واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
درمان خانگی؛
راههای تسکین درد دندان نوزادان
در صورتی که نوزاد بتواند شیء مناسبی را بجود، درد کمتری را حس میکند.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله: ھر كه ماه رمضان را دريابد و آمرزيده نشود، خداوند او را (از رحمت خود) دور گرداند. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، دنداندرآوردن کودک و درد ناشی از آن عموماً باعث نگرانی والدین و بهخصوص مادر میشود. البته روشهای بسیاری وجود دارد که میتوان بهوسیله آنها در این مرحله از زندگی به نوزاد کمک کرد.
زمان درآوردن دندان شیری در بچههای مختلف متفاوت است، فرایند آغاز رشد دندان در کودکان بین چهار و هفتماهگی نوزاد آغاز میشود. معمولاً ابتدا دو دندان در لثه پایین و بعد دو دندان بالایی رشد میکنند. درمجموع تعداد دندانها به ۲۰ عدد میرسد و درآمدن تمام آنها مدت سه سال طول میکشد. علائم شایع درآوردن دندان شیری پیدایش اولین دندان با علائم مختلفی همراه است از جمله اینکه دوماه قبل از پیدایش اولین دندان افزایش بزاق و آبریزش از دهان شروع میشود. علاوه بر این دنداندرآوردن نوزادان معمولاً با درد همراه بوده و ممکن است نوزاد با علائم دیگری همچون دلدرد، بیاشتهایی و تب روبهرو شود. بیقراری و تحریکپذیری، ورم لثهها، خارش لثهها و سعی در گاز گرفتن و جویدن اجسام سفت از دیگر نشانههای پیدایش دندان کودک است. برخی مواقع کودکان در این دوره از زندگی دچار تب میشوند که البته جای نگرانی نیست. البته خانوادهها باید در این مواقع، کودک را نزد پزشک اطفال ببرند تا علت تب کودک مشخص شود، زیرا ممکن است همزمان با رویش دندانهای شیری، کودک دچار سرماخوردگی نیز بشود و تب، ناشی از سرماخوردگی باشد.
بروز این علائم کاملاً طبیعی است اما میتوان شدت آن را به روشهای ساده و طبیعی کاهش داد که از آن جمله به موارد زیر برای کمک به والدین اشاره میکنیم. چطور درد دنداندرآوردن نوزاد را تسکین دهیم؟ - گیاه بابونه از گذشته تا کنون برای درمان انواع مشکلات جسمی در کودکان و بزرگسالان کاربرد داشته و یکی از روشهای خانگی در تسکین درد درآوردن دندان است. این باور وجود دارد که این گیاه میتواند اعصاب نوزاد را آرام کند و آشفتگی معده را از بین ببرد. - در صورتی که نوزاد بتواند شیء مناسبی را بجود، درد کمتری را حس میکند. برای این منظور میتوان از حلقه دندانی سرد یا یک تکه پارچه سرد و مرطوب یا دندانگیر خنک برای تسکین درد استفاده کرد. البته مراقب باشید شیء یخزده نباشد، بلکه کمی خنکی کفایت میکند، چون سرمای زیاد هم میتواند آسیبرسان باشد. همچنین اطمینان حاصل کنید این شی باعث خفگی کودک نشود. - اگر از دندانگیر استفاده میکنید حتماً از داروخانه تهیه کنید. دندانگیرهایی که از لاستیک نرم ساختهشدهاند بهتر هستند. انواعی که با مایع پر شدهاند، ممکن است در اثر فشار لثه کودک پاره شوند. میتوانید از پستانک تمیز هم استفاده کنید. - آب دهان کودک را خشک کنید. افزایش بزاق و آبریزش دهان جزئی از فرایند دنداندرآوردن است. با یک دستمال تمیز، دهان و چانه کودک را پاک کنید تا از تحریک پوست پیشگیری کنید. هنگام خواب نیز پارچه مناسب و جاذبی زیر سر کودک قرار دهید. - از استعمال داروهای موضعی و بیحسکننده بر روی لثه پرهیز کنید، زیرا این داروها بهوسیله بزاق شسته شده و قبل از اینکه روی لثه تأثیر کنند، موجب بیحسی گلوی کودک میشوند و در مکانیسمهای طبیعی بلع غذای کودک تداخل ایجاد میکنند. - اگر کودک شما خیلی بیقرار، تحریکپذیر و بدخو شده است با پزشک مشورت کنید تا در صورت لزوم داروی مسکن مناسب را برای کودک شما تجویز کند. لطفاً از دادن آسپیرین به کودک خودداری کنید. سبک زندگی / 2018
۲۲/۰۴/۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]