محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853554108
ردیابی بازیگر پنهان تورم
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ردیابی بازیگر پنهان تورم
تازهترین گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی نشان میدهد در سال گذشته، افزایش بدهی «بانکهای غیردولتی و موسسات غیربانکی» با رشدی نزدیک به 750 درصد، بیشترین سهم را در افزایش بدهی شبکه بانکی به بانک مرکزی داشته است.
روزنامه دنیای اقتصاد: تازهترین گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی نشان میدهد در سال گذشته، افزایش بدهی «بانکهای غیردولتی و موسسات غیربانکی» با رشدی نزدیک به 750 درصد، بیشترین سهم را در افزایش بدهی شبکه بانکی به بانک مرکزی داشته است.
این بررسی بیانگراین است که بدهی بخش دولتی به شبکه بانکی نیز در سال گذشته رشد قابل توجهی داشته، اما افزایش این بدهیها عمدتا وارد حساب «بانکهای تخصصی» با رشدی نزدیک به 70 درصد شده و به بدهیهای متناظر به بانک مرکزی، تبدیل نشده است. مطابق این آمارها، روند نامتوازن بین رشد سپردهها و تسهیلات شبکه بانکی در سال گذشته نیز تا اسفندماه ادامه یافته و با وجود اینکه این روند به اصلاح نسبت «تسهیلات به سپردهها» در شبکه بانکی دامن زده، ولی همزمان به افزایش هزینههای شبکه بانکی نیز منجر شده است. بررسی «دنیای اقتصاد» با استفاده از این آمارها همچنین از شکاف تقریبا 7 هزار میلیارد تومانی بین منابع و مصارف قرضالحسنه در شبکه بانکی خبر میدهد.
ترازنامه 93 شبکه بانکی
بانک مرکزی آمار مصارف و منابع شبکه بانکی در سال 1393 را به تفکیک «بانکهای تجاری»، «بانکهای تخصصی» و «بانکهای غیردولتی و موسسات غیربانکی» منتشر کرد. مطابق این آمار، میزان کل داراییها و بدهیهای شبکه بانکی کشور در پایان سال گذشته به حدود 1630 هزارمیلیارد تومان رسیده که در مقایسه با پایان سال 1392، حدود 1/ 17 درصد افزایش یافته است.این آمار نشان میدهد از کل داراییها و بدهیهای شبکه بانکی، حدود 16 درصد متعلق به بانکهای تجاری، حدود 21 درصد متعلق به بانکهای تخصصی و حدود 63 درصد نیز، متعلق به بانکهای غیردولتی و موسسات غیربانکی است.در تقسیمبندی کنونی شبکه بانکی، سه بانک «سپه»، «پستبانک» و «ملی» در گروه «بانکهای تجاری» قرار میگیرند، گروه «بانکهای تخصصی» شامل پنج بانک «توسعه صادرات»، «صنعت و معدن»، «کشاورزی»، «مسکن» و «توسعه تعاون» است و سایر بانکها و موسسات مجاز نیز، در زیرمجموعه گروه «بانکهای غیردولتی و موسسات غیربانکی» قرار میگیرند.
نکته قابل توجه در گزارش جدید بانک مرکزی، تغییراتی است که در فهرست موسسات مجاز داده شده و اثری است که این تغییرات بر آمارهای پولی و بانکی گذاشته است. براساس متن منتشر شده، در سال ۱۳۹۲ آمار 6بانک و چهار موسسه اعتباري جدید به آمارهاي پولي و بانکي کشور (گروه بانکهای غیردولتی و موسسات غیربانکی) اضافه شده است. همچنین، اطلاعات بانک «قرضالحسنه مهر» نیز از اسفند ۱۳۹۲ به بعد، از شمول بانکهاي تخصصي خارج و به طبقه بانکهاي غيردولتي اضافه شده است.تغییر فهرست بانکها و موسسات، به تغییراتی در آمارهای مربوط به داراییها و بدهیهای شبکه بانکی منجر شده است. با این حال، بانک مرکزی در به روز رسانی آماری خود این تغییرات را فقط برای دوره اسفند 1392 اضافه کرده و بهروز رسانی آماری خود را به سایر آمارهای ماهانه که پیش از این منتشر شده بود، تسری نداده است. در نتیجه، در حال حاضر تصویر آماری کاملی از این شاخصها وجود ندارد و آمار تغییرات 12 ماهه فقط برای اسفند 93 (نسبت به اسفند 92) قابل بیان است. به همین دلیل، مقایسه روند زمانی و ماهبهماه آمارها و رشد هر یک از شاخصها، ممکن نیست. مسالهای که به ضعفهای متعدد کنونی سیستم اطلاعرسانی آماری بانک مرکزی، افزوده است.
بدهی شبکه بانکی به بانک مرکزی
آمار منتشرشده از سوی بانک مرکزی حاکی از این است که میزان کل بدهیهای شبکه بانکی به بانک مرکزی در سال گذشته از حدود 60 هزار میلیارد تومان به حدود 86 هزار میلیارد تومان افزایش یافته که رشدی بالغ بر 42 درصد را نشان میدهد.این موضوع یعنی رشد بدهیهای شبکه بانکی به بانک مرکزی، اخیرا به یکی از عوامل اصلی رشد پایه پولی (در نتیجه، افزایش نقدینگی و بالا ماندن تورم) تبدیل شده است. بهطوری که گزارش جدید بانک مرکزی نیز نشان میدهد که رشد این بدهیها در سال گذشته، یکی از بالاترین مقادیر خود در سالهای اخیر را تجربه کرده است.نکته قابل توجه در آمارهای ارائه شده از بدهی شبکه دولتی به بانک مرکزی، ناهماهنگی بسیار شدیدی است که رشد بدهی هر کدام از گروههای بانکی در سال گذشته تجربه کرده است. بهطوری که بدهی «بانکهای تجاری» به بانک مرکزی رشدی تقریبا 122 درصدی را تجربه کرده و بالغ بر دوبرابر شده است، بدهی بانکهای تخصصی به بانک مرکزی تقریبا ثابت بوده و رشد ناچیزی نزدیک به 2 درصد را تجربه کرد است و در نهایت، بدهی بانکهای غیردولتی و موسسات غیربانکی به بانک مرکزی، جهش بسیار قابل توجهی را در سال گذشته تجربه کرده و با رشدی «747 درصدی» تقریبا «5/ 8برابر» شده است.
با این حال، به دلیل اینکه از قبل، کل بدهیهای بانکهای تجاری و بانکهای غیردولتی و موسسات، در مقایسه با بانکهای تخصصی رقمی کوچکتر داشته، این مساله منجر به این شده که رشد بالای آنها تاثیر با نرخ نسبتا پایینتری در رشد کل بدهی شبکه بانکی به بانک مرکزی ایفا کند.با وجود رشدهای بسیار بالا، در پایان سال گذشته، کل بدهی بانکهای تجاری به بانک مرکزی حدود 6 هزار میلیارد تومان و کل بدهی بانکهای غیردولتی و موسسات غیربانکی به بانک مرکزی نیز حدود 24 هزار میلیارد تومان شده است. در حالی که بدهی بانکهای تخصصی به بانک مرکزی در سال گذشته، از حدود 55 هزار میلیارد تومان به حدود 56 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. کنترل بدهی این بانکها به بانک مرکزی و رشد نسبتا ناچیز 2 درصدی این دسته از بدهیها، از عواملی بوده که به نظر میرسد سهم قابل توجهی در جلوگیری جهش پایه پولی از ناحیه بدهیهای بانکی داشته است.
