محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827335277
تاثیر شبکه های اجتماعی بر روابط خانواگی
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
تاثیر شبکه های اجتماعی بر روابط خانواگی
هشت سال قبل اگر کسی می خواست در شبکه اجتماعی فیس بوک صفحه شخصی داشته باشد باید آدرس دانشگاهی داشت تا از این طریق بتواند با استادان و همکلاسی ها ارتباط برقرار کند.
هفته نامه عصر ارتباط - میثم لطفی: هشت سال قبل اگر کسی می خواست در شبکه اجتماعی فیس بوک صفحه شخصی داشته باشد باید آدرس دانشگاهی داشت تا از این طریق بتواند با استادان و همکلاسی ها ارتباط برقرار کند. در آن زمان فیس بوک تازه راه اندازی شده بود و کاربران جهانی همچنان وبلاگ را کاربردی ترین فضای مجازی برای ارتباط عمومی می دانستند. با وجود آنکه مدت کوتاهی از آن زمان گذشته است، اما شبکه اجتماعی به بالاترین سطح نفوذ در میان کاربران رسیده و این روزها هر خانواده دست کم یک یا دو نفری عضو این قبیل فضاها هستند.
این پدیده جدید به گونه ای پیش می رود که بسیاری از ما به درستی نمی دانیم چگونه باید فرزندان خود را در آن مدیریت کنیم و البته برای خود ما نیز این فضای آنلاین اجتماعی در برخی موارد ناشناخته به نظر می رسد. به عنوان شخصی که هنوز صاحب فرزند نشده، در برخی مواقع خود را در مقابل معایب گسترده شبکه های اجتماعی می بینم و البته بسیاری از موارد هم پیش می آید که از این دنیای نوظهور اینترنتی مزایای فراوانی را کسب می کنم.
اما اگر قرار باشد فرزند من هم در آینده یک صفحه اختصاصی در سایتی مانند فیس بوک داشته باشد، چگونه می توانم آن را به بهترین شکل مدیریت کنم و خانواده خود را از گزند شبکه های اجتماعی دور نگه دارم؟ آیا شبکه اجتماعی برای اعضای خانواده مضر است و می تواند ارتباط میان والدین و فرزندان را تخریب کند؟ آیا ممنوعیت استفاده از آن برای اعضای خانواده راه حل این مشکل محسوب می شود؟ باید گفت که پاسخ به این سوالات چندان راحت نیست و حتی کارشناسان و جامعه شناسان هم نمی توانند با یک پاسخ واحد در گیری ذهنی کاربران در این زمینه را برطرف کنند.
زندگی در عصر فناوری
افرادی مانند بیل گیتس، استیو جابز و دیگر بزرگان عرصه فناوری اقدامات ارزنده ای در این زمینه انجام دادند و برخی تحولات در زندگی روزمره مردم ایجاد کردند که با گذشت ده ها سال همچنان دیده می شود.
این افراد زمانی به چنین اقداماتی پرداختند که در عصر صنعت زندگی می کردند و برای آنها فناوری با تعریف امروزی در زندگی روزمره مورد استفاده قرار نمی گرفت. کارشناسان در بررسی های جدید به این نتیجه رسیده اند که نوجوانان و جوانان امروزی که در عصر فناوری زندگی می کنند، نسبت به همسن و سالان خود که یک نسل قبل زندگی می کردند مهارت های احساسی کمتری دارند.
این بررسی نشان می دهد که کیفیت مهارت های احساسی میان افراد بالاتر از 10 سال که هم اکنون زندگی می کند نسبت به این گروه سنی در عصر بیل گیتس و استیو جابز در سطح پایین تری قرار دارد. باید توجه داشت که با دسترسی کودکان و نوجوانان به شبکه های اجتماعی و انتشار محتوای غیراخلاقی، تصاویر مستهجن، رعایت نشدن گروه های سنی، سوءاستفاده های جنسی و... موجب شده بسیاری از باورهای تربیتی نادیده گرفته شود و صفحات رسانه ای پایه تخریب بسیاری از روابط خانوادگی را برقرار کنند.
بنیاد Kaiser Family در تازه ترین مطالعه خود به این نتیجه رسیده که نوجوانان 8 تا 18 سال در هر روز به طور میانگین هفت ساعت از رسانه های اجتماعی و ابزارهای سرگرمی استفاده می کنند که این رقم برای یک هفته 50 ساعت محاسبه می شود. زمانی که این افراد مقابل نمایشگر دیجیتال قرار می گیرند، میزان فعالیت بدنی آنها تقریبا به صفر می رسد، از ملاقات حضوری با همسن و سالان خود غافل می شوند. گفت وگو با اعضای خانواده را کنار می گذارند و بحث و تبادل نظر با افراد خانواده در آنها مشاهده نمی شود.
بسیاری از کودکانی که عضو شبکه های اجتماعی هستند اضافه وزن دارند و مرکز Kaiser در بررسی خود متوجه شده است که مهارت های یادگیری این افراد نسبت همسالان شان با سرعت کمتری رشد می کند. این مرکز می گوید کودکانی که به طور مداوم در شبکه های اجتماعی حضور می یابند، زمانی که در مقابل گروه های دوستانه یا اعضای خانواده قرار می گیرند از نظر روانی غایب هستند و به خوبی نمی توانند ارتباطات حضوری خود را مدیریت کنند.
البته باید توجه داشت که این مساله فقط مربوط به کودکان نمی شود. بسیاری از مواقع پیش آمده که والدین هنگام صرف شام در کنار اعضای خانواده متوجه صدای تلفن همراه خود شده اند و به سرعت قفل نمایشگر را باز کرده اند تا متوجه شوند چه کسی برای آنها پیام فرستاده است. والدینی که نگران حضور فرزندان خود در شبکه های اجتماعی هستند، در بسیاری از موارد زمانی که با دوستان خود دور هم جم می شوند، دایم در حال بررسی گوشی هوشمند هستند و هر چند دقیقه یک بار سراغ آن می روند. این اتفاقات و مثال های مشابه آن نشان می دهد که شبکه اجتماعی روی تک تک اعضای خانواده تاثیر گذاشته و آنها را به خود وابسته کرده است.
تاثیرات خانوادگی
دنیای امروز با تغییرات مستمر پیش می رود و اگر یک لحظه بایستید و نگاهی به اطراف خود بیاندازید، متوجه خواهید شد تمام اتفاقات مرتبط با زندگی روزمره شما نسبت به یک دهه قبل تغییر اساسی کرده است. این روزها در بیشتر خانواده ها اینترنت در قالب یک ابزار روزمره و کاربردی مورد استفاده قرار می گیرد و بدون توجه مردم، توانسته روی روابط خصوصی آنها هم تاثیرگذار باشد. از مهم ترین تاثیرات اینترنت در زندگی روزمره مردم می توان به تغییر در نحوه برقراری ارتباط اشاره کرد. البته این تغییرات تا اندازه زیادی مثبت بوده است و برای مثال باعث شده اعضای یک خانواده که فرزندشان در کشور دیگری زندگی می کند، به راحتی بتوانند با او ارتباط برقرار کنند و حتی تصویر او را در آن واحد ببینند.
اما در بخش دیگر همین روابط اینترنتی و ابزارهای مرتبط مشکلاتی را هم به همراه داشته و برخی تاثیرات منفی ناشی از حضور در همین ابزارهای اجتماعی آنلاین روی خانواده ها باقی مانده است. باید اعتراف کرد که برقراری ارتباط سریع و ایمن با کسی که در نقطه دیگری از کره زمین قرار گرفته است بسیار مفید محسوب می شود و حتی آن را می توان یکی از بزرگ ترین مزایای اینترنت دانست. اما در شرایطی که اعضای خانواده در کنار یکدیگر قرار دارند بخش اعظم زندگی آنها به گشت و گذار اینترنتی اختصاص می یابد تا زمان اندکی برای گفت و گوی حضوری باقی بماند. این مساله می تواند اندکی نگران کننده باشد.
جامعه شناسان بر این باورند که ارتباطات مبتنی بر شبکه های اجتماعی بیشترین تاثیر خود را در روابط خانگی برجا می گذارند. دلیل اصلی تاثیرات مذکور این است که اعضای یک خانواده ترجیح می دهند اتفاقات مهمی را که در طول روز برای آنها صورت می گیرد روی شبکه های رسانه ای و فضاهای اجتماعی به اشتراک بگذارند و اتفاقات شخصی زندگی خود را عمومی کنند. علاوه بر این حتی دیده شده والدین روی صفحات اجتماعی متوجه شدند که فرزندشان باردار است یا نامی را برای نوزادش درنظر گرفته است.
اگرچه این مثال ها در ظاهر چندان هم بد به نظر نمی رسد، اما واقعیت این است که تک تک اتفاقات مذکور می تواند روابط میان اعضای خانواده را تخریب کند و در نهایت سردی میان آنها را موجب شود. اینترنت در بسیاری از مواقع موجب شده تصوری کنیم که ارتباطات بیشتر و گسترده تری با اطرافیان خود داریم.
اما منتقدان به این نتیجه رسیده اند که افزایش کمی ارتباطات که به واسطه اینترنت و شبکه های اجتماعی صورت گرفته، از کیفیت ارتباطات انسانی کاسته است و این مساله خطی چند سال آینده می تواند به یک نگرانی جدی تبدیل شود. فرزندان این روزها ترجیح می دهند صحبت تلفنی کوتاه تری با والدین خود داشته باشند و حتی اگر پدر یا مادرشان در سایتی مانند فیس بوک عضویت نداشته باشند، فرا رسیدن اتفاقات مختلف مانند روز مادر یا تولد پدر، در صفحه اجتماعی خود به آنها تبریک می گویند و به عبارت دیگر اتفاقی مانند تولدی اعضای خانواده را بدون حضور آنها، با دوستان اجتماعی خود به اشتراک می گذارند.
حریم شخصی
فیس بوک فعالیت خود را در قالب سایت اینترنتی عمومی مخصوص دانشجویان و فضاهای دانشگاهی آغاز کرد و طولی نکشید که به یک ابزار اجتماعی برای عموم مردم تبدل شد. دیگر شبکه های اجتماعی نیز هرکدام یک هدف اختصاص برای خود درنظر گرفتند و با این وجود موفق شدند طیف گسترده ای از کاربران جهانی را تحت پوشش خود قرار دهند. این روزها بیش از 1.3 میلیارد نفر از مردم در فیس بوک صفحه اختصاصی دارند و یک سوم ساکن کره خاکی عضو انواع مختلف شبکه های اجتماعی هستند و البته باید توجه داشت که در این جمع بزرگ والدین، کودکان به طور کلی اعضای خانواده ها حضور دارند.
نوجوانان و جوانان بیش از دیگر گروه های سنی از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند و اگرچه در بسیاری از موارد والدین فعالیت آنها را زیر نظر می گیرند، اما فرزندان هم ترجیح می دهند در مورد نوع فعالیت های خود توضیحی به آنها ندهند. این رفتار موجب می شود حریم شخصی در بسیاری از موارد به خطر بیفتد. کودکان بدون آنکه از عواقب فعالیت های اجتماعی خود در اینترنت مطلع باشند، عکس های شخصی شان را با دیگران به اشتراک می گذارند.
درباره تاریخ سفر خود و اعضای خانواده توضیح می دهند، اطلاعاتی را در مورد شغل و میزان درآمد والدین منتشر می کنند و در مجموع مواردی را به صورت عمومی ارایه می دهند که می تواند عاملی برای تهدید حریم شخصی آنها باشد. به هر حال، این روزها مطالعات گسترده در نقاط مختلف جهان آغاز شده است تا معایب شبکه های اجتماعی در روابط خانوادگی مشخص شود. اما نکته مهم برای ما این است که بدانیم چگونه می توانیم از این ابزار اینترنتی به درستی بهره ببریم و بدون آنکه استفاده از آن را برای فرزندان خود به طورکامل ممنوع بدانیم، نحوه به کارگیری صحیح از آن را به فرزندان آموزش دهیم.
شبکه های اجتماعی این روزها به یکی از بزرگ ترین عوامل برای زیرپا گذاشتن حریم شخصی تبدیل شده اند و والدین همواره نگران آن هستند که امنیت فرزندشان به واسطه حضور در این فضا دچار مشکل نشود. فرزندان جدا از اینکه در چه گروه سنی قرار دارند، همواره می توانند با این تهدیدها مواجه شوند و خطرات اجتماعی در فضای مجازی آنها را تهدید کند.
بنیاد Kaiser براساس بررسی خود می گوید که برقراری ارتباط نزدیک با دوستان و اعضای خانواده مهم ترین دلیل مردم برای حضور در شبکه های اجتماعی محسوب می شود. و در 55درصد موارد گفته شده که افراد تنها به این دلیل برای خود صفحه اختصاصی درست می کنند و 41 درصد کاربران هم خواندن آخرین اتفاقات و اخبار در مورد دوستان و اطرافیان خود را دلیل اصلی برای حضور مستمر در شبکه های اجتماعی دانسته اند.
با این توضیح می توان متوجه شد که برای اعضای خانواده بزرگ شبکه های اجتماعی هم کیفیت ارتباط با اعضای خانواده اهمیت زیادی دارد و اگر این مساله به درستی مدیریت شود، نتایج قابل قبولی به دست می آید. جامعه شناسان بر این باورند که آگاهی در مورد استفاده صحیح از شبکه های اجتماعی مهم ترین مساله ای است که باید در این زمینه به آن توجه شود.
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]
صفحات پیشنهادی
۴ اثر مهم شبکههای اجتماعی بر روابط زوجین
سبک زندگی ۴ اثر مهم شبکههای اجتماعی بر روابط زوجین یادتان باشد شما زن و شوهرید دو آدمی که باید بسیار به هم نزدیک باشید دنیای مجازی در کنار همه مزایایش میتواند روی ارتباط زناشوییتان تاثیر بدی بگذارد قال امیرالمومنین علیه السلام خداوند روزه را واجب کرد تا به وسیله آن اخلاص خلرئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایلام تاکید کرد لزوم آگاهی بخشی والدین از تاثیرات منفی شبکههای اجتماعی
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایلام تاکید کردلزوم آگاهی بخشی والدین از تاثیرات منفی شبکههای اجتماعیرئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرمانده انتظامی استان ایلام بر لزوم آگاهی بخشی والدین از تاثیرات منفی شبکههای اجتماعی بر روی فرزندان آنان تاکید کرد به گزارش خبرگزاریحلقه مفقوده اخلاق در شبکه های اجتماعی!
حلقه مفقوده اخلاق در شبکه های اجتماعی همراهی کاربران با امواج این شایعات و تخریب ها نیز خود موضوع دیگری است که از یک سو نشان دهنده آماده بودن بستر اجتماعی برای پذیرش شایعه است و از سوی دیگر کمرنگ شدن اصول اخلاقی در جامعه را نشان می دهد گسترش روز به روز شبکه های اجتماعی موبایل محزمینه استفاده مناسب از شبکههای اجتماعی
تحکیم عاطفی در خانواده زمینه استفاده مناسب از شبکههای اجتماعی یک روانشناس گفت افزایش پیوند عاطفی بین اعضای خانواده عامل موثر در کنترل استفاده از شبکههای مجازی است اشکان زاده در گفتوگو با خبرنگار حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران افزودزندگی بدون شبکه های اجتماعی
آسیب های دنیای مجازی زندگی بدون شبکه های اجتماعی اگر هزاران دوست همیشه آنلاین هم پیدا کنیم نمیتوانند جای یک گفتوگوی صمیمانه با همسرمان را بگیرد رسول اکرم صلی الله علیه و آله رمضان ماهى است كه ابتدايش رحمت است و ميانه اش مغفرت و پايانش اجابت و آزادى از آتش جهنمضرورت فرهنگسازی در خصوص نحوه استفاده از شبکههای اجتماعی
ضرورت فرهنگسازی در خصوص نحوه استفاده از شبکههای اجتماعی معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی بابیان اینکه نسل جدید بیشتر اوقات خود را در فضای مجازی سپری می کنند گفت ضروری است نحوه استفاده از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در جامعه فرهنگسازی شود سعید شبستری در نشست ستایک کمپین جدید در شبکه های اجتماعی؛ تقوای مجازی
یک کمپین جدید در شبکه های اجتماعی تقوای مجازی جامعه > خانواده - کارزار کمپین تقوا دردنیای مجازی در شبکههای اجتماعی تشکیل شده است که رفتارها و تعاملات اجتماعی بین افراد در فضای مجازی مطالبی را منتشر میکند تقوا در دنیای مجازی گردانندگان کارزار تقوا در دنیای مجازیانتقاد هانیه توسلی از آزار و اذیت در شبکههای اجتماعی
انتقاد هانیه توسلی از آزار و اذیت در شبکههای اجتماعی روزنامهی اعتماد نوشت هانيه توسلي اين روزها حريم خصوصي ديگر معناي چنداني ندارد و اين وضع در ايران به مراتب بدتر از كشورهاي ديگر است ورود افراد به حوزه شخصي يكديگر قابل كنترل نيست شايد بهتر است بگوييم راهي براي كنترل آن وبازخوانی پرونده اخاذی در شبکه های اجتماعی: اعتماد بیجا دردسرساز شد/ اخاذی خواستگار قلابی از دختر جوان
