واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان شرقی: مسوولان از پژوهش های این مرکز در احیاء دریاچه ارومیه استفاده کنند تبریز - ایرنا - رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با بیان اینکه این مرکز در انجام پروژه های تحقیقاتی مربوط به احیاء دریاچه ارومیه پیشرو می باشد گفت: مسوولان ذیربط می توانند در عمل از نتایج این پژوهش های کاربردی استفاده کنند.
حسین لطفعلی زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود رایزنی های متعدد و ارائه نتایج پروژه تحقیقاتی مختلف به مسوولان ذیربط استانی، این فعالیت ها تا حال حاضر کمتر مورد استفاده قرار گرفته اند.
وی گفت: از جمله این پژوهش ها می توان به "مدیریت مصرف آب با استفاده از تکنیک های دانش بنیان و نوین آبیاری" و " طراحی کمربند سبز اقتصادی در اطراف دریاچه ارومیه به منظور کاهش ریزگردهای نمکی" اشاره کرد.
وی افزود: با این وجود محققان این مرکز، فعالیت های تحقیقاتی مربوط به احیاء دریاچه ارومیه را وظیفه خود می دانند و در انجام و تداوم آنها کوتاهی نمی کنند.
به گفته وی متخصصان این مرکز از دهه 70 نسبت به بحران این دریاچه حساسیت نشان داده و به جهت حفاظت کمی و کیفی از دشت های کشاورزی حاشیه دریاچه، پروژه های تحقیقاتی متعددی را در این زمینه به اجرا در آورده اند.
وی افزود: این مرکز به عنوان یکی از واحدهای دانش بنیان کشاورزی استان در راستای تغییر الگوی کشت دریاچه و ارائه روش های به کاشت و بهینه در زمینه های باغی و زراعی تلاش های بی وقفه داشته که معرفی ارقام جدید گندم و جو و درختان میوه از آن جمله است.
وی گفت: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی آمادگی خود را برای همکاری تنگاتنگ با کشاورزی استان و جلوگیری از صدمات جبران ناپذیر ناشی از این بحران به اقتصاد پایدار روستاییان اعلام می دارد.
وی افزود: سایر نهادهای ذیربط همچون ادارات کل منابع طبیعی و محیط زیست استان آذربایجان شرقی نیز از این پتانسیل بالقوه استانی بیش از پیش می توانند بهره برداری نمایند.
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با هفت ایستگاه تحقیقاتی در شهرستان های خداآفرین، تسوج، آذرشهر، ملکان، بناب، تیکمه داش و جنگل های ارسباران سالانه بیش از 100 طرح تحقیقاتی اجرا و بیش از چند صد مورد را در قالب مقالات علمی و پژوهشی در سمینارها، کنفرانس ها و مجلات داخلی و خارجی ارائه می کند.
دریاچه ارومیه در شمال غربی ایران و بین دو استان آذربایجان شرقی و غربی قرارگرفته و بزرگ ترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه آب شور دنیاست.
آب این دریاچه بسیار شور بوده و عمدتا از رودخانه های زرینه رود، سیمینه رود، تلخه رود، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می شود.
این دریاچه در خطر خشک شدن کامل قرار دارد و طی 13 سال گذشته شش متر کاهش سطح داشته و تا تیر سال 1392 بیش از 75 درصد از آب آن خشک شده بود.
براساس نظر کارشناسان، در صورت خشک شدن این دریاچه هوای معتدل منطقه تبدیل به هوای گرمسیری با بادهای نمکی شده و زیست محیط منطقه را تغییر خواهد داد
2340/6183
16/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]