واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۵۵ق.ظ)
بهترين ميوه جايگزين قند و شکر، خرما است موج - خرما، علاوه بر قند طبيعي، حاوي مواد مغذي و با ارزشي همچون آهن و منيزيم است. همچنين خرما داراي قند زيادي است که در واقع حدود 70 درصد آن را کربوهيدرات، 25 درصد آن ساکاروز و 50 درصد گلوکز است.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين عبدالعزيزي با عنوان اين مطلب که خرما ميوه اي پرخاصيت، سرشار از کلسيم، فسفر، منيزيم و ويتامينها است، گفت: خرما، علاوه بر قند طبيعي، حاوي مواد مغذي و با ارزشي همچون آهن و منيزيم است. همچنين خرما داراي قند زيادي است که در واقع حدود 70 درصد آن را کربوهيدرات، 25 درصد آن ساکاروز و 50 درصد گلوکز است.
وي ادامه داد: با توجه به اين که اين ميوه پرخاصيت، سرشار از کلسيم، فسفر، منيزيم و ويتامينها است، قطعاً براي تأمين سلامتي بدن بسيار مفيد و ضروري است و به دليل اين که آهن خرما زياد است، با خوردن 15 گرم آن در روز ميتوان نيازمندي آهن بدن را رفع کرد و کم خوني يا عوارض ناشي از کمبود آهن را به اين وسيله برطرف کرد.
عبدالعزيزي گفت: خرما را ميتوان جايگزين قند، شکر و مربا کرد براي مثال يک عدد خرماي مرطوب 20 کالري و يک خرماي خشک 15 کالري دارد که با خوردن آن انرژي بدن تأمين ميشود؛ به ويژه خرماي ربي با توجه به دارا بودن قند طبيعي از ارزش غذايي بالايي برخوردار بوده و جايگزين مناسبي براي قند است.
اين کارشناس بهداشت مواد غذايي، افزود: خرما يکي از مواد مغذي و خوشمزهاي است که معمولاً کارشناسان تغذيه مصرف آن را در رژيم غذايي روزانه افراد توصيه ميکنند. البته بايد تاکيد کرد که اين ميوه پرخاصيت حاوي فيبر طبيعي است و به دليل داشتن پتاسيم براي تقويت سيستم عصبي بدن نيز مفيد است.
وي افزود: متخصصان تغذيه بر اين باورند که خوردن خرما خطر ايجاد سکته را نيز کمتر ميکند و مصرف مقدار مناسب خرما کلسترول خون را نيز کاهش ميدهد. آنها معتقدند افرادي که ميخواهند وزنشان افزايش يابد ميتوانند از اين ماده غذايي مفيد در رژيم روزانهشان کمک بگيرند.
عبدالعزيزي تاکيد کرد: البته خرما براي برخي افراد زيانهايي نيز دارد. به عنوان نمونه کساني که داخل دهانشان زخم و يا تاول وجود دارد بايد از خوردن خرما پرهيز کنند. در ضمن، خوردن خرما با ماست نيز بسيار مضر است. همچنين افرادي که ديابت دارند يا اين که اين بيماري در خانواده آنها وجود دارد، بايد در خوردن خرما احتياط کنند. همچنين افراد چاق يا کساني که با مشکل اضافه وزن روبهرو هستند نيز ميبايست در خوردن خرما دقت کنند و آن را بيش از حد مصرف نکنند.
اين کارشناس بهداشت مواد غذايي، اظهار داشت: با توجه به اين که انرژي خرما بسيار کمتر از انرژي قند ساده است، به همين دليل مصرف آن بسيار بهتر و مناسبتر از قندهاي ساده است. با توجه به فوايدي که از خرما گفته شد، بهتر است اين ماده غذايي را در برنامه غذايي خانواده خود جاي دهيد، اما؛ هنگامي که ميخواهيد خرما بخريد، حتماً توجه داشته باشيد خرما تازه باشد و مزه و بوي ترشيدگي ندهد. استفاده از اين ميوه در ماه مبارک رمضان به دليل ارزش غذايي آن توصيه شده است.
خرما، قند کاهش يافته در دوران روزه داري را جبران ميکند و به علت دارا بودن فيبر و خاصيت ملين بودن آن، سيستم گوارشي را که به دليل روزه داري بي تحرک شده است، باعث تحرک آن ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]