بازخوانی پرونده اخاذی در شبکه های اجتماعی اعتماد بیجا دردسرساز شد اخاذی خواستگار قلابی از دختر جواناعتماد بیجای دختر جوان دردسرساز شد و با اینکه هنوز یک ماه از خریدن گوشی تلفن همراه هوشمندش نگذشته بود پای دختر 19 ساله را به پلیس فتای استان اصفهان باز کرد به گزارش خبرنگار انتظامنصایح علامهحسنزادهآملی به کاربرانشبکههایاجتماعی
نصایح علامهحسنزادهآملی به کاربرانشبکههایاجتماعی خبرگزاری تسنیم شبکههای اجتماعی این روزها محفلی برای نقل دیدگاهها و اندرزهای علامه حسن زاده آملی شده است تسنيم استفاده از شبکههای پیامرسان موبایلی و اجتماعی به اندازهای رواج پیدا کرده که در واقع میتوان گفت به امر بیبدتاثیر شبکههای مجازی بر اعتماد به نفس کودکان
تاثیر شبکههای مجازی بر اعتماد به نفس کودکانتاریخ انتشار جمعه ۱۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰ ۰۴ والدین به دلیل تأثیر روزافزون رسانههای ارتباط جمعی بیش از پیش حس اعتماد به نفس خود را در تربیت کودکان از دست داده و تصور میکنند که قادر به اعمال تربیت فرزندان خود نبوده و نمیتواداعش پشت خاکریز شبکه های اجتماعی
داعش پشت خاکریز شبکه های اجتماعی دولت فدرال آمریکا یکی از دانشجویان دانشگاه کویینز را که با پشتیبانی گروهک داعش قصد انجام عملیات هدفمند داشت دستگیر کرد و این مساله بار دیگر به جهانیان نشان داد که تبلیغات گسترده تروریستی در شبکه های اجتماعی تا چه اندازه موفق بوده است هفته نامه عشبکههای اجتماعی در کشور نیازمند مدیریت
شبکههای اجتماعی در کشور نیازمند مدیریتتاریخ انتشار پنجشنبه ۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۰ ۳۱ نماینده ولی فقیه در استان یزد با اشاره به اهمیت افزایش سرانه مطالعه در استان یزد و ایران گفت استفاده از شبکههای اجتماعی در کشور نیازمند مدیریت است به گزارش تسنیم آیتالله محمدرضا ناصرنصایح علامه حسنزاده آملی به کاربران شبکههای اجتماعی و موبایلی
نصایح علامه حسنزاده آملی به کاربران شبکههای اجتماعی و موبایلیتاریخ انتشار سه شنبه ۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱ ۴۴ شبکههای اجتماعی این روزها محفلی برای نقل دیدگاهها و اندرزهای علامه حسنزاده آملی شده است به گزارش تسنیم استفاده از شبکههای پیامرسان موبایلی ومعتاد بسياري از مسايل اجتماعي را تحت تاثير قرار مي دهد
معتاد بسياري از مسايل اجتماعي را تحت تاثير قرار مي دهد فرمانده انتظامي مراغه گفت اعتياد تهديدي است که تمام کشورهاي دنيا رادربرگرفته است و معتاد بسياري از مسايل اجتماعي را تحت تاثير قرارمي دهد سهراب رحيمزاده خطاب به کارکنان کميته امداد پيشگيري اجتماعي و فرهنگسازي را يکي از مهنصایحعلامهحسنزادهآملیبهکاربرانشبکههایاجتماعی
نصایحعلامهحسنزادهآملیبهکاربرانشبکههایاجتماعی خبرگزاری تسنیم شبکههای اجتماعی این روزها محفلی برای نقل دیدگاهها و اندرزهای علامه حسن زاده آملی شده است تسنيم استفاده از شبکههای پیامرسان موبایلی و اجتماعی به اندازهای رواج پیدا کرده که در واقع میتوان گفت به امر بیبدخانواده گریزی جوانان به دلیل استفاده زیاد از شبکههای اجتماعی
رییس پلیس فتای شرق استان تهران خبر داد خانواده گریزی جوانان به دلیل استفاده زیاد از شبکههای اجتماعی شناسهٔ خبر 2788061 - شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۶ استانها > تهران شرق استان تهران- رییس پلیس فتای شرق استان تهران گفت استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی ضمن ایجاد اختلال در امور رو-
سبک زندگی
پربازدیدترینها