تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):گريه مؤمن از (درون) دل اوست و گريه منافق از (ظاهر و) سرش.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827908523




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حکایت عقدهای آسمانی و خطر بچه‌دار شدن


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران گزارش می‌دهد؛
حکایت عقدهای آسمانی و خطر بچه‌دار شدن
ایجاد بیماری‌های ژنتیکی در فزرندان تنها مختص به ازدواج‌های فامیلی نیست و این ریسک می‌تواند به میزان کمتری در ازدواج با غیر خویشاوندان نیز وجود داشته باشد.


به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ امروزه بسیاری از افراد بر این باور هستند که چه کسی می‌تواند بهتر از پسرعمو، پسر خاله، دخترخاله و یا دختر عمو که خانواده‌ها نیز شناخت بهتری نسبت به یکدیگر دارند‌، مناسب ازدواج باشند. شاید به دلیل همین تفکر است که با وجود تلاش‌ها در جهت پیشگیری و تشخصی بیماری‌های ژنتیکی هنوز هم سالانه هزاران نوزاد مبتلا به بیماری‌های مادرزادی در کشور متولد می‌شوند.


طبق آمار ها 3 تا 4 در‌صد از نوزادانی که در کشور به دنیا می‌آیند به یک بیماری ژنتیکی یا نقص مادرزادی مبتلا هستند و در این میان احتمال تولد نوزاد مبتلا به بیماری‌های ژنتیکی برای کسانی که ازدواج فامیلی کرده‌اند، اصلی‌ترین دلیل برای این است که کارشناسان توصیه می‌کنند افراد اقدام به ازدواج‌های فامیلی نکنند. 


ازدواج فامیلی روی ترزاو
دکتر بدری سادات بهرامی مشاور خانواده در این خصوص می‌گوید: کارشناسان مخالف و موافق ازدواج‌های فامیلی نظریه‌های مختلفی دارند که شنیدنی است. اما همه ی کارشناسان این را قبول دارند که احتمال بروز مشکلات ژنتیکی در ازدواج‌های غیر خویشاوندی 2 تا 3در صد است. هرچند شاید به نظر این تفاوتِ یک درصدی اندک باشد اما با احتساب آمار موالید سالیانه عدد قابل توجهی می‌شود و اگر ضرورت انجام مشاوره ژنتیک در ازدواج‌های فامیلی را توصیه نکنیم نمی‌توانیم به سادگی با اقتصاد و مشکلات دیگر، این افراد بیمار را که به جامعه تحمیل می‌شوند را نادیده بگیریم.


نسب‌های فامیلی دردسر ساز!
دکتر رضا علی بخشی مسئول فنی مرکز ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه کرمانشاه ریسک ازدواج‌های فامیلی را بالا دانست و به خانواده‌ها توصیه کرد: قبل از مطرح کردن موضوع ازدواج و ایجاد دلبستگی بین دختر و پسر  باید نسبت به انجام آزمایش‌های ژنتیک قبل از ازدواج اقدام کنند و هرچه این نسبت‌های فامیلی نزدیک تر باشد، ایجاد بروز بیماری‌های تک ژنی و مادرزادی در فرزندان نیز بالاتر می‌رود و حتی به 2 تا 3 درصد نیز می‌رسد.


وی می‌افزاید: پس از انجام آزمایش‌های غربالگری در صورتی که ریسک خطر بالا باشد نسبت به انجام آزمایش‌های تخصصی اقدام خواهد شد و در صورت وجود ریسک بالا ازدواج به صلاح نمی‌باشد.


علی بخشی با بیان اینکه احتمال تولد فرزندان سالم در ازواج‌های فامیلی هم میتواند وجود داشته باشد ،گفت: ریسک تولد فرزندانی که مبتلا به بیماری‌های غیر درمان هستند در ازدواج‌های فامیلی بالا است و باید قبل از ایجاد دل بستگی آزمایش‌های مورد نظر صورت بگیرد.


ژن های مشابه خطرناک!
ازدواج فامیلی ریسک بروز بیماری‌های ژنتیکی را تقریبا 2 تا 2.5 برابر می‌کند. برای مثال اگر ریسک بروز بیماری در افراد جامعه 2 تا 3 در‌صد باشد در فرزند حاصل از خویشاوندی به 5 تا 6 در صد می‌رسد، البته باید در نظر داشت ریسک بروز بیماری‌های چند عاملی مانند دیابت که علاوه بر ژنتیک، محیط هم در بروز آن تاثیر دارد نیز در ازدواج‌های خویشاوندی افزایش می‌یابد و دلیل افزایش این ریسک وجود ژن‌های مشابه در بدن والدین است که باعث بروز بیماری‌های مغلوب و نادر می‌شوند.


هشدار نسبت به ازدواج‌های فامیلی
بررسی‌های کارشناسان حاکی از آن است که حدود 70 درصد بیماران مبتلا به نقص اولیه ایمنی، نتیجه ازدواج‌های فامیلی هستند.


دکتر داریوش فرهود پدر علم ژنتیک ایران و کارشناس سازمان جهانی بهداشت با اشاره به اینکه حدود 35 سال پیش ازدواج خانوادگی در ایران سیر صعودی داشت گفت: ازدواج خویشاوندی بخصوص در خانواده‌هایی که سابقه عقب ماندگی، معلولیت، ناشنوایی، نابینایی، بیماری‌های قلبی، سرطان و ناباروری داشته‌اند می‌تواند مشکل ساز باشد و حتما باید مشاوره‌های ژنتیکی  صورت بگیرد تا از بروز مجدد این بیماری‌ها جلوگیری شود اما بطور کلی در یک جامعه بزرگ اگر هزار ازدواج خویشاوندی را با هزار ازدواج غیر خویشاوندی مقایسه کنیم‌، بیماری‌های ژنتیکی در ازدواج های غیر خویشاوند2 تا 3 درصد است در حالی که این بیماری‌ها در ازدوا‌های خویشاوندی بین 4 تا 6 در صد می‌باشد.


البته جدا از این مسائل که ما تصور می‌کنیم اگر با غیر خویشاوند ازدواج کنیم احتمال ابتلا فرزندانمان به این بیماری ها به صفر میرسد، تفکر اشتباهی است زیرا این ریسک در هر دو حالت می‌تواند وجود داشته باشد.


گزارش از بهاره درویشی




انتهای پیام/



اخبار مرتبط

بیمارانی که پوستشان بی صدا نازک می‌شود
از بارداری پوچ چه می‌دانید؟
عواقب مادر شدن بعد از 35 سالگی
ازدواج‌های فامیلی چشم‌های دلبندتان را هدف می‌گیرد
دیابت در بیشتر موارد قابل پیشگیری است
این نوع آلودگی‌ها سبب کم شنوایی افراد می‌شود
ازدواج‌های فامیلی کودک را به این بیماری مبتلا می‌کند
حدود 750 هزار نفر در ایران صرع دارند/ معضل آمار در بیماری‌ها به بار فرهنگی بر می گردد
داروهای شیمی درمانی کودکان را به بیماری قلبی مبتلا می‌کند
درمان قطعی تالاسمی ماژور با پیوند مغز و استخوان




۱۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن