محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852422085
دو بیماری جنسی شایع در ایران
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
دو بیماری جنسی شایع در ایران
بیماری های مقاربتی همیشه و در تمام مراحل با علائمی همچون ترشحات، درد و سوزش همراه نیستند و گاهی تا بروز عوارض جدی لگنی و تناسلی بدون علامت باقی می مانند
هفته نامه سلامت - دکتر مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری های عفونی: بیماری های مقاربتی همیشه و در تمام مراحل با علائمی همچون ترشحات، درد و سوزش همراه نیستند و گاهی تا بروز عوارض جدی لگنی و تناسلی بدون علامت باقی می مانند و از آنجا که فرد ناقل از ابتلای خود بی خبر است و دنبال درمان نمی رود، این بیماری ها میان افراد جامعه شیوع پیدا می کند.
21 نمونه بسیار شایع از این عفونت ها «کلامیدیا» و «سوزاک» هستند. شیوع بیماری های مقاربتی به خصوص کلامیدیا و سوزاک در هر کجای جهان زنگ خطری برای بالارفتن آمار ابتلا به اچ آی وی/ ایدز در یک دهه آینده است چرا که ثابت شده حدود 20 تا 30 درصد از افراد مبتلا به اچ آی وی/ ایدز قبل از ابتلا به این بیماری چند بار دچار عفونت هایی مانند کلامیدیا و سوزاک شده اند.
سوزاک (گونوره) و کلامیدیا از بیماری های مقاربتی (STD) عمده محسوب می شوند. راه عمده انتقال آنها تماس جنسی محافظت نشده با فرد ناقل است. متاسفانه اغلب افراد مبتلا به این بیماری ها ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند؛ مثلا ثابت شده 50درصد از خانم های مبتلا به سوزاک علائمی همچون ترشح واژن، درد زیر شکم یا تب و لرز ندارند. حدود 60 تا 70 درصد از آقایان مبتلا به این بیماری نیز بی علامت هستند.
در مورد کلامیدیا حتی این آمار بالاتر هم می رود؛ طوری که 80 تا 90 درصد از عفونت های کلامیدیایی در آقایان و خانم ها با هیچ علامتی همراه نیستند. در این صورت فرد احساس نیاز به درمان پیدا نمی کند و نزد پزشک نمی رود و با هر تماسی جنسی محافظت نشده می تواند این بیماری را به شریک جنسی خود منتقل کند. به همین دلیل در برخورد با این بیماران علاوه بر درمان فردی همیشه باید شریک جنسی بیمار نیز تحت درمان قرار بگیرد حتی اگر هیچ علامتی نداشته باشد. اگر هر دو با هم درمان شوند و به یکدیگر وفادار بمانند، می توانند زندگی بدون کلامیدیا و سوزاک را تجربه کنند.
سوزاک یا کلامیدیا چه تفاوتی دارد؟
یکی از نکات مهم در مورد این دو بیماری، همپوشانی علائم آنهاست؛ یعنی گاهی آنقدر علائم سوزاک و کلامیدیا به هم نزدیک می شود که پزشک در تشخیص بیماری به مشکل بر می خورد. گاهی نیز فرد همزمان به هردوی این بیماری ها مبتلا می شود. به همین دلیل با مشاهده هر یک از نشانه های آنها باید همزمان برای کلامیدیا و سوزاک تحت درمان قرار بگیرد.
دوره کمون (نهفته) این دو بیماری بین 2 تا حداکثر 5 روز طول می کشد. این عفونت ها در آقایان اغلب به صورت التهاب و وجود چرک در پیشابراه، تکرر و سوزش ادرار و ترشح زرد مایل به سبز از نوک مجراست. ترشحات در کلامیدیا هم بیشتر خاکستری و دودی رنگ هستند. علامت اصلی این 2 بیماری در خانم ها ترشحات واژن است که معمولا اوایل حجمشان کم است و با گذشت زمان افزایش پیدا می کند، اما به طور کلی حجم این ترشحات برخلاف عفونت های ناشی از تریکوموناس خیلی زیاد نیست. رنگ ترشحات واژینال در خانم ها نیز مانند ترشحات در آقایان است.
طرز تشخیص بیماری
در صورت شک به وجود کلامیدیا و سوزاک اگر از ترشحات مجرا در آقایان و واژن و دهانه رحم (در صورت گرفتاری دهانه رحم) در خانم ها نمونه برداری کنیم و روی آن رنگ آمیزی گرم انجام دهیم، عامل بیماری سوزاک (دیپلو کوک گرم منفی داخل سلولی) را پیدا خواهیم کرد. البته از طریق کشت ترشحات نیز می توان بعد از 24 تا 48 ساعت عامل بیماری سوزاک را تشخیص داد، اما کشت کلامیدیا دشوار است و صددرصد جواب نمی دهد. به همین دلیل در سال های اخیر برای تشخیص آن در ترشحات تناسلی از روش های مولکولی (NAAT) استفاده می شود. این آزمایش در ایران حدود 250 تا 300 هزار تومان یا بیشتر هزینه دارد.
علاوه بر اینها، از طریق آزمایش خون نیز می توان به وجود این دو بیماری پی برد اما این آزمایش هم حدود 450 هزار تومان هزینه دارد. در حالی که هزینه روش رنگ آمیزی گرم روی ترشحات کمتر از 20 هزار تومان است. البته با آزمایش ادرار هم می توان این بیماری ها را تشخیص داد اما باید حتما برای آزمایشگاه ذکر شود که نمونه ادرار برای تشخیص این دو بیماری گرفته می شود. به هر حال پزشکان برای صرفه جویی در هزینه های بیمار وقتی متوجه می شوند فرد تماس جنسی محافظت نشده داشته و به این علائم مبتلا شده است، بدون درخواست آزمایش، درمان کلامیدیا و سوزاک را آغاز می کنند چرا که این دو عفونت از شایع ترین بیماری های مقاربتی محسوب می شوند. به این ترتیب هم در هزینه صرفه جویی می شود و هم بیمار سریع تر بهبود پیدا می کند و با احتمال کمتری عفونت را به دیگران انتقال می دهد.
درمان بسیار ساده با آنتی بیوتیک
درمان کلامیدیا و سوزاک بسیار ساده است و با آنتی بیوتیک انجام می شود. سوزاک را می توان با تزریق عضلانی یک دوز 250 تا 500 میلی گرمی از سفتریاکسون یا تزریق اسپکتینومایسین یا مصرف یک قرص سیپروفلوکساسین یا یک قرص افلوکساسین 400 یا یک سفیکسیم 400 میلی گرمی درمان کرد. برای درمان کلامیدیا نیز معمولا برای 7 تا 10 روز، هر 12 ساعت یک بار کپسول داکسی سایکلین 100 میلی گرمی تجویز می شود.
علاوه بر این، مصرف یک گرم (2 کپسول 500 میلی گرمی) اریترومایسین نیز کلامیدیا را درمان می کند. درمان کلامیدیا و سوزاک باید همزمان انجام گیرد و داروها برای شریک جنسی نیز تجویز شوند.
بیماران به مشاوره رفتاری نیاز دارند
تمام افرادی که با علائم کلامیدیا و سوزاک به پزشک مراجعه می کنند و همچنین شرکای جنسی آنها، علاوه بر دارو و درمان به مشاوره فردی نیز احتیاج دارند تا از عواقب رفتار پرخطر خود آگاهی یابند و از این پس کاندوم استفاده کنند.
این افراد همچنین باید آزمایش اچ آی وی/ ایدز بدهند. تحقیقات نشان داده در هر کجای دنیا که این بیماری ها افزایش پیدا می کند، بعد از یک دهه آمار اچ آی وی/ ایدز نیز بالا می رود. مثلا در تایلند 20 تا 30 درصد از خانم های مبتلا به اچ آی وی/ ایدز قبل از ابتلا به این ویروس، یک یا چند بار دچار بیماری های سوزاک، کلامیدیا و زگیل تناسلی شده اند. لازم به ذکر است که کاندوم تا 96 درصد از انتقال کلامیدیا، سوزاک و اچ آی وی/ ایدز جلوگیری می کند، بنابراین روشی مطمئن برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها محسوب می شود، اما اگر کاندوم حین استفاده پاره شود درست مثل این است که فرد اصلا از آن استفاده نکرده باشد.
انتقال بیماری های مقاربتی الزاما فقط از طریق رابطه جنسی واژینال نیست بلکه رابطه جنسی مقعدی و دهانی نیز می تواند باعث انتقال این بیماری ها به ناحیه حلق یا مقعد شود؛ حتی اگر شریک جنسی بدون علامت باشد. با این حال اگر فردی اصرار به انجام این روابط داشته باشد باید حتما از کاندوم استفاده کند. درضمن این بیماری ها عمدتا از طریق بوسیدن منتقل نمی شوند.
عفونت امروز، ناباروری فردا
درمان نشدن سوزاک و کلامیدیا در آقایان ممکن است منجر به درگیری بیضه و بروز اپیدیمیت حاد شود. اپیدیمیت جزئی از متعلقات بیضه است که اسپرم ها پس از تولید در بیضه، از آن عبور می کنند و وارد لوله منی بر می شوند. در اپیدیمیت ، بیضه آنقدر دردناک می شود که حتی راه رفتن رفتن عادی هم برای فرد غیرممکن خواهد شد. گاهی نیز این دو بیماری باعث بزرگی و التهاب بیضه (اورکیت) می شوند. درمان تمام این عوارض، همان درمان اولیه بیماری سوزاک و کلامیدیاست.
بی اهمیتی به درمان این دو بیماری در خانم ها نیز می تواند منجر به بیماری التهابی لگن شود. عفونت حفره لگنی هم با علائمی چون تب و درد شدید زیر شکم همراه است، طوری که بیمار با کوچک ترین فشار روی ناحیه زیر ناف درد خیلی شدیدی پیدا می کند. درواقع میکروب های کلامیدیا و سوزاک می توانند لوله های فالوپین در رحم (محل عبور اسپرم برای رسید به تخمک) و همچنین دهانه رحم و واژن را دیگر کنند. در این صورت اگر بیماری درمان نشود، فرد در خطر چسبندگی لوله های رحمی قرار می گیرد. بسیاری از خانم هایی که در ایران دچار نازایی هستند متاسفانه در گذشته به عفونت های التهابی ناحیه لگن ناشی از سوزاک و کلامیدیا مبتلا شده اند.
اگر پزشکان و متخصصان متوجه شوند آمار بیماری های مقاربتی از جمله سوزاک و کلامیدیا در جامعه رو به افزایش است، باید هرچه سریع تر موضوع را به مقامات بهداشتی اطلاع دهند تا مقدمات لازم برای افزایش مراکز مشاوره در زمینه راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی فراهم شود.
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]
صفحات پیشنهادی
3 بیماری شایع در حجاج تمتع امسال/ چادرهای سرد برپا میشوند
سهشنبه ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۰۰ ۵۴ معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر ضمن اعلام آخرین اقدامات این مرکز برای حج تمتع امسال دیابت فشارخون بالا و کم خونی را به عنوان شایعترین موارد بیماری میان زائران معرفی کرد عادل مقصودینژاد در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دابیماری های شایع گوارشی/آثار مثبت روزه داری
بیماری های شایع گوارشی آثار مثبت روزه داری شناسهٔ خبر 2788908 - یکشنبه ۷ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۵ سلامت > درمان شاید یکی از بیماری های شایع که اغلب مردم گرفتار آن هستند و به نوعب از عوارض آن رنج می برند مشکلات گوارشی است این در حالی است که نقش مثبت روزه داری در کاهش عوارض بیماری هاشایعترین بیماریهای دانشآموزان چیست؟
شایعترین بیماریهای دانشآموزان چیست جامعه > سلامت - ایسنا نوشت مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت ضمن تشریح جزییات طرح سنجش سلامت دانش آموزان و نوآموزان برای سال تحصیلی 95 - 94 در عین حال شایعترین بیماریها در سنین دانشآموزی رشایع ترین راه انتقال بیماری کنگو در ایران از چه طریق است؟
به گفته یک پزشک شایع ترین راه انتقال بیماری کنگو در ایران از چه طریق است عامل تب کریمه کنگو بیماری ویروسی و مشترک میان دام و انسان است و کنه مخزن آن است یعنی از طریق گزش این حشره به انسان منتقل می شود به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از جام جم اخبار شبکه های مجازی دربارهزنگ خطر انتقال بیماری های واگیر از پاکستان به ایران
زنگ خطر انتقال بیماری های واگیر از پاکستان به ایران وزارت بهداشت و درمان پاکستان به تازگی اعلام کرده است که 84 درصد کودکان در ایالت بلوچستان این کشور هیچ نوع واکسنی دریافت نمی کنند خبری که می تواند زنگ خطری برای احتمال انتقال بیماری های واگیر به خاک ایران باشد ایرنا براساس گزآخرین وضعیت بیماری «تب کنگو» در ایران/ فوت یک مبتلا در شمال کشور
آخرین وضعیت بیماری تب کنگو در ایران فوت یک مبتلا در شمال کشور شناسهٔ خبر 2785965 - سهشنبه ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۷ ۲۱ سلامت > درمان رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت تشخیص و درمان به موقع مانع از فوت بیمار مبتلا به تب کنگو در مازندران شد به گزارش خبرگزاری مهرواکنش رییس جامعه جراحان ایران به شایعات فروش کبد
واکنش رییس جامعه جراحان ایران به شایعات فروش کبد جامعه > سلامت - دکتر ایرج فاضل چند روز قبل یکی از خبرنگاران صدا و سیما با اینجانب تماس گرفت تا مصاحبه ای در مورد فروش کبد با اینجانب داشته باشد ایشان مدعی بود که درنقاط مختلف اطلاعیه هایی مبنی بر فروش کبد نصب شدهرئیس اداره پیوند و بیماریهای خاص وزارت بهداشت: بازار کلیه در ایران سفید است
رئیس اداره پیوند و بیماریهای خاص وزارت بهداشت بازار کلیه در ایران سفید استرئیس اداره پیوند و بیماریهای خاص وزارت بهداشت گفت بازار کلیه در ایران سفید است نه سیاه و هر کسی نمیتواند کلیهاش را به هر نرخی و به هر کسی که میخواهد بفروشد به گزارش خبرگزاری فارس کتایون نجفیزاعلت بروز شایعترین سردردهای ایرانی ها
دبیرعلمی چهارمین کنگره بین المللی سردرد با بیان اینکه سردردهای میگرنی ۹۰ درصد سردردهای افراد جامعه ما را تشکیل می دهند گفت هر انسانی در طول عمرش حداقل یک مرتبه سردرد را تجربه می کند دکتر محمدحسن پاکنژاد ضمن اعلام خبر برگزاری چهارمین کنگره بین المللی سردرد از ۲۵ تا ۲۷ شهریور ۹سه بیماری شایع در حجاج تمتع امسال |اخبار ایران و جهان
سه بیماری شایع در حجاج تمتع امسال از میان زائرینی که تا کنون مورد معاینات قرار گرفتهاند 23 درصدشان مبتلا به فشارخون 14 درصد مبتلا به بیماری دیابت و 34 درصد نیز قند خون بالای 100دارند سه درصد کم خونی نیز میان زائران مشاهده شده است کد خبر ۵۱۳۱۴۷ تاریخ انتشار ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۸این بیماری توانایی جنسی مردان را از بین می برد
برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری باید از هرگونه ضربه به آلت تناسلی جلوگیری کرد بیماری پیرونی - Peyronie s disease بیماری پیرونی یک بیماری فوق العاده خطیری است که بسرعت می تواند در سنین پائین سبب کجی آلت تناسلی و ناتوانی جنسی در مردان شود علت اصلی این بیماری وارد شدن ضربه به3 بیماری شایع در میان حجاج |اخبار ایران و جهان
3 بیماری شایع در میان حجاج معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر ضمن اعلام آخرین اقدامات این مرکز برای حج تمتع امسال دیابت فشارخون بالا و کم خونی را به عنوان شایعترین موارد بیماری میان زائران معرفی کرد کد خبر ۵۱۳۱۶۱ تاریخ انتشار ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۶ - 30 June 2015جزییات سنجش سلامت دانشآموزان + شایعترین بیماریها
جمعه ۵ تیر ۱۳۹۴ - ۰۰ ۰۱ مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت ضمن تشریح جزییات طرح سنجش سلامت دانش آموزان و نوآموزان برای سال تحصیلی 95 - 94 در عین حال شایعترین بیماریها در سنین دانشآموزی را توضیح داد دکتر محمد اسماعیل مطلق در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خآخرین وضعیت از بیماری خواننده پاپ ایرانی / شایعات زیادی درباره صفوی منتشر میشود
آخرین وضعیت از بیماری خواننده پاپ ایرانی شایعات زیادی درباره صفوی منتشر میشود بهنام هم اکنون در وضعیت روحی بسیار خوبی قرار دارد و نزدیکان او می دانند در این دو سالی که از این ضایعه رنج می برد خیلی ها از بیماری او خبر نداشتند به گزارش نامه نیوز آخرین وضعیت از بیماری خوانندهآزار جنسي در مدارس و ارتش آمريکا شايع است |اخبار ایران و جهان
آزار جنسي در مدارس و ارتش آمريکا شايع است گزارش های مربوط به آزار و اذیت جنسی نظامیان زن در آمریکا رو به افزایش است کد خبر ۵۱۱۹۹۲ تاریخ انتشار ۰۵ تير ۱۳۹۴ - ۰۸ ۰۸ - 26 June 2015 بر اساس گزارشی با عنوان پیشینه حقوق بشر آمریکا در سال 2014 که روز جمعه منتشر شد آزار و اذیت جنسیکدام «سرطان» در کدام «استان» ایران شایعتر است؟
کدام سرطان در کدام استان ایران شایعتر است در جهان کشندهترین سرطان سرطان ریه است و در ایران کشندهترین سرطان سرطان معده می باشد اپیدمیولوژی سرطان در ایران اردبیل کانون سرطان معده سرطان معده شایعترین سرطان در ایران است این سرطان در شمال و شمالغرب کشور بروز خیلی بالاییکدام سرطان در کدام استان ایران شایعتر است؟
در جهان کشندهترین سرطان سرطان ریه است و در ایران کشندهترین سرطان سرطان معده می باشد اپیدمیولوژی سرطان در ایران اردبیل کانون سرطان معده سرطان معده شایعترین سرطان در ایران است این سرطان در شمال و شمالغرب کشور بروز خیلی بالایی دارد بهطوری که در تمام دنیا بروز بالای سرطان-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها