واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شاخص باروری کلی استان زنجان به 2.23 رسید زنجان - ایرنا - سرپرست کارشناسان مسوول سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: شاخص باروری کلی این استان از 2.15 در سال گذشته به 2.23 در سال جاری رسیده است.
دکتر شیرین بخشی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بااشاره به اینکه در زمان حاضر شاخص باروری کلی این استان در مقایسه با گذشته وضعیت بهتری دارد، افزود: با ساز و کارهای ایجاد شده، اعمال برنامه ها و سیاست های تشویقی بر گروه های هدف در این استان آغاز شده است.
وی یادآوری کرد: حد جایگزینی جمعیت را بر اساس باروری کلی 2.1 در نظر می گیرند و کاهش نرخ باروری کلی به کمتر از حد اعلام شده با توجه به هرم جمعیتی هر کشور در طول زمان، ابتدا صفر شدن شاخص رشد جمعیت و منفی شدن شاخص رشد جمعیت و همگام با آن کاهش جمعیت را به دنبال دارد.
بخشی افزود: همه کشورها کاهش نرخ باروری کلی به کمتر از حد جایگزینی را خطر تلقی کرده و در صورت مواجهه با این وضعیت با روش های متفاوتی سعی در ارتقا آن به حد جایگزینی و بیشتر از آن می کنند.
سرپرست کارشناسان مسوول سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: در فاصله سال های 90 تا 92 مقام معظم رهبری در مناسبت های مختلف بازنگری دقیق و علمی سیاست های جمعیتی را در راستای افزایش جمعیت، پیشگیری از پیر شدن و حفظ جوانی جمعیت با مد نظر قرار دادن کارآمدی و کیفیت جمعیت را مورد تاکید قرار داده اند.
وی اظهار کرد: طبق آمارهای ارایه شده 66 درصد زوجین پس از ازدواج تمایل به فرزند آوری دارند و 34 درصد نیز با یک فاصله زمانی دلخواه تمایل به فرزند آوری دارند و در مجموع می توان گفت تمامی زوجین تمایل به داشتن فرزند دارند.
بخشی افزود: بر این اساس اصلی ترین گروه هدف مداخله در این سیاست خانواده هایی هستند که بیش از یک سال از ازدواج آنها سپری شده و برنامه ای برای فرزند آوری ندارند.
سرپرست کارشناسان مسوول سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: گروه دوم نیز خانواده هایی هستند که دارای فرزند بوده و به رغم تمایل داشتن فرزند بعدی با نبود شرایط لازم فاصله بین بارداری ها را به بیش از سه سال افزایش داده اند.
وی اظهار کرد: گروه سوم به رغم تمایل به داشتن فرزند بعدی به سالهای پایان دوران باروری سالم نزدیک شده و برای بارداری بعدی برنامه ریزی نکرده اند.
بخشی خاطرنشان کرد: افزایش تعداد موالید دربین خانواده ها نیازمند بسترسازی و رفع مسایل و مشکلات موجود در این بخش است.
سیاست های کلی جمعیت 30 اردیبشهت سال گذشته تدوین و در نهایت در 14 بند از سوی مقام معظم رهبری به روسای سه گانه و مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ و روز بعد نیز این سیاست ها توسط معاون اول رییس جمهوری به دستگاه ها به منظور اجرایی شدن اعلام شد.
در سیاست های کلی جمعیت به مواردی مانند ارتقا پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران به ویژه در دوره بارداری و شیر دهی و پوشش بیمه ای هزینه های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان، تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش های عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزند پروری با تاکید بر آموزش مهارت های زندگی اشاره شده است.
6085/7320
20/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]