واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۵۴ق.ظ)
نقش تشکلها در تقويت اتاق بازرگاني؛ تحريک توليد، به کيفيت گرايي با اعتماد به تشکلها/ افزايش چانهزني اتاق با پشتوانه تشکلها در اقتصاد دولتي موج - گروه صنعت و معدن
بازتعريف ساختار اقتصاد کشور مبني بر سياستهاي اصل44 قانون اساسي و اقتصادي مقاومتي که مهمترين اصول آن، کاهش نقش تصديگري دولتي و افزايش سهم بخش خصوصي و تعاوني در فعاليتهاي اقتصادي بسيار ضرورتي است.
البته نبايد فراموش کرد که قوانين تکميلي آن مثل قانون بهبود فضاي کسبوکار يا تسريع در رفع موانع توليد، در صورت اجرا تأثيرات مثبتي را ميتواند در اقتصاد کشور داشته باشد.
با توجه به نقش حاکميتي دولت، کاهش تصديگريها به معناي حذف نظارتها نيست بلکه در شرايط جديدي که درآمدهاي نفتي در سقوط قرارگرفته و دخلوخرج اقتصاد باهم همخواني ندارد، دولت بايد سازوکاري جديدي را در اين اقتصاد از خود نشان دهد.
اگر بخواهيم مقايسهاي براي برونسپاري اقتصاد، از بدنه دولت داشته باشيم درميابيم که اکثر اقتصادهاي توسعهيافته بدون استفاده از ساماندهي فعالان اقتصادي در قالب تشکلهاي قوي اقتصادي موفق نبودهاند.
درواقع تشکلهاي اقتصادي، حلقههاي واسط ميان بنگاهها و دولت هستند که درعينحال، به دليل ويژگيهاي تخصصي خود، ميتوانند ابزار نظارتي مناسبي را در حوزه فعاليت خود، به کار بگيرند و در اين مسير، بار بزرگي را نيز از دوش حاکميت بردارند.
خوشبختانه، توسعه و سازماندهي تشکلها، با رويکرد اخير موردتوجه قرارگرفته است و لذا الزام به ارائه پيشنويس قانون، توسط اتاق ايران، با همکاري اتاق تعاون، بهعنوان دو تشکل بزرگ و فراگير مهم اقتصادي، در قانون اصل 44، ازجمله توجه به همين نوع نگاه است.
تشکلها، بازوي قدرتمند اتاق، در چانهزني بين قوا هستند
محمدرضا بهرامن، نايبرئيس خانه معدن ايران، در همين رابطه اظهار کرد: امروز در شرايط اقتصادي که معضل رقابتپذير نبودن واحدهاي توليدي، گريبان رشد اقتصادي را گرفته است اتاق بازرگاني بايد براي بهبود جايگاه خود نسبت به تشکلهاي اقتصادي توجه بيشتري را بايد به خرج دهد.
فراموش نکنيم که نقش اصلي اتاق، آن حکم مشاوره بودن براي تمامي قواست و از سوي ديگر توان بالاي تشکلها در ارائه مشورتهاي مفيد راجع همان تشکل، ميتواند در وظيفه اصلي اتاق تأثيرات مثبتي را بگذارد.
زماني که اتاق از تمامي تشکلها، بهره گيرد طبيعي است که توان کارشناسي خود را بالابرده است و حتي اينگونه ميتوان گفت که قدرت چانهزني اتاق بازرگاني، از اين حيث افزايشيافته است.
لزوم بازنگري در روابط تشکلها، با اتاق بازرگاني
محمدمهدي رئيس زاده، دبير کل انجمن صنايع نساجي ايران نيز با تاکيد بر حضور تشکلها در بدنه اتاق بازرگاني گفت: طبق قانون بهبود مستمر محيط کسبوکار، اتاق بازرگاني موظف شده تا بازنگري در تشکلها داشته باشد و بايستي جاي خالي بعضي از تشکلها که امروز وجود ندارند را هم پوشش دهد، در تعامل اتاق بازرگاني با ساير تشکلها، همافزايي و بازنگري در روابط نقش بسيار پراهميتي دارد.
البته اگر شعاري نخواهيم به اين موضوع نگاه کنيم، بحث تشکلها، يک نگاه ملي براي بهبود شرايط بهرهبرداري از منافع ملي است، مطمئناً زماني که همافزايي مابين تشکلها شکل بگيرد، صداي واحدي را از اتاق بازرگاني ميشنويم که نتيجه آن رشد آهنگ حرکتي در صنايع کشور است.
بنابراين بازتعريف وظايف تشکلها و اهميت به نقش آنها، بايد در روابط اتاق بسيار نمود داشته باشد.
تشکلها و ارائه مدون برنامهها
بهزاد حضرتي، رئيس هيات مديره انجمن شرکتهاي مهندسي و پيمانکاري نفت، گاز و پتروشيمي، نيز افزود: زماني که هيات رئيسه جديد اتاق بازرگاني، خود را برنامه محور ميداند و در همان ابتداي سکانداري پارلمان بخش خصوصي، برنامههاي خود را به تشکلها ارائه ميکنند و خواهان مشورت و تعامل با تمامي تشکلها هستند، اين عمل نشانگر برنامه محوري بودن در شرايطي از اقتصاد است که همواره نبود چشمانداز مناسب و واقعي، اقتصاد را زجر داده است.
تشکلها، بايد دوره کمال خود را طي کنند
کاوه زرگران، دبير کل انجمنهاي صنايع غذايي ايران، در خصوص اهميت ميدان دادن به تشکلهاي خصوصي، گفت: در چند سال گذشته، شاهد رشد و بلوغ تشکلها در کشور بودهايم و امروز اين تشکلها بايد دوره کمال خود را سپري کنند.
بنابراين با ميدان دادن به آنها، اقتصاد کشور را از مزاياي توان تشکلها، بهرهمند کردهايم و تأثير تشکلها را هم در اقتصاد کشور مشاهده ميکنيم.
امروز در برپايي نمايشگاهها، تشکلها بهخوبي توانستهاند که دستاوردها و پتانسيلهاي خود را به معرض نمايش بگذارند، پس الآن زمان اعتماد به تشکلها براي فعاليتهاي عملي است که بر عهده آنها قرار ميدهيم
تشکلها، عامل نخست حرکت به سمت کيفيت گرايي هستند
سيد عليمحمد ابويي، عضو هيات مديره انجمن توليدکنندگان و صادرکنندگان، در همين رابطه اظهار کرد: تشکلها را ميتوان بهعنوان محرک اوليه براي حرکت به سمت کيفيت گرايي دانست، اما اين محرک نيازمند يک تغيير نگاه از حالت کميت گرا، به حالت کيفيت گرا است.
امروز بر هيچکسي پوشيده نيست که به خاطر لحاظ نکردن ديدگاه يکسان بهتمامي توليدکنندگان، تمامي فعالان را متحمل آسيبهاي فراواني کردهايم و عمده دليل ريزش و تعديل نيروي آنها، به خاطر بازي نگرفتن آنها درصحنههاي اقتصادي کلان کشور است.
اميدواريم در اين شرايطي که اتاق، رويکردي خود را به سمت تشکلها متمرکز کرده است، تشکلها در کنار اتاق بازرگاني بتوانند مطالبه گري مناسبي را از دولت داشته باشند و سهم خوبي را هم در فعاليتهاي اقتصادي کسب کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]