واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۲۷ق.ظ)
مدير کل دفتر سرمايه گذاريهاي خارجي: لزوم بين المللي کردن بورس جهت حضور سرمايه گذاران خارجي موج - اتصال کارگزاريها به سرمايه گذاران خارجي و بين المللي کردن کل بورس از جمله الزامات حضور سرمايه گذاران خارجي در بازار سرمايه ايران است.
به گزارش خبرگزاري موج، احمد جمالي، مدير کل دفتر سرمايه گذاريهاي حارجي سازمان سرمايه گذاري و کمکهاي اقتصادي و فني ايران، با بيان اين مطلب گفت: موانع سرمايه گذاري خارجي در کشورهاي مختلف، متفاوت است اما اينجا تنها يک مانع را طرح و بررسي ميکنيم.
وي با اشاره به اين موضوع که سرمايه گذري خارجي براي همه کشورها بسيار مهم و ضروري است، خاطرنشان کرد: از سوي ديگر ظرافتهاي حضور سرمايه گذراي خارجي نيز بايد مد نظر قرار گيرد و در اين بين مانع اصلي عدم بازاريابي مناسب توسط ذينفعان اصلي در بازار است.
وي در خصوص بازاريابي بين المللي سرمايه گذاري خارجي اظهار داشت: مجموعه اقداماتي که توسط اشخاص حقيقي و حقوقي براي متقاعد کردن سرمايه گذاران احتمالي به سرمايه گذاري در يک کشور ديگر صورت ميپذيرد بازاريابي بين المللي سرمايه گذاري است.
وي ادامه داد: مانع اصلي اين است که چطور يک سرمايه گذار را براي سرمايه گذاري متقاعد کنيم. به طور طبيعي مهمترين کار معرفي فرصتها است.
وي با اشاره با اين که در حوزههاي توليدي و خدماتي اقدامات زيادي توسط وزارتخانههاي زيربنايي صورت گرفته تصريح کرد: اما در مورد معرفي فرصتها در بازار سرمايه کار چنداني صورت نگرفته است.
جمالي به مزايا و اهميت سرمايه گذاري خارجي اشاره کرد و گفت: مشارکت در توسعه اقتصادي کشور، تأمين منابع مالي مورد نياز جهت اجراي پروژهها، ارتقاي سطح فناوري و مهارتهاي مديريتي، توليد کالاهاي با کيفيت و قابل رقابت در سطح بين المللي، خلق فرصتهاي شغلي جديد، افزايش ميزان صادرات و تسريع روند توسعه کشور و ارتقا جايگاه جهاني کشور از جمله مزيتهاي حضور سرمايه گذاري خارجي به شمار ميرود.
وي خاطرنشان کرد: در اين زمينه کارگزاريها بايد دانش لازم را براي جذب سرمايه گذاري خارجي کسب کنند که در اين زمينه افزايش و ارتقا دانش بسيار لازم است.
مدير کل دفتر سرمايه گذاريهاي خارجي سازمان سرمايه گذاري و کمکهاي اقتصادي و فني ايران در ادامه بيان داشت: ميزان ريسک براي سرمايه گذاران خارجي بسيار زياد است به طوري که از نظر سرمايه گذاران و شرکتهاي خارجي FDI در مقايسه با صادرات کالا گران تر و پرخطرتر است. به علاوه مسائل مرتبط با انجام کسب و کار در کشورهاي مختلف را به همراه دارد. بنابراين دولتها بايد براي پوشش ريسک وارد شده و سازمان سرمايه گذاري نيز بايد کليه ريسکهاي سياسي و غيرتجاري سرمايه گذاران را پوشش دهند در نتيجه مهمترين مزيتي که سرمايه گذاران خارجي دارند اين است که ريسک آنها پوشش داده شود.
جمالي با اشاره به دلايل علاقه مندي شرکتها به سرمايه گذاري خارجي خاطرنشان کرد: بايد فضا را براي سرمايه گذاران خارجي جذاب کرد.
جمالي با اشاره به تدوين آيين نامه سرمايه گذاري خارجي به استناد برنامه چهارم خاطرنشان کرد: اين آيين نامه بسيار محتاطانه بود و در فروردين 89 هم مجدداً سرمايه گذاري خارجي در بورس به تصويب هيأت دولت رسيد اما اين آيين نامه بازهم پاسخگوي سرمايه گذاري خارجي در کشور نيست.
وي تأکيد کرد: بايد زير ساختهاي قانوني سرمايه گذاري خارجي در کشور را به روز کنيم و در اين بين ميتوان ضمن ارائه تصويري شايسته از کشور، نسبت به ايجاد سرمايه گذاري خارجي جديد در کشور اقدام کرد. همچنين مديريت پروژه و ارائه خدمات پس از سرمايه گذاري از ديگر کارکردهايي است که ميتوان در قالب آن نقش ايفا کرد.
جمالي با اشاره به نقش تشکلهاي اقتصادي خاطر نشان کرد: تجميع خواستهها و نيازهاي فعالان اقتصادي در بخشهاي مختلف و انتقال آن به مخاطبان خارجي، برگزاري سمينارها و گردهم آيي هاي تخصصي در خارج از کشور، انجام مذاکرات مستقيم، انعکاس مشکلات در مسير توسعه سرمايه گذاري به دولتها و ارائه راهکارهاي متناسب، حمايت از اعضا در مسير مذاکره، انعقاد قرارداد و توليد کالا از ديگر نقشهاي اين تشکلها به شمار ميرود.
مدير کل دفتر سرمايه گذاريهاي خارجي سازمان سرمايه گذاري و کمکهاي اقتصادي و فني ايران ادامه داد: در اين بين شرکتهاي بين المللي نيز ميتوانند با ايجاد بازار و تکميل زنجيره توليد از طريق سرمايه گذاري خارجي مسووليتهاي خود را ايفا کنند.
وي با تأکيد بر اين که بايد در جهت بين المللي کردن کل بورس حرکت کنيم ابراز داشت: بايد بورس را در زنجيره بين المللي قراردهيم چراکه اگر در اين زنجيره قرار نگيرد نميتوان به حضور سرمايه گذاران خارجي اميدوار باشيم. در اين راستا کارگزاريها نيز بايد بين المللي شود تادانش فني مناسب کسب شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]