واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگاه شما: سوریه حائلی برای اردوغان
بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» میتواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۵۱۵۰۸۰
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱ - 09 July 2015
آراز ادوای: هشدار چند روز گذشتهی دو کشور اردن و ترکیه در مورد ایجاد منطقهی حائل مرزی در خاک مرزی سوریه با این کشورها سوالات زیادی را در اذهان عموم مردم کشورهای منطقه ایجاد کرده است. این که چنین ادعاهایی با تکیه بر کدام ضرورتها و مهمتر از آن کدام حمایتها طرح میشود جای شگفتی بسیار دارد؛ اما مهمتر از آن نیتی است که کشور ترکیه در نفوذ به خاک سوریه دارد.
به نظر میرسد علاوه بر اهداف توسعه طلبانهای که دولت حزب عدالت و توسعه با توجه به ایدئولوژی احیاء دولت عثمانی همواره از خود نشان داده است، کنترل احتمال تشکیل دولتی کرد در خاک سوریه، میتواند مهمترین انگیزهی ترکیه در اشغال بخشی از خاک سوریه باشد.
اما نباید از یاد برد که این نوع رفتار این دولت در داخل این کشور تاثیری بس مهمتر از تاثیر آن در خارج این کشور دارد. دولت آقای احمد داوود اوغلو نخست وزیر آک پارتی که در انتخابات اخیر ترکیه با از دست دادن اکثریت مطلق مجلس این کشور نتوانسته است دولت اکثریت را تشکیل دهد، با توجه به از دست دادن ائتلاف با کردها دیگر نخواهد توانست در راس قوهی مجریهی ترکیه قرار گیرد. در واقع با این که آک پارتی توانسته است با به دست آوردن بیش از چهل درصد آرای رای دهندگان ترک تعداد بیشتری از کرسیهای مجلس ترکیه را به نسبت سایر احزاب راه یافته به مجلس به دست آورد اما به جهت عدم ائتلاف هیچ یک از سایر احزاب با این حزب برای تشکیل دولت ائتلافی، عملا این حزب قادر به تشکیل دولت نخواهد بود. همین امر باعث میشود که چشم داوود اوغلو و آک پارتی و رئیس جمهور اردوغان به عدم شکلگیری ائتلاف سه حزب دیگر با یکدیگر در جهت تشکیل دولت و در نتیجه برگزاری انتخابات زودرس دوخته شود. حال این اتفاق میتواند در همان ابتدای تشکیل دولت و یا با فاصلهای نه چندان زیاد از زمان تشکیل دولت مخالفان آک پارتی و در نتیجهی اختلافات بعدی سه حزب تشکیل دهندهی دولت بدون آک پارتی رخ دهد.
این تحولات احتمالی سیاسی همان حالتی است که ایجاد منطقهی حائل مرزی در آن بخش سوریه که با ترکیه هم مرز است را از نظر کاربرد داخلی برای دولت ترکیه توجیه پذیر میکند. از یک سو با این اقدام آرایی که به دلیل انتقاد از سیاست دولت آک پارتی در سوریه از دست رفته است، طی یک انتخابات زودرس برای این حزب بازسازی میشود و به نوعی حقانیت این حزب در نوع مدیریت این مساله توسط این حزب ثابت میشود و از سوی دیگر با این اقدامات این حزب خواهد توانست در موقعیت مظلومیت واقع شده و دولت بعدی را با توجه به اقلیت قدرتمندی که در مجلس در دست خواهد داشت زیر فشار روانی قرار داده و به فاصلهی زمانی کوتاهی به قدرت بازگردد.
در نهایت باید گفت در ترکیهی حال حاضر، ادعاهای ایجاد منطقهی حائل در داخل مرزهای سوریه بیشتر کاربردی داخلی دارد تا ادعایی واقعی، ادعایی که ممکن است حتی دولت آک پارتی را در پی یک انتخابات زودرس به قدرت بازگرداند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]