تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830867864




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بورس؛ از موانع غيرتحريم تا خطر جو زدگي پس از توافق


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۱ تير ۱۳۹۴ (۹:۳۸ق.ظ)
بورس؛ از موانع غيرتحريم تا خطر جو زدگي پس از توافق موج - در شرايطي که مذاکرات هسته اي آخرين روزها و حتي ساعات خود را مي‌گذراند، اين که آينده اقتصاد ايران در حوزه‌هاي مختلف چگونه رقم خواهد خورد، سؤال اصلي پيش روي اکثر فعالان اقتصادي است تا بتوانند رفتارهاي آتي و پيش بيني‌هاي خود را بر اساس آن تنظيم کنند.
روزنامه خراسان در يادداشتي نوشت:
در اين راستا، يکي از حوزه‌هاي مهم، بورس اوراق بهادار است. بازاري که در هفته هاي اخير، شروع به رکوردزني‌هاي مجدد هسته اي خود کرده و در هفته گذشته نيز با رشدي 1900 واحدي، عملاً نشان داده که نسبت به نتيجه مذاکرات حساسيت زيادي دارد اما اين رشد فزاينده چگونه و تا چه زماني ادامه خواهد يافت؟ براي بررسي اين موضوع بايد مروري بر مهم‌ترين خصوصيات اصلي و حاشيه اي بازار سرمايه و بخصوص مشکلات ساختاري آن داشته باشيم.

حال و هواي بورس در دوران تحريم؛ رکود فعاليت يا سفته بازي
قبل از پرداختن به ويژگي‌ها و شرايط فعلي بازار سرمايه، توجه به مفهوم رونق در اين بازار ضروري است. به گفته دکتر حسين عبده تبريزي، استاد حوزه تأمين مالي، هم اينک بخشي از آن چيزي که ما از آن به عنوان «رکود» تعبير مي‌کنيم، تعطيلي بازارهاي سفته بازانه است. اين نوع رکود در همه حوزه‌ها مانند مسکن اتفاق افتاده است، اما در بورس چون شاخص دارد، صدايش بلندتر شده است. بنا بر اين تعابيري که هم اينک مطرح مي‌شود مبني بر اين که شاخص بورس بايد روزي 5 تا 10 درصد (پس از توافق) بالا برود، غيرمنطقي است و مستلزم بهبود ساختار بازار سرمايه است.

بورس و مشکلات ساختاري
هم اينک بورس کشور از برخي ضعف‌هاي ساختاري رنج مي‌برد که مي‌توان گفت در صورتي مي‌تواند از ثمرات يک توافق خوب، بيشتر بهره مند شود که اين ضعف‌هاي ساختاري به حداقل رسيده باشند. هم اينک اين بازار از ضعف تحليل، عدم حضور نهادهاي مالي توانگر، عدم تنوع ابزارهاي مالي، کارايي ضعيف، ضريب نفوذ پايين در بين خانوارها، مشارکت ضعيف در تأمين مالي شرکت‌ها و پروژه‌ها، بالا بودن هزينه معاملات و عمق پايين (دشواري نقدشوندگي) رنج مي‌برد.
به عنوان مثال بر اساس گزارش پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه ايران، در ابتداي ارديبهشت سال جاري، حدود 33 درصد شرکت‌ها داراي سهام شناور تک رقمي بوده‌اند. اين در حالي است که در راستاي افزايش نقدشوندگي بازار، ميزان بيشتري از سهام شناور شرکت‌هاي بورسي و فرابورسي مورد نياز بوده و همين امر معضلات معاملات در اين بازار را افزايش داده است.
هم چنين افشاي شفاف و کامل اطلاعات توسط شرکت‌ها از مواردي است که عليرغم توجه کافي به آن در سال‌هاي گذشته، به تازگي به آن توجه شده است. توجه به اين موضوع به تنهايي مي‌تواند در کنار گزارش‌هاي تحليلي منسجم اطمينان فعالان بازار را نسبت به وجود تقارن اطلاعاتي بالا برده و در نهايت نقدشوندگي بازار را افزايش دهد. از سوي ديگر بايستي توجه داشت که براي تسهيل حضور سرمايه گذاران خارجي در نتيجه توافق هسته اي، علاوه بر قوانين حمايت کننده، حداقل بايد صورت‌هاي مالي شفاف که بر مبناي استانداردهاي بين المللي تهيه و حسابرسي مي‌شود، ارائه شود. هم چنين توسعه فناوري‌هاي معاملاتي در بازار سرمايه امري ضروري است.

بورس و هيجان زدگي
يکي از چالش‌هاي عمده اي که بورس کشور در دوره‌هاي زماني متعدد؛ بخصوص بعد از مذاکرات هسته اي با آن مواجه بوده است، به عبارت ساده هيجان زدگي است. بررسي مقاطع گذشته مذاکرات هسته اي نشان مي‌دهد بعد از هر توافق يا بهتر بگوييم تفاهم اوليه، رونق نسبي در بورس ايجاد شده که پس از مدتي تعديل شده است. به عنوان مثال در سال 92 و در پي توافق ژنو، شاخص بازار سرمايه پس از روند صعودي کوتاه مدت حتي تا حدود 89 هزار واحد پيش رفت اما پس از يک بازه کوتاه مدت، با افت و تعديل شاخص مواجه شد، لذا تا زماني که اين هيجان زدگي در بورس به دلايلي از قبيل تفکر کوتاه مدت به جاي بلندمدت، رويکرد سفته بازي به جاي ورود بلندمدت به بازار سهام و از همه مهم تر عمق کوتاه بازار سرمايه وجود داشته باشد، امکان برنامه ريزي بلندمدت براي حضور سرمايه گذاران واقعي در بورس وجود نخواهد داشت. البته مي‌توان عمده اين هيجان زدگي را در برخي مشکلات ساختاري نيز يافت.

بورس و حاشيه‌هاي تصميم‌هاي کلان
هم اکنون تعويق برخي تصميم‌هاي کلان و دولتي، بر بازار سرمايه اثر گذاشته است. از جمله اين موارد مي‌توان به تعيين نرخ خوراک پتروشيمي‌ها اشاره کرد که چندين ماه است در راستاي منطقي سازي سود اين صنايع و نيز توسعه صنايع پايين دست پتروشيمي به وزارت خانه‌هاي اقتصاد، صنعت و نفت واگذار شده است. هر چند هنوز از مهلت مقرر در اين راستا تخطي نشده، اما؛ اين امر به سهم خود ابهام در سرنوشت اين صنايع که سهم عمده اي در بورس دارند را سبب شده است.
از سوي ديگر چندي پيش، در سايه اظهار نظرات متفاوت، نرخ سود بانکي کاهش يافت. اين در حالي است که با وجود اين کاهش، باز هم اين نرخ‌ها نسبت به نرخ تورم و نيز ميزان سودآوري واقعي صنايع فاصله معني داري دارد، لذا منطقي تر شدن هر چه بيشتر اين نرخ در سايه حرکت نظام مالي از بانک محور به بازار محور بودن در کشور، موضوعي است که به تدريج رخ مي‌دهد و نمي‌توان به صرف ايجاد يک شوک مانند توافق احتمالي هسته اي به بهبود کوتاه مدت اين عامل پايه اي در بورس کشور اميد زيادي داشت.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن