محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852930043
منافع متفاوت کشورهای ۱+۵ در مذاکره با ایران چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مذاکرهکنندگانِ طرف مقابلِ ایران یک نهاد واحد را تشکیل نمیدهند؛ تفاوتهای بسیار واقعی میان آنها وجود دارد و هر کشور دارای امیدها و منافع متفاوت و در خطری است. بر این اساس، گروه ۱+۵ را میتوان به دو حزب تفکیک کرد.
به گزارش تراز ،"بولتن دانشمندان اتمی" طی مقالهای به قلم آریانا طباطبایی نقش جداگانه و گاهاً متضاد اعضای 5+1 را در مذاکرات هستهای با ایران ارزیابی کرده است:
مذاکرات هسته ای میان ایران و شش قدرت بزرگ جهان در حال ورود به مرحله نهایی خود است. ماه هاست که دو طرف در شهرهای مختلف برای رسیدن به توافقی با یکدیگر دیدار می کنند که طبق آن تهران باید فعالیت های هسته ای خود را در ازای رفع تحریم ها محدود کند. مطالب زیادی در مورد برجسته ترین بازیگران این فرایند نوشته شده اما چیز زیادی در مورد سایر طرف ها گفته نشده است. با وجود اینکه دائما تکرار می کنند نماینده یک "جبهه متحد" هستند، اما گفتگو کنندگانِ طرف مقابلِ ایران یک نهاد واحد را تشکیل نمی دهند. تفاوت های بسیار واقعی میان آنها وجود دارد و هر کشور دارای امیدها و منافع متفاوت و در خطری است. گروه 1+5 طرف رسمی مذاکره کننده با ایران است، اما حتی همین گروه را می توان به دو حزب تفکیک کرد. طرف غربی متشکل از آمریکا و شرکای اروپایی اش است: فرانسه، آلمان و انگلیس. چین و روسیه طرف های غیرغربی مذاکرات هستند. هر یک از این بازیگران دارای دستور کار مختص به خود هستند. منافع مربوطه آنها سیاسی، استراتژیک و اقتصادی هستند.
محمدجواد ظریف و "وانگ یی" وزاری حارجه ایران و چین
چین: میانجی آرام. پکن، یکی از اعضای نسبتا آرام و ساکت گروه 1+5 است. چه در داخل و چه در خارج از چین، مطالب بسیار کمی در مورد منافع، اهداف و نقش این کشور در فرایند مذاکرات نوشته می شود، اما چین منافع در خطر متعددی دارد. نخست اینکه، ایران شریک مهمی برای چین است. در سطح سیاسی از زمان استقرار جمهوری اسلامی در سال 1979، ایران و چین روابط دوستانه ای با یکدیگر داشته اند، هرچند پکن محتاط است مبادا روابطش با واشنگتن به خاطر ایران به خطر بیافتد. در سطح اقتصادی، دو کشور نقش بسیار مهمی در بازار یکدیگر ایفا می کنند. در سال 2014، تجارت بین آنها ارزشی بالغ بر 52 میلیارد دلار داشته است، یعنی 40 میلیون دلار بیشتر از سال گذشته. حضور چینی ها در خیابان های شهرهای اصلی ایران، کاملا مشهود است. از کالاهای فروخته شده در بازارها تا زیرساخت ها روشن است که کسب و کار چین، ایران را تسخیر کرده است. همین قضیه در چین صادق است و تجار ایرانی به راحتی در پکن، شانگهای و شهرهای دیگر چین رویت می شوند. این روابط اقتصادی لزوما به این معنا نیستند که ایرانی ها به کالاهای چینی اعتماد دارند. مالکان کسب و کارها چه صادقانه و چه غیرصادقانه اغلب تاکید می کنند که محصولات شان چینی نیستند. با این وجود، حتی اگر اقتصاد ایران عادی شود و بنگاه های تجاری اروپایی مجددا وارد بازار ایران شوند، بنگاه های تجاری چینی همچنان حضور خواهند داشت. در حال حاضر، یک نسل کامل از صاحبان کسب و کار ایرانی دارای پیوندهای عمیقی با صنعت چینی هستند نه اروپایی. این وابستگی متقابل است: حدودا 9 درصد واردات نفت چین از ایران است. به علاوه، چین ایران را به عنوان بخش مهمی از پروژه "یک کمربند، یک جاده" خود در نظر گرفته است. روی کاغذ، هدف این طرح تقویت پیوندهای اقتصادی پکن با کشورهای کلیدی در سراسر آسیای میانه، جنوب شرق آسیا و خاورمیانه است. همچنین چین درصدد است تا با استفاده از حضور اقتصادی رو به رشد خود در این مناطق، نفوذ سیاسی و استراتژیک خود را افزایش دهد. در طول مذاکرات، چین در تلاش بوده است تا نقش میانجی آرام و قدرت جهانی "مسئولی" را ایفا کند که می خواهد مذاکرات در مسیر صحیح قرار گرفته و همه خوشحال باشند. چین اغلب تلاش کرده تا دو طرف مصالحه کرده و گام هایی به سوی یکدیگر بردارند. در هفته های منتهی به توافق موقت نوامبر سال 2013، سفیر اسبق چین در ایران به "شینهوا"، خبرگزاری دولتی چین، گفته است: "وقتی دو طرف با مشکلات حل نشدنی مواجه می شوند، به چین مراجعه می کنند تا مذاکره را "روان" کرده و همه چیز را به مسیر اصلی بازگرداند". عامل اقتصادی محرک اصلی ایفای نقش چین در این مذاکرات است، اما یک سری عوامل سیاسی پشت پرده هم وجود دارند. چین مانند ایران با آنچه به عنوان یک نظام بین المللی غربی شناخته می شود و دخالت آمریکا در امور داخلی دیگر کشورها ناخشنود است. اما چین از این مسئله آگاه است که منافعش در روابط مطلوب با واشنگتن نهفته است.
محمدجواد ظریف و "لوران فابیوس" وزاری حارجه ایران و فرانسه
فرانسه: مخرب مذاکرات. پاریس در مرحله نهایی فرایند منتهی به توافق موقتی سال 2013 تبدیل به تیتر اول همه خبرگزاریها شد: "لورن فابیوس، وزیر امورخارجه فرانسه، با اعتراض به ترتیبات مورد توافق در مورد راکتور آب سنگین اراک تقریبا مذاکرات را در لحظات آخر از مسیر خارج کرد". در هتل "کوبورگ وین" در نوامبر سال 2014 و هتل" بو-ریواژ" لوزان در مارس سال 2015، مذاکره کنندگان و ناظران دائما این سوالات را در راهروها از یکدیگر می پرسیدند: آیا این بار هم فرانسه اعتراض دیگری دارد؟ آیا باز هم سعی خواهند کرد فرایند مذاکره را از مسیر خارج سازند؟ در کل، فرانسه به خاطر موضع قوی و ضد گسترش سلاح هسته ای خود شناخته شده است، و همچنین یکی از دولت های دارای سلاح هسته ای است که تمایل چندانی به بحث در مورد خلع سلاح خود ندارد هر چند که به موجب معاهده منع گسترش سلاح هسته ای ملزم به این کار است. علاوه بر این، فابیوس عمیقا به ایران بی اعتماد است. نظر و دیدگاه او بدون شک تحت الشعاع تجربه شخصی اش با تهران که به اواسط دهه 1980 بر می گردد، قرار دارد. او آن زمان نخست وزیر فرانسه بود و روابط بین تهران و پاریس در بهترین حالت، سرد بودند. فابیوس در زمان جنگ ایران و عراق از صدام در زمینه استفاده از سلاحهای شیمیایی حمایت کرد. همچنین پاریس اعتقاد دارد که ایران پشت حملات و گروگان گیری های حزب الله، گروه شبه نظامی شیعه در لبنان، قرار دارد.موضع ضد ایرانی و قوی فابیوس و تمایل ظاهری اش برای از مسیر خارج کردن مذاکرات حتی برای خود مقامات و تحلیل گران فرانسوی هم شوکه کننده است، به این خاطر که ایران یک بازار بسیار جذاب برای پاریس است. شرکت های فرانسوی در ایران حضور دارند و می خواهند از یک اقتصاد ایرانی نرمال بهره برند. به عنوان مثال، سازندگان خودروی فرانسوی بر بازار ایران مسلط شده اند. بعد از اینکه نماینده مجلس سنای فرانسه از ایران بازدید کرد تا بازار را برای محصولات فرانسوی ارزیابی کند، گزارش کرد: "موضع پاریس در مذاکرات به ضرر منافع اقتصادی خود فرانسه است". با این وجود، تا زمانی که فابیوس مسئول مذاکرات است، فرانسه برخلاف چین تحت تاثیر منافع اقتصادی و فروش کالا به ایران قرار نخواهد گرفت. فرانسه منافع اقتصادی در خطری دارد اما در تقابل با روابط عادی با تهران است. در سال های اخیر، پاریس به تامین کننده مهم تسلیحات و سیستم های دفاعی برای برخی از دولت های خلیج [فارس] از جمله دولتهایی تبدیل شده است که مخالف توافق هسته ای با ایران هستند نظیر عربستان سعودی و قطر.اخیرا، در بهار امسال، فرانسه موافقت نامه ای برای فروش 24 جت جنگنده رافائل ساخت شرکت "داسو اویاسیون" به دوحه امضا کرد که ارزش این معامله 7 میلیارد دلار است. این ماه، فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، و ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، بیانیه ای صادر کردند مبنی بر اینکه "هرگونه توافق هسته ای نباید امنیت و ثبات منطقه ای را به خطر بیندازد یا امنیت و ثبات همسایگان ایران را تهدید کند".
محمدجواد ظریف و "جان کری" وزاری حارجه ایران وآمریکا
آمریکا: کاپیتان. آمریکا برجسته ترین و فعال ترین عضو گروه 1+5 است؛ آمریکا و ایران دو طرفی هستند که بیشترین سرمایه گذاری را در مذاکرات کرده اند. سال هاست که مذاکرات، دولت آمریکا، وزارت خزانه داری، وزارت انرژی، وزارت دفاع و همچنین آزمایشگاه های ملی، اعضای کنگره و برخی محافل آکادمیک و برخی اندیشکده ها را مشغول کرده است. هزاران نفر درگیر این فرایند شده اند.
گفتگوهای جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا، با همتای ایرانی اش محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران، دائما سرتیتر اخبار می شوند، بنابراین موضع آمریکا در گفتگوها کاملا مشخص است. هرچند، پشت موضع آمریکا، کشمکش هایی در واشنگتن وجود دارد. برای دولت اوباما، یک راه حل جامع برای بحران هسته ای ایران می تواند یکی از دو موفقیت کلیدی سیاست خارجی همراه با باز شدن پای واشنگتن به کوبا باشد. درحالیکه دولت اوباما هر آنچه در چارچوب توافق اعلام شده در لوزان در ماه آوریل می خواسته را بدست نیاورده است (به عنوان مثال، مایل است ببیند تاسیسات هسته ای فوردو تعطیل می شود تا اینکه به یک مرکز پژوهشی تبدیل گردد)، توافق نشان دهنده خواسته اصلی دولت است.با این حال، برای بسیاری از اعضای کنگره حتی درون حزب دموکرات خود رئیس جمهور، مذاکرات گویای اخبار بد هستند. اعضای کنگره، دولت ایران را به عنوان یک حکومت استبدادی، ضدآمریکایی و اسلام گرا می بینند که حامی تروریست ها در سراسر خاورمیانه است. علاوه بر این، آنها هر چیزی بالاتر از غنی سازی صفر را یک امتیاز تلقی می کنند و رفع هرگونه تحریم را "موهبتی" می بینند که تهران نباید دریافت کند.
محمدجواد ظریف و "سرگئی لاوروف" وزاری حارجه ایران و فرانسه
روسیه: دوست و دشمن آمریکا. بر هیچ کس پنهان نیست که روابط بین آمریکا و روسیه بار دیگر تحت الشعاع بحران در اوکراین قرار گرفته است. تلاش های مشترک دو کشور برای تخفیف تهدیدات و خطرات هسته ای دیگر هماهنگ نیستند و مسکو تهدید کرده که شرکت در همکاری امنیت هسته ای و کنترل تسلیحات را متوقف خواهد کرد و در برخی موارد واقعاً دست به این اقدام زده است. با این حال، روسیه تلاش کرده تا با وجود مخالفت آمریکا خود را در کنار ایران قرار داده و همکاری اش را با تهران در جبهه های دیگر ادامه دهد، به عنوان مثال برداشتن ممنوعیت فروش موشک های ضد هواپیمای اس 300 به تهران در ماه گذشته.چندین مسئله این همکاری را توضیح می دهند. نخست، علاوه بر فروش سلاح های متعارف و قطعات هواپیماهای غیرنظامی به ایران، روسیه دارای یک شبه انحصار فروش مواد برای برنامه هسته ای ایران است. در حال حاضر، روسیه سوخت نیروگاه هسته ای ایران را در بوشهر تامین می کند.به علاوه، شرکت روسی "روس اتم" اخیرا یک یادداشت تفاهم با سازمان انرژی اتمی ایران امضا کرده است و به موجب آن دو راکتور تمام سرویس تر فراهم خواهد کرد و همچنین امکان ارائه 5 راکتور دیگری را دارد که ایران برنامه دارد نزدیک خلیج [فارس] بسازد.تحت یک توافق هسته ای جامع، به احتمال زیاد روسیه قادر است حضور خود را در ایران بسط دهد. در نهایت، دیگر از شبه انحصار تامین صنعت هسته ای ایران برخوردار نخواهد بود، اما احتمالا ایران همکاری نزدیکی با مسکو خواهد داشت حتی اگر توافق موجب همکاری ایران با سایر تامین کنندگان شود.دوم اینکه، در سال های اخیر منافع ایران و روسیه در خاورمیانه مخصوصا با توجه به درگیری ها در سوریه همتراز شده است. در واقع، هر دو کشور از حکومت اسد حمایت می کنند و مخالف داعش در عراق و سوریه هستند. به همین ترتیب، هر دو پایتخت می خواهند در عین ضعیف نگاه داشتن سایر بازیگران، ثبات منطقه ای را حفظ کرده و به تبع آن حضور آمریکا و نفوذش را در منطقه خزر و خاورمیانه کاهش دهند.سوم اینکه در پایان تحریم ها به رهبری آمریکا، هر دو کشور واشنگتن را یک مزاحم و تهدیدی برای منافع خود تلقی می کنند. روسیه همدرد ایران است و مایل است راهی برای دور زدن تحریم های آمریکا علیه ایران پیدا کند. بنا به تمام این دلایل، مسکو اغلب با احتیاط نقش سازنده ای در مذاکرات ایفا کرده است. اما قصد ندارد به اندازه دیگر بازیگران گروه 1+5، از توافق جامع بهره چندانی ببرد. اگر غرب و ایران روابط شان را عادی سازند، اروپای غربی و بویژه آلمان به لحاظ اقتصادی سود خواهند برد و برای بدست آوردن سهم بازار که اکنون تحت سلطه روسیه قرار دارد، رقابت خواهند کرد.
محمدجواد ظریف و "فرانک والتر اشتاینمایر" وزاری حارجه ایران و آلمان
آلمان: ناظر و در حال انتظار. آلمان منفعل ترین عضو گروه 1+5 بوده است. در واقع، ایرانی ها در خصوص عقب نشستن برلین با وجود بیشترین منافعی که از توافق خواهد برد، شکایت می کنند. آلمان که دارای یکی از برترین اقتصادها در جهان است از روابط خود با ایران سود خواهد برد و صنایع اش از شهرت و اعتبار زیادی در ایران برخوردار هستند. در زمینه های مختلف فن آوری، برلین واقعا می تواند از بازگشایی بازار ایران بهره مند شود. بنگاه های تجاری آلمانی با ارسال نمایندگانی برای ارزیابی احتمالات و امکانات در ایران، اشتیاق خود را برای ورود مجدد به بازار ایران نشان داده اند. هر چند مانند لندن، برلین مذاکرات را بین واشنگتن و تهران می بیند و تصمیم گرفته آمریکا کنترل را بدست گیرد.
محمدجواد ظریف و "فیلیپ هاموند" وزاری حارجه ایران و انگلیس
انگلیس: پیچیده است. انگلیس مانند آلمان، تصمیم گرفته اجازه دهد آمریکا تصمیم گیرنده باشد و از همان ابتدا رهبری آمریکا را پذیرفته است. اما لندن در بررسی بازار ایران به اندازه برلین فعال نبوده است. دلیل این عدم فعالیت این است که در حال حاضر سفارت خانه های انگلیس و ایران در پایتخت های هر دو کشور تعطیل شده اند. اما انگلیس همچون شرکای اروپایی اش از این واقعیت خشمگین است که آمریکا علی رغم اعمال فشار به این کشور برای وضع تحریم ها علیه ایران، در نهایت از بازار ایران سود خواهد برد. بنابراین هم آلمان و هم انگلیس با وجود منافع مربوطه شان، درصدد نیستند در تعیین نتیجه مذاکرات تصمیم گیرنده باشند. همچنین چین که نقش تاثیرگذاری به عنوان یک میانجی آرام دارد قصد ندارد برای یک دستور کار مشخص مبارزه کند. این وضعیت باعث شده فرانسه، روسیه و آمریکا به عنوان فعال ترین اعضای گروه 1+5 بیشترین نقش را در جهت دهی به مذاکرات داشته باشند و درصدد باشند نگرش خود را بطرز سختگیرانه ای بر نتیجه مذاکرات اعمال کنند. در واقع تمام اعضای گروه 1+5 دارای یک هدف مشترک یعنی یافتن یک راه حل بلند مدت مذاکره شده برای متوقف ساختن توسعه و پیشرفت هسته ای ایران هستند و گاهی اوقات در میز مذاکره به عنوان یک نهاد واحد صحبت می کنند. اما آنها یک بازیگر واحد نیستند. اعضا برحسب سیاست های داخلی، چشم اندازهای استراتژیک و منافع اقتصادی شان، اهداف بسیار متفاوتی دارند. نتیجه مذاکرات به دینامیک های داخلی گروه بستگی خواهد داشت.
منبع: مشرق
زمانبندی انتشار: 13 تير 1394 - 19:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]
صفحات پیشنهادی
بلومبرگ اعلام کرد درآمد 53.6 میلیارد دلاری نفت ایران/درآمد نفت کشورهای عضو اوپک 12.7 درصد کاهش یافت
بلومبرگ اعلام کرددرآمد 53 6 میلیارد دلاری نفت ایران درآمد نفت کشورهای عضو اوپک 12 7 درصد کاهش یافتبلومبرگ بر اساس آمارهای اوپک اعلام کرد درآمد نفتی ایران به کمترین میزان از سال 2005 تا کنون یعنی 53 6 میلیارد دلار رسیده است به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارسمقایسه سرانه مصرف آب شرب در ایران و سایر کشورهای جهان | خبرگزاری ایلنا
مقایسه سرانه مصرف آب شرب در ایران و سایر کشورهای جهان سهم استفاده از آب در بخشهای مختلف در کشورهای توسعه یافته با کشورهای در حال توسعه متفاوت است برای کشورهای با درآمد کم تا متوسط مصارف صنعتی در حدود 10 درصد و مصارف کشاورزی در حدود 80 درصد کل مصارف آب آن کشورها را تشکیل میدهدبهرهوری کشاورزی در ایران نصف کشورهای توسعه یافته است
بانک جهانی گزارش داد بهرهوری کشاورزی در ایران نصف کشورهای توسعه یافته است خبرگزاری پانا بانک جهانی سرانه مصرف انرژی در ایران را سالانه معادل ۲۸۱۳ کیلوگرم نفت برآورد و در مورد بخش کشاورزی اعلام کرد بهره وری کشاورزی در ایران نصف کشورهای توسعه یافته است ۱۳۹۴ يکشنبه ۳۱ خرداد ساعت/یادداشت/ مقایسه سرانه مصرف آب شرب در ایران و سایر کشورهای جهان
یادداشت مقایسه سرانه مصرف آب شرب در ایران و سایر کشورهای جهانایران کشوری با اقلیم گرم و خشک است و عواملی همچون رشد روز افزون جمعیت گسترش شهرنشینی توسعه بخشهای کشاورزی و صنعت پدیدههای اکوسیستمی باعث کاهش منابع آب تجدیدپذیر در قرن گذشته شده است به گزارش خبرگزاری فارس میزانهدف از تحقیق و تفحص افزایش نرخ ارز چیست؟ |اخبار ایران و جهان
هدف از تحقیق و تفحص افزایش نرخ ارز چیست مجلس گویا قصد دارد بعد از گذشت 3 سال موضوع افزایش نرخ ارز و التهابات آن دوره را مورد تحقیق و تفحص قرار دهد اما سوال اساسی در اینجا است که چرا مجلس قصد دارد تا سه سال بعد از این ماجرا اکنون پای تحقیق و تفحص را پیش بکشد و اساسا دلیل نبش قبررویترز: کشورهای آسیاییها در ماه می بیشترین میزان نفت را از ایران خریدند
رویترز کشورهای آسیاییها در ماه می بیشترین میزان نفت را از ایران خریدندآمار دولتی و رهیابی نفتکشها نشان داد واردات کشورهای آسیایی از ایران در ماه می به بالاترین رقم در سال جاری برابر با 1 2 میلیون بشکه در روز رسید به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس آمار دولتی و رهیابی نکارنامه بهاری تجارت خارجی ایران/عمدهترین خریداران کالاهای ایرانی چه کشورهایی هستند؟
کارنامه بهاری تجارت خارجی ایران عمدهترین خریداران کالاهای ایرانی چه کشورهایی هستند اقتصاد > بازرگانی - گمرک ایران کارنامه بهاری تجارت خارجی ایران را منتشر کرد در سه ماهه اول سالجاري حجم تجارت خارجي ايران به 21 ميليارد و 214 ميليون دلار رسيد به گزارش خبرگزارواردات ایران از ترکیه چیست؟
سیدجلال ابراهیمی واردات ایران از ترکیه چیست دبیرکل شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه گفت طی پنج ماه اول سال 2015 فندق طلا و جواهر بیشترین میزان افزایش واردات از ترکیه را داشتهاند همچنین در این دوره زمانی در بخش شیلات و دام واردات ایران از ترکیه افت محسوسی داشته است به گزمذاکره محرمانه برای تولید سه خودروی جدید پژو در ایران/ پژو منتظر نتیجه مذاکرات هسته ای
مذاکره محرمانه برای تولید سه خودروی جدید پژو در ایران پژو منتظر نتیجه مذاکرات هسته ای اقتصاد > صنعت - منابع خبری می گویند این مذاکرات به صورت محرمانه بوده است مدیران میانی شرکت ایران خودرو می گویند مذاکرات آنها با پژو به نتیجه قطعی رسیده اما پژو منتظر نتیجه مذاکراتکیک نیمه پخته توافق؛ مواد لازم برای پخت نهایی چیست؟/ مذاکره کنندگان 1+5 در مورد تیم ایرانی چه میگویند؟
همراه با مذاکرات وین 199 کیک نیمه پخته توافق مواد لازم برای پخت نهایی چیست مذاکره کنندگان 1 5 در مورد تیم ایرانی چه میگویند جمهوری اسلامی ایران از ابتدای ورود به بحث مذاکرات در دولت جدید اقدام به ارائه طرحهای جدید کرد که تاکنون خیلی از آنها نه تنها پذیرفته شده بلکه پیشرفتپول کثیف چیست و از کجا می آید؟ / بررسی برخی زمینه های فساد در اقتصاد ایران
پول کثیف چیست و از کجا می آید بررسی برخی زمینه های فساد در اقتصاد ایران اقتصاد > اقتصاد کلان - صدای اقتصاد نوشت احمد حاتمی یزد کارشناس مسائل بانکی مدتی است واژه پول کثیف در ایران از سوی مقامات سیاسی کشور مورد استفاده قرار گرفته است که با واکنش های متفاوتی مواجنگاه ایران به صنعت گاز در روزهای پساتحریم/ برنامههای وزارت نفت برای صادرات گاز چیست؟
نگاه ایران به صنعت گاز در روزهای پساتحریم برنامههای وزارت نفت برای صادرات گاز چیست اقتصاد > انرژی - دولت یازدهم طی دو سال اخیر نشان داده که برنامههای گستردهای برای صنعت گاز کشورمان و صادرات آن دارد بیژن زنگنه وزیر نفت بارها اعلام کرده که موضوع صادرات گاز به کشفارس در گفتوگو با تحلیلگر اقتصاد سیاسی ایران بررسی کرد 2سناریو در برابر دورنمای اقتصاد سیاسی بازار سهام/بورس
فارس در گفتوگو با تحلیلگر اقتصاد سیاسی ایران بررسی کرد2سناریو در برابر دورنمای اقتصاد سیاسی بازار سهام بورس در انتظار چیست بازار سهام با در مواجهه با ریسک سیستماتیک دیرین خود این روزها در میان بیم و امید سهامداران به دورنمای روشن تری از ریسکهای سیستماتیک خود خیره شده است سیدجهش بزرگ پتروشیمی بعد از لغو تحریمها/آمادگی کشورهای صاحب فناوری برای ورود به ایران | خبرگزاری ایلنا
معاون وزیر نفت مطرح کرد جهش بزرگ پتروشیمی بعد از لغو تحریمها آمادگی کشورهای صاحب فناوری برای ورود به ایران معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به مراحل نهایی توافق هسته ای ایران با کشورهای ٥ ١ گفت شرکت ملی صنایع پتروشیمی زمینه را برای ورود سرمایه گذاران جدید تسهیل می کندجزئیات مذاکره با قائممقام رنو فرانسه/تولید خودروی ارزان در ایران
جزئیات مذاکره با قائممقام رنو فرانسه تولید خودروی ارزان در ایران شناسهٔ خبر 2785813 - سهشنبه ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۰ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت مدیرعامل ایران خودرو با تشریح جزئیات مذاکره با قائممقام رنو برای تولید مشترک خودرو در ایران گفت رنو علاوه بر تولید کپچر و کلیوس درمذاکره ایران و افغانستان برای صادرات گاز
جمعه ۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۳ مسئول بازرگانی سفارت افغانستان در ایران از مذاکرات افغانستان با ایران در باره خرید گاز مایع خبر داد به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپاتنیک روسیه الحاج عبدالهادی فرهنگ مسئول بازرگانی سفارت افغانستان گفت افغانستان بخش عظیمی از گاز طبیعی مورد نیاز خودشل در حال مذاکره با ایران است
جمعه ۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۱ شرکت نفتی شل اخیرا گفتگوهایی را در تهران به منظور مذاکره درباره همکاریهای تجاری با ایران پس از لغو تحریمها انجام داده است به گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از رویترز سخنگوی شل گفت مقامات شرکت نفتی هلندی-انگلیسی شل اخیرا در تهران با مقامات ایرانی دیدارهایی-
اقتصادی
پربازدیدترینها