تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه از رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله چيزى تقاضا مى‏شد، اگر ايشان آن را مى‏خواستن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802801355




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فاتحه چای ایرانی را بخوانیم؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: فاتحه چای ایرانی را بخوانیم؟
نیاز کشور به چای خشک ۱۱۰ هزار تن است که حدود ۱۴ هزار تن آن (معادل ۱۳ درصد) در داخل تولید می‌شود
کد خبر: ۵۱۵۷۵۲
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۱ - 09 July 2015




چای به عنوان پرمصرف‌ترین نوشیدنی در ایران شناخته می‌شود و تقاضای زیاد آن موجب شده تا سودجویان و واردکنندگان، بی‌رویه چای قاچاق به کشور وارد کنند و به تدریج با تغییر ذائقه‌ها، برخی مردم ترجیح داده‌اند به جای چای سالم ایرانی از چای خارجی که مملو از سموم است استفاده کنند، ادامه این روند علاوه بر تهدید سلامت مردم، اقتصادی، پتانسیل تولید چای ایرانی را به ورطه نابودی می‌کشاند.

به گزارش ایسنا، وضعیت کنونی بازار چای در ایران به گونه‌ای است که حجم عملکرد کارخانه‌های چای‌سازی قابل قیاس با چای‌های خارجی نیست، چرا که تولید داخلی نهایتا ۱۵ درصد از سهم بازار کشور را دارد و به همین نسبت هم در درآمدها اثرگذار است. به عنوان مثال قیمت چای خارجی کیلویی ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان و قیمت چای ایرانی بین کیلویی ۷۰۰۰ تا نهایتا حدود ۱۸ هزار تومان است.

دست و پنجه نرم کردن کشاورز چایکار با مشکلات موجود برای تولید چای تا آن اندازه زیاد است که او را برای تولید کم و در برخی اوقات اراده وی را برای عدم تولید مصمم می سازد و او ناگزیر می‌شود تیشه به ریشه بوته‌های چای به عنوان تنها محصول تولیدی خود بزند و به شغل دیگری روی بیاورد. امری که نه تنها به نفع او نیست بلکه بازار داخلی را برای انباشت محصول چای کشورهای دیگر مهیا ساخته و این ام به معنای آن است که باید برای محصول چای فاتحه بخوانیم.

برای اینکه تولید چای داخلی رونق بگیرد، نیاز است تا حمایت از چایکار و تبلیغات برای مصرف چای داخلی در اولویت دستگاه‌های مربوطه قرار بگیرد. زمان آن رسیده است که برای تقویت و حمایت همه جانبه از این محصول استراتژیک، تبلیغ برای مصرف چای ایرانی را گسترده‌تر کنیم تا چای اصیل ایرانی برای نسل امروز همانند پدران و مادران ما لبریز و لب سوز بماند.

دکتر محمد ولی روزبهان، رییس سازمان چای کشور در این خصوص اظهار کرد: نیاز کشور به چای خشک ۱۱۰ هزار تن است که حدود ۱۴ هزار تن آن (معادل ۱۳ درصد) در داخل تولید می‌شود و این در حالی است که در سال‌ها گذشته ۶۵ درصد نیاز مصرفی کشور را در داخل تولید می‌کردیم که البته تنها حدود ۵۰ هزار تن تولید داخل در بازار داخلی مصرف می‌شد.

وی اضافه کرد: هم اکنون ۲۰ هزار هکتار از باغات چای فعال هستند و بیشترین میزان تولید و برداشت این محصول به رودسر، لاهیجان و لنگرود اختصاص دارد.

رییس سازمان چای تصریح کرد: چای خارجی که نیمی از آن به ارزش حدود ۲۰۰ میلیون دلار به کشور قاچاق می‌شود عمدتا رنگ و اسانس است که مردم ایران آن را با رغبت می‌خرند اما چای ایرانی جزو با کیفیت‌ترین چای‌ موجود در جهان است که با قیمت‌های بالایی به کشورهای اروپایی صادر می‌شود.

تبلیغ چای خارجی مغایر با حمایت از تولیدکنندگان

روزبهان ادامه داد: حدود ۸۵ درصد چای موجود در بازار کشور خارجی بوده و طبیعی است که شرکت‌های مختلف آن را وارد کنند و برای معرفی محصول خود آن را تبلیغ کنند. نمی‌شود آن‌ها را به عنوان حمایت از تولید داخلی از تبلیغات منع کرد اما تبلیغات در رسانه ملی مسئله‌ دیگری است، چرا که تبلیغات در رسانه ملی مقبولیت را بیشتر می کند و یک جنبه قانونی به محصول خاص می‌دهد. با توجه به قوانینی که در سال‌های قبل هم وجود داشت تبلیغ محصول ۱۰۰ درصد خارجی که در داخل کشور تولیدش را داشته باشیم ممنوع است و بر این اساس درخواستی از رییس صدا و سیما داشتیم تا تبلیغ چای ۱۰۰ درصد خارجی را ممنوع کنند که البته این مکاتبات آثارش را گذاشته و تبلیغات محدود شده است.

محمدعلی نجفی، استاندار گیلان در جلسه چای استان بر ضرورت انعکاس تحولات مثبت صورت گرفته از سوی صدا و سیما و رسانه‌ها تأکید کرد و افزود: این اقدامات باید در معرض دید مردم قرار بگیرد تا تغییرات را احساس کنند و بدانند که این تحولات در حد شعار نیست.

وی خاطرنشان کرد: افزایش کیفیت و رفع موانع تولید چای داخلی باید به حدی برسد که این محصول توسط مشتریان پیش خرید شود.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن