واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
فضائلی مطرح کرد 4 زیان بزرگ برای آمریکا در صورت عدم توافق یک کارشناس مسائل هستهای گفت: در صورت عدم توافق به نوعی شرایط دو سر باخت برای آمریکا ایجاد شده و بعد از آن دیگر این کشور هیچ گزینهای نداشته و هیمنه آن به شدت آسیب میبیند.
«مهدی فضائلی» در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره اظهارات یک حقوقدان آمریکایی مبنی بر زیان های سنگین آمریکا در صورت شکست مذاکرات هسته ای با ایران اظهار داشت: در صورت عدم دسترسی به توافق چهار زیان بسیار بزرگ متوجه آمریکاست.
این کارشناس مسائل هسته ای و داخلی کشورمان در تشریح این زیانها گفت: حل موضوع هسته ای ایران از جمله وعده های آغاز ریاست جمهوری اوباما بود و با توجه به این که وی در عرصه سیاست خارجی آمریکا، نه تنها موفقیت قابل توجهی نداشته، بلکه حتی در مواردی از جمله مسئله سوریه متحمل شکست هایی نیز شده است، لذا موفقیت در بیان این جمله که «ما این مسئله را حل کرده و به وعده هایمان عمل کردیم» برای دموکرات ها بسیار مهم بوده و عدم دستیابی به آن می تواند شرایط این جناح را در انتخابات آینده آمریکا به مخاطره بیندازد.
وی افزود: دومین مسئله اینکه عدم دستیابی به توافق، آمریکا را با این تهدید مواجه خواهد کرد که عملاً امکان تداوم و شدت تحریم ها فراهم نبوده و این کشور مزایای رسیدن به یک توافق را از دست می دهد و به نوعی شرایط دو سر باخت برای آمریکا فراهم خواهد کرد.
فضایلی در تشریح سومین زیان برای آمریکایی ها در صورت عدم توافق تصریح کرد: بعد از عدم توافق آمریکاییها دیگر هیچ گزینه ای نداشته و همین مسئله سبب کاهش اعتبار آن ها شده و هیمنه آمریکا به شدت آسیب می بیند.
این کارشناس مسائل هسته ای اضافه کرد: در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات، قاعدتاً جمهوری اسلامی ایران برنامه هسته ای خود را با شتاب و انگیزه بیشتری دنبال خواهد کرد و همین مسئله برای آمریکا به لحاظ اعتباری و حیثیتی وضعیتی نامناسب دربرخواهد داشت. در ضمن در صورت ادامه مذاکرات در آینده،این موضوع دست برتر ایران را بالاتر برده و در چانه زنی، امکان امتیازدهی ما را کمتر و امتیازگیری ما را بیشتر می کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تأکید بر این که تصمیمات سیاسی مذاکرات ضروری تر از تصمیمات فنی است، گفت: ما بارها به صراحت اعلام کرده ایم که در صورت عدم فشارها و وجود اراده سیاسی، ابعاد فنی و حقوقی موضوع هسته ای ایران به آسانی قابل حل است.
فضایلی در ادامه بیان کرد: تجربه 13 ساله ما در گذشته نشان می دهد که پس از همکاری های جدی و گسترده ما در مقاطعی با آژانس، و به رغم این که مسائل فنی روز به روز بااین نهاد کاهش یافت،اما مباحث اختلافی تشدید شد و این نشان می دهد که موضوع هسته ای ایران، دارای یک ماهیت سیاسی است تا این که ماهیت فنی و حقوقی داشته باشد.
وی در ادامه افزود: در مواردی که آژانس به عنوان یک نهاد بین المللی با ماهیت فنی و حقوقی اش وارد شده است، متأسفانه به جای رعایت جایگاه حقوقی و پایبندی به اقتضائات خود، بیشتر به عنوان ابزار دست بخش سیاسی وارد شده و موجب زیرسوال رفتن اعتبار این نهاد نیز گردیده است.
این کارشناس مسائل هسته ای در پایان تصریح کرد: در زمانی که آقای البرادعی مسئولیت دبیرکلی آژانس را بر عهده داشت، پس از پاسخگویی ایران به شش سوال مطرح شده از سوی این نهاد، بحث مطالعات ادعایی که امروزه به عنوان PMD شناخته می شود، مطرح شد و به این ترتیب موضوع هسته ای ایران تا امروز به طول انجامید.
 
پنج شنبه 18 تیر 1394 ساعت 15:41
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]