تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترین کارها در نزد خدا نماز به وقت است ، آنگاه نیکی به پدر و مادر ، آنگاه جنگ در را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845001088




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تهدیدهای بودجه سال 95/گوشزدهای بودجه ای به دولت


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تهدیدهای بودجه سال 95/گوشزدهای بودجه ای به دولت
سخنگوی دولت از آغاز فعالیت‌های مربوط به تهیه و تنظیم لایحه بودجه سال 95 خبر داده و گفته دولت مقید است همچون سال‌های گذشته بودجه را در موعد قانونی خود به مجلس ارائه کند. اما الزامات تدوین بودجه از نگاه کارشناسان اقتصادی چیست؟
به گزارش نامه نیوز، در حالی دولت مقدمات تهیه و تنظیم بودجه را آماده می‌کند که کارشناسان اقتصادی معتقدند توجه به ارائه بودجه در زمان مقرر کافی نیست و دولت باید الزاماتی را در تدوین لایحه بودجه رعایت کند.

داود سوری، اقتصاددان در گفت‌وگو با اقتصادنیوز در مورد الزامات تدوین لایحه بودجه گفت: آنچه همه ساله در بودجه دردسرساز می‌شود، نوع تدوین بودجه نیست. بلکه مشکل از اجرای بودجه است. چون دولت مواردی را در لایحه بودجه لحاظ می‌کند اما در هنگام اجرای بودجه به دلیل نبود انضباط مالی و پولی بودجه یا با کسری مواجه می‌شود یا بودجه‌های مصوب تخصیص داده نمی‌شود. بر این اساس دولت باید سعی کند رویه اجرایی را اصلاح کند.

اما به گفته سوری الزاماتی در تدوین لایحه بودجه هم باید مد نظر قرار بگیرد. به گفته او، یکی از مهمترین مواردی که در قانون بودجه امسال باید به آن توجه کرد یکسره کردن تکلیف قانون هدفمندی یارانه‌ها و پرداخت یارانه‌های نقدی است. در بخش اشتغال هم دولت باید برنامه‌هایی برای حل معضل بیکاری در لایحه بودجه پیشنهاد بدهد و شاید یکی از اقدامات افزایش بودجه‌های عمرانی و توجه به زیرساخت‌هایی است که با بیکاری مقابله می‌کند.

اما وی بیان کرد: با وجود برنامه‌ریزی‌های بسیار همه چیز به نوع اجرای قانون بودجه باز می‌گردد و اینکه دولت چگونه بتواند برنامه‌های پیش‌بینی شده را اجرایی کند.

وحید شقاقی، اقتصاددان هم در گفت‌وگو با اقتصادنیوز به چهار موضوع کلی اشاره کرد که دولت می‌تواند به این موارد به عنوان الزامات تدوین لایحه بودجه 95 توجه کند. به گفته شقاقی نظام بودجه‌ای در ایران یک نظام ایستاست که یک برنامه برای هزینه‌ها و یک برنامه برای درآمدها می‌دهد. این در حالی است که نظام برنامه‌ریزی باید یک نظام پویا و سناریویی باشد. چون در اکثر کشورهای دنیا اکنون نام بودجه‌نویسی سناریویی است.

دومین نکته مورد توجه این استاد اقتصاد این است که بودجه سالانه باید با سیاست‌های کلی فرابخشی و کلیدی همراستا باشد. سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، سیاست کلی جمعیت، آمایش، اشتغال، نظام اداری و مواردی مانند این سیاست‌های کلی و کلیدی کشور است اما در لوایح بودجه کمتر ردی از پیگیری این سیاست‌ها دیده می‌شود.

هم‌راستا بودن بودجه با برنامه ششم توسعه هم مورد دیگری است که شقاقی به آن اشاره می‌کند. بودجه 95 اولین بودجه‌ای است که در زمان آغاز برنامه ششم توسعه کلید می‌خورد و به همین منظور این بودجه باید با سیاست‌های برنامه ششم توسعه هم هماهنگی داشته باشد. اما نکته مهمتری که شقاقی به آن اشاره می‌کند این است که در بودجه باید بحث ابرتهدیدها و ابرفرصت‌ها دیده شود.

وی در این مورد گفت: ما اکنون با تهدیدها و چالش‌های بسیاری مواجهیم. مانند مشکل صف 10 میلیون نفری برای یافتن شغل، بحران آب، بحران غذا، تغیرات زیست محیطی، ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی و برخی مشکلات دیگر که برای اقتصاد ابر تهدید محسوب می‌شوند. این ابرتهدیدها مواردی است که باید در قانون بودجه دیده شوند.

به گفته شقاقی مثلا بحران کمبود آب از جمله مشکلاتی است که همه مناسبات اقتصادی و روابط اجتماعی جامعه را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. برای همین دولت و مجلس باید این ابرتهدیدها را بشناسند و هم در قالب برنامه بودجه سالانه و هم در قالب برنامه‌های توسعه، برای حل آنها اقدام کنند. یعنی باید هم در قانون برنامه ششم و هم در برنامه بودجه سالانه بخشی با عنوان آب در نظر گرفته شود و ردیف و بودجه جداگانه برای آن در نظر گرفته شود. این در حالی است که نه در برنامه ششم توسعه و نه در لایحه بودجه سال گذشته هیچ ردی از بحران آب و تلاش برای حل آن دیده نمی‌شود. اما لازم است که دولت و مجلس ابرتهدیدهای اقتصاد را بشناسند و برای حل آنها در لایحه بودجه برنامه ارائه بدهند. بهتر است در لایحه بودجه به صورت موضوعی به این ابرتهدیدها پرداخته شود و نه دستگاهی.

هادی حق‌شناس، کارشناس اقتصادی هم در گفت‌وگو با اقتصادنیوز گفت: چون لایحه بودجه سال 95 اولین بودجه در سال‌های اجرای برنامه ششم توسعه است باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که در هر سال شاخص های برنامه ششم توسعه در یک برش یکساله مورد توجه قرار بگیرد.

همچنین به گفته حق‌شناس معاون اول رئیس جمهور در نامه خود به روحانی برخی از معضلات اقتصادی مانند مطالبات معوق بانک‌ها، مطالبات پیمانکاران بخش خصوصی، معضلات بازار پول و سرمایه را بر شمرده است، بر این اساس باید لایجه بودجه به نحوی طراحی شود که در لایحه بودجه راهکارهایی برای حل این معضلات اقتصادی وجود داشته باشد. همچنین لازم است که دولت در لایحه بودجه سال آینده توجه بیشتری به بودجه بخش عمران داشته باشد و بتواند اعتبار بیشتری را صرف پروژه های نیمه تمام کند.

او ادامه داد:همچنین یکی از نکات مهمی که در لایجه بودجه باید مد نظر قرار بگیرد توجه به روند خصوصی‌سازی و کوچک‌سازی نهاد دولت است و بودجه باید به نحوی تدوین شود که بودجه جاری کاهش پیدا کند و بودجه عمرانی افزایش یابد.

منبع: اقتصادنیوز





۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن