محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827685023
درآمد توریسم درمانی در جیب دلالان
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
درآمد توریسم درمانی در جیب دلالان
براساس تعریف سازمان جهانی جهانگردی ( UNWTO)یکی از اهدافی كه میتواند گردشگر را ترغیب به سفر کند، مسافرت برای کسب سلامتی است، چیزی که از آن به گردشگری سلامت یا توریسم سلامت یاد میشود.
روزنامه شهروند: براساس تعریف سازمان جهانی جهانگردی ( UNWTO)یکی از اهدافی كه میتواند گردشگر را ترغیب به سفر کند، مسافرت برای کسب سلامتی است، چیزی که از آن به گردشگری سلامت یا توریسم سلامت یاد میشود.
برهمین اساس گردشگری سلامت، نوعی از گردشگری است كه به منظور حفظ، بهبود و حصول مجدد سلامت جسمی و ذهنی فرد به مدتی بیشتر از ٢٤ ساعت و كمتر از یكسال صورت میگیرد. امروزه گردشگری سلامت بهعنوان یکی از زیرمجموعههای مهم گردشگری در دنیا محسوب میشود .از همین رو یکی از منابع مهم درآمدزایی کشورهای پیشرو در نظام بهداشتی و درمانی، جذب گردشگران سلامت از دیگر کشورها است تا جایی که براساس اعلام همین سازمان، گردش مالی توریسم سلامت در جهان تا پایان سال ٢٠١٣ میلادی رقمی بالغ بر ١٢٠میلیارد دلار بوده که این روند سالانه رشدی ١٠ تا ١٢درصدی در کشورهای مختلف جهان دارد که در این میان کشورهای هند، برزیل، ترکیه و کرهجنوبی به ترتیب بیشترین سهم را از این تجارت پرسود نصیب خود کردهاند.
اگرچه از گذشتههای دور گردشگران از اقوام و قومیتهای مختلف برای استفاده از خواص درمانی آبهای معدنی و طبیعی به ایران سفر میکردند ولی توریسم سلامت به شکل و سیاق امروزی سابقه بسیار کوتاهی در کشور دارد. برای نخستینبار توریسمدرمانی به شیوه کنونی در سال ١٣٨٢ مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفت و پس از آن با تشکیل سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به این حوزه توجه بیشتری شد و برای توسعه آن برنامهریزیهایی صورت گرفت و اکنون با گذشت بیش از یک دهه از آن زمان، رشد ٢٠ تا ٢٥درصدی در این حوزه نشان از توسعه نسبی این صنعت در کشور دارد.
براساس اعلام محمد پناهی دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت، درآمد کشور از گردشگری سلامت در سال گذشته یکمیلیارد و ٢٠٠میلیون دلار بوده است. درآمدی که جدا از منافع اقتصادی، تاثیرات مهم دیگری همچون معرفی آخرین و جدیدترین امکانات و دستاوردهای پزشکی، ارایه پیشرفتهای سختافزاری و نرمافزاری در این حوزه در کنار معرفی دانش و تبحر بالای جامعه پزشکی کشور را به همراه دارد، به همین دلیل هم در دنیا علاوه بر نگاه اقتصادی به گردشگری سلامت رویکرد علمی و فرهنگی هم وجود دارد.
بهگفته پناهی هرچند آمار دقیقی از تعداد گردشگران سلامت در کشور وجود ندارد، اما اطلاعات به دست آمده از پایانههای مرزی نشان میدهد که در سال گذشته چیزی در حدود ٥٠٠هزار نفر برای دریافت خدمات درمانی وارد کشور شدهاند. ناباروری، دندانپزشکی، جراحی پلاستیک، جراحی قلب، بیماریهای مرتبط با سرطان، جراحی چشم و استفاده از آبهای درمانی و شفابخش به ترتیب بیشترین خدماتی هستند که به گردشگرها ارایه شده است. گردشگرهایی که بیشتر از کشورهای جمهوریآذربایجان، عراق، ترکمنستان، افغانستان، کویت، سوریه، لبنان، بحرین، عربستان و ترکیه برای مداوا ایران را انتخاب کردهاند. انتخابی که بهگفته کارشناسان این حوزه هم به دلیل وجود برخی تکنیکهای خاص و منحصربهفرد درمانی بهویژه در جراحیهای حساس مانند قلب، مغز و اعصاب و پیشرفتهای حاصل شده در بخش ناباروری است و هم ارزان بودن خدمات درمانی در داخل کشور باعث شده تا ایران بهعنوان مقصد نهایی بسیاری از اتباع کشورهای منطقه باشد.
درآمد ٣ تا ٥هزار دلاری هر توریست سلامت
اما تمام این امتیازات و امکانات موجود به جای اینکه باعث رونق اقتصادی و تقویت چرخه نظام درمانی و بهداشتی کشور شود، بیشتر جیب دلالها را پر کرده است. دلالی و واسطهگری که متاسفانه بسیاری از بخشهای اقتصادی کشور را تحتتأثیر قرار داده است، این بار در قالب دلالی توریسم درمانی، حوزه بهداشت و درمان را هدف قرار داده است.
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، نبود برنامه مشخص و مدون در حوزه گردشگری سلامت را دلیل اصلی این معضل عنوان میکند و میگوید: «نبود هماهنگی لازم بین وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت و نبود نظارت دقیق بر روند ورود، دریافت خدمات درمانی و کیفیت خدمات ارایه شده و نامشخص بودن مراکز بستری و ارایهکننده خدمات به گردشگرها سلامت باعث شده که واسطهگری در این حوزه نقش بسیار پررنگ و البته مخربی داشته باشد.»
او میافزاید: «روند درمانی گردشگران سلامت چندان مشخص نیست و اطلاعات جامعی در این خصوص وجود ندارد. البته نگاه صرف اقتصادی به این حوزه هم چندان انسانی و درست نیست، هرچند گفته میشود که هر توریست سلامت چیزی بین ٣ تا ٥هزار دلار برای کشور ارزآوری دارد، ولی چون در این حوزه بحث درمان و بهبود سلامتی مطرح است، نگرانیهایی وجود دارد، چون با این نگاه احتمال دارد وجهه پزشکی کشور تخریب شود.»
شهریاری با اشاره به برخی اقدامات کشورهای همسایه برای جلوگیری از حضور اتباع خود در ایران جهت مداوا و دریافت خدمات درمانی میگوید: «کشور جمهوریآذربایجان چند وقتی است که با استفاده از توان رسانههای خود، اتباعش را از سفر به ایران بر حذر میدارد ولی با این حال اطلاعاتی که از پایانههای مرزی به ما میرسد نشان میدهد که حجم بالایی از گردشگرهای سلامت از جمهوریآذربایجان به کشور ما میآیند. این امتیاز بزرگی است که برای حفظ و ارتقای آن باید بین سازمان میراثفرهنگی و گردشگری، وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه همکاری خوبی شکل بگیرد.»
او میافزاید: «این همکاری باید در جهتی باشد که درنهایت مشخص کند که گردشگر سلامت برای مداوای چه بیماری به کدام مرکز درمانی مراجعه و چه خدماتی دریافت میکند. پزشکانی که در تیم درمانی او قرار دارند چه کسانی هستند و نتیجه درمان چه خواهد بود. تمام این مراحل باید با نظارت دقیق از سوی وزارت بهداشت در سامانهای مشخص ثبت شود. در این صورت میتوان از صنعت توریسم درمانی سخن به میان آورد.» رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به بازدیدی که در همین خصوص از استانهای شمال غربی کشور داشته است، میگوید: «قاچاق عمده و سازمان یافته، بلای جان اقتصاد کشور شده است و متاسفانه توریست سلامت نیز به نوعی به کشور قاچاق میشود. این وضع در برخی از استانهای مرزی بسیار نگرانکننده است.
گردشگران سلامت توسط دلالها به برخی کلینیکهای خصوصی منتقل میشوند که در بسیاری از موارد این مراکز حتی امکانات و صلاحیت ارایه خدمات درمانی را ندارند. این مسأله در دراز مدت صدمات جبرانناپذیری به نظام درمانی و بهداشتی کشور وارد میکند. این افراد مانند واسطههای فروش سلامتی به گردشگران هستند که به شدت سلامت، اقتصاد و حتی مقام و منزلت نظام درمانی و جامعه پزشکی را تهدید میکنند.»
ورود گردشگران سلامت از مبادی غیر رسمی
وجود ظرفیتهای مناسب و توان بالای علمی در حوزه پزشکی در کنار دسترسی راحت و آسان به ایران ازجمله امتیازاتی است که کمتر کشوری در منطقه از آن برخوردار است و همین مسأله باعثشده تا بسیاری از اتباع کشورهای منطقه ایران را برای مداوای بیماریهای خود انتخاب کنند.
محمد جهانگیری معاون برنامهریزی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور با بیان این مطلب به «شهروند» میگوید: «توان علمی و تبحر بالای پزشکان کشور و وجود برخی مولفههای دیگر چون امنیت، رفاه نسبی اجتماعی و خدمات بیمارستانی و کلینیکی مناسب و ارزان نسبت به دیگر کشورهای منطقه باعث شده تا بسیاری از مردم در این کشورها ایران را برای انجام مداوا و حصول سلامتی خود انتخاب کنند.»
او با بیان اینکه کشورهای ترکیه، اردن و امارات به ترتیب بیشترین میزان جذب توریسم سلامت در منطقه را دارند، میافزاید: «براساس آخرین آمارهایی که در کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی ارایه شد، مالزی در بین کشورهای جهان اسلام بیشترین میزان جذب توریست سلامت را دارد. در این میان ایران پس از ترکیه، اردن و امارات متحده عربی در رتبه پنجم قرار دارد.»
دبیر علمی کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی با اشاره به برخی مشکلات برای جذب گردشگر سلامت در کشور میگوید: «در چند سال اخیر به دلیل برخی مشکلات و ناهماهنگیها نتوانستیم آنطور که باید از تمام ظرفیتهای موجود در حوزه گردشگری سلامت استفاده کنیم و همین مسأله باعث شد برخی کشورهای منطقه نظیر ترکیه و امارات متحده عربی از ما جلو بزنند.»
او عدم هماهنگی بین وزارت امور خارجه، سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و وزارت بهداشت را مهمترین مشکل این حوزه عنوان میکند و میافزاید: «مشکلات و ناهماهنگیها برای صدور ویزا، نبود زیرساختهای لازم برای جذب گردشگر و از همه مهمتر، فقدان سیستم نظارت دقیق از سوی وزارت بهداشت در روند درمانی اتباع خارجی که برای مداوا به ایران سفر میکنند، باعث شده تا در مجموع نتوانیم از ظرفیتهای مناسب پزشکی برای جذب توریست سلامت در کشور استفاده کنیم.»
جهانگیری در اختیار قرار ندادن تسهیلات ویژه برای کسانی که در این حوزه عملکرد مثبت و درستی دارند را از دیگر کمبودها برمیشمرد و میافزاید: «در تمام کشورهای پیشرو در این حوزه، توجه ویژهای به بازاریابها و آژانسهای فعال در بخش توریسم درمانی میشود و از سوی دولت و مسئولان بهداشتی و درمانی آن کشورها مورد حمایت قرار میگیرند ولی در کشور ما به دلیل همین کمبود شاهد ورود گردشگران سلامت از مبادی غیررسمی هستیم.»
او با بیان اینکه متاسفانه در چند سال اخیر بیشترین سود توریسم درمانی نصیب دلالان شده است، بهطوری که براساس برآوردهای انجام شده ٩٠درصد از گردشگران سلامت توسط این افراد وارد کشور شدهاند، میافزاید: «این افراد با نفوذ و قدرت مالی بالای خود و با استفاده از برخی روابط در داخل و خارج از کشور، گردشگران سلامت را به برخی مراکز درمانی خاص در داخل کشور انتقال میدهند و با این کار سود سرشاری را به جیب میزنند.
این کار جدا از مشکلات اقتصادی که برای کشور بههمراه دارد، به دلیل نبود نظارت دقیق بر روند درمانی این افراد از سوی مراجع درمانی و بهداشتی کشور ممکن است وجهه جامعه پزشکی و نظام درمانی کشور را خدشهدار کند چون هر گردشگر سلامت به نوعی سفیر و مبلغ خدمات درمانی کشور خواهد بود، به همین دلایل باید ساماندهی مناسبی در این خصوص انجام شود.»
جهانگیری با تأکید بر سرمایهگذاری و ورود بخش خصوصی در این حوزه میافزاید: «محور اصلی در جذب توریست سلامت توجه به بخش خصوصی است، چراکه دولت نه توان ورود به این بخش را دارد و نه از نگاه کلان اقتصادی دخالت دولت در این حوزه منطقی نیست، به همین دلیل هم فعالسازی بخش خصوصی در حوزه توریسم سلامت میتواند، ظرفیتهای مناسبی را پیش روی نظام درمانی و بهداشتی کشور قرار دهد و جایگاه کشور را در جذب گردشگر سلامت در منطقه ارتقا دهد.»
او با اشاره به راهاندازی سامانه جامع خدمات گردشگری سلامت در آینده نزدیک میافزاید: «در آخرین جلسه شورای راهبری گردشگری سلامت مقرر شد تا این سامانه راهاندازی شود، همچنین در این جلسه چند کارگروه تخصصی برای ساماندهی خدمات به گردشکران سلامت با همکاری وزارت بهداشت، سازمان میراثفرهنگی و گردشگری، سازمان نظام پزشکی و وزارت امور خارجه تشکیل شد تا فرآیند جذب توریست سلامت در کشور راحتتر و با نظارت بیشتر و دقیقتری صورت پذیرد.»
ممنوعیت عمل پیوند اعضا برای گردشگران سلامت
یکی از جاذبههای خدمات درمانی کشور برای اتباع کشورهای منطقه، انجام عمل پیوند است. پیشرفتهای روزافزون پزشکی در انجام جراحی پیوند اعضای مختلف بدن در کنار ارزان بودن این خدمات در کشور باعث شده که ایران بهعنوان اولین مقصد افراد نیازمند به عمل پیوند در میان مردم منطقه شناخته شود. همین مسأله باعث شد تا در چند سال گذشته حجم بالایی از گردشگران سلامت برای انجام این عمل به ایران سفر کنند.
اما وجود برخی مشکلات و سوءاستفادههای دلالها، وزارت بهداشت را مجبور کرد تا در قوانین جراحی پیوند اتباع خارجی بازنگریهای زیادی انجام دهد. کتایون نجفیزاده رئیس اداره پیوند وزارت بهداشت با بیان اینکه مسأله جراحی پیوند اعضا با خدمات درمانی دیگری که به اتباع خارجی ارایه میشود کاملا تفاوت دارد، به «شهروند» میگوید: «بهطورکلی دریافت اعضای بدن توسط اتباع کشورهای بیگانه امری مذموم است.
دلیل آن هم احتمال بالای اعمال غیرانسانی در این حوزه است، به همین دلیل هم در ایران دریافت اعضای بدن یک ایرانی توسط هر تبعه خارجی ممنوع بود ولی انجام عمل پیوند میان دو هموطن که ایران را برای انجام این عمل جراحی انتخاب میکردند بدون هیچ محدودیتی انجام میشد که آمار بسیار بالایی هم داشت، بهطوری که فقط در سهماه اول سال ٩٣ آمار پیوند اعضا در ایران از کل پیوند اعضا در سال٩٢ پیشی گرفت. اما تحقیقات انجام شده نشان داد که در جراحی پیوند اعضا هم ردپایی از واسطهگری وجود دارد. افزایش سوءاستفاده و رفتارهای غیرانسانی افراد سودجو یا همان دلالها باعث شد تا مشکلات این حوزه روزبهروز بیشتر شود و حتی کار به جایی برسد که یک تبعه عربستانی با مدارک جعلی در نتیجه عمل پیوند کلیه، جانش را از دست بدهد.»
او میافزاید: «حجم بالای تخلفات در این بخش، از انجام جراحیهای غیرقانونی پیوند گرفته تا جعل مدرکشناسی و تخلفات بیمارستانهایی که بدون مجوز و امکانات دست به انجام چنین جراحیهایی میزدند، باعث شد تا شورایعالی پیوند که ریاست آن را وزیر بهداشت برعهده دارد، انجام هرگونه عمل پیوند را برای تمام اتباع خارجی ممنوع اعلام کند و همچنین تمامی بیمارستانها و مراکز درمانی خصوصی از انجام جراحی پیوند اعضا منع شوند.»
نجفیزاده با اشاره به ممنوعیت انجام جراحی پیوند در بسیاری از کشورها میگوید: «این جراحی بنا به دلایلی که گفتم در بسیاری از کشورها ممنوع است چون فروش اعضای بدن برای انجام عمل پیوند کاری غیرانسانی است. البته این قوانین سختگیرانه در بعضی از مواقع مشکلاتی را هم برای دریافتکنندگان خدمات درمانی بهوجود میآورد ولی در مجموع وجود این قوانین نقش حمایتی در جهت حفظ کرامت انسانی دارد، البته بنا بر مصوبه شورایعالی پیوند با توجه به حضور تعداد بالای اتباع افغانی در کشور عمل پیوند برای آن دسته از اتباع افغانی که به صورت قانونی در کشور حضور دارند در صورت وجود اهداکننده افغانی در مراکز درمانی دولتی کشور انجام میشود.»
