تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):از كسانى مباش كه بى‏عمل، به آخرت اميد دارند... از گناه باز مى‏دارند، اما خود باز ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819187811




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اثر پلاسما بر روی رنگ پذیری پارچه پلی استر توسط محقق ایرانی بررسی شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اثر پلاسما بر روی رنگ پذیری پارچه پلی استر توسط محقق ایرانی بررسی شد تهران-ایرنا-مطالعه بررسی اثر پلاسما بر روی رنگ پذیری پارچه پلی استر با رنگزاهای طبیعی ومصنوعی توسط محقق گروه مهندسی نساجی دانشگاه آزاد اراک با پشتیبانی مالی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور انجام شد.


به گزارش گروه علمی ایرنا ازصندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، دکتر شیلا شهیدی درباره این طرح گفت: الیاف ومنسوجات پلی استری درصنعت نساجی به خاطر داشتن خواصی نظیر استحکام ، مقرون به صرفه بودن ، مقاومت شیمیایی بالا، ضد چروک بودن بسیار مورد توجه و استفاده قرارمی گیرند.
وی بیان کرد: این الیاف قابلیت جذب آب ورنگ خوبی نداشته و لذا به سختی با طیف کوچکی از رنگزاها در دمای بالا، قابلیت رنگرزی دارند که می توان به رنگزاهای دیسپرس اشاره کرد،امروزه تحقیقات گسترده ای بر روی اصلاح سطحی الیاف پلی استر به منظور افزایش آبدوستی و رنگ پذیری آنها صورت می گیرد که از جمله روشهای نوین می توان به کاربرد پلاسما اشاره کرد.
شهیدی اظهارکرد:پلاسما روشی کاملا خشک ودوستدار محیط زیست است، در این روش نیازی به استفاده از آب و مواد شیمیایی مضر نبوده و مدت زمان عملیات کوتاه است، در این پروژه تحقیقاتی اثر پلاسما بر رنگ پذیری منسوج پلی استری بررسی شده ،از کلاسه های مختلف رنگی طبیعی ومصنوعی استفاده شده و قابلیت رنگ پذیری این الیاف با کلاسه های رنگی مختلف بررسی شده است.
وی گفت: از آنجا که کلاسه های رنگی طبیعی مشکلات زیست محیطی نداشته، نیاز به تصفیه پساب نمی باشد، لذا بهبود رنگ پذیری پلی استر با رنگزاهای طبیعی بسیارحائز اهمیت است، از طرفی پلی استر را صرفا با رنگزای دیسپرس می توان رنگرزی نمود که در این صورت دررنگرزی مخلوط با کلاسه الیاف دیگر مانند پنبه و یا پشم با مشکل روبرو می شود.
این محقق ادامه داد: با کمک عملیات پلاسما می توان گروههای فعال مختلف را بر روی الیاف پلی استر ایجاد کرده و در نتیجه با اصلاح سطحی منسوج می توانیم به راحتی به صورت تک حمامه منسوج پلی استری ویا منسوج مخلوط از الیاف را با کلاسه های مختلف رنگرزی کرد، با کمک این عملیات و ایجاد تغییرات فیزیکی و شیمیایی بر روی سطح می توان الیاف پلی استری را برای جذب کلاسه های مختلف رنگی آماده کرد.
علمی (1) ** 9340**1440



15/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن