واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ تير ۱۳۹۴ (۱۲:۳۵ب.ظ)
برنامهريزي براي افزايش توليد و صادرات نخود در کرمانشاه موج - رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان کرمانشاه اعلام کرد: کرمانشاه بزرگترين توليد کننده نخود در کشور است و به همين دليل برنامهريزي دقيقي براي افزايش توليد، فرآوري و صادرات آن در دستور کار سازمان جهاد کشاورزي استان قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاري موج، علياشرف منصوري در کارگروه توسعه کشاورزي استان گفت: کل سطح زير کشت نخود استان، حدود 125 هزار هکتار است که طبق برنامهريزي 5 ساله بايد به 200 هزار هکتار برسد.
وي سطح زير کشت نخود مکانيزه را 10 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: در نظر داريم طي 5 سال، ميزان کشت نخود مکانيزه استان به حدود 60 هزار هکتار برسد.
اين مسوول، با بيان اين که سطح زير کشت نخود پاييزه در استان حدود 5 هزار هکتار است، تصريح کرد: طي برنامه 5 ساله قصد داريم ميزان سطح زير کشت پاييزه محول را به 50 هزار هکتار برسانيم.
منصوري با اشاره به مزايا و معايب کشت نخود به صورت بهاره و پاييزه، گفت: قصد داريم کشت ارقام پاييزه را به سرعت توسعه دهيم چرا که اين ارقام باعث دو برابري عملکرد و افزايش درآمد کشاورزان شده و از طرفي اين ارقام به دليل پابلندي امکان برداشت با کمباين را داشته و در نتيجه هزينه کشاورزان را کاهش ميدهد.
وي اضافه کرد: نخود محصولي است که در حاصلخيزي خاک و افزايش توليد محصول بعدي مثل گندم و جو تاثيرگذار است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي کرمانشاه خاطرنشان کرد: به منظور فرآوري نخود، سازمان جهاد کشاورزي تمام محصولات غذايي تهيه شده از نخود را در قالب کتابچهاي براي آشنايي با اين محصول جمعآوري کرده است و به زودي به سرمايهگذاران معرفي خواهيم کرد.
وي افزود: برخي از صنايع فرآوري نخود در استان در حال احداث است و تعدادي ديگر نيز در راستاي ارزش افزوده نخود ايجاد خواهند شد.
منصوري تصريح کرد: در راستاي صادرات نخود نيز به صورت جدي اتاق بازرگاني، سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان جهاد کشاورزي استان کرمانشاه پيگير اقتصادي کردن اين محصول براي کشاورزان و ايجاد اشتغال در اين زمينه هستند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي کرمانشاه ضمن تشريح استعدادهاي استان در زمينه دامپروري گفت: استان کرمانشاه داراي پتانيسل روبه روشدي در زمينه دامپروري و داراي ظرفيت قابل توجهي براي توسعه واحدهاي گاوداري شيري است.
وي خاطرنشان کرد: با توجه به نياز روزافزون جمعيت به مواد پروتئيني و لبنياتي و نقشي که اين محصول در سلامتي جامعه دارد، توسعه واحدهاي گاوداري شيري نيز در دستور کار سازمان جهاد کشاورزي استان کرمانشاه قرار گرفته است.
منصوري با اشاره به برنامههاي اين سازمان براي افزايش توليد شير افزود: راهاندازي واحدهاي راکد و نيمهتمام دامپروري، توسعه واحدهاي موجود و ايجاد واحدهاي بزرگ گاوداري شيري توسط شرکتهاي فعال از جمله برنامههاي ما براي افزايش تعداد گاوهاي شيري و در نتيجه افزايش توليد شير است.
وي با اشاره به توليد سالانه 330 هزار تن شير در استان کرمانشاه تصريح کرد: طي يک برنامه 5 ساله قصد داريم توليد شير در استان را به بيش از 500 هزار تن برسانيم.
اين مسوول گفت: ليست واحدهاي راکد و نيمهتمام در اختيار شرکت آب منطقهاي، اداره کل محيط زيست استان و بانک کشاورزي قرار خواهد گرفت تا با ارائه تسهيلات و امکانات مورد نياز مجددآ اين واحدها بتوانند با حداکثر ظرفيت در استان فعال شوند.
وي يادآور شد: در رابطه با ايجاد واحدهاي جديد، ليست اين واحدها نيز مشخص و ظرفيت استان در نقاط مختلف تعيين شده و پس از ابلاغ تسهيلات از محل صندوق توسعه ملي ميتوان با ايجاد واحدهاي بزرگ گاوداري شيري، گامي مهم و اساسي در دامپروري استان برداشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]