تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بسم اللّه‏، شفاى هر دردى و يارى كننده هر دارويى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845119334




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بیماری هایی که افسردگی به دنبال دارند!


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
36dd902fe9159145
افسردگی می تواند با وجود بیماری درون بدن افراد نیز به وجود آید و فرد بیمار را درگیر کند! افسردگی را شاید بتوان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های روحی- روانی دانست که در خیلی از بیماری‌ها می‌توان ردپای آن را دید. این حالت واکنش طبیعی بدن در مقابله با بعضی بیماری‌هاست و افراد در دوران بیماری دچار نوعی رخوت و سستی می‌شوند که در صورت تداوم این حالت ممکن است وارد فاز افسردگی شوند.
گاهی به دلیل طولانی‌شدن روند بهبود بیماری، شخص دچار افسردگی می‌شود ولی در بیشتر موارد، افسردگی علامت هشداردهنده‌ای است که در مراحل ابتدایی بیماری بروز می‌کند. به عنوان مثال، مطالعات نشان می‌دهد افراد مبتلا به افسردگی بیشتر در معرض ابتلا به پارکینسون قرار دارند.
بیمارانی که از مشکلات روانی رنج می‌برند در مقایسه با افرادی که از نظر بالینی علائم افسردگی را ندارند، دو برابر بیشتر مستعد ابتلا به بیماری پارکینسون هستند. همچنین هر چه شدت افسردگی بیشتر باشد، احتمال بروز پارکینسون به مراتب بالاتر است. یافته‌ها نشان می‌دهد افسردگی حاد آسیب‌هایی را به مغز وارد می‌کند که باعث ایجاد پارکینسون می‌شود. از سوی دیگر، در برخی موارد حتی داروهایی که برای درمان افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرند می‌تواند عاملی برای ابتلا به پارکینسون باشد و در حدود 40 درصد موارد ابتلا به این بیماری، خطر بروز افسردگی مشاهده می‌شود.
بیماری‌های مزمن به بیماری‌هایی گفته می‌شود که برای مدت طولانی ادامه داشته باشند و معمولا به طور کامل درمان ‌نشوند. این قبیل بیماری‌ها با رژیم غذایی، ورزش و داروهای خاص قابل کنترل هستند. دیابت، بیماری‌های قلبی، التهاب مفاصل، بیماری کلیوی، ایدز، لوپوس و ام‌اس در گروه بیماری‌های مزمن قرار می‌گیرند. این بیماری‌ها به دلیل دوره طولانی مدتی که دارند روی کیفیت زندگی مبتلایان تأثیر مستقیم دارند و به مرور آنها را بی‌تحرک و وابسته به اطرافیان می‌کنند. چنین حالتی روحیه بیماران را تضعیف کرده و در طول بیماری باعث افسردگی آنها می‌شود. در حقیقت، افسردگی در بین مبتلایان بیماری‌های مزمن بسیار شایع است و آمارها نشان می‌دهد که حدود یک سوم مبتلایان از افسردگی رنج می‌برند. از سوی دیگر، افسردگی، بیماری‌های مزمن را هم تشدید می‌کند و درد و خستگی مفرط ایجاد کرده و زندگی اجتماعی شخص را مختل و افراد را از روابط اجتماعی دور می‌کند. احتمال بروز افسردگی در بیماری‌های مزمن در خانم‌ها شیوع بیشتری دارد و تقریبا بین 10 تا 25 درصد زنان و بین 5 تا 12 درصد مردانی که دچار بیماری‌های مزمن هستند به مرور به افسردگی مبتلا می‌شوند. ام‌اس هم از دیگر بیماری‌های مزمنی است که در طول سالیان بیمار را به شخصی کاملا وابسته به اطرافیان تبدیل می‌کند و همین موضوع رابطه کاملا مستقیم با ابتلا به افسردگی دارد به طوری که در 40 درصد بیماران احتمال بروز افسردگی وجود دارد. این آمار در سکته‌های مغزی و دیابت به 25درصد می‌رسد.
زوال عقل
مطالعاتی که بتازگی روی ارتباط میان افسردگی و عملکرد مغزی انجام شده، نشان می‌دهد که بین ابتلا به زوال عقل که نوعی آلزایمر و اختلال حافظه‌ای است و ابتلا به افسردگی ارتباط مستقیم وجود دارد. افسردگی جزو نخستین علائم هشداردهنده در بیماری‌های مغزی به شمار می‌رود.
بیماری‌های قلبی
محققان تاکنون پژوهش‌های متعددی را در مورد ارتباط بین افسردگی و ابتلا به بیماری‌های قلبی و حملات قلبی انجام داده‌اند و یافته‌های به‌دست آمده چنین ارتباطی را اثبات می‌کند. تحقیقاتی که در نروژ صورت گرفته نشان می‌دهد خطر نارسایی قلبی در سال‌های اخیر بین بیماران مبتلا به افسردگی حاد حدود 40 درصد است.
افسردگی میزان استرس را افزایش می‌دهد و این در حالی است که هورمون‌های استرس موجب تشدید التهاب و تشکیل پلاک‌های خونی در عروق خونی می‌شود که می‌تواند دلیل خوبی برای ارتباط بیماری‌های روانی با مشکلات قلبی ـ عروقی باشد. طبق آمارهای متفاوتی که اعلام شده، خطر بروز افسردگی ناشی از حملات قلبی بین 40 تا 65 درصد و در بیماری‌های قلبی‌ ـ‌ عروقی بین 18 تا 20 درصد گزارش شده است.
سرطان
پزشکان از اوایل دهه 1930 ارتباط مستقیمی بین ابتلا به انواع سرطان‌ها و افسردگی کشف کردند. در این میان، احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده در افراد مبتلا به افسردگی به مراتب بیشتر از دیگر سرطان‌هاست. محققان در پژوهش‌هایشان به این نتیجه رسیدند افرادی که در نهایت به سرطان لوزالمعده مبتلا می‌شوند، پیش از تشخیص بیماری، نشانه‌هایی از افسردگی را تجربه می‌کنند. سلول‌های تومور سرطانی لوزالمعده،‌ پروتئینی را ترشح می‌کنند که بعضی گیرنده‌های ایجادکننده حس خوب را در مغز مسدود می‌کند. مبتلایان به سرطان تا 25 درصد در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند.
استرس
یکی از پژوهش‌های اخیر صورت گرفته توسط محققان نیویورکی بر این نکته تاکید می‌کند که در حقیقت افسردگی در بعضی افراد به منزله واکنش حساسیتی نسبت به استرس است. بین موش‌های آزمایشگاهی، هورمون‌های استرس باعث می‌شوند سیستم ایمنی بدن برخی موش‌ها مقدار «اینترلوکین 6» زیادی تولید کند. این ترکیب عامل افزایش خستگی و کاهش اشتها بوده و باعث بروز نشانه‌های مرتبط دیگر با افسردگی می‌شود. «اینترلوکین‌6» در افراد مبتلا به افسردگی در حجم بسیار بالایی وجود دارد.
بیماری‌های تیروئیدی
غده تیروئید هورمون‌ها و پروتئین‌هایی را تولید می‌کند که بسیاری از سیستم‌های بدن را تنظیم می‌کند. غده تیروئید، غده‌ای مرموز است به طوری که محققان کم‌کاری و پرکاری تیروئید که از شایع‌ترین بیماری‌های این غده به شمار می‌رود و نشانه‌هایی مثل نازک شدن موها، افزایش وزن بیش از حد و احساس سرمای مداوم در بدن را شامل می‌شود، به آن نسبت می‌دهند. مطالعات زیادی ابتلا به بیماری تیروئید را با افسردگی مرتبط می‌دانند. به طوری که به عنوان مثال، محققان به این نتیجه رسیدند که مبتلایان به افسردگی بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات تیروئیدی قرار دارند و این روند به صورت عکس هم صدق می‌کند. چنانچه وضع بد روحی با خستگی، اضافه وزن، یا سایر نشانه‌ها همراه باشد ممکن است پای بیماری تیروئید در میان باشد.
منابع:‌msn‌‌، medicinenet‌ ضمیمه سیب روزنامه جام جم
20 تیر 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن