت از آنها باشد و همهروزه شاهد برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در این مسائل باشیم. رسیدن به این شرایط، هم به شناخت دقیق فعالان دانشجویی از اهمیت و چیستی اقتصاد مقاومتی نیازمند است و هم به عزم و ارادهی آنها در عمل که انشاءالله محقق بشود. مرتضی فیروزآبادی- کارشناس ارشد سیستمهای اقتصادی و اجتماعی پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی سیدعلی خامنهای (مدظلهالعالی) انتهای متن/
94/04/24 - 00:40
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]
صفحات پیشنهادی
یادداشت/ محمدودود حیدری 18 تیر به مثابه آزمون پایان ترم جنبش دانشجویی
یادداشت محمدودود حیدری18 تیر به مثابه آزمون پایان ترم جنبش دانشجوییتیرماه فصل امتحانات پایان ترم دانشجویان است و 18 تیر سال 78 بهسان آزمون پایان ترمی بود برای جنبش دانشجویی که در ایستگاه آن میتوان کسب موفقیت و یا عدم توفیق عملکرد جریان دانشجویی را به نظاره نشست و قضاوت کرد بنماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در محضر رهبر معظم انقلاب: فتنهگران بدانند جنبش دانشجویی تا پای جان بر
نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در محضر رهبر معظم انقلاب فتنهگران بدانند جنبش دانشجویی تا پای جان بر سر عهدی که با امام خود بسته خواهد ایستادنماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در محضر رهبر معظم انقلاب گفت فتنهگران بدانند جنبش دانشجویی خواب ساقط نمودن این نظام را که18 تیر به مثابه آزمون پایان ترم جنبش دانشجویی
18 تیر به مثابه آزمون پایان ترم جنبش دانشجویی تیرماه فصل امتحانات پایان ترم دانشجویان است و 18 تیر سال 78 بهسان آزمون پایان ترمی بود برای جنبش دانشجویی که در ایستگاه آن میتوان کسب موفقیت و یا عدم توفیق عملکرد جریان دانشجویی را به نظاره نشست و قضاوت کرد نویسنده دكتنماینده جنبش عدالت خواه دانشجویی در محضر رهبر معظم انقلاب: موضوع مسکن در سیاستهای برنامه ششم توسعه جایگاه مور
نماینده جنبش عدالت خواه دانشجویی در محضر رهبر معظم انقلاب موضوع مسکن در سیاستهای برنامه ششم توسعه جایگاه مورد انتظار را نداردنماینده جنبش عدالت خواه دانشجویی در محضر رهبر معظم انقلاب گفت سهم مسکن در دغدغههای معیشتی مردم جدی است اما دربندهای متعدد سیاستهای برنامه ششم توسعه کهدبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان: جنبش دانشجویی خواستار برخورد با خاطیان موسسه صوفی طبق قانون است
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان جنبش دانشجویی خواستار برخورد با خاطیان موسسه صوفی طبق قانون استدبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان گفت جنبش دانشجویی خواستار برخورد با قانونی با خاطیان موسسه صوفی است محمد جندقی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهارعامل اصلی حادثه تیراندازی بلوارامام یاسوج دستگیر شد
فرمانده انتظامی کهگیلویه وبویراحمد عامل اصلی حادثه تیراندازی بلوارامام یاسوج دستگیر شد یاسوج - ایرنا- فرمانده انتظامی کهگیلویه وبویراحمد از دستگیری عامل اصلی حادثه تیراندازی بلوار امام خمینی ره یاسوج خبر داد غلامرضا غلامزاده چهارشنبه شب در گفت وگوبا خبرنگارایرنا افزود اطلاعمشاور رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح: لزوم برخورداری مجریان دستگاه غذا از فرهنگ ناب اسلامی/وظیفه اصلی دستگاه ق
مشاور رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح لزوم برخورداری مجریان دستگاه غذا از فرهنگ ناب اسلامی وظیفه اصلی دستگاه قضا برقراری عدالت در جامعه استمشاور فرهنگی رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح گفت وظیفه اصلی دستگاه قضا برقراری عدالت در جامعه است و یکی از پیش زمینه های اجرای عدالت برخورداروکیل متهم پرونده نفتی در گفتوگو با فارس: اخلال در نظام اقتصادی اتهام اصلی بابک زنجانی است/ رسیدگی به پرونده 2
