واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ تير ۱۳۹۴ (۱۳:۱۷ب.ظ)
اعتراض مجدد جامعه پزشکي به يک سريال؛ چرا صنف پزشکان تاب انتقاد ندارد؟ موج - جمعي از ماماها در اعتراض به نشان دادن شخصيت منفي از يک ماما با انتشار نامه پخش چنين سريالهايي را باعث بي اعتمادي و به زير سوال بردن وجهه اين حرفه شريف و با ارزش در نظر مردم دانسته اند که بار اصلي سلامت مادران و کودکان و در نتيجه خانواده را به خصوص در مناطق محروم بدوش ميکشند.
ساخت سريال هاي و برنامه هاي اجتماعي در تلوزيون و موشکافي در مشکلات جامعه بي ترديد مي تواند افرايش افق ديد عامه مردم و حساسيت بيشتر آنها نسبت به مشکلات اجتماعي را به دنبال داشته باشد.
نياز عنوان سريال جديد حسين سهيلي زاده است که در ايام شب هاي قدر رمضان از شبکه يک سيما به مدت يک هفته پخش مي شود، نمونه ديگري از اين سريال هاي اجتماعي است.
داستان سريال نياز، درباره زوج جواني به نام پيمان و کمند است که خارج از کشور با يکديگر آشنا شده و ازدواج کردهاند. در بازگشت به وطن، سيما مادر پيمان براي اولين بار عروس خود را ميبيند. اين آشنايي واکنشهايي را در خانواده برميانگيزد و داستانهاي مختلفي را شکل ميدهد.
اين سريال پنج قسمتي درامي اجتماعي درباره سبک زندگي ايراني - اسلامي است که در داستان آن مضامين اخلاقي و معنوي مطرح مي شود و تاثير دعا و توسل را در جريان زندگي به تصوير مي کشد.
سريال نياز حکايت يک کودک يتيم بي سرپرست را هم مطرح مي کند و به موضوعاتي اخلاقي مانند امانتداري در مال يتيم و نيز موضوعاتي نظير تفاوت ديدگاهها و ارتباطات انساني و بين نسلي سخن به ميان ميآيد.
افزون بر اين، يکي از شخصيت هاي اين سريال که نقش ماما اخراجي از بيمارستان را بازي مي کند به فعاليت هايي غير قانوني مثل سقط جنين مشغول است و در ادامه تخلفاتش يک نوزاد را با اين ادعا که در هنگام تولد نوزاد فوت کرده بوده، نوزاد متولد شده را به يک خانواده ديگر مي سپارد که اين تخلف داستان هايي را به دنبال دارد.
جمعي از ماماها در اعتراض به نشان دادن شخصيت منفي از يک ماما با انتشار نامه پخش چنين سريالهايي را باعث بي اعتمادي و به زير سوال بردن وجهه اين حرفه شريف و با ارزش در نظر مردم دانسته اند که بار اصلي سلامت مادران و کودکان و در نتيجه خانواده را بخصوص در مناطق محروم بدوش ميکشند.
در متن اين نامه آمده است:
با سلام
با توجه به رهنمودهاي مقام معظم رهبري در خصوص سياست افزايش جمعيت در کشور و تاکيد ايشان بر نقش مهم و موثر جمعيت مامايي در اين مهم، ما «جمعيت مامايي» از سراسر کشور به پخش «سريال جديد نياز» که در اين ايام هر شب از شبکه يک سيما از تاريخ 1394/4/13 در ساعت 22 پخش ميشود، معترض هستيم.
در اين سريال، ماما بهعنوان فردي که تمام اصول اخلاقي و حرفهاي را زير پا ميگذارد، برخلاف سياستهاي نظام حرکت ميکند و عامل اصلي [سقط] هست، معرفيشده است...
قطعا پخش چنين سريال هايي باعث بياعتمادي و به زير سوال بردن وجهه اين حرفه شريف و با ارزش در نظر مردم خواهد شد که بار اصلي سلامت مادران و کودکان و در نتيجه خانواده را بخصوص در مناطق محروم بدوش ميکشند. متاسفانه در شرايطي که اکنون ماماها در کشور دارندو هيچ بيمهاي خدمات مامايي را پوشش نميدهد، پخش چنين سريال هايي موجب بياعتمادي مضاعف مردم نسبت شغل مامايي و به دنبال آن مراجعات کمتر به ماما ميشود. اين امر باعث تحميل هزينه بالا به اقتصاد و سلامت جامعه ميشود.
بيترديد جمعيت ماماها از افراد تحصيلکرده و فرهيخته جامعه هستند که نقش مهمي در ارتقا کيفيت زندگي و سلامت افراد ايفا ميکنند، اما؛ آيا به تصوير کشيدن يک شخصيت خيالي در جامعه و تخلفات آن باعث تغيير نگاه عمومي جامعه نسبت به اين حرفه ميشود؟ آيا نبايد مشکلات هرچند انگشتشمار مجالي براي بيان داشته باشند؟ سرپوش گذاشتن بر روي معضلات جامعه موجب کوچک شدن آن ميشود يا تسري بيشترش؟
مگر شخصيتهاي سريالها برآمده از جامعه نيست؟ اگر اقشار و اصناف مختلف جامعه هر روز به بهانه حضور وجوه مشترک شخصيتهاي سريالي و فيلمهاي سينمايي لب به اعتراض بگشايند، ديگر نبايد هيچ داستاني نوشته شود و هيچ سريالي ساخته نشود.
پيش از اين نيز جامعه پزشکان در انتقاد از پخش مجموعه طنز «در حاشيه» ساخته مهران مديري آنچنان مصرانه ادامه يافت که سريال نيمه تمام ماند.
بايد از جامعه شناسان کشور پرسيد چرا ميزان تابآوري و انتقادپذيري در ميان اقشار و اصناف در کشور ما تا اين اندازه پايين آمده است؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]