رشد 70 درصدی بدهی دولتی به بانکهای تخصصی
بررسی اجزای داراییهای شبکه بانکی در سال گذشته بیانگر این است که طی 12 ماه منتهی به اسفند، «بدهی بخش دولتی به شبکه بانکی» باافزایش 37 درصدی بیشترین رشد را در بین اجزای این داراییها تجربه کرده است. مطابق آمار،بدهی بخش دولتی به شبکه بانکی طی سال گذشته، ازحدود 76 هزار میلیارد تومان به حدود 104 هزار میلیارد تومان رسیده است. بخش عمده این بدهی (بالغ بر 100 هزار میلیارد تومان)، متعلق به خود «دولت» است و «شرکتهای دولتی» با سهم کمتر از 4 درصد، نقش ناچیزی در استقراض از شبکه بانکی داشتهاند.نگاهی به گروههای بانکی طرف حساب بدهیهای دولتی نشان میدهد در پایان سال گذشته بخش دولتی حدود 30 هزار میلیارد تومان به بانکهای تجاری، حدود 33 هزار میلیارد تومان به بانکهای تخصصی و حدود 41 هزار میلیارد تومان به بانکهای غیردولتی و موسسات بدهکار بوده است.
در بین این اجزا، بیشترین رشد را در سال گذشته «بدهی بخش دولتی به بانکهای تخصصی» داشته که طی 12 ماه منتهی به اسفند، رشدی نزدیک به 70 درصد را تجربه کرده است.به نظر میرسد برخی رخدادهای مربوط به نیمه دوم سال گذشته بهویژه کاهش قیمتهای جهانی سوختهای فسیلی، با اثراتی که بر کسری بودجه دولت به جا گذاشت، در رشد این بدهیها موثر بوده است. البته این نکته نیز قابل تذکر است که به دلیل ماهیت «دولتی» بانکهای تخصصی، معمولا این نهادها نقش تامینکننده مالی برای طرحهای دستگاههای دولتی را ایفا میکنند و بدهکار شدن بخش دولتی به آنها، تا حدودی طبیعت متفاوتتری نسبت به بدهکار شدن بخش دولتی به بانکهای غیردولتی یا بانک مرکزی را دارد.
جزئیات آمار منتشر شده حکایت از این دارد که از حدود 28 هزار میلیارد تومانی که به کل بدهی بخش دولتی به شبکه بانکی اضافه شده، حدود 7 هزار میلیارد تومان آن به بانکهای تجاری، حدود 13 هزار میلیارد تومان آن به بانکهای تخصصی و حدود 8 هزار میلیارد تومان آن به بانکهای غیردولتی و موسسات غیربانکی رسیده است.این موضوع نشان میدهد افزایش بدهیهای دولتی عامل اصلی افزایش بدهی شبکه بانکی به بانک مرکزی نبوده است چرا که بار اصلی این افزایش بر دوش بانکهای تخصصی بوده که بدهی این دسته از بانکها به بانک مرکزی تقریبا ثابت مانده است.
افزایش بدهی بانکهای تجاری به بانک مرکزی نیز تقریبا محدود و نزدیک به 3هزار میلیارد تومان گزارش شده است. در این بین، تنها گروه بانکهای غیردولتی و موسسات غیربانکی باقی میماند که با افزایش حدود 8 هزار میلیارد تومانی مطالبات خود از بخش دولتی مواجه بودهاند و همزمان، بدهی خود به بانک مرکزی را حدود 21 هزار میلیارد تومان افزایش دادهاند. موضوعی که به روشنی بیانگر این است که بخشی از مساله بزرگ فعلی بازار پول کشور، از دل شبکه بانکی و به ویژه از سوی برخی از بانکهای غیردولتی و موسسات غیربانکی، به ترازنامه شبکه بانکی و بانک مرکزی تسری یافته است.
مقادیر حقیقی تسهیلات و سپرده: روند نامتعادل
گزارش بانک مرکزی از ارقام سپردههای بخش غیردولتی و تسهیلات نزد این بخش در انتهای سال 93 نشان میدهد با وجود افزایش اسمی بیش از 115 درصدی میزان سپردههای بخش غیردولتی نزد سیستم بانکی نسبت به ابتدای دهه 90، از نظر حقیقی میزان این سپردهها حتی 5/ 7 درصد کاهش داشته است و همچنین رشد حقیقی میزان تسهیلات به این بخش یا همان «بدهی بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی» به بخش غیردولتی تنها 6/ 15 درصد نسبت به ابتدای سال 90 رشد داشته است.
با وجود این، تغییر میزان حقیقی تسهیلات نزد بخش غیردولتی نسبت به ابتدای سال 90 از حدود 9 درصد مربوط به انتهای سال 92 به 6/ 15 در انتهای سال 93 را میتوان رشدی امیدوارکننده تلقی کرد که البته مرهون کاهش میزان رشد شاخص تورم در طول دوره 12 ماهه سال 93 میتواند محسوب شود. همچنین با در نظر گرفتن شاخص تورم در ماههای اسفند سال 92 و 93 میتوان مشاهده کرد میزان حقیقی سپردهها و بدهی به بخش غیردولتی در طول این دوره یک ساله به ترتیب 1/ 6و 4/ 0 درصد رشد داشته است. عدم توازن میزان رشد سپردهها و تسهیلات موضوعی است که میتوان به روشنی در مقادیر اسمی این دو نیز رصد کرد.
در واقع مقایسه رشد نقطه به نقطه میزان سپردهها و بدهی به بخش غیردولتی که در آمارهای بانک مرکزی که پیش از این نیز منتشر شده بود، نشان میدهد میزان رشد نقطهای سپردههای بخش غیردولتی نزد سیستم بانکی که در ابتدای سال 91 با میزان رشد نقطهای میزان تسهیلات نزد بخش غیردولتی بهطور مقطعی و با عددی حدود 21 درصد برابر شده بود، پس از آن همواره بهطور متوسط 9 درصد بیش از رشد نقطهای تسهیلات افزایش پیدا کرده است.
البته با در نظر گرفتن ارقام بیش از 100 درصدی که در دورهای برای نسبت تسهیلات به سپردهها ثبت شد، میتوان انتظار داشت برای تعدیل این نسبت و رسیدن به سطوح منطقی بین 80 تا 85 درصد، در مدتی افزایش میزان تسهیلات نسبت به افزایش میزان سپردهها کنترل شود تا نسبت این دو به سطوح مطلوب تنزل یابد؛ امری که هماکنون با قرار گرفتن این نسبت در محدوده 84 تا 86 درصد محقق شده است. در نتیجه به نظر میرسد با توجه به قرارگرفتن نسبت تسهیلات به سپردهها در سطوح مطلوب، مناسب است موضوع رشد میزان اسمی تسهیلات اعطایی شبکه بانکی کشور متناسب با رشد میزان سپردهها در پایش نهاد سیاستگذار پولی کشور قرار گرفته و بانکها درصدد همگرا کردن میزان جذب منابع و مصارف خود باشند.
بهطور برجسته، با توجه به هزینه پول هنگفت کنونی بانکها با توجه به نرخ سودهای بالای سپردههای بانکی، درصورتی که منابع جذب شده توسط بانک به مصرف تسهیلاتی توسط ایشان نرسد، مجبور به تامین نقدینگی از مسیرهای غیرمتعارف و نامطلوبی نظیر استقراض از بانک مرکزی خواهند بود که آثار تورمی خود را در میان و بلندمدت بر اقتصاد کشور خواهد گذاشت.
عدم توازن منابع و مصارف قرضالحسنه: اجزا
پایش ارقام مربوط به منابع و مصارف قرضالحسنه بانکها نشان میدهد روند عدم توازن پیشین این دو همچنان در سال 93 نیز تداوم یافته است. با وجودی که شبکه بانکی کشور در سال 93 توانسته نزدیک به 5100 میلیارد تومان نقدینگی رابهصورت قرضالحسنه و به عبارت دیگر با نرخ سودی معادل صفر درصد برای اینگونه سپردهها جذب کند، تغییر در میزان تسهیلات قرضالحسنه سیستم بانکی تنها محدود به 3500 میلیارد تومان افزایش میشود.
رد پای ایجاد شکاف بیش از 7000 میلیارد تومانی بین منابع قرضالحسنه پسانداز بانکی و تسهیلات اعطایی بهصورت قرضالحسنه را میتوان با موشکافی طبقهبندی انواع بانکها و مؤسسات اعتباری پیدا کرد.
بهطور مشخص، در مقایسه میان بانکهای تجاری و بانک تخصصی، اختلاف میان منابع و مصارف قرضالحسنه تقریبا برابر و در حدود 2 تا 3 هزار میلیارد تومان مشاهده میشود. اما در مقایسه میان بانکها و موسسات اعتباری غیردولتی با همتایان دولتی ایشان تمایزی مشخص وجود دارد؛ در حالی که تراز منفی حدود 1300 میلیارد تومانی میان تسهیلات اعطایی قرضالحسنه سیستم غیردولتی بانکی با حسابهای پسانداز قرضالحسنه این سیستم دیده میشود، مابقی تراز منفی شبکه بانکی کشور که در حدود 6000 میلیارد تومان است مربوط به بانکهای دولتی است، که عملکرد ضعیف این بانکها را در تخصیص منابع قرضالحسنه به واجدان شرایط آن نشان میدهد.
بهطور مثال، میتوان موضوع وام ازدواج را مثال زد که 6 هزار میلیارد تومان اختلاف میان منابع و مصارف قرضالحسنه بانکهای دولتی، قابلیت دارد به یک میلیون و دویست هزار نفر منتظران وام ازدواج 5 میلیون تومانی تعلق گیرد تا کمی از طول صف انتظار این وام پرمتقاضی کاسته شود.
انتظار برای بهبود رویه اطلاعرسانی آماری
انتشار آمارهای جدید بانک مرکزی، بار دیگر ضعفهای سیستم رسمی اقتصادی کشور در انتشار آمارها و اطلاعرسانی را از بعدی دیگر نشان داد. پیش از این «دنیای اقتصاد» در گزارشهای متعددی به ضعفهای سیستم آمارهای اقتصادی کشور اشاره کرده و بهعنوان مثال تذکر داده بود که: از یکسو، بخش اطلاعرسانی آماری بانک مرکزی کشور هنوز و برخلاف رویه واحدهای مشابه در بانک مرکزی اغلب کشورها، از انتشار آمارها به شکل قابل ویرایش (بهطور مشخص فایلهای با فرمت اکسل) امتناع میکند و از سوی دیگر، برخلاف رویه اغلب دستگاههای آماری، تقویم و زمانبندی ناکارآمدی برای انتشار آمارها وجود دارد.
این موضوع که البته از سالهای قبل وجود داشته است، به یک «هزینه» و «مانع» قابل توجه در مسیر افراد خواهان پژوهش و مطالعه بیشتر اقتصاد ایران تبدیل شده و مشخصا برای اقتصاد ایران که با مشکلات و مسائل «خاص» خود در حال حاضر روبهروست، انجام پژوهشهای اقتصادی کمتر و با اتکای ضعیفتر به آمارها، منجر به ایجاد «هزینه» به مراتب بزرگتری میشود که در زنجیره خود به ناکارآیی کل اقتصاد منجر میشود. البته بانک مرکزی در ماههای گذشته اقدامات قابل توجه، ولی هنوز ناکافی همچون «بهروزرسانی سریهای زمانی تا سال 1391» و «اعلام زمانبندی تقریبی برای انتشار برخی آمارهای ماهانه و فصلی» انجام داده است. ولی مشخص است چنین موضوعی جای یک طرح مشخص، دقیق و کارآمد برای بهبود نظام آماری کشور و قابل قیاس کردن آن با دستگاههای مشابه در کشورهای همرده ایران را نخواهد گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
دنیای اقتصاد: ردیابی بازیگر پنهان تورم
دنیای اقتصاد ردیابی بازیگر پنهان تورم تهران- ایرنا- روزنامه دنیای اقتصاد در شماره روز دوشنبه پانزدهم تیر در توضیح تیتر یک نوشت نگاهی به جزییات تازه ترین آمارهای بانک مرکزی از عملکرد شبکه بانکی کشور در سال گذشته نشان می دهد افزایش بدهی بانک های غیردولتی و موسسات غیربانکی به بانکعناوین روزنامههای روز دوشنبه ۱۵ تیرماه ۱۳۹۴ آیتالله خامنهای جایگزین آسانی ندارد/ردیابی بازیگر پنهان تورم/ست
عناوین روزنامههای روز دوشنبه ۱۵ تیرماه ۱۳۹۴آیتالله خامنهای جایگزین آسانی ندارد ردیابی بازیگر پنهان تورم ستاد سوخت منحل شد در تورق روزنامههای امروز عناوینی چون آیتالله خامنهای جایگزین آسانی ندارد ردیابی بازیگر پنهان تورم ستاد سوخت منحل شد و غیره به چشم میخورد به گزارش خچهار پیشبینی از تورم آینده کشور |اخبار ایران و جهان
چهار پیشبینی از تورم آینده کشور کد خبر ۵۱۱۵۰۵ تاریخ انتشار ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۸ ۱۸ - 24 June 2015 موسسات معتبر بینالمللی در تحلیلهای متفاوت روند نرخ تورم در اقتصاد ایران را پیشبینی کردند به گزارش دنیای اقتصاد سازمان ملل متحد صندوق بینالمللی پول بانک جهانی و در تازهبازار سرمایه نقش موثری در خروج از رکود غیر تورمی دارد
کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد بازار سرمایه نقش موثری در خروج از رکود غیر تورمی دارد ۱۳۹۴ جمعه ۵ تير ساعت 12 44 خبرگزاری پانا کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد استفاده از ابزارهای جدید مالی پیش بینی شده در لایحه سیاستهای اقتصادی خروج غیرتورمی از رکود سبب تحرک و پویائی بیشترنرخ تورم خردادماه 15.6 درصد
بانک مرکزی اعلام کرد نرخ تورم خردادماه 15 6 درصد بانک مرکزی برای رفع نیازهای مراجع قضایی پژوهشگران مجامع علمی و سایر استفاده کنندگان آمار این بانک نرخ تورم خرداد را اعلام کرد به گزارش حوزه بانک گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی گرچه بر حسبنرخ تورم خردادماه 15.6 درصد اعلام شد
از سوی بانک مرکزی نرخ تورم خردادماه 15 6 درصد اعلام شد خبرگزاری پانا بانک مرکزی اعلام کرد نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به خردادماه 1394 نسبت به دوازده ماه منتهی به خردادماه 1393 معادل 15 6 درصد است ۱۳۹۴ جمعه ۵ تير ساعت 12 57 به گزارش خبرگزاری پانا شاخص بهای کالاها و خدمات مصرشناورسازي نرخ سود تسهيلات مسکن با نرخ تورم
۱۰ تير ۱۳۹۴ ۱۴ ۳۰ب ظ شناورسازي نرخ سود تسهيلات مسکن با نرخ تورم موج - معاون پژوهشکده پولي و بانکي بانک مرکزي با اشاره به افزايش تسهيلات مسکن گفت اولين اقدام بايد افزايش دوره زماني بازپرداخت و سپس شناورسازي نرخ سود تسهيلات متناسب با تورم باشد به گزارش خبرگزاري موج سيد فرشاد فاشاره قرآن به آثار دوستی پنهانی دختر و پسر
تراز حال این سوال مطرح است که مهریه نیکو چگونه است مقصود از مهر شایسته زیاد بودن آن است قرآن به جزئیات پاسخ نداده لذا باید به سراغ مفسرین حقیقی کتاب الله یعنی پیغمبر ص و اهل بیت عصمت و طهارت برویم رسول اکرم ص در روایتی برترین زنان امتش را چنین معرفی می نمایند پایگاه خبرتورم خرداد کاهش يافت يا افزايش!
۵ تير ۱۳۹۴ ۱۰ ۳۰ق ظ قصه تکراري تناقض آماري دو مرجع تورم خرداد کاهش يافت يا افزايش موج - درحالي که بر اساس محاسبات مرکز آمار ايران نرخ تورم در خرداد سال جاري نسبت به ارديبهشت همين سال با افت 0 1 درصدي مواجه شده بانک مرکزي از رشد 0 1 درصدي نرخ تورم در اين بازه زماني خبر داده امشاور روحانی: نرخ تورم ۱۵ درصد است
مشاور روحانی نرخ تورم ۱۵ درصد استتاریخ انتشار يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۳ ۵۵ مشاور رئیس جمهور در امور اقتصادی با بیان اینکه بسیار ی از مطالب را باید برای بعد از اینکه نتایجی حاصل شد بیان کرد گفت:پشت صحنه تصمیم گیری های اقتصادی بعدها گفته میشود به گزارش مهر مسعود نیلی شامگاه یک4 پیشبینی از تورم آینده + نمودار
4 پیشبینی از تورم آینده نمودار دنیای اقتصاد چهار نهاد بینالمللی با ارزیابی روند نرخ تورم اقتصاد ایران به ارائه پیشبینیهای مختلف از این نرخ پرداختند نکته قابل تامل در این پیشبینی ناهمجهتی روند پیشبینی تورم در ایران از سوی این نهادها است در تازهترین ارائه سایت استتیستتورم توليد ۱۲ درصد شد
تورم توليد ۱۲ درصد شد بانك مركزي نرخ تورم توليد در 12 ماه منتهي به خرداد ماه ۱۳۹۴ را ۱۲ درصد اعلام كرد به گزارش جوان اداره آمار بانك مركزي خلاصه نتايج&چهار پیشبینی از تورم آینده کشور
چهار پیشبینی از تورم آینده کشورتاریخ انتشار چهارشنبه ۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۸ ۳۷ موسسات معتبر بینالمللی در تحلیلهای متفاوت روند نرخ تورم در اقتصاد ایران را پیشبینی کردند به گزارش دنیای اقتصاد «سازمان ملل متحد» «صندوق بینالمللی پول»نرخ تورم در ایران از کدام کشورها کمنر است؟از کدام کشورها بیشتر است؟
نرخ تورم در ایران از کدام کشورها کمنر است از کدام کشورها بیشتر است اقتصاد > اقتصاد کلان - دنیای قتصاد جدول زیر را منتشر کرد 17302 کلید واژه ها تورم - چهارشنبه 3 تیر 1394 - 08 47 38روند نزولی نرخ تورم روستایی متوقف شد
سهشنبه ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۴ گزارش مرکز آمار از نرخ تورم روستایی حاکی از آن است که نرخ تورم در سومین ماه سال بدون هیچ تغییری رقم 13 1 درصد را نشان میدهد درحالیکه نرخ تورم نقطه به نقطه روستایی در این ماه 0 4 درصد افزایش داشته است به گزارش خبرنگار ایسنا گزارش مرکز آمار از شاخص قآغاز طرح نجات سفرههای پنهان آب/ توقف برداشت میلیاردی ذخایر آب
آغاز طرح نجات سفرههای پنهان آب توقف برداشت میلیاردی ذخایر آب شناسهٔ خبر 2785131 - چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۸ اقتصاد > انرژی یک مقام مسئول در وزارت نیرو گفت در اولین گام از اجرای طرح احیا و نجات ذخایر زیرزمینی آب کشور اضافه برداشت ۶ میلیاردمترمکعبی از سفره های زیرزمینی متتورم دوسال دیگر تک رقمی می شود/شهرداریها مانع اجرای طرحهای جامع مسکن هستند
تورم دوسال دیگر تک رقمی می شود شهرداریها مانع اجرای طرحهای جامع مسکن هستند اقتصاد > صنعت - مسکن کالایی است که خانوار برای بلندمدت آن را خریداری میکند در حالی که یک برنامه جامع برای مسکن نداریم سیاستهای شهرسازی شهرهای کشور متغیر و بدون اصول علمی است یک پژوهشگر ح-
اقتصادی
پربازدیدترینها