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
رونمایی از درآمدهای عجیب از مشاغل عجیبتر در برنامه تلویزیونی!
رونمایی از درآمدهای عجیب از مشاغل عجیبتر در برنامه تلویزیونی چند رسانهای > فیلم - احسان علیخانی در یکی از قسمتهای اخیر برنامه ماه عسل از چند شغل متفاوت رونمایی کرد لطفا منتظر بمانید به گزارش خبرآنلاین ماه عسل امسال با سبکی متفاوت به رویفارس گزارش میدهد برندسازی در حوزه توریسم درمانی / توجه به ظرفیتهای توریسم درمانی قم در پژوهشهای حوزه گردشگر
فارس گزارش میدهدبرندسازی در حوزه توریسم درمانی توجه به ظرفیتهای توریسم درمانی قم در پژوهشهای حوزه گردشگریاستان قم با پیشرفت در زمینه زیرساختها و بسترهای مناسب شهری و وجود بارگاه حضرت معصومه س و اماکن تاریخی بسیار به یکی از قطبهای گردشگری سلامت تبدیل شده است که بخش قابل تخط قرمز دولت و وزارت بهداشت تأمین هزینههای بهداشتی درمانی از جیب مردم است
معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد خط قرمز دولت و وزارت بهداشت تأمین هزینههای بهداشتی درمانی از جیب مردم است هر چند برخی کمبودها در تأمین بودجه طرح تحول نظام سلامت وجود دارد اما به گفته معاون کل وزارت بهداشت و درمان رفتن به سراغ جیب مردم در تأمین هزینههای طرح تحول خط قرمز دولت ورئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم مطرح کرد توسعه زیرساختهای درمانی راهکاری برای جذب توریسم درمانی در قم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم مطرح کردتوسعه زیرساختهای درمانی راهکاری برای جذب توریسم درمانی در قمرئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت توسعه زیرساختهای درمانی یکی از راهکارهای جذب توریسم درمانی در استان قم است که امیدواریم مسئولان مختلف استانی و ملی در این زمینه همکاری داشترئیس کمیته امداد گچساران: 13 میلیارد ریال درآمد از محل کمکهای مردمی جمعآوری شد/ پرداخت ۴ میلیارد ریال هزینه
رئیس کمیته امداد گچساران 13 میلیارد ریال درآمد از محل کمکهای مردمی جمعآوری شد پرداخت ۴ میلیارد ریال هزینه درمانی به مددجویان گچسارانیرئیس کمیته امداد گچساران با بیان اینکه افزون بر چهار میلیارد و 745 میلیون ریال در قالب هزینههای درمانی به مددجویان این شهرستان پرداخت شده استچوب حراجی که دلالان به زحمات کشاورزان میزنند/ دستهایی که در جیب کشاورز است
گزارش چوب حراجی که دلالان به زحمات کشاورزان میزنند دستهایی که در جیب کشاورز است محصولات کشاورزی از آن دسته محصولاتی است که به هر نحوی با زندگی انسانها در ارتباط است و در این میان حلقه اتصال بین مردم و تولیدکننده را گروهی برعهده دارند که گاهی به ورطه طمع میافتند به گزارش خباز جیب خودتان جایزه بگیرید/ جولان دلالان در بازار برنج
از جیب خودتان جایزه بگیرید جولان دلالان در بازار برنج دبیر انجمن وارد کنندگان برنج گفت هزینههای سنگین تبلیغات باعث افزایش قیمت یک برند میشود مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفتگو با خبرنگار حوزه کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص نحوه واردات برنجسود اعتبارات حوزه سلامت در جيب گردنكلفتها!
سود اعتبارات حوزه سلامت در جيب گردنكلفتها حتي اگر مجلسيها در روزهاي آخر عمر مجلس نهم دور هم بنشينند و با ارائه طرح و جمعآوري امضا بخواهند مبارزه با زيرميزي پزشكان را در قالب قانون جا بدهند اما تا زماني كه قانون اجرايي نشود و تا زماني كه پنجهطلاييهاي زيرميزيبگير از رانتهارخداد ۵۹۶ حادثه در کشور/ انتقال ۳۴۵ نفر به مراکز درمانی
گزارش سازمان امداد و نجات رخداد ۵۹۶ حادثه در کشور انتقال ۳۴۵ نفر به مراکز درمانی شناسهٔ خبر 2851147 - شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۸ جامعه > انتظامی و حوادث سرپرست معاونت عملیات سازمان امداد و نجات با اعلام رخداد ۵۹۶ مورد حادثه در هفته گذشته گفت یکهزار و ۹۷۳ تن در حوادث هفته گفتوای عجیب: باطل نشدن روزه با رابطه جنسی!
