محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830489882
انفجاری که تا کره ماه هم دیده میشد/«01»ها بمب و موشک میشوند
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد
انفجاری که تا کره ماه هم دیده میشد/«01»ها بمب و موشک میشوند
رشد و پیشرفت تکنولوژیها همانگونه که در امور روزمره زندگی تاثیرات خود را به وضوح نشان داده، در موضوعاتی همچون جنگ و توانایی نظامی هم تاثیرات شگرفی را بجای گذاشته است.
به گزارش خبرنگار دفاعی_امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران؛ شاید تا چندی پیش اگر صحبت از حمله نظامی به میان میآمد، در اذهان تصویر بمب، موشک، هواپیما و ادوات نظامی شکل میگرفت و وقتی صحبت از ارتش میشد، سازمانی در ذهنها نقش میبست که دارای نیروهای منظم و سازمان یافتهای هستند که در جنگ عامل اجرایی دوطرف درگیری به حساب میآیند. اما ظهور فضای سایبر این تعریف را جابجا کرد، یعنی دیگر جنگها صرفا در دنیای فیزیکی انجام نمیگیرند و همانگونه که پیدایش فضای مجازی مزایای بسیاری برای زندگی امروز بشر به ارمغان آورده است، در کنار آن خود به عنوان عامل تهدیدی برای ضربهزدن به منافع حیاتی یک جامعه و یا یک نظام به حساب میآید.
در اینجا بود که مفهوم "جنگ سایبری" وارد ادبیات سیاسی_ نظامی دنیا شد و به تبع آن واژه دیگری به عنوان "ارتش سایبری" برای تامین امنیت کشورها در مقابله با حملات سایبری در ادبیات سیاسی دنیا متولد شد. این به این معنا بود که نوع جدیدی از تهاجم به وجود آمده است که دارای ویژگیهای منحصر به فردی است.
سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در اینباره در گفتوگوی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران، گفت: اساسیترین عنصر در جنگها فناوریها هستند که رشد و پیشرفت آنه باعث شده، در کنار قابلیتها و فرصتها، تهدیداتی را هم برای کسانی که در معرض آن قرار گرفتهاند، ایجاد کنند. از جمله آنها تعاریفی مانند تهدید، جنگ و صلح است. از سال 1995 ابزار سایبری به شکلی توسعه پیدا کرد، که امکان وارد کردن خسارت و تلفات بدون استفاده از سلاح به وسیله این فضا ایجاد گردید. نکته اینجاست که این خسارت حتی میتواند از تهدیدی که توسط سلاح فیزیکی به وجود میآید هم بیشتر باشد. از همین رو قابلیتهای فضای سایبر از مفاهیمی مثل بسرگرمی وکار فرهنگی فراتر رفت و وارد حوزه جنگ شد.
*** چه زمینههایی باعث شد که فضای سایبر به عنوان ابزاری برای جنگ تبدیل شود؟
این نکته از زمانی به وجود آمد که فناوری اطلاعات مدیریت و بکارگیری زیرساختهای کشورها را در اختیار گرفت.اینزیر ساختها شامل حوزههای دفاعی،امنیتی، خدماتی مثانند آب و برق ،بانکی و...است که ته لحاظ اهمیت به دو بخش اصلی "حیاتی" و "حساس" تقسیم میشوند
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در این باره اظهار کرد: اگر زیرساختهای یک کشور را در نظر بگیریم، در صورتی که آسیب وارده به آن پیامدی بزرگ بر امنیت ملی یک کشور داشته باشد، این زیرساخت حیاتی است. از همین رو اگر تهدیدی متوجه آن قرار بگیرد، میتوان گفت که مفهوم جنگ بر آن وارد است، بنابراین ورود فناوری اطلاعات برای مدیریت زیرساختهای کشورها خطرات امنیت ملی را هم درپی آورد.
*** انفجاری که از کره ماه هم دیده میشد؛ وقتی صفر و یکها بمب و موشک میشوند
اولین نمونه از تهاجم سایبری را میتوان انفجار خطوط لوله انتقال گاز از روسیه به سمت سیبری دانست.جالب است بدانید این اتفاق را بزرگترین انفجار غیر هسته ای دنیا نامیدهاند
سردار جلالی درباره این اتفاق اینطور بیان کرد این اقدام توسط مهاجمینی صورت گرفت که هنوز هم ناشناخته ماندهاند. در جریان این حمله سایبری اختلافی میان سنسورهای دریچه ورودی و خروجی گاز به وجود آمد، به طوری که باعث شد دریچه ورودی گاز باز بماند و دریچه خروجی بسته شود، در نتیجه فشار گاز متراکم گردید و انفجار مهیبی رخ داد. کارشناسان معتقدند این بزرگترین انفجار غیر هستهای دنیا بوده است که حتی از کره ماه هم میشد آنرا رویت کرد.
*** ناشناخته ماندن مهاجم ویژگی حوزه پنجم جنگ
یکی از ویژگیهای مهم حملات سایبری این است که در آن مهاجم یا ناشناس است و یا به سختی میتوان آنرا شناسایی کرد.همچنین این بعد از نبرد را حوزه پنجم جنگ تامگذاری کردند شاید مهمترین دلیل آن این است که به همان اندازه که در دنیای واقعی جنگ و تهاجم خطرناک میباشد به درر دنیایی مجازی هم این تهدید اهمیت دارد.
جلالی در این باره معتقد است: یکی از دلایل اینکه جنگ سایبری را حوزه پنجم جنگ نامیدهاند این است که ما تا پیش از این در 4 حوزه یعنی زمین، هوا، دریا و فضا جنگ را تعریف میکردیم، اما فضای سایبری هم تعریفی از این 4 فضا را دارد، یعنی در واقع با آنها در تعامل و ارتباط است و هم خود یک فضای جدیدی از تهاجم را تعریف میکند. وقتی فضای سایبری زیرساخت های یک کشور را تحت کنترل میگیرد، این یک تعریف انتزاعی است، یعنی اینکه درست است که برای آن از عنوان فضا استفاده میشود، اما این یک محیط فیزیکی نیست. به عنوان نمونه امروز جنگ پهپادها در فضای سایبر را داریم، یعنی شناسایی و حمله هواپیماهای بدون سرنشین در فضایی صورت میگیرد که بدون دخالت مستقیم عامل انسانی صورت گرفته، یا در حوزه فضایی میتوان استفاده از موشکها را با استفاده از فضای سایبر یکی دیگر از این نمونه جنگها دانست، یعنی اینکه هم جنگ در حوزه فیزیکی در آن وجود دارد و هم خود یک عامل تهاجمی به حساب میآید که در واقع نوع جدیدی از مفهوم حمله را به وجود آورده است.
*** ارتش سایبری چیست؟
وقتی امکان حمله به زیرساختهای حیاتی و حساس کشورها وجود دارد، متعاقبا باید دو رویکرد هم در کنار آن به وجود بیاید، یکی دفاع و دیگری حمله، یعنی اگر کشوری بخواهد زیرساختهای خود را روی فضای سایبر قرار دهد، متعاقبا تهدیداتی هم با این تعاریف پیشروی خود خواهد داشت. در اینجا بود که واژهای با عنوان "ارتش سایبری" وارد ادبیات نظامی_استراتژیک دنیا شد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در این باره تصریح کرد: یک نکته در اینجا وجود دارد و آن این است که استفاده از فضای سایبر در دنیای امروز امری اجتنابناپذیر شده، یعنی در واقع یک جبر تاریخی برای بشر در این زمینه به وجود آمده. مثلا شما ببینید رسانه ملی در فضای سایبر کار میکند، در نتیجه امکان حمله به آن هم وجود دارد، یا در نمونهای دیگر انگلیسیها معتقد بودند که هکرها امکان نفوذ به سامانههای سلاحهای استراتژیک آنها را دارند و میتوانند آنرا در اختیار بگیرند، در این میان سرعت پردازش بالا قدرت انتقال بالا و سامانه فرماندهی و کنترل که داخل این فضا به وجود آمده موجب شده که شما فقط در داخل این فضا بتوانید دفاع را تعریف کنید، بنابراین وقتی چنین تهدیدی به وجود میآید ساز و کار دفاع هم در مقابل آن باید شکل بگیرد. در اینجاست که پدافند سایبری تعریف میشود. البته لزوما پدافند سایبری به معنای ارتش سایبری نیست، فضای سایبر یک ویژگی بسیار مهم دارد و آن بی مرز بودن آن است، یعنی شما میخواهید در یک فضای بدون مرز از خود دفاع کنید، این مانند آن است که به شما اسلحه بدهند و بعد بگویند که از کل کره زمین دفاع کن. نکته بعدی آن همان مسئله صعوبت اثبات مهاجم است، البته نمیتوان گفت که این موضوع کاملا غیرممکن است، ولی در قالب موارد بسیار مشکل است ، چرا که حتی کسی میتواند از امکانات یک کشور دیگر برای حمله به یک کشور دوم استفاده کند و شما نمیتوانید منشاء اصلی آنرا پیدا کنید. در این فضا دفاع را اعم از آفند و پدافند تعریف میکنند. در همین رابطه آمریکاییها در سند راهبردی خود نوشتهاند که "آفند بهترین دفاع است."
*** چه تعداد کشور ارتش سایبری دارند؟
با بررسیهای صورت گرفته معلوم شده که در حدود 30 کشور ارتش سایبری تشکیل دادهاند تا وظیفه دفاع سایبری را به نحوی که به آن اشاره شد، انجام دهند.
سردار جلالی افزود: در این میان تنها کشوری که به صورت رسمی ارتش سایبری تشکیل داده و برای آن فرماندهی معین کرده، ایالات متحده آمریکاست که یک ژنرال 4 ستاره را به عنوان فرمانده برای آن تعیین کرده. در گذشته آقای "کیت الکساندر" فرمانده آن بود. آنها در این ارتش 3 لایه توانمندی را قرار دادند؛ یک لایه آن فرماندهی سایبری در خود نیروهای ارتش آمریکاست، یعنی نیروی زمینی، نیروی هوایی، نیروی دریایی و نیز حوزه فضایی که این حوزه زیرنظر فرماندهی ارتش سایبری آمریکاست. لایه دیگر فرماندهی سایبری آمریکاست که در آن واحدهایی به صورت تخصصی بر روی حمله به زیرساختهای حیاتی کشورها کار میکنند، به عنوان مثال واحد حمله به حوزههای بانکی، واحد حمله به حوزههای هستهای ، واحد حمله به حوزههای زیرساختی مثل آب و برق از این دست واحدهای تخصصی در ارتش سایبری آمریکا است. لایه سوم استفاده از ظرفیت نیروهای NGO و تواناییهای مردمی است که آنها را ساماندهی کرده و برای حمله به زیرساختهای مختلف کشورهای گوناگون در سراسر جهان مدیریت میکند.
مرد شماره یک دفاع سایبری کشور به یک نکته قابل تامل اشاره کرد، او گفت: بهترین دفاع از نظر آمریکاییها حمله است، من وقتی که اسناد فرماندهی سایبری آمریکا را مطالعه کردم، دیدم یکی از دلایل برکناری "کیت الکساندر" این بود که پرداختن بیشتر به رویکرد حمله و نپرداختن به حوزههای پدافند سایبری بوده ، به شکلی که آسیب حمله سایبری برای کشوری مثل آمریکا را بالا برد، در اینجا به این نکته باید توجه داشت که شما همانگونه که میتوانید حمله کنید، باید منتظر حمله هم باشید.
*** سلاح، حمله و دفاع در دنیای مجازی
در دنیای مجازی نقش سلاح را "ویروسها" یفا میکنند، اما آیا همه ویروسها سلاح به حساب میآیند؟
دکتر جلالی در این باره عنوان کرد اساسا تمام ویروسها سلاح به حساب نمیآیند و فقط ویروسهایی که با هدف خاص و با یک برنامه خاص طراحی شدهاند و به منظور کسب جمعآوری اطلاعات از یک زیرساخت خاص یا حمله به آن طراحی و نوشته شدهاند، به عنوان سلاح سایبری شناخته میشوند. با این تعریف چیزی در حدود 90 تا 95 درصد ویروسها صرفا بدافزارهای معمولی به حساب میآیند. به طور کلی ویروسهای رایانهای که سلاح تلقی میگردند، به دو دسته مهم تقسیم میشوند، اول ویروسهایی هستند که به منظور جمعآوری اطلاعات از یک زیرساخت خاص طراحی شدهاند، آنها با چند مرحله رمزگذاری برنامه نویسی شدهاند. این کاربه منظور جمعآوری از پیکربندی یک سامانه خاص، نوع سختافزار و پردازشگر آن، نوع سیستم عامل و ن مرکز هدایت کننده آن تعریف شدهاند. کار آنان شبیه به کاری است که واحدهای اطلاعات و عملیات در دوران جنگ انجام میدادند، اما دسته دوم ویروسهایی هستند که به منظور حمله به آن سامانه طراحی شدهاند.
وقتی اطلاعات سامانه توسط ویروسهای جاسوس جمعآوری شد، براساس آن ویروس مهاجم حمله میکند و زیرساخت مورد نظر را تخریب مینماید. از نکات مهم و ویژه در تعاریف سلاحهای سایبری این است که ویروسها به منظور ضربه زدن به یک هدف خاص طراحی میشود. به عنوان نمونه وقتی ویروس "استاکس نت" طراحی شد و بکار رفت، اولین بار هندیها آنرا شناسایی کردند، اما در طراحی آن صرفا هدف ایران و تاسیسات هستهای نطنز برناه ریزی شده بود. هندیها موظف شده بودند که تا ما اعلام نکردیم، آنها خبر کشف آنرا اعلام نکنند.
*** ایران تنها کشور دنیا که مورد حمله رسمی سایبری قرار گرفت
جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که مورد حمله رسمی سایبری قرار گرفت، این در جریان تهاجم ویروس "استاکس نت" به تاسیسات هستهای نطنز روی داد. از اینجا به بعد بود که مفهوم ژدافند سایبری به طور جدی در دستور کار مسئولین امنیتی و دفاعی کشورمان قرار کرفت.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل در این باره یادآوری میکند: ما تنها کشوری هستیم که با فرمان رسمی و علنی حمله از سوی رئیسجمهور آمریکا مورد تهاجم سایبری قرار گرفتیم که پس از آن هم آمریکاییها صراحتا قبول مسئولیت کردند .بعد از آن بود که ما به شدت به دنبال تحکیم مفاهیم پدافند سایبری رفتیم. به شکلی که ساز و کار دفاع را در فضای سایبری برای کشورمان تامین کند. در همین رابطه توانستیم اولین سند راهبردی دفاع سایبری را به تصویب برسانیم و پس از آن در حوزه زیر ساختهای دفاعی و نیز غیرنظامی را با یک راهبرد بلندمدت در زمینه پدافند غیرعامل همگرا کنیم تا همگی به سمت یک دفاع جمعی در این زمینه برویم.
با این تعاریف مشخص میشود دنیای مجازی و فضای سایبر به دلیل ویژگیهایی که در این گزارش به آن اشاره شد، در کنار فرصتهای بسیاری که برای ما به ارمغان آورده، اما همواره به عنوان ابزاری برای قدرتهای بزرگ به منظور تهدیدات نرم و سایبری در دست استکبار قرار گرفته است. از همین رو توجه به پدافند غیر عامل و نیز امنیت کار در فضای مجازی را در اولویت قرار دهند.
گزارش از میثم پوراعظم
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
امضاء توافقنامه همکاری سایبری سازمان پدافند غیرعامل و گروه مپنا
جنگندههای کلاس "میگ" داعش/اورهال موتورهای هواپیما/ قدرت تخریب موشکهای نزاجا
رسانه یکی از مولفههای قدرت ملی و دفاعی است
آرزوی شهید تهرانیمقدم در شلیک موشکهایش به اسرائیل محقق شد
نگاهی خوش باورانه به تهدیدات زیرساختی وجود دارد
دیدار سردار جلالی و امیر سرتیپ پوردستان
ضرورت ابلاغ رسمی دستورالعمل رهبری برای آمادگی دفاعی/ چالشهای آمریکا و عربستان سعودی/ موضوع هستهای به انتخابات گره نخورد
ارتش جمهوری اسلامی ایران از پایه گزاران پدافند غیرعامل در کشور است
نگرانی خانم سخنگو/ تهدید آقای وزیر با بمبهای سنگرشکن/ ارتباط موشکهای ایرانی با "ماری هارف" چیست؟
کالای استراتژیک جاده صاف کن آمریکا در منطقه چیست؟/ چه کسی باید به بایگانی مسئولان آلسعود منتقل شود؟
۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
تداوم رایزنی هستهای در سطح کارشناسان/ هنوز نشستی برای معاونان وزرای خارجه طرفهای مذاکره کننده هماهنگ نشده ا
تداوم رایزنی هستهای در سطح کارشناسان هنوز نشستی برای معاونان وزرای خارجه طرفهای مذاکره کننده هماهنگ نشده است در جریان مذاکرات هستهای در وین رایزنیها در سطح کارشناسی از صبح امروز در جریان بود اما هنوز نشستی برای معاونان وزرای خارجه طرفهای مذاکره کننده هماهنگ نشده است بهخوب بود ملاحظات تیم مذاکره کننده در طرح الزام مجلس در نظر گرفته میشد/ تا قبل از ضربالاجل وزرا در وین خواهند
افخم در نشست خبری خوب بود ملاحظات تیم مذاکره کننده در طرح الزام مجلس در نظر گرفته میشد تا قبل از ضربالاجل وزرا در وین خواهند بود سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست سخنگویی این هفته 3 تیرماه گفت ما دیدگاههای خود را به صورت کتبی و شفاهی خدمت مجلس ارائه کردیم و فکر میکنتصاویر کمتر دیده شده از حادثه۶تیر ماه
تراز حادثه ششم تیر ماه ۱۳۶۰ که رهبر معظم انقلاب مورد سوء قصد قرار گرفتند در ذهن هر ایرانی ولایت دوست نقش بسته است به گزارش تراز حادثه ششم تیر ماه 1360 که رهبر معظم انقلاب مورد سوء قصد قرار گرفتند در ذهن هر ایرانی ولایت دوست نقش بسته است ششم تیر ماه سال 60 در مسجد ابوذر تهرانجدیدترین اخبار یمن؛ بمباران مردم بیدفاع - ۹۳ ادامه حملات هوایی عربستان یه یمن در ماه رمضان/دعوت مجدد سازمان م
جدیدترین اخبار یمن بمباران مردم بیدفاع - ۹۳ادامه حملات هوایی عربستان یه یمن در ماه رمضان دعوت مجدد سازمان ملل از احزاب یمنی برای شرکت در مذاکرات کشته شدن دو سرباز عربستانی در حمله موشکی یمن شلیک 100 موشک به پایگاههای نظامی سعودینود و سومین روز حملات عربستان به یمن در حالی آغازبا قابلیت کشف هواپیماهای استیلز تا ماهواره و موشک رادار ۱۱۰۰ کیلومتری «قدیر» سپاه در جنوب کشور عملیا
با قابلیت کشف هواپیماهای استیلز تا ماهواره و موشکرادار ۱۱۰۰ کیلومتری قدیر سپاه در جنوب کشور عملیاتی شدسامانه راداری قدیر با حضور فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا ص و جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح در جنوب کشور عملیاتی شد به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس سامانه راتصاویر کمتر دیده شده از حادثه ششم تیر ماه
تصاویر کمتر دیده شده از حادثه ششم تیر ماهتاریخ انتشار شنبه ۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۹ ۵۵ حادثه ششم تیر ماه ۱۳۶۰ که رهبر معظم انقلاب مورد سوء قصد قرار گرفتند در ذهن هر ایرانی ولایت دوست نقش بسته است به گزارش باشگاه خبرنگاران ششم تیر ماه سال ۶۰ در مسجد ابوذر تهران رهبر معظم انقلاب حضرتهواپیماهای جدید کار خود را آغاز کردند/ تهدیدهای آمریکا هیچ اثری ندارد
مدیرکل فرودگاه امام خمینی ره با بیان اینکه برنامه پروازی هواپیماهای جدید شرکت ماهان آغاز شده و بدون هیچ مشکلی ادامه دارد تصریح کرد تهدیدها هیچ اثری نداشته و آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند حمیدرضا سیدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اعلام کرد هر یک از ایرباسهای جدید شرکت هواپیفریدون عباسی در گفتوگوی تفصیلی با : صالحی نباید در این مقطع خرج میشد/تمدید مذاکرات به نفع آنها است/ مشکلات ا
فریدون عباسی در گفتوگوی تفصیلی با خبرگزاری فارس صالحی نباید در این مقطع خرج میشد تمدید مذاکرات به نفع آنها است مشکلات امروز کشور به دلیل تعلیق داوطلبانه سال ۸۳ است کمکردن برد موشکهایمان آرزوی غرب استرئیس سازمان انرژی اتمی در دولت دهم گفت بحث باز طراحی یعنی راکتور اراک را تغسپاهان بمب نقل و انتقالات را میترکاند؟ / مذاکره اصفهانیها با ادینهو
سپاهان بمب نقل و انتقالات را میترکاند مذاکره اصفهانیها با ادینهو ورزش > لیگ برتر - تکلیف لوسیانو ادینهو مهاجم فصل گذشته تراکتورسازی هنوز مشخص نیست به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ادینهو كه فصل گذشته با اختلاف قابل توجهی آقای گل لیگ برتر ایران شد حالا پیشنهادهای خمذاکره برای خرید هواپیماهای قارهپیما و بُرد متوسط در فرانسه
آخوندی خبر داد مذاکره برای خرید هواپیماهای قارهپیما و بُرد متوسط در فرانسه شناسهٔ خبر 2784866 - دوشنبه ۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۴ اقتصاد > راه و مسکن وزیر راه و شهرسازی از مذاکره با عرضهکنندگان دست اول صنعت هوانوردی خبر داد و گفت با فروشندگان هواپیماهای قارهپیما و با بُرد متوسطدانلد ترامپ نامزد ریاست جمهوری آمریکا: در برابر ایران همانند گداها شدهایم/ پارسیان مذاکره کنندگان ماهری هستند
دانلد ترامپ نامزد ریاست جمهوری آمریکا در برابر ایران همانند گداها شدهایم پارسیان مذاکره کنندگان ماهری هستندنامزد ریاست جمهوری آتی آمریکا در سخنانی ضمن انتقاد از اوباما مذاکره کنندگان ایرانی را بسیار ماهر نامید به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس «دانلد ترامپ&raquوزیر راه و شهرسازی در پاسخ به فارس خبر داد مذاکره با سازندگان هواپیماهای کوتاهبرد/ برنامه دولت در خرید هواپی
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به فارس خبر دادمذاکره با سازندگان هواپیماهای کوتاهبرد برنامه دولت در خرید هواپیمای کوچک برای توسعه مناطق محروموزیر راه و شهرسازی از برنامه دولت برای خرید هواپیماهای کوچک با محور توسعه مناطق محروم خبر داد و گفت با عرضهکنندگان هواپیماهای زیر ۱۰۰ صندبمباران عدن و صعده/ برج مراقبت مرزی جیزان در تیررس حملات موشکی
اخبار امنیتی یمن بمباران عدن و صعده برج مراقبت مرزی جیزان در تیررس حملات موشکی شناسهٔ خبر 2787942 - شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۲ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی بمباران شهرهای صعده و عدن و حملات موشکی ارتش یمن به برج مراقبت مرزی جیزان از جمله خبرهای امنیتی این کشور به شمارآغاز رزمایش بیسابقه چین در دریای زرد با حضور انبوه موشکهای برد بلند و بمبهای پارازیت انداز
آغاز رزمایش بیسابقه چین در دریای زرد با حضور انبوه موشکهای برد بلند و بمبهای پارازیت اندازچین رزمایش کم سابقهای را در منطقه دریای زرد و با مجموعهای از موشکهای برد بلند دفاع هوایی عملیات ضد موشکی گسترده و با به کارگیری جنگافزارهای واقعی برگزار کرده است به گزارش گروه بین&جدیدترین اخبار یمن؛ بمباران مردم بیدفاع - ۹۶ حمله هوایی به دو مدرسه در استان صعده/ تجاوز هوایی عربستان به
جدیدترین اخبار یمن بمباران مردم بیدفاع - ۹۶حمله هوایی به دو مدرسه در استان صعده تجاوز هوایی عربستان به اب ذمار و صعده حمله موشکی یمن به مواضع جنوبی عربستاننود و ششمین روز حمله هوایی عربستان به یمن در حالی آغاز شد که جنگندههای سعودی استانهای اب ذمار صعده را بمباران کردندمخالف خصوصیسازی ایرانایر نیستم/مذاکره با فرانسه برای هواپیماهای کوتاهبرد | خبرگزاری ایلنا
وزیر راه و شهرسازی مخالف خصوصیسازی ایرانایر نیستم مذاکره با فرانسه برای هواپیماهای کوتاهبرد ایلنا وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه با بنگاه های تولیدکننده هواپیما در فرانسه مذاکراتی برای ورود هواپیماهای کوتاهبرد داشته ایم گفت در 10 سال آینده باید سرمایهگذاری 20 میلیون دلارسه شهید در حمله سعودیها به استان الحدیده یمن/بمباران منطقه «سحار»
تحولات یمن سه شهید در حمله سعودیها به استان الحدیده یمن بمباران منطقه سحار شناسهٔ خبر 2850243 - جمعه ۱۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۴ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی جنگندههای متجاوز آلسعود مناطقی در استان الحدیده یمن را هدف حملات هوایی خود قرار دادند که طی آن سه شهروند یمنی-
سیاسی
پربازدیدترینها