واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۳۵ب.ظ)
گسترش فناوري هاي سلامت در حوزه توليد دارو موج - معاون تحقيقات و فناوري و رئيس سازمان غذا و دارو، با هدف ارتقاي فناوري در حوزه سلامت و توليد دارو تفاهم نامه اي را امضا کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، ملک زاده در جلسه امضا و مبادله تفاهم نامه ميان معاونت تحقيقات و فناوري و سازمان غذا و دارو که صبح امروز در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: بر اساس اين تفاهم نامه کميته کار در زمينه فناوري سلامت تشکيل خواهد شد.
معاون تحقيقات و فناوري همچنين، بر ضرورت ايجاد تحرک بيشتر در فناوريهايي که ظرفيت و توان آن در کشور وجود دارد، تاکيد کرد.
بر اساس اين گزارش، رييس سازمان غذا و دارو نيز در اين جلسه با تاکيد بر اين که 50 درصد فعاليت معاونت تحقيقات بايد در حوزه فناوري باشد، گفت: از حدود 10 سال پيش به تدريج زير ساختهاي لازم به منظور حضور اساتيد دانشگاهي در نزديکي شرکتهاي توليدي، تحقيقاتي و دانش بنيان با هدف ارتقاي سطح فناوري در سلامت ايجاد شده است.
رسول ديناروند ضمن اشاره به وجود مراکز رشد، پارکهاي علمي و فناوري، صندوق شکوفايي و نوآوري و توجه معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري بر شرکتهاي دانش بنيان، اظهار داشت: در حال حاضر يکي از ارزشهاي دانشگاهي در کشور، حضور اساتيد و فعاليت آنان در کنار شرکتهاي دانش بنيان است که خوشبختانه زير ساختهاي لازم براي حمايت قانوني از اين موضوع وجود دارد.
وي در ادامه با اشاره به اين که در گذشته انتظار تمامي پيشرفتهاي فناوري از صنعت بوده است، افزود: در حال حاضر تقريباً اکثر پيشرفتها در حوزه بيوتکنولوژي از سوي شرکتهاي دانش بنيان است و شرکتهاي داروسازي سالهاست که علاقه مندي خود را براي ورود به شرکتهاي دانش بنيان اعلام کردهاند.
رئيس سازمان غذا و دارو در ادامه، توسعه دانش و تبديل آن به محصول را از مزاياي شرکتهاي دانش بنيان بيان کرد و افزود: اين شرکتها محصول را در يک خط توليدي موجود، توليد و توسعه ميدهند و در نهايت سرمايه گذاري براي توليد در کارخانه ميکنند.
به گفته وي، شرکتهاي دانش بنيان بر خلاف سرمايه گذاران و صنعت گران که ابتدا کارخانه را تأسيس و به دنبال توليد محصول ميباشند، عمل ميکنند.
ديناروند افزود: به شرکتهاي دانش بنيان اين اجازه داده شده است تا بدون پروانه به صورت پايلوت توليد کنند و در خصوص تجهيزات پزشکي هم همين برنامه را خواهيم داشت.
وي با اشاره به اين که ارزش افزوده مواد اوليه دارو در کشور حداکثر 20 درصد و خود دارو حداقل 80 درصد است، گفت: مواد اوليه دارويي زماني داراي ارزش است که دسترسي به آن نباشد، پس لازم است اول خود دارو به جاي ماده اوليه توليد شود؛ چرا که ارزش افزوده در خود دارو است.
رييس سازمان غذا و دارو در ادامه بر تقويت بخش سرمايه گذاري خطر پذير تاکيد کرد و گفت: در اين نوع سرمايه گذاري، بخش خصوصي هم ميتواند ورود کند اما متاسفانه در ايران اين فرهنگ هنوز ايجاد نشده است.
وي افزود: سرمايه گذاري خطر پذير معمولاً توسط دولتها بايد صورت گيرد.
ديناروند در پايان، بر افزايش اعتبارات پژوهشي و سرمايه گذاري پرخطر در کشور تاکيد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]