واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در گفت و گو با ایرنا؛ نویسنده آمریکایی: ایران و 1+5 توافقی برد - برد خواهند داشت تهران - ایرنا - "گرت پورتر" روزنامه نگار و نویسنده معروف آمریکایی با بیان اینکه ایران و 1+5 توافقی برد - برد خواهند داشت، گفت: اولین آزمایش صداقت آمریکا در برداشتن تحریم ها است.
نویسنده کتاب "بحران ساختگی" در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در وین، مذاکرات هسته ای را با مذاکرات صلح ویتنام که 12 سال طول کشید، مقایسه کرد و اظهار داشت: نکته قابل تامل است این است که در هر دو مساله مذاکرات هسته ای و ویتنام، دولت آمریکا یک استراتژی را اتخاذ کرد.
این کارشناس مسایل امنیت ملی آمریکا تصریح کرد: آمریکا در این دو موضوع سعی کرد، خط تبلیغاتی را دنبال کند که طرف مقابل مجبور شود شرایط او را بپذیرد. یعنی آنها می خواستند این را وانمود کنند که طرف مقابل امتیازاتی را به طرف آمریکایی داده که موجب توافق شده است.
پورتر گفت: هم اکنون دولت آمریکا مدعی است که ایران پس از توافق لوزان عقب نشینی کرده و هدف این است که رییس جمهوری امریکا اینگونه نشان دهد که اگر توافقی بشود، این ما بودیم که در مذاکرات پیروز شدیم نه ایرانی ها؛ با این هدف که وجهه سیاسی خودش را در داخل آمریکا ارتقا بدهد ولی این تنها یک افسانه است .
این نویسنده معروف آمریکایی تصریح کرد: من این اقدام اشتباه رییس جمهوری آمریکا را به عنوان یک تاریخدان در آینده ثابت خواهم کرد.
وی افزود: واقعیت امر این است که طرفین یک توافق برد - برد دارند ولی وضعیت سیاست داخلی آمریکا، اوباما را به حالت دفاعی می برد و به طرف مقابل می بازد.
پورتر اظهار داشت: برای برطرف کردن بی اعتمادی درباره تحریم هایی که وجود دارد، باید مرحله به مرحله پیش رفت و در فاز اول نیز آمریکا باید از کوشش هایی که برای حفظ تحریم ها انجام می دهد، عقب نشینی کند و نگرانی همه ایرانیان این است که آمریکا آمادگی برداشتن تحریم ها را نداشته باشد.
نویسنده معروف آمریکایی اضافه کرد: آمریکایی ها دائما به فکر این هستند که چطور می توانند برخی از تحریم ها را نگه دارند. در واقع، اولین آزمایش اصلی در صداقت آمریکا همین نکته است که اگر توافقی انجام شود، باید تحریم ها برداشته شود .
وی گفت: ادعاهایی که آمریکا درباره ایران دارد مانند حمایت از تروریسم و اینکه ایران را مسوول همه مشکلات در خاورمیانه می داند، موضع عمومی آمریکا است که فکر نمی کنم آنها این سیاست را تغییر دهند.
نویسنده کتاب "بحران ساختگی" تصریح کرد: فشارها عمدتا از سوی لابی اسرائیل (صهیونیست ها) است و از سوی ساختار امنیت ملی امریکا که منافع آنها ایجاب می کند که حالت فعلی را که "ایران هراسی" است، نگه دارند.
پورتر اظهار داشت: نکته دیگر منافع دستگاه نظامی آمریکا است که بودجه آن در حیطه تحقیقات و توسعه برنامه پدافند موشکی به تنهایی صدها میلیارد دلار آمریکا ارزش دارد و رقمی بین 150 تا 250 میلیارد دلار آمریکایی به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی فروخته شده است .
وی تصریح کرد: به هر حال، القای "ایران هراسی" به دنیا توسط آمریکایی ها با هدف فروش بیشتر تسلیحات بوده است. در واقع، ایران به عنوان دشمن نشان داده شده و اهداف سیاسی آمریکا هم این است که با فروش پدافند های هوایی، منطقه امن می شود.
پورتر اظهار داشت: شما اشخاصی را در ساختار امنیت ملی آمریکا مشاهده می کنید که سابقه آنها فقط در محور ایران هراسی بوده است.
وی چشم اندازه کوتاه مدت روابط ایران و آمریکا را خوب ندانست و گفت: این شرایطی که ما می بینیم بحران مدیریت بین دو کشور است ولی چیزی که به وضوح معلوم است تهدید داعش، رابطه ایران و امریکا را نزدیکتر کرده است و همه در دولت آمریکا بر این واقف هستند که دو کشور ایران و آمریکا منافع مشترک استراتژیک دارند اما مقامات آمریکا این را رسما مطرح نمی کنند و دلیل آن هم سیاسی است.
این نویسنده آمریکایی اضافه کرد: شما مشاهده می کنید که هم پیمانان آمریکا از جمله اسرائیل (رژیم صهیونیستی) و کشورهای حوزه خلیج فارس و حتی ترکیه از گروه های تروریستی از جمله داعش و النصره دفاع می کنند و دولت آمریکا جرات گفتن اینکه کار شما غیر قبل قبول است، را ندارد.
وی تصریح کرد: در واقع چنین مساله ای موجب قطع رابطه سیاسی آمریکا با هم پیمانانش می شود و دولت آمریکا قطعا این کار را نخواهد کرد.
پورتر گفت: در ضمن فقط منافع اقتصادی در منطقه نیست بلکه خیلی از کشورهای هم پیمان آمریکا میزبان پایگاه های ما در منطقه هستند.
اروپام** الف.الف**456**1572** 1701
14/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]