واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ تير ۱۳۹۴ (۱۳:۳۳ب.ظ)
موسوي لارگاني تاکيد کرد: نياز توليدکنندگان به پاک شدن سم قاچاق از شريان توليد/ رانت بازهاي اقتصادي در مقابل جامعه حداکثري کارگر موج - نائب رئيس دوم کميسيون اقتصادي مجلس گفت: معدود افرادي که از طريق رانت اطلاعات اقتصادي و قاچاق به کسب سودهاي يکشبه دست ميزنند عمدتاً جامعه حداکثري کارگري را که در واحدهاي صنعتي مشغول به کار هستند را نميبينند.
سيد ناصر موسوي لارگاني، نائب رئيس دوم کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي، درباره جلوگيري دولت از قاچاق بجاي ارائه يارانه توليد، به بنگاههاي توليدي به خبرنگار خبرگزاري موج اظهار کرد: با توجه به ميزان يارانهاي که در قانون هدفمندي يارانهها براي توليدکنندگان در نظر گرفتهشده است، بايد گفت که نهتنها اين ميزان از يارانه کفاف فعلي تمامي توليدکنندگان را نميدهد بلکه پاسخگوي نياز حداقلي واحدهاي صنعتي غرق در رکود و حتي تعطيلشده را هم نميدهد.
وي با اشاره به اينکه ميزان پرداختي يارانهها به توليد ديگر مشگلگشاي حوزه توليد نيست، ادامه داد: مشکل دولت گذشته در پرداخت يارانه به واحدهاي توليدي، به دولت يازدهم نيز سرايت کرده است زيرا در آن دولت گفته ميشد که بهجاي پرداخت يارانه، تسهيلات با نرخ سود 4درصد به توليد اختصاص دادهشده است.
وي اضافه کرد: در دولت يازدهم نيز ادامه همين رويه را شاهد هستيم، يعني زماني که دولت از نقدينگي نامناسب و ميزان درآمدهاي پايين رنج ميبرد و توان ارائه يارانه توليد را هم ندارد، در پيش گرفتن راه گذشته و ارائه تسهيلات به بخش توليد شايد تنها اقدام مثبت دولت در اين راستا باشد.
عضو هيات رئيسه کميسيون اقتصادي مجلس گفت: البته شايد دولت بتواند در پايان سال مبلغ 4 الي 5هزار ميليارد تومان را در قالب يارانه به حوزه توليد ارائه کند، اما اين مبلغ هيچکدام از زخمهاي پيکره توليد را التيام نميبخشد.
موسوي لارگاني با تاکيد بر آنکه قاچاق کمر توليد را شکسته است، تصريح کرد: ورود کالاهاي غيرقانوني که نمونه ساخت داخل آن بهوفور در داخل کشور توليد ميشود و نيازهاي يکساله کشور را هم تأمين ميکند، بزرگترين سم در رگهاي توليد ملي ماست، زيرا ورود کالاهاي قاچاق به اين سبک ابتدا اشتغالزايي، تعطيلي و دامن زدن به رکود در صنايع، کاسته شدن قدرت معيشت مردم و ... را فداي سودهاي يکشبه براي برخي سودجويان ميکند.
وي خاطرنشان کرد: زماني که کالاهاي قاچاق، بازار را تسخير کند، طبيعي است که قيمت کالاي ساخت داخل به دليل پرداخت ماليات و ساير عوارض قانوني نسبت به يک جنش قاچاق که هيچ عوارض گمرکي و ... را پرداخت نکرده است، از قيمت تمامشده بالاتري برخوردار است و اين تفاوت قيمت نقطه آغاز تغيير نگرش مردم از کالاي ملي به سمت کالاي قاچاق است.
وي تاکيد کرد: تغيير نگرش مردم يا سطح درآمدي مردم در خريد کالاي ارزانقيمت، آغازي براي تعطيلي هزاران بنگاه اقتصادي است که بهصورت زنجيرهوار در اقتصاد به يکديگر متصل هستند و نتيجه آن حجم بالاي بيکاران سرگردان در جامعه ميشود.
موسوي لارگاني در پايان خاطرنشان کرد: جلوگيري از قاچاق و مبارزه بارانت افراد حداقلي که خودخواهي آنها در کسب سود فراوان يک جامعه را تهديد ميکند، بايد بهصورت فرا قوهاي و با يک عزم ملي، عملي شود تا شريان توليد از شر سم مهلکي به نام قاچاق پاک شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]