فتوای عجیب باطل نشدن روزه با رابطه جنسی سلفیها مدعی شدهاند چند تن از مراجع مشهور شیعیان روابط جنسی را از جمله مبطلات روزه نمیدانند روزنامه جمهوری اسلامی به نقل از پایگاه مصرالیوم نوشته است سلفیها با ذکر نمونههای غیرواقعی و واهی از فتواهای مراجع شیعه مدعی شدند که چند تنطرح مسکن استجاری کم درآمدها جان می گیرد
طرح مسکن استجاری کم درآمدها جان می گیرد مدیر کل برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی از جان گرفتن طرح مسکن استیجاری برای اقشار کم درآمد خبر داد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما علی چگینی گفت با بازنگری طرح قبلی جامع مسکنشهرداری رویای چه درآمدهای کلانی را از مصلای تهران می بیند؟
شهرداری رویای چه درآمدهای کلانی را از مصلای تهران می بیند جامعه > شهری - دنیای اقتصاد نوشت مشاور عالی شهردار تهران در خصوص نحوه تامین مالی پروژه مصلی از سوی شهرداری تهران اعلام کرد شهرداری تهران برای تکمیل این پروژه به بودجه دولتی نیاز ندارد مازیار حسینی مشاور عناگفتههایی عجیب از بازداشت برخی مدیران سابق قشم!
ناگفتههایی عجیب از بازداشت برخی مدیران سابق قشم بخشهای عمده گفتوگو با او مدتی پس از کناررفتنش از منطقه آزاد انجام شد و حالا پس از اعلام حکم رسمی مراجع قضائی درباره دستگیری افراد متخلف در جزیزه قشم منتشر میشود روزنامه شرق نوشت منطقه آزاد قشم حیاطخلوت برخی مدیران دولت گذشماجراي خواب هاي عجيب یک عالم!
ماجراي خواب هاي عجيب یک عالم با بزرگان عراق كه صحبت كردند تعبير كردند كه مصيبتي در انتظار شيعه است كمي بعدترش حمله ي داعش به موصول و فاجعه ي اسپايكر اتفاق افتاد به گزارش نامه نیوز به نقل از مجله مهر با بزرگان عراق كه صحبت كردند تعبير كردند كه مصيبتي در انتظار شيعه استكمي بعواکنش احسان علیخانی به انتقاد از درآمد «ماه عسل»
واکنش احسان علیخانی به انتقاد از درآمد ماه عسل احسان علیخانی به پارهای از انتقادات درباره درآمد ماه عسل پاسخ داد به گزارش جامجم سیما احسان علیخانی در میان گفتوگو با مهمانان شب پنجم رو به دوربین از بیمهری عده قلیلی گلایه کرد که غیر منصفانه انگشت اتهام را به سمت تیم سازندرسم عجیب چینیها در مراسم عروسی (تصاویر)
رسم عجیب چینیها در مراسم عروسی تصاویر چه کسی فکرش را میکرد که سیگار زمانی نقش مهمی در عروسی چینیها داشته توماس ساوین کلکسیوندار عکس یک سری نگاتیو در یک کارخانۀ بازیافت در پکن پیدا کرده که پرده از رسمی عجیب در عروسی چینیها برمیدارد در این رسم عجیب عروس سیگار مردرییس انجمن مددکاری: درمان معتادان درآمد خوبی برای پزشکان دارد/١٠درصد معتادان هم درمان نمیشوند
رییس انجمن مددکاری درمان معتادان درآمد خوبی برای پزشکان دارد ١٠درصد معتادان هم درمان نمیشوند جامعه > آسیبها - موسوی چلک گفت اقتصاد درمان اعتیاد پرسود است یک نفر که وارد چرخه درمان می شود مستقیم و غیر مستقیم چقدر باید بپردازد طهورا شهبازی خيزش مواد مخدر سنتي ب-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها