واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر نیرو:منطقه جنوب غرب کشور بدترین وضعیت بارندگی را داشته است بوشهر- ایرنا- معاون وزیر نیرو گفت: منطقه جنوب غرب کشور بدترین وضعیت بارندگی را در سال آبی امسال داشته بطوریکه میزان بارندگی در برخی استان ها از جمله بوشهر تا 56 درصد نسبت به میانگین درازمدت کمتر بوده است.
به گزارش ایرنا، رحیم میدانی یکشنبه در حاشیه بازدید از محلات شهر برازجان در استان بوشهر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال آبی 93 و 94 بطور متوسط در کشور نسبت به میانگین درازمدت 26 درصد کاهش بارش نسبت به سال آبی قبل از آن وجود داشته است.
وی بیان داشت: کل بارندگی کشور از اول مهر سال گذشته تا به امروز 183میلی متر بوده است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و فاضلاب افزود: به دلیل افزایش میانگین دمای کشور و پدیده تغییر اقلیم که به نظر متخصصین عوامل انسانی موثر در آن بیش از عوامل طبیعی است باعث تغییر در الگوهای بارش شده است.
میدانی تصریح کرد: اثر این تغییرات در کشور ما این است که هر وقت حدود 10 درصد کاهش بارندگی داریم ، روان آبهای ما 20 درصد کم می شود.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: چشمه ساسان در استان فارس (منبع تامین بخشی از آب استان بوشهر) در این مقطع از سال جاری حدود 420 لیتر در ثانیه آب دارد در صورتی که در سالهای گذشته سه هزار لیتر در ثانیه آب از این چشمه خارج می شده است.
میدانی تصریح کرد: در بازدیدی که از رودخانه شاپور (که از کوهای استان فارس سرچشمه می گیرد و وارد استان بوشهر می شود) صورت گرفت، این رودخانه خشک بود و قسمتی از چشمه پدیدار بود.
وی گفت: در چنین شرایطی معمولا چندین کار مثل اجرای پروژه های اضطراری باید انجام شود و غیر از اینها باید یک سری کارهای درازمدت نیز انجام داد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا به مشکل کم آبی در برخی محلات شهر برازجان نیز اشاره کرد و گفت: اگر در شهر برزجان یک شبکه توزیع آب مناسب وجود داشت با همین میزان 25 هزار متر مکعب آبی که در شبانه روز در شهر توزیع می شود، مردم احساس راحتی می کردند.
میدانی خاطرنشان کرد: وضعیت شبکه توزیع آب شهری در شهرها نامطلوب است و منابع مالی زیادی نیاز است که این شبکه ها بازسازی شود.
وی با اشاره به اینکه از محل درآمد توزیع آب منابع چندانی تامین نمی شود ومنابع دولتی نیز محدود است، گفت: اگر بخواهیم به سمت اعتبارات دولتی برویم بازسازی شبکه شهرها طول می کشد.
وی گفت: برخی از خانه هایی که در برازجان بازدید کردیم می گفتند که روزی نیم ساعت هم آب نداریم و برخی از جاها شش ساعت آب دارد و اگر شبکه از لحاظ ساختاری اجازه بدهد که بتوانیم مناسب توزیع کنیم در جهت رضایتمندی شهروندان خواهد بود.
فرماندار دشتستان نیز گفت: مشکلات آب و کم آبی در شهرستان مربوط به تامین و توزیع آب است و از آنجایی که آب استان و شهرستان از استانهای دیگر تامین می شود همواره بویژه در فصل گرما با تامین آب مشکل داشته ایم.
ارسلان زارع با بیان اینکه در سال گذشته بالغ بر 70میلیارد ریال در زمینه های مختلف تولید و توزیع آب شهرستان هزینه شده است، خواستار رفع مشکلات کم آبی و توزیع صحیح و اصولی آب بین همه محلات شهری و روستایی شد.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: کمبود آب شرب در برخی از شهرهای شهرستان بویژه شهر برازجان شهروندان را با مشکلات عدیده ای مواجه کرده است.
حجت الاسلام سید مهدی موسوی نژاد بیان داشت: میزان آب توزیعی در شهرستان، طولانی بودن زمان قطعی آب و افت فشار مردم شهرستان بویژه شهرهای پرجمعیت را ناراضی کرده است.
وی اظهار داشت: هوای درون لوله ها مورد دیگر شکایت مردم است که بدلیل به حرکت درآوردن دور کنتور و افزایش میزان بهای آب هزینه های سنگینی بدون مصرف آب به خانوارها تحمیل می کند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر نیز گفت: به علت کاهش بارشها در سال بارشی گذشته و پایین آمدن میزان آب رودخانه شاپور، چشمه و چاه ها در شهرستان کازرون استان فارس (که منبع تامین آب بخشی از استان بوشهر است)میزان ورودی آب شهرستان دشتستان بسیار کاهش یافته است.
کیقباد یاکیده افزود: در حال حاضر میزان آب ورودی به شهرستان دشتستان روزانه بین 22تا 25هزار متر مکعب است در صورتی که میزان متناسب با سرانه مصرف باید 32هزار مترمکعب باشد.
وی با بیان اینکه مردم متناسب با کاهش بارندگی و کمبود آب ورودی میزان مصرف را کاهش نمی دهند، افزود: باید فرهنگ استفاده بهینه از آب در خانواده ها نهادینه شود و بیش از این مردم در حفظ منابع آبی تلاش کنند.
یاکیده خاطرنشان کرد: علت دیگر افت فشار و کاهش میزان آب توزیعی در شهر براجان فرسودگی شبکه آبرسانی برخی محلات است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر از اختصاص 25میلیارد ریال برای انتقال آب از خط آبرسانی سد کوثر برای بخش آبپخش شهرستان دشتستان خبر داد و افزود: برای انتقال آب از سمت شهرستانهای دیلم و گناه در شمال استان بوشهر سال گذشته 10میلیارد ریال و سالجاری 15میلیارد ریال تخصیص یافته است.
یاکیده گفت: با جدا شدن شهر و روستاهای بخش آبپخش از آب ورودی دشتستان از کازرون فرصت مناسبی برای افزایش میزان آب توزیعی در دیگر نقاط شهرستان فراهم می شود.
7213/1656
14/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]