واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ تير ۱۳۹۴ (۱۶:۱۸ب.ظ)
نظر چند تن از مراجع تقليد در خصوص ميزان زکات فطره موج - قم - مراجع تقليد، نظر خود را پيرامون ميزان و مبلغ زکات فطريه اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاري موج از قم به نقل از مركز خبر حوزه، نظر مراجع عظام مکارم شيرازي، صافي گلپايگاني و شبيري زنجاني بدين شرح است:
نظر آيت الله مکارم شيرازي:
بر اساس فتواي آيت الله مکارم شيرازي، زکات فطره امسال بر مبناي قوت غالب گندم در تهران مبلغ شش هزار تومان (6000 تومان) و در شهرستان مبلغ پنج هزار تومان (5000 تومان) و بر مبناي قوت غالب برنج، مبلغ پانزده هزار تومان (15000 تومان) اعلام شده است.
لازم به ذکر است که بر اساس مسأله 1492 رساله توضيح المسائل اين مرجع تقليد، زکات فطره بر تمام کسانى که قبل از غروب شب عيد فطر بالغ و عاقل و غنى باشند واجب است؛ يعنى بايد براى خودش و کسانى که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه يک صاع (تقريباً سه کيلو) از آنچه غذاى نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو يا خرما يا برنج يا ذرّت و مانند اينها به مستحق بدهد و اگر پول يکى از اين ها را بدهد کافى است.
در ضمن بنابر فتواي معظّم له اگر کسى تنها در افطار شب عيد فطر ميهمان ديگرى باشد فطريه او به عهده خودش است.
نظر آيت الله صافي گلپايگاني:
با آرزوي قبولي طاعات و عبادات روزهداران محترم، به اطلاع مؤمنين گرامي ميرساند؛ با توجه به اينكه قيمت گندم در شهرهاي مختلف، متفاوت ميباشد، لذا روزهداران عزيز لازم است قيمت سه (۳) كيلوگرم گندم يا برنج (قوت غالب) را بر طبق قيمت محلّ زندگي خود محاسبه نموده و به عنوان فطريّه پرداخت نمايند.
نظر آيت الله شبيري زنجاني:
عضو واحد استفتائات دفتر آيت الله شبيري زنجاني رفع نياز فقراي شيعه را يکي از بهترين موارد براي مصرف زکات فطره دانست و از تدابير ويژه اين دفتر براي رساندن مبلغ زکات فطره مؤمنين، به نيازمندان خبر داد.
حجت الاسلام کاظمي درباره مبلغ زکات فطره در سال جاري گفت: بر اساس بررسي هاي انجام شده زکات فطره براي هر نفر 6000 تومان است.
وي درباره نحوه محاسبه مبلغ زکات فطره توضيح داد: هر شخص بايد براى خودش و كسانى كه نانخور او هستند، هر نفر يك صاع از خوراكيهاى رايج در آن منطقه، همچون گندم، جو، خرما، كشمش، برنج و مانند اينها، به مستحقّ بدهد و اگر پول يكى از اينها را هم بدهد كافى است، وزن هر صاع بنا بر نظر معظمٌ له، به حساب گندم حدود سه کيلو و ششصد گرم است که مومنين مي توانند قيمت آن را حساب کنند و به مستحقين برسانند. دفتر معظمٌ له مبلغ 6000 تومان را بابت فطريه هر نفر به حساب گندم و مبلغ 18000 تومان را براي پرداخت زکات فطره به حساب برنج تعيين کرده است.
حجت الاسلام کاظمي درباره زمان پرداخت زکات فطره گفت: کسي که نماز عيد فطر مي خواند بايد فطريه را پيش از نماز عيد پرداخت کند و يا به اين نيت کنار بگذارد ولي اگر نماز عيد نمي خواند بايد تا غروب روز عيد فطر، زکات فطره را پرداخت کند يا کنار بگذارد.
وي از آمادگي دفتر آيت الله شبيري زنجاني براي پاسخگويي به سوالات مربوط به زکات فطره و همچنين دريافت اين مبلغ از طريق بخش وجوهات سايت دفتر معظمٌ له خبر داد و گفت: مصرف زکات فطره همان مصارف زکات است ولي احتياط مستحب آن است زکات فطره فقط به مصرف مساکين شيعه يعني فقرايي که بسيار نيازمندند، برسد. لذا دفتر آيت الله العظمي شبيري زنجاني دام ظلّه تدابير ويژه اي را در اين راستا اتخاذ کرده تا زکات فطره روزه داران و مؤمنين را به مصرف نيازمندان برساند.
عضو شوراي استفتائات دفتر آيت الله شبيري زنجاني درباره زکات فطره ميهمان توضيح داد: ميهماني که فقط شب عيد ميهمان است، از آنجا که نان خور صاحب خانه به طور مطلق به حساب نمي آيد، فطريه اش بر ميزبان واجب نيست و بايد خودِ ميهمان، فطره خود را بدهد، البته اگر مدتي نزد وي مي ماند بعيد نيست نانخور صادق باشد.
وي در پاسخ به سؤالي درباره مبلغ کفاره روزه گفت: کفاره افطار غير عمدي براي هر روز به حساب گندم 900 گرم است که در صورت اطمينان ميتوان قيمت آن را به مبلغ 1500 تومان به شخص مستحق داد تا به وکالت از او براي خودش اين مقدار طعام بخرد. اين مبلغ براي افطار عمدي 90000 تومان تعيين شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]