واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: فلاحتپیشه: موارد اختلافی ایران و 1+5 حل شده است
کارشناس و تحلیل گر مسایل سیاسی گفت: بسیاری از موارد اختلافی مانند خروج ایران از ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد و موضوع تحریمهای تسلیحاتی ایرانی رفع شده است. به گزارش ایلنا، حشمتالله فلاحتپیشه شب گذشته با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری گفت: بخش اعظم موارد اختلافی مذاکرات همان پنجشنبه تمام شده بود اما به عللی مانند ژستهای دیپلماتیک و بازیهای سیاسی قدرتها، اعلام آن عقب افتاده است.
وی گفت: آنچه که باید حاصل شود، حاصل شده است علتی وجود ندارد که نشان دهد مذاکرات به هم میریزد.
فلاحتپیشه افزود: در 18 روز گذشته بسیاری از پرانتزها حل شده و متن اصلی تفاهم شده، حدود 100 صفحه است.
وی گفت: با توجه به تصویب قانون نظارت بر توافق هستهای در کنگره آمریکا، توافق احتمالی باید مورد تایید کنگره قرار گیرد.
این کارشناس و تحلیلگر مسایل سیاسی افزود: غاطبه مجلس نمایندگان سنای آمریکا کاملاً مخالف توافق نیستند و حتی در موضوع نامه 47 سناتور جمهوریخواه، بخشی از جمهوریخواهان آن را امضاء نکردند.
فلاحتپیشه گفت: مجلس شورای اسلامی در دوره هفتم خود، چند قانون از جمله قانون الزام دولت به تکمیل چرخه سوخت هستهای و قانون الزام دولت به پایان دادن به اجرای پروتکل الحاقی را تصویب کرد.
وی افزود: قانون اخیر مجلس مبنی بر الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای هم امروز ابلاغ شد.
فلاحتپیشه ادامه داد: توافق هستهای احتمالی تنها توافق دو دولت نیست بلکه کل دو کشور آن را خواهند پذیرفت بنابراین مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی و همچنین سنای آمریکا به تحکیم توافق کمک میکند گرچه کنگره آمریکا با هدف برهم زدن توافق سعی کرد ورود پیدا کند اما دست کنگره آمریکا تا حدودی بسته شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای در حفظ حقوق هستهای مردم چه نقشی میتواند داشته باشد گفت: نمایندگان ملت در این قانون خطوط قرمز هستهای و امنیتی کشور را رعایت کردند.
فلاحتپیشه افزود: به رسمیت شناختن حق هستهای ایران بسیار مهم و دستاورد بسیار خوبی است.
این کارشناس سیاسی در پاسخ به برخی از سخنان نتانیاهو گفت: اکنون نتانیاهو عرصه را در مذاکرات سیاسی کشورهای 1+5 از دست داده است.
وی افزود: نتانیاهو در پی ایرانهراسی بود اما اکنون ایران کشوری نیست که ایرانهراسی در خصوص آن شکل گیرد.
فلاحتپیشه گفت: اختلاف عقیده میان رئیسجمهور آمریکا و نخستوزیر رژیم صهیونیستی وجود دارد و این رژیم در اوج عصبانیت است.
وی تاکید کرد: اگر توافق به خوبی اجرا شود نتانیاهو تاوان آن را خواهد پرداخت زیرا او موضع منفی را در این زمینه اتخاذ کرد که در نهایت به ضرر این رژیم تمام میشود.
فلاحتپیشه تاکید کرد: اگر به نحو درست توافق اجرا شود و ما از مزایای این توافق از جمله بازگشت پولها به طور صحیح استفاده کنیم در این صورت افراد زیادی از جمله مرتجعین عرب و رژیم صهیونیستی و کشورهایی که ایران را بایکوت کردند تاوان بزرگی پس خواهند داد.
وی گفت: هر زمان مرتجعین عرب و رژیم صهیونیستی عصبانی هستند نشان میدهد که ما خوب عمل میکنیم.
فلاحتپیشه با اشاره به اینکه جریان تروریسم و همزمان با آن جریان دموکراسیخواهی در منطقه وجود دارد، افزود: مرتجعین عرب، تروریسم را شکل دادند و به آن دامن زدند و از آن برای جلوگیری از شکلگیری دموکراسی و بیداری اسلامی استفاده کردند.
فلاحتپیشه افزود: در لوای ایرانهراسی که از سال 2004 میلادی پس از طرح خاورمیانه بزرگ آمریکا شکل گرفت، سیاستهای خود را پیش بردند. بنابراین اگر ایرانهراسی تمام شود در این صورت موضوعاتی مانند دموکراسیخواهی، بیشتر مطرح میشود و ایران حرف برتر را در این زمینه خواهد زد.
وی گفت: مهمترین موضوعی که باقی مانده است تاریخ تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد است که حداکثر باید چند روز تا یک هفته آینده یک قطعنامه در این شورا صادر شود که به معنای خارج کردن پرونده ایران از ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل و کنار گذاشتن شش قطعنامه تحریمی علیه ایران است که درباره این موضوع اختلاف وجود دارد.
فلاحتپیشه افزود: موضوع دیگر، همزمانی انجام تعهدات و موضوع اساسی دیگر بندهای 1 و 2 ماده 41 فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد یعنی تحریم تسلیحاتی است.
وی ادامه داد: به اسم موضوع هستهای ایران را تحریم تسلیحاتی کردند که با این توافق دیگر نمیتوانند این تحریم را ادامه دهند.
۱۳۹۴/۰۴/۲۲ ۱۰:۵۹:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]