تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804716134




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مفاسد اقتصادی در فضای مجازی


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: محمد اسماعیلی دهقی کارشناس مدیریت رسانه در یادداشتی به موضوع "مفاسد اقتصادی در فضای مجازی" پرداخت.
بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی سالهاست که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و هست و کسی در اهمیت آن در حفظ سلامت جامعه تردیدی ندارد به همین دلیل مسئولین محترم قضایی کشور نیز همواره رسیدگی به پرونده های مفاسد اقتصادی را در دستور کار خود داشته اند و دراین مراه توفیقات ارزشمندی نیز داشته اند که لازم به ذکر نیست ولی نکته ای که در شرایط فعلی باید مورد توجه مسئولین قرار گیرد اضافه شدن متغیری به نام فضای مجازی و نقش بسیار مهم رسانه های نوین و خصوصا شبکه های اجتماعی تلفن همراه در انتشار و پیگیری این موضوع است.
بر کسی پوشیده نیست که رسانه های نوین امروزه محل تجمع و میدان اصلی تبادل اخبار شده است و شاید روزانه میلیونها خبر و عکس از این طریق بین مردم مبادله میشود و از انجاییکه بحث مفاسد اقتصادی به لحاظ دارا بودن عناصر متعدد خبری از جذابیت و اهمیت ویژه ای برخوردار است شاهد هستیم که تعداد قابل توجهی از اخبار و پیام های رد وبدل شده به این موضوع یعنی مفاسد اقتصادی اختصاص داده شده است و هر از گاهی یک شخص و یا یک پرونده در صدر جدول اخبار فضای مجازی قرار میگیرد.
تعداد زیادی از این اخبار و پیام ها حاوی مطالب خلاف واقع و محصول تراوشات ذهنی افراد است ولی تعداد قابل توجهی از این پیام ها نیز واقعیت های موجود در جامعه است که نمیتوان آن را کتمان کرد و جامعه نیازمند دریافت پاسخ مناسب است.
آنچه که در این نوشته مورد تاکید است و تا حدودی نیز رنگ و بوی هشدار دارد این است که اگر سرعت انتشار این اخبار از سرعت دستگاه قضایی کشور در پیگیری و اعلام نتایج دادرسی ها بیشتراز حد معمول شود و مسولان این قوه نتوانند به موقع پاسخگوی پرونده های علنی مفاسد اقتصادی در کشور باشند کشور از درون دچار بحران اخلاقی میشودو به قول قدیمی ها سنگ روی سنگ بند نمیشود.
انتشار این اخبار کار را به جایی میرساند که دیگر نمیتوان هیچ منکری را نهی کرد و چماق مفاسد اقتصادی مرتب به سرو روی نیروهای ارزشی و دلسوز اصابت میکند و در هیچ محفلی نمیتوان از انقلاب و ارزشهای انقلابی دفاع کرد و این خطری است که نمیتوان به سادگی از کنار آن گذشت .
در گذشته انتشار اسناد مربوط به فساد یک دستگاه دولتی و یا یک شخص حقیقی کار دشواری بود و عملا امکان آن برای همه مهیا نبود ولی امروزه هر کسی میتواند به اسانی با تلفن همراه خود از یک نامه اداری و یا یک مکاتبه شخصی عکس بگیرد و در کمتر از چند دقیقه آن را روانه چرخه اخبار نماید و این حقیقتی است که مسئولین قوه قضاییه باید آن را جدی بگیرند .
به عبارت ساده تر امروز آبرو و حیثیت نظام در گرو شفافیت و سرعت عمل قوه قضاییه در رسیدگی و برخورد با مفاسد اقتصادی است و نمیتوان جامعه مجهز به فضای سایبر را ماه ها و چه بسا سالها منتظر گذاشت تا حکم نهایی صادر شود چرا که فضای سایبر در صورت اطاله رسیدگی خود بخود احکامی را صادر خواهد کرد که الزاما مطابق با شرع مقدس نیست و خسارت آن را نظام باید پرداخت نماید .
نکته آخر این که فیلتر کردن این شبکه های اجتماعی نظیر وایبر و واتس اپ پاک کردن صورت مسئله است چرا که با فیلتر کردن هر یک از این شبکه ها اعضای این شبکه ها همچون پرنده های مهاجر به پرواز در میایند و به یک شبکه دیگر مهاجرت میکنند بنابر این چاره ای نیست جز حل کردن اصولی ومنطقی مسئله و یگانه راه حل این مسئله عمل کردن به احکام و حدودی است که در شرع مقدس اسلام ذکر شده است .
و پیشنهاد آخر این که قوه قضاییه باید تدبیری اتخاذ کند که راه ورود خود به شبکه های اطلاع رسانی از طریق فضای سایبر را هموار سازد تا بتواند به صورت آنلاین مردم را در جریان اخبار و رویداد های این حوزه قرار دهد . (تسنیم)


اخبار مرتبط :


نکاتی مهم در مورد امنیت تبلت

افشاگری تازه جاسوسی سایبری آمریکا از رهبران جهان

اکثر کاربران فرق ایمیل سارق و عادی را نمی دانند

آیا تلگرام شنود می‌شود؟

مردود شدن دوسوم اپلیکیشن ها در تست امنیت

استفاده از تجهیزات پیشرفته جاسوسی در قلب اینترنت


یکشنبه 21 تیر 1394 ساعت: 17:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن