واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران مطرح کرد
استفاده زیاد از سم و کود در مازندران
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران گفت: بهدلیل شرایط اقلیمی مازندران، میانگین استفاده از سم و کود در این استان نسبت به سایر استانها بیشتر است، در حالی که برخی محصولات کشاورزی اصلا نیاز به سم ندارند.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، مجتبی محمودی بعدازظهر امروز با حضور در دفتر سرپرستی خبرگزاری فارس در مازندران، اظهار داشت: مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران یکی از بزرگترین مراکز تحقیقاتی کشور با 375 پرسنل است که 65 هیئت علمی دارد و از این تعداد، 40 نفر دارای دکتری و 15 نفر نیز دانشجوی دکتری بوده و مشغول تحصیل هستند. وی با بیان اینکه یکی از مزیتهای این مرکز، داشتن ایستگاههای تحقیقاتی در سراسر استان است، افزود: حدود 20 واحد تحقیقاتی و آموزشی از شرق تا غرب استان داریم و در کنار آنها واحدها یا پردیسهای آموزشی نیز فعالاند که بهطور عمده شامل واحدهای بابلسر، سلمانشهر و ساری هستند. رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی مازندران گفت: بهطور میانگین سالانه 200 طرح تحقیقاتی در این مرکز انجام میشود و 50 طرح تحقیقاتی در اختیار واحدهای اجرایی قرار میگیرد که این مرکز نیز وظیفه انجام تحقیقات کاربردی را دارد و خروجی آن باید این باشد تا مشکلی از مشکلات جهاد کشاورزی در بخشهای مختلف حل شود. این مسئول با اشاره به فرآیند معرفی ارقام جدید با پتانسیل جدید در مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران، افزود: به عنوان مثال؛ تحقیقات مشترکی بین استانهای گلستان، مازندران، اردبیل و خراسان شمالی روی ارقام مختلف گندم، کار شد که خروجی آن معرفی رقمی به نام «گنبد» است و امسال حدود 500 کیلو افزایش عملکرد در هکتار را داشتیم. محمودی بیان کرد: در حال حاضر رقم گنبد از سایر ارقام بهتر است و با توجه به اینکه معمولا این ارقام تا پنج سال بازدهی خوبی دارند، لذا برای معرفی رقم جدید گندم بیش از 100 لاین طراحی شده و تحقیقات روی آنها ادامه دارد تا هم عملکرد در سطح بالاتری داشته و هم تحمل بیشتری برای مبارزه و مقابله با بیماریها داشته باشند. وی با بیان اینکه مصرف سم در مازندران نسبت به میانگین جهانی کمتر است، افزود: باید ارقامی را معرفی کنیم که یا مقاومت بیشتری به آفات داشته و سموم کمتری استفاده کنند و علاوه بر آن نیز، راههای بهزراعی را معرفی کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با اشاره به تحقیقاتی که درباره تاثیر سم بر روی برخی محصولات کشاورزی انجام شد، گفت: با تحقیقات ما بر روی نوعی سم علفکش به نام «تاپاستار» مشخص شد که این سم ماندگاری زیادی بر روی کاهو، اسفناج و برنج دارد، لذا گزارش آن را به جهاد کشاورزی مازندران ارسال کردیم و دیگر این سم وارد کشور نمیشود. محمودی ادامه داد: حتی با تحقیقات ما مشخص شد که این سم فقط در کشورهای آسیایی و بهویژه در ایران، بنگلادش و هند استفاده میشد که مبدأ واردات آن از آلمان بوده و در اروپا و آلمان نیز استفاده نمیشد. این مسئول درباره میانگین مصرف سم و کود کشاورزی در مازندران نسبت به سایر استانها گفت: به دلیل تنوع و کشت متراکم محصولات، همچنین مرطوب بودن خاک و وجود آفات و امراض مربوط به آن، مصرف کود و سم بیشتر است که باید مدیریت بیشتری انجام شود. وی با اشاره به ضرورت یافتههای تحقیقاتی در بازار مصرف، تصریح کرد: اگر یافتههای محققان ما استفاده شود؛ در بسیاری از محصولات اصلا نیاز به سم نیست و نیاز است تا کشاورزان نسبت به این موضوع واقف باشند، لذا در سال گذشته، 180 کلاس آموزشی و ترویج جدیدترین یافتههای کشاورزی در مازندران برگزار شد. محمودی بیان کرد: اگر یافتههای تحقیقاتی ما که در اختیار کشاورزان قرار گرفت؛ بهخوبی استفاده شود، حداقل تا 30 درصد مصرف سم کاهش مییابد که به مرور زمان نیز مصرف کود از این مقدار، کمتر میشود. رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران در پایان گفت: با اشاره به نبود بودجههای مناسب برای برگزاری دورههای آموزشی به 350 هزار بهرهبردار، نیاز به حمایت و کمک مالی مسئولان داریم. انتهای پیام/86001/ت
94/04/16 - 16:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]