واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کاهش امیدوار کننده نرخ بیکاری پس از دوسال در مازندران/ گردشگری درصدراشتغال آفرینی پایگاه خبری وارش نیوز در ستون اختصاصی اخبار مهم خود در مطلبی با عنوان" کاهش امیدوار کننده نرخ بیکاری پس از دوسال در مازندران/ گردشگری در صدر اشتغال آفرینی" پیام نوید بخشی در بخش اقتصاد استان انتشار داد.
در این مطلب می خوانیم: آمارها نشان می دهد که اقتصاد مازندارن در حال پوست اندازی است و سیاست های تازه اقتصادی که بر مبارزه با فساد و نظم مالیاتی استوار است خروجی مناسبی داشته است.براساس آخرین گزارش این مرکز نرخ متوسط بیکاری در بهار سالجاری به 10 رسیده است که در قیاس با مدت مشابه سال گذشته 0/4 درصد و در قیاس با زمستان سال 93 کاهش چشمگیر 4/2 درصدی را ثبت نموده که در 4 سال اخیر بی سابقه است.
بالاخره انتظارها به پایان رسید و آخرین گزار های مرکز آمار ایران نشان داد که بعد از 28 ماه وضعیت اشتغال و نرخ مشارکت اقتصادی در مازندران بهبود یافته است.
آمارها نشان می دهد که اقتصاد مازندارن در حال پوست اندازی است و سیاست های تازه اقتصادی که بر مبارزه با فساد و نظم مالیاتی استوار است خروجی مناسبی داشته است.
بر اساس همین آمار نرخ مشارکت اقتصادی که از جمله شاخص های مهم توسعه اقتصادی به شمار می آید نیز بهبود یافته است. نرخ مشارکت اقتصادی 39/8 درصدی در زمستان سال 93 به 42/1 درصد در بهار سال جاری افزایش یافته است و در قیاس با مدت مشابه سال گذشته نیز رشدی 2درصدی داشته است.
این نخستین بار در 10سال گذشته است که شاخص های اقتصادی مازندران پس از رکود و نزولی 28ماهه چنین رشدی را تجربه می کنند.
اصل ترین دلیلی کاهش نرخ بیکاری و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی در مازندران را باید در افزایش امیدها برای توافق هسته ای، افزایش سطح درآمد داخلی به علت حجم بالای سفرها در بهار امسال، ثبات نسبی سیاسی و امنیتی، افزایش فعالیت برخی از شهرداری ها در حوزه عمرانی ، تلاش استانداری مازندران برای افزایش ضریب نفوذ بانک ها در اقتصاد استان و رویکرد تازه سیستم بانکی در راستای جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی جستجو کرد.
این موفقیت را باید به فال نیک گرفت و همزمان هوشیاز بود که بحران هایی نظیر کم آبی، بوروکراسی آزاردهنده اداری، غیرتخصصی بودن مسئولان و و مقطعی بودن واکنش به توافق هسته ای این بهبود آماری را تهدید می کند.
بررسی شاخص های بهبود نسبی اقتصادی نشان می دهدکه در میان سه بخش عمده خدمات، صنعت و کشاورزی، بخش خدمات با سردمداری گردشگری بیشترین تاثیر را در کاهش نرخ بیکاری و افزایش ضریب اشتغال داشته است.
در نخستین قدم باید این بهبود وضعیت اقتصادی را به فال نیک بگیریم اما مسئله ای به مراتب مهمتر از آن حفظ این وضعیت در استان است که متاسفانه چندان برنامه ریزی دقیقی برای آن به چشم نمی خورد.
به یاد داشته باشید که همواره حفظ وضعیت موجود به مراتب دشوار تر از ارتقاء آن است. تجربه اقتصادی سال های 85 تا 88 به خوبی موید این مسئله است که اگر برنامه ای مدون و واقع بینانه برای ثبات اقتصادی وجود نداشته باشد حتی یک شبه شاخص ها سقوط خواهند کرد و موفقیتی که با خون دل خوردن و در طول چند سال به دست آمده یک شبه از دست خواهد رفت.
همه نهادها و مسئولان اقتصادی و مالی باید برنامه ای دقیق برای حفظ این روند صعودی در پی بگیرند تا پس از گذشت تابستان و کاهش حجم سفرهای توریستی به استان شاهد افت مجدد شاخص ها نباشیم. در این زمینه نباید تصمیم های تازه استاندار مازندران، معاون عمرانی و مسئول جدید سازمان برنامه و بودجه استان را نادیده گرفت.
همچنین تلاش های سیاسی برای افزایش ضریب امنیت و جدیت در مبارزه با فساد و موادمخدر نیز از جمله عوامل غیرمستقیمی است که در دراز مدت تاثیر خود را در بهبود شاخص های اقتصادی می گذارد.
گروه اقتصادی وارش نیوز ضمن خسته نباشید به دولت در مازندران بسیار امیدوار است که مسئولان ارشد استان با استفاده از ظرفیت های کارشناسی رسانه ها ضمن اطلاع رسانی در این زمینه، بسترها را برای حفظ و ارتقاء جایگاه اقتصادی استان فراهم کنند.
آنچنان که پیش از این نیز در مطالب و گزارش های تخصصی اقتصادی بیان شده است پیشنهاد گروه اقتصادی وارش نیوز این است که حفظ نظم مالی، ساماندهی به وضعیت مالیات ها و حمایت سیستم بانکی از تولیدکنندگان واقعی سه ضلع مثلثی است که در کنار مبارزه جدی و مداوم با فساد می تواند به حفظ وضعیت موجود و زمینه سازی برای رشد اقتصادی کمک کند.ک/3
6026/6097
16/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]