واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون استاندار ایلام: فعالیت تعاونی های مرزنشینی استان شفاف نیست ایلام - ایرنا - معاون هماهنگی اقتصادی و امور منطقه ای استاندار ایلام از شفاف نبودن فعالیت تعاونی های مرزنشینی در استان انتقاد کرد.
به گزارش ایرنا، حشمت الله عسگری روز سه شنبه در نشست ساماندهی مبادلات مرزی اظهار کرد: عملکرد تعاونی های مرزنشینی استان مشخص نیست و هر چه سریع تر باید گزارش مدونی از فعالیت های آنها ارایه شود.
وی افزود: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید تا پایان هفته آینده گزارشی از عملکرد هشت تعاونی مرزنشینی استان ارایه دهد تا بتوان برنامه ریزی مناسبی برای ادامه فعالیت آنها انجام داد.
عسگری با اشاره به عضویت بیش از 160 هزار نفر از جمعیت استان در این تعاونی ها یادآور شد: برخی خواهان افزایش این تعداد به بیش از 200 هزار نفر هستند در حالیکه تاثیر این تعاونی ها در اقتصاد و معیشت مرزنشینان در طول سال های گذشته بسیار پایین بوده است.
وی تاکید کرد: تعاونی های غیرفعال این حوزه باید شناسایی و ساماندهی شوند و پرونده های قضایی که در این زمینه تشکیل شده است نیز باید مورد رسیدگی قرار گیرند.
وی آشنایی کم مردم و حتی مدیران از حوزه فعالیت تعاونی های مرزنشینی را از مشکلات این بخش برشمرد و خواستار برگزاری دوره های آموزشی برای اعضا و اطلاع رسانی از طریق رسانه ها در خصوص کارکردهای تعاونی های مرزنشینی شد.
معاون هماهنگی اقتصادی و امور منطقه ای استاندار ایلام گفت: بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران 25 درصد از فعالیت های اقتصادی کشور باید از طریق تعاونی ها انجام شود در حالیکه این مقدار هم اکنون حدود 2 درصد است.
عسگری اضافه کرد: صندوق ضمانت صادرات از طرح های کارشناسی شده تعاونی های مرزنشینی حمایت می کند ولی تاکنون در استان از این ظرفیت استفاده نشده است.
وی افزود: بر اساس قانون امکان صادرات و واردات 73 قلم کالا از طریق تعاونی های مرزنشنیی وجود دارد ولی در استان تنها به واردات برنج بسنده شده و بازار استان نیز از این محصول اشباع است، می توان با تنوع بخشیدن به کالاهای وارداتی محصولات دیگری که دارای صرفه اقتصادی است، جایگزین کرد.
معاون استاندار ایلام خاطر نشان کرد: اعضای تعاونی بر اساس نیاز بازار استان کالا وارد کنند تا ضمن جلوگیری از وارد شدن ضرر به اعضا زمینه کسب درآمد برای آنها فراهم شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایلام نیز در این نشست گفت: 16 تعاونی مرزنشینی در استان ایلام از ابتدای تاسیس تشکیل شده بود که تاکنون هشت تعاونی منحل شده و هم اکنون هشت تعاونی مرزنشینی به فعالیت خود ادامه می دهند.
علیرضا زرگوش افزود: حدود یک سوم از جمعیت استان شامل 161 هزار نفر و در قالب 33 هزار خانوار عضو تعاونی های مرزنشینی هستند ولی بیشتر این افراد از تمکن مالی مناسب برای فعالیت در این عرصه برخوردار نیستند.
وی تاکید کرد: فعالیت اعضای تعاونی های مرزنشینی استان هم اکنون به واردات برنج محدود شده و ورود سایر کالاها در استان صرفه اقتصادی ندارد.
فرماندار ایلام نیز در این نشست گفت: شفاف نبودن عملکرد، نبود حسابرسی مالی، اطلاع رسانی نامناسب در خصوص کارکردها، عملکرد ضعیف سیستم نظارتی و ارتباط کم اعضای تعاونی ها با مدیران از جمله مشکلات ادامه فعالیت تعاونی های مرزنشینی ایلام است.
ناصر خوشخبر یادآور شد: جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها از اهداف تشکیل تعاونی های مرزنشینی بود ولی این هدف به دلیل تمکن پایین مرزنشینان و روستاییان استان محقق نشده است.
وی تاکید کرد: ارایه مشوق های لازم برای فعالان این عرصه می تواند در پویایی و تاثیرگذاری تعاونی های مرزنشینی مثمرثمر باشد.
6119/9002
16/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]