واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
ارتباط گودبرداریهای شبانه در بهشهر با املاک بنیاد علوی
گودبرداریهای شبانه در بهشهر نشان داد که علاوه بر غیرقانونی بودن آنها، بسیاری از مکانهای گودبرداری مربوط به بنیاد علوی است و مالکان آن سعی دارند که از این طریق به حق خود برسند درحالی که راه قانونی برای نیل به این هدف وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان بهشهر، چندی پیش بر اثر گودبرداری غیرمجاز شبانه در بهشهر، لوله آب مستقر در زمین مجاور آن که به یک باب مغازه در حال ساخت منتهی میشد، صدمه دید و در نهایت منجر به ریزش مقداری از دیوار و وارد آمدن خسارت به مغازه شد. این حادثه تنها 20 دقیقه پس از ترک کارگران از محل مورد نظر اتفاق افتاد و آنها هیچ اطلاعی از غیرقانونی بودن فعالیت کارفرمای خود نداشته و فاقد بیمه ساختمانی بودهاند، بنا بر اظهارات یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود؛ در شب حادثه کارفرمای قانونشکن، کارگران را به محل کار برده بود تا با تمیز کردن محل مذکور، اقدامات بتونریزی را در شب بعد انجام دهند اما پس از اتمام کار و رفتن آنها، بخشی از ساختمان مجاور که آن هم غیرقانونی احداث شده است بر اثر ریزش تخریب شد. این موضوع از زوایای مختلفی قابل بررسی است، از جمله اینکه اگر در هنگام فعالیت کارگران اتفاقی برای آنها میافتاد یا اگر تخریب در وسعت بیشتری رخ میداد، چگونه میشد این رویداد را توجیه کرد و اصلاً آیا جای توجیهی وجود دارد؟ مسئول پلیس ساختمان شهرداری بهشهر در این رابطه به خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان بهشهر، میگوید: بازرسیهای ما حتی در ایام تعطیل ادامه دارد اما بهدلیل مشکلات زیاد قادر به انجام برخی مأموریتها نیستیم، این کار غیرقانونی در شبهنگام انجام شده و از چشم ما پنهان مانده است. یاسر احمدی با بیان برخی از مشکلات در اجرای دقیق این نوع بازرسیها اظهار میکند: تیم ما متشکل از یک گروه 2 نفره است که باید از ساحل دریای بهشهر تا ابتدای جنگل و از پل کوهستان تا روستای پاسند را زیر پوشش قرار دهیم و فقط اگر به همین شکایتهای ارسالی رسیدگی کنیم خیلی هنر کردهایم!
* ارتباط ساخت و سازهای غیرمجاز در بهشهر با زمینهای بنیاد علوی وی ادامه میدهد: حتی درباره ساخت و سازهای مجاز نیز دچار مشکل هستیم و مهمترین معضل بهشهر در این بخش، مربوط به گرفتن سند است که برخی از زمینها با بنیاد علوی مشکل دارند و مالکان آن سعی میکنند به هر طریقی شده به املاک خود دست پیدا کنند. احمدی در پاسخ به این سوال که آیا پیشنهادی به شهردار برای ارتقای این بخش و افزودن نیروی انسانی بیشتر داده شده است، میگوید: شهرداری بهشهر حقوق کارکنان خود را بهسختی پرداخت میکند و با امکانات محدود نیز مجال بازرسی از همه جای شهر را نداریم و از طرفی نیز، مسئولیتهای وقتگیر دیگری مانند بررسی سد معبر، شکایتهای بهداشتی و بازار هفتگی را به عهده دارم. مسئول پلیس ساختمان شهرداری بهشهر در پایان میافزاید: بهقدری شکایت داریم که نمیتوانیم بهصورت سرزده از سطح شهر و ساخت و سازهای حتی قانونی آن بازرسی کنیم و اگر مردم نباشند ما در این قسمت خیلی اذیت میشویم؛ زیرا حتی جمعآوری متکدیان سطح شهر را به عهده ما گذاشتهاند و در روزهای تعطیل کار ما بیشتر میشود.
به گزارش فارس، با شدت یافتن درخواستهای مردمی مبنی بر مشکلات مربوط به دریافت اسناد بنیاد علوی در استانهای مختلف کشور و بهویژه در استانهای شمالی، جلسات مختلفی برگزار شد و بالاخره اصلاح آئیننامه اجرایی زمینهای بنیاد علوی در اواخر سال گذشته با تأیید دفتر مقام معظم رهبری، صورت گرفت. * بیشترین تصرفات بنیاد علوی مازندران در شهرهای ساحلی است در استان مازندران نیز بیشتر شهرهای ساحلی دارای این مشکل بودند که رامسر، بیشترین مشکلات را داشت و البته بهشهر و کلاردشت نیز آمار زیادی را به خود اختصاص دادهاند. بنا بر آئیننامه مذکور که در سهبند به تصویب رسیده است؛ کسانی که اراضی تصرفی آنها توسط بنیاد پهلوی اعم از زراعی، باغی و مسکونی در شهرها و روستاها، به قبل از پنجم تیرماه 58 نمیرسد، مبلغ پرداختی باید بدون سقف مساحت و 25 درصد پایینتر از قیمت روز محاسبه شود و کسانی که تصرف اراضی آنها قبل از تاریخ مذکور باشد؛ تا پایینتر از 50 درصد قیمت روز محاسبه میشود که برای املاک تجاری تا 25 و برای املاک مسکونی نیز تا 250 متر مربع تخفیف در نظر گرفته شده است. آئیننامه اصلاحی املاک بنیاد علوی، بند سومی نیز دارد که ویژه افراد بیبضاعت و کمبضاعت است، یعنی کسانی که زیر پوشش نهادهای حمایتی بوده و یا از کارافتاده و دارای کهولت سن هستند، لذا با محرز شدن شرایط آنها، تخفیفهای در نظر گرفته شده برای املاک آنها اعم از زراعی، باغی، مسکونی و سایر موارد، اعمال میشود. 60 بهشهری، سند قطعی بنیاد علوی را دریافت کردند در حال حاضر، شهرستانهای مختلف استان مازندران نیز با راهاندازی دفاتر رسیدگی به پروندههای بنیاد علوی، مشکلات مردم در این زمینه را بررسی و طبق بندهای آئیننامه اصلاحی نسبت به رفع مشکل اقدام میکنند. به گفته محمدتقی نورزاد فرماندار شهرستان بهشهر، از زمان بازگشایی این دفتر در بهشهر، تاکنون حدود 270 متقاضی برای دریافت سند ثبتنام کردند و 60 نفر نیز تاکنون توانستند براساس اسناد ارائه شده، سند قطعی خود را دریافت کنند. به گزارش فارس، دفتر رسیدگی به مشکلات مربوط به اراضی بنیاد علوی در شهرستان بهشهر، روبهروی فرمانداری و در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بهشهر مستقر است. =========================== گزارش از محمداسماعیل رجایی و آزاده بابانژاد =========================== انتهای پیام/86001/ت40
94/04/22 - 13:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]