واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ناطق نوری: سرنوشت ملت ها را هم خداوند و هم انسان ها رقم می زنند تهران- ایرنا- علی اکبر ناطق نوری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به بررسی عزت و ذلت انسان ها از منظر قرآن کریم در سخنرانی به مناسبت شب های احیای ماه مبارک رمضان پرداخت.
به گزارش خرنگار ایرنا، ناطق نوری که در مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان در مرقد بنیانگذار راحل انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) سخنرانی می کرد گفت: هیچ شخص و ملتی بی جهت عزیز و ذلیل نمی شود، مگرآنکه خود بخواهد.
علی اکبر ناطق نوری در این مراسم که با حضور مراجع و یادگاران امام خمینی و خیل عظیم مردم برگزار شد افزود: جهان بر مبنای علیت است. این قانون علت و معلولی بر همه جهان حاکم است و هیچ چیزی بی علت و بی جهت نیست.
ناطق به دلایل عزت و ذلت ملت ها از منظر قران پرداخت و گفت: در ارتباط با عزت و ذلت ملت ها و انسان ها، قران از سه منظر به این موضوع می پردازد.
وی در تشریخ اولین منظر به آیاتی از قران اشاره کرد که با نگاه اولیه به انسان این را حس را القا می کند که «گویا عامل همه عزت وذلت ها خداست» و با نگاه به این آیات اینگونه استنباط می شود که خداوند است که انسان ها و ملت ها را ذلت می دهد و یا عزیز می دارد.
وی با بیان اینکه درسوره آل عمران اعلام می شود که خدا به هر که بخواهد قدرت و سلطنت می دهد و از هر که بخواهد سلطنت می ستاند، گفت: اگر ما به این آیه صرفا بسیط نگاه کنیم می بینیم که همه چیز دست خداست.
وی درتشریح آیات دیگری به آیه ای درسوره طور اشاره کرد و گفت: در این آیه به عکس آیات سوره آل عمران، همه ذلت ها و عزت ها در دست خود مردم است و این مردم هستند که برای خود ذلت و عزت می خرند.
وی افزود:براساس این آیه، خود انسان است که عامل عزت و ذلت می شود.
وی در ادامه به سوره نجم استناد کرد وگفت: سرنوشتی برای انسان نیست، مگر آنچه خودش به دست خودش می آورد و کسب می کند، لذا ذلت و عزت با اوست.
وی در تشریح منظر سوم از آیات قران به سوره روم اشاره کرد و گفت: بر اساس این آیه، فساد زمین را فراگرفته به خاطر آنچه شما (انسان ها) انجام داده اید... بدبختی را خودتان به بار می آورید و شکست ها به دست خود انسان هاست.
به گفته ناطق نوری براساس این آیه هم خداوند و هم انسان ها در سرنوشت ملت ها مطرح هستند.
وی در ادامه به آیه ای از سوره انفال اشاره کرد و گفت: آنچه از این آیه استنباط می شود این است که خداوند نعمت هایی را به ما داده است که تغییر ناپذیرند، مگر اینکه ملت ها تغییر کنند و این نعمت ها را تغییر دهند که در این صورت هم خداوند مطرح است و هم انسان.
ناطق نوری با طرح این سوال که «بالاخره عامل عزت چیست؟» و اینکه «عامل خوشبختی ماییم یا خدا؟» افزود: خدا سرنوشت ملتی را تغییر نمی دهد، مگر اینکه خودشان بخواهند که در این صورت، هم دست خدا در کار است و هم دست ملت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سوال دیگری مبنی بر اینکه «ما چه نقشی در سرنوشت خود داریم و خداوند چه؟» گفت: بر اساس آیات ذکر شده، عامل اصلی عزت و ذلت خود ماییم و خداوند پاداش دهنده است.
وی مثل سرنوشت انسان ها و دست خدا را به مثل دانش آموز و استاد تشبیه کرد و گفت: دانش آموزی که درس بخواند قطعا از استاد نمره خوبی دریافت خواهد کرد، پس عامل قبولی، مردودی و تجدیدی، خود دانش آموز است و آنی که سبب قبولی، مردودی و تجدیدی می شود «من» دانش آموز است.
وی توضیح داد: خداوند یا معلم پاداش و نمره دهنده است، اما عامل، شاگرد است؛ اگر درس بخوانیم، استاد نمره خوب می دهد.
وی به سرنوشت قوم های لوط، هود، ثمود و بنی اسرائیل اشاره کرد و گفت: همان گونه که حضرت علی (ع) در مورد قوم بنی اسرائیل می فرماید، این قوم بد عمل کرد و به ذلت افتاد و وقتی که به وحدت و یکپارچگی و کار در راه خدا گام گذاشت به عزت رسید.
ادامه دارد
شبس**1708** 9241**1547
17/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]