واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پوتین: روند عضویت کامل هند در سازمان همکاری شانگهای شروع می شود مسکو- ایرنا- ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در دیدار با نارندرا دامورداس مودی نخست وزیر هند از آغاز روند عضویت کامل هند در سازمان همکاری شانگهای در اجلاس آتی سران کشورهای عضو و ناظر این سازمان در اوفا خبر داد.
به گزارش دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری روسیه، پوتین و مودی روز چهارشنبه در اوفا در خصوص مسایل مربوط توسعه مشارکت راهبردی میان روسیه و هند و تحکیم همکاری های دو کشور در عرصه فناوری های پیشرفته و نوآوری ها گفت وگو و تبادل نظر کردند.
رییس جمهوری روسیه در ابتدای دیدار خطاب به نخست وزیر هند، با بیان این که موضوع بسیار مهمی را به عرض می رسانم، اظهار داشت: روند عضویت کامل هند در سازمان همکاری شانگهای را آغاز می کنیم.
وی با قدردانی از حمایت هند از ریاست دوره ای روسیه بر سازمان بریکس گفت: در اجلاس آتی اوفا راهبرد درازمدت مشارکت اقتصادی کشورهای عضو بریکس تأیید و فعالیت بانک توسعه آغاز می شود.
رییس جمهوری روسیه در ادامه دیدار از سطح و وضع روابط و مشارکت راهبردی کشورش با هند ابراز خرسندی و بر توسعه همکاری های دوجانبه تأکید کرد.
نخست وزیر هند هم در این دیدار به نوبه خود با بیان این که کشورش به همراه روسیه و چین در سال 2009 در چارچوب سازمان بریکس مشارکت می کند، اظهار داشت: امروز شاهد نتایج این همکاری ها هستیم و در اجلاس اوفا رویدادهای بسیار مهمی در پیش است.
وی با اشاره به اجلاس آتی سران روسیه و هند که در آینده نزدیک در روسیه برگزار می شود خاطرنشان کرد که مقدمات این اجلاس فراهم می شود و در جریان آن طرح های معین همکاری میان دو کشور بررسی خواهد شد.
مودی همچنین از روسیه به خاطر کمک و حمایت از عضویت هند در سازمان همکاری شانگهای قدردانی کرد.
روسیه و هند روابط و همکاری های گسترده ای دارند و دو کشور در عرصه های مهمی همچون انرژی هسته ای و فنی-نظامی همکاری می کنند.
روسیه در سالهای اخیر در کودانکولام هند دو واحد نیروگاه هسته ای احداث و به بهره برداری رسانده است. هند همچنین خریدار عمده تسلیحات روسی است و میلیاردها دلار انواع تسلیحات و تجهیزات نظامی از روسیه خریداری کرده است.
سازمان همکاری شانگهای که از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است، شامل شش عضو اصلی یعنی روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان و پنج کشور ناظر یعنی هند، پاکستان، ایران، افغانستان و مغولستان است و بلاروس، ترکیه و سریلانکا شریک گفت وگو هستند.
بریکس نیز سازمانی است متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی که به صورت مقدماتی کار خود را از سال 1380 و به صورت رسمی از سال 1388 آغاز کرده است.
فردا پنجشنبه اجلاس سران سازمان بریکس در اوفا پایتخت جمهوری باشقیرستان روسیه برگزار می شود و روز جمعه نیز به برگزاری اجلاس سازمان شانگهای اختصاص یافته است.
اروپام*5*391**1504
17/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]