واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بي قراري محيط زيست زير سايه بيخيالي نمايندگان!
هر روز بخشي از جنگلهاي ايران ميسوزند و خاكستر ميشوند. هواي اكثر شهرها آلوده است و گرد و غبار هم راه تنفس شهروندان را بسته است...
نویسنده : حوريه ملكي
هر روز بخشي از جنگلهاي ايران ميسوزند و خاكستر ميشوند. هواي اكثر شهرها آلوده است و گرد و غبار هم راه تنفس شهروندان را بسته است. آلودگيهاي زيستمحيطي سلامت شهروندان را به خطر انداخته است. اكثر تالابهاي كشور خشك شدهاند و حال درياها و درياچهها هم تعريف چنداني ندارد و در آخرين خبرها مديركل دفتر زيستبومهاي دريايي سازمان حفاظت محيط زيست، وضعيت گونههاي دريايي را نامناسب ارزيابي كرد. وضعيت محيطزيست ايران در شرايطي دوران بحراني خود را تجربه ميكند كه روز گذشته مؤيد حسينيصدر، سخنگوي فراكسيون محيطزيست مجلس بعد از سپري كردن تعطيلات تابستانيشان به خبرنگار فارس گفت: «قرار است فردا (يكشنبه) اعضاي فراكسيون جلسهاي بگذارند تا مشخص شود در هفته جاري فراكسيون محيط زيست چه فعاليتي انجام دهد.»
محيط زيست و منابع طبيعي ايران حال و روز خوبي ندارند. زمين و هوا و آب با مشكلات عديدهاي روبهرو هستند. كمبود بارشها وضعيت آب را از مرحله بحران هم گذرانده است. اكثر مناطق كشور دوران خشكسالي سختي را سپري ميكنند. آتش به جان جنگلها و مراتع افتاده است و در اين ميان زمينخواران هم چشم طمعشان را به كوه و دشت و جنگل دوختهاند.
از وضعيت محيط زيست همين بس كه مقام معظم رهبري بارها و بارها نگراني خود را نسبت به حال وخيم آن اعلام كردند و به به مسئولان هشدار دادند كه در جهت حفظ و مراقبت از آن از هيچ تلاشي فروگذار نباشند اما دلمشغوليهاي ايشان در شرايطي است كه نمايندگان حاضر در فراكسيون محيط زيست مجلس، بعد از تفريحات تابستانيشان حالا قرار است دور هم جمع شوند تا ببينند چه كار بايد بكنند. البته فراموش نشود كه قبل از تعطيلات مجلس، بارها قرار بود رئيس سازمان حفاظت محيط زيست به مجلس بيايد و پاسخگوي معضلات زيست محيطي باشد كه هر بار معصومه ابتكار نيامد و حضور وي در مجلس هيچگاه اتفاق نيفتاد.
حال گونههاي دريايي وخيم است
بهرغم مشكلات عديده زيست محيطي، اگر بخواهيم از فعاليتها و عملكرد مسئولان در اين حوزه يا كار شاخص و مهمي كه فراكسيون محيطزيست مجلس انجام داده باشد، حرف بزنيم، سكوت بهترين كار است. اگر نمايندگان محترم نميدانند كه بايد در چه موردي حرف بزنند، كافي است سري به اخبار بزنند تا ببينند در مدتي كه در استراحت به سر ميبردند، چه مقدار از جنگلها به خاكستر تبديل شدهاند و آتش چند هكتار از مراتع را به كام خود كشيده است. در همين راستا، مديركل دفتر زيستبومهاي دريايي سازمان حفاظت محيط زيست نيز با بيان اينكه گونههاي گياهي و جانوري كشور در وضعيت مناسبي قرار ندارند، گفته: «طبق ليست جهاني، 15گونه گياهي و جانوري به شدت در معرض خطر، 20 گونه در معرض خطر و همچنين 69گونه جانوري و يك گونه گياهي نيز در مرحله آسيبپذيري قرار دارند.» داوود ميرشكار به گونههاي دريايي در معرض خطر نيز اشاره كرد و ادامه داد: «پستانداران دريايي از جمله فك خزري و لاك پشتهاي دريايي، برخي ماهيان از جمله خاوياري و آزاد و كوسه ماهيها در معرض خطر قرار دارند.»
جنگلها ميسوختند وقتي در تعطيلات بوديد
البته به اعضاي حاضر در فراكسيون محيط زيست مجلس بايد يادآوري كنيم كه پارك ملي «بمو» نيز طي چند روز اخير طعمه حريق شد و در اين آتشسوزي حدود ۴۰ هكتار از منابع طبيعي از بين رفت. در همين رابطه خوب است بدانيد كه در سه ماهه اول امسال، حريق در جنگلها با افزايش ۲۰ درصدي نسبت به مدت مشابه سال قبل خود مواجه بوده و ۶۰ درصد آتش سوزيها هم در زاگرس به وقوع پيوسته است.
هرچند نميدانيم، اگر بدانيد كه حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد آتش سوزيها عمدي بوده، در نوع جلسه و تصميمگيريهايتان تأثير دارد يا نه!
كوتاه سخن بايد گفت، مشت نشانه خروار است و وقتي مسئولان محيط زيست نسبت به معضلات اين حوزه بيتفاوت شده و به راحتي از كنار حوادث ناگوار ميگذرند، نمايندگاني كه قدرت ايجاد حركتي مثبت در جهت تحقق منويات مقام معظم رهبري در حوزه محيط زيست را دارند هم بدون تحرك به اين مسائل مينگرند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]