واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: پیشخوان خبر: نفت هم باید در خدمت تامین آب قرار گیرد
مدیر کل دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران با بیان اینکه ادامه بحران آب خسارت های بزرگی به فعالیت های کشاورزی، صنعتی و بهداشتی کشور خواهد زد، اظهار کرد: حتی نفت ما نیز باید برای مهار این بحران بکار گرفته شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، رضا راعی عزآبادی، مدیر کل دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران در گفتگو با برنامه پیشخوان خبر ظهر یکشنبه تصریح کرد: عمده ترین برداشت از منابع آب شیرین کشور در بخش کشاورزی است که در برخی نقاط به 90 درصد می رسد.
وی با تاکید براینکه باید با استفاده از روش های نوین آبیاری، مصرف آب در بخش کشاورزی را کاهش دهیم، اضافه کرد: با درست مصرف کردن، می توان بخشی از بحران را مهار کرد.
راعی تصریح کرد: در حال حاضر نیمی از ظرفیت آبگیری 159 سد مهم کشور خالی است و ورودی آب به سدها حدود 17 میلیارد مترمکعب بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که بیش از 20 میلیارد مترمکعب بود، با کاهش 19 درصدی مواجه است.
مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران، با اشاره به کاهش 12 درصدی رود آب به شش حوزه اصلی آبریز کشور، اظهار کرد: در حوزه های آبریز خزر، ارومیه و سرخس ورودی آب به نسبت پارسال بهتر بوده اما در خلیج فارس و دریای عمان، هامون و فلات مرکزی با کاهش ورود آب مواجه بوده ایم.
راعی درباره افزایش تعداد دشت های ممنوعه گفت: هر دشتی که در آن میزان برداشت آب بیشتر از ورودی ها باشد، دشت ممنوعه است. قبلا تعداد دشت های ممنوعه 15 منطقه بود اما به مرور این رقم افزایش یافت و اکنون به 319 دشت افزایش یافته است.
وی افزود: البته مناطق باقیمانده هم، یا ذخیره آب قابل ملاحظه ای ندارند و یا آب آنها آنقدر شور است که قابل استفاده نیست. اما مجبوریم برای حفظ منابع آبی، همین منطقه ها را نیز حفظ کنیم.
راعی تصریح کرد: علاوه بر دشت های ممنوعه، ما مناطق ممنوعه بحرانی را داریم که بارش باران در آنها کمتر از 5 سانتیمتر است و اگر این شرایط ادامه یابد، با مشکلات زیادی از جمله نشست زمین مواجه می شویم.
وی اضافه کرد: نشست زمین که نمونه هایی از آن نیز گزارش شده، در مناطق مسکونی، زراعی و صنعتی باعث بوجود آمدن خسارت های جبران ناپذیری می شود. علاوه بر این، با ادامه برداشت آب شیرین، سطح آب شیرین در این مناطق کاهش یافته و آب شور به سفره ها حمله می کند و مقدار اندک آب شیرین باقیمانده نیز غیرقابل استفاده می شود.
راعی با بیان اینکه با تداوم بحران آب، سرمایه گذاری های کشاورزی و صنعتی و بهداشتی و حتی آب شرب ما به مخاطره می افتد، تاکید کرد: حتی نفت هم باید در خدمت حفظ این منبع حیاتی تمدن ما باشد. به قول سعدی؛
چو دخلت نیست، خرج آهسته تر کن. من از مردم میخواهم باور کنیم که سفره های آب زیرزمینی ما روبه کاهش است و باید دست به دست هم بدهیم تا این منابع را برای حال و آینده حفظ کنیم.
یک شنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]