وکیل متهم پرونده نفتی در گفتوگو با فارس اخلال در نظام اقتصادی اتهام اصلی بابک زنجانی است رسیدگی به پرونده 200 جلدی متهم بر عهده قاضی صلواتی استوکیل بابک زنجانی از ارجاع پرونده موکل خود به شعبه 15 دادگاه انقلاب خبر داد و گفت با توجه به حجم زیاد پرونده هنوز زمان رسیدگی به آن مشخانتخاب اعضای اصلی و علیالبدل هیئت مدیرههای نظام پرستاری | خبرگزاری ایلنا
انتخاب اعضای اصلی و علیالبدل هیئت مدیرههای نظام پرستاری ایلنا جانشین رئیس ستاد اجرایی مرکزی چهارمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری از انتخاب یکهزار و 492 نفر به عنوان اعضای اصلی و علی البدل هیئت مدیره های سازمان نظام پرستاری خبر داد به گزارش ایلنا فریدون خیری گفت انتخاباشهردار: اولویت اصلی مدیریت شهری قم اتمام پروژه های نیمه تمام است
شهردار اولویت اصلی مدیریت شهری قم اتمام پروژه های نیمه تمام است قم - ایرنا - شهردار قم گفت اتمام پروژه های نیمه تمام اولویت اصلی مجموعه مدیریت شهری قم به شمار می آید به گزارش ایرنا سید مرتضی سقاییان نژاد روز دوشنبه در حاشیه بازدید سرپرست استانداری قم از پروژه های شهری قم افزواصلی ترین سرمایه این کمیته اعتماد مردمی است
معاون کمیته امداد امام خمینی ره اصلی ترین سرمایه این کمیته اعتماد مردمی است تبریز - ایرنا - معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی ره کشور گفت اصلی ترین سرمایه کمیته امداد اعتماد مردمی است و هرچه این اعتماد بیشتر باشد خدمت به نیازمندان نیز بیشتر خواهد شد به گجذب نیروی انسانی متخصص نیاز اصلی مدیریت شهری است
جذب نیروی انسانی متخصص نیاز اصلی مدیریت شهری است رئیس شورای اسلامی شهر کرج توسعه منابع انسانی متخصص و آگاه را نیاز مهم مدیریت شهری به ویژه در دوره کنونی که شهر با تغییر و تحولات لحظه ای مواجه است دانست محمود دادگو با بیان این مطلب افزود تحقق این مهم از شاخص هايی مهم سرمایه گذطه هاشمی مسئول حوزه معاونت دانشجویی دانشگاه آزاد شد
طه هاشمی مسئول حوزه معاونت دانشجویی دانشگاه آزاد شد رییس دانشگاه آزاد اسلامی در ابلاغی مسئولیت حوزه معاونت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی را به سید طه هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه واگذار کرد به گزارش ایلنا حمید میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی در ابلاغی خطاب به سیدطهعامل اصلی حادثه تیراندازی بلوارامام یاسوج شناسایی شد
عامل اصلی حادثه تیراندازی بلوارامام یاسوج شناسایی شد یاسوج - ایرنا- فرمانده انتظامی کهگیلویه وبویراحمد ازشناسایی عامل اصلی حادثه تیراندازی بلوارامام خمینی ره یاسوج خبر داد وگفت تلاش برای دستگیری وی آغاز شده است غلامرضا غلامزاده چهارشنبه شب درگفت وگوبا خبرنگار ایرنا افزود ادلایل اصلی سقط جنین
مشکلات بارداری دلایل اصلی سقط جنین شایع ترین علت خونریزی در دوران بارداری سقط جنین است و از هر ده سقط جنین هشت سقط پیش از هفته سیزدهم بارداری اتفاق می افتد رسول اکرم صلی الله علیه و آله رمضان ماهى است كه ابتدايش رحمت است و ميانه اش مغفرت و پايانش اجابت و آزادى از آتش جهندرو نکردن پوشش گیاهی از علت های اصلی آتش سوزی سلیمان بیگ بانه بود
درو نکردن پوشش گیاهی از علت های اصلی آتش سوزی سلیمان بیگ بانه بود سنندج –ایرنا- مدیرعامل انجمن مردمی پاریزه رانی ژینگه بانه پاژین گفت عدم درو پوشش گیاهی خشک شده و جمع آوری نکردن شاخه های خشکیده از علت های اصلی آتش سوزی اخیر مزارستان سلیمان بیگ بود حامد اسراری روز پنجشنبهراهیابی1492نفر به عنوان اعضای اصلی وعلیالبدل هیات مدیره نظام پرستاری
راهیابی1492نفر به عنوان اعضای اصلی وعلیالبدل هیات مدیره نظام پرستاری خبرگزاری پانا جانشین رئیس ستاد اجرایی مركزی چهارمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری از راهیابی 1492 نفر به عنوان اعضای اصلی و علیالبدل هیات مدیره سازمان نظام پرستاری خبرداد ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۶ تير ساعت 09 12-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها