تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820105259




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازیگران برنده تجارت با ایران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازیگران برنده تجارت با ایران تهران- ایرنا- روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه بازرگانی نوشت: آخرین آمارهای گمرک از تجارت خارجی کشور (بدون احتساب صادرات نفت خام و میعانات گازی) طی پنج ماه نخست سال 2015 میلادی، حاکی از آن است که طی این مدت، صادرات کشور با رشد حدود هفت درصدی در ارزش رو به رو بوده در حالی که واردات افت ارزشی حدود 19 درصدی را تجربه کرده است.


در این گزارش که در شماره روز شنبه سیزدهم تیر 1394 خورشیدی منتشر شده است، می خوانیم: آخرین آمارهای گمرک از تجارت خارجی کشور (بدون احتساب صادرات نفت خام و میعانات گازی) طی پنج ماه نخست سال 2015 میلادی، حاکی از آن است که طی این مدت، صادرات کشور با رشد حدود هفت درصدی در ارزش رو به رو بوده در حالی که واردات افت ارزشی حدود 19 درصدی را تجربه کرده است. بر این اساس، تراز تجاری کشور طی این دوره با کاهش کسری مواجه بوده است. طی پنج ماه منتهی به ماه مه 2014 میلادی تراز تجاری کشور، معادل منفی 10 میلیارد و 437 میلیون دلار بوده اما در مدت مشابه سال جاری، به منفی 4 میلیارد و 975 میلیون دلار رسیده است.
براساس آمارها، طی مدت مذکور، میزان صادرات کشور 14 میلیارد و 769 میلیون دلار رقم خورده و میزان واردات کشور نیز 19 میلیارد و 744 میلیون دلار ثبت شده است. رشد ارزشی صادرات کشور طی پنج ماه منتهی به ماه مه 2015 میلادی در حالی است که طی این مدت، صادرات از نظر وزنی حدود 12 درصد افت را تجربه کرده است که می تواند نشان دهنده با کیفیت تر شدن اقلام صادراتی کشور طی این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته باشد. میزان واردات کشور از نظر وزنی نیز طی پنج ماه نخست سال جاری میلادی افت حدود 9 درصدی را به ثبت رسانده است. براساس آمارهای گمرک، طی 5 ماه نخست سال جاری میلادی، از میان 163 کشور طرف معامله، در مدت مذکور تراز بازرگانی با 85 کشور مثبت بوده و با 78 کشور دیگر کسری داشته است. طبق آمارها، مبادلات بازرگانی با کشور عراق با اختصاص 46.38 درصد از سهم تراز مثبت بازرگانی، بیشترین سود را برای کشور به همراه داشته و امارات متحده عربی نیز با اختصاص 23.98 درصد از سهم تراز منفی بازرگانی، بیشترین سود را از تجارت با ایران به دست آورده است.
اقلام عمده صادراتی و وارداتی
طی پنج ماه نخست سال 2015 میلادی، سه قلم کالا از قبیل «پروپان مایع شده»، «قیر نفت» و «پلی اتیلن گرید فیلم با چگالی کمتر از 94 درصد به جز نوع پودری» سهمی معادل 13.81 درصد از ارزش کل صادرات را از آن خود کرده اند. بیشترین سهم از صادرات را «پروپان مایع شده» با سهم 5.69 درصدی به خود اختصاص داده و در صدر اقلام عمده صادراتی طی این مدت قرار گرفته است. صادرات این قلم کالا طی مدت مورد بررسی، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از نظر ارزشی 0.5 درصد افت را تجربه کرده است. «قیر نفت» نیز طی این مدت، دومین قلم عمده صادراتی بوده و با اختصاص سهم 4.14 درصدی از ارزش کل صادرات، رشد حدود 6 درصدی را نسبت به دوره مشابه سال گذشته به ثبت رسانده است. «پلی اتیلن گرید فیلم با چگالی کمتر از 94درصد به جز نوع پودری» نیز که طی مدت مذکور، سهم ارزشی 3.98 درصدی از کل صادرات را از آن خود کرده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 26 درصدی داشته، در جایگاه سوم اقلام عمده صادراتی قرار دارد. از سوی دیگر، در بین اقلام عمده وارداتی کشور طی پنج ماه نخست سال 2015 میلادی، «ذرت دامی» با اختصاص سهم 3.46 درصد از ارزش کل واردات به خود و رشد ارزشی 146 درصدی در واردات نسبت به دوره مشابه سال گذشته، اولین قلم عمده وارداتی طی مدت مورد بررسی بوده است. دومین جایگاه اقلام عمده وارداتی را نیز «وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر 1500 سی سی تا 2500 سی سی به جز آمبولانس و هیبریدی» به خود نسبت داده است. واردات این کالا طی مدت مورد بررسی، 3.37 درصد ارزش کل واردات را از آن خود کرده و نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشد 108 درصدی داشته است. «دانه گندم به جز گندم دامی» نیز به عنوان سومین قلم وارداتی کشور طی پنج ماه نخست سال جاری میلادی ثبت شده و در حالی که سهم 2.72 درصدی از ارزش کل واردات را به خود نسبت داده، در میزان واردات به لحاظ ارزشی نیز حدود 2 درصد افت را تجربه کرده است. بر این اساس، سه قلم کالا شامل «ذرت دامی»، «وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر 1500 سی سی تا 2500 سی سی به جز آمبولانس و هیبریدی» و «دانه گندم به جز گندم دامی» در حالی اقلام عمده وارداتی کشور طی 5 ماه نخست سال 2015 میلادی بوده اند که سهمی معادل 9.5 درصد از کل ارزش واردات را از آن خود کرده اند.
کشورهای عمده مقصد و طرف معامله
از سوی دیگر، براساس آمارهای گمرک پنج کشور «چین»، «عراق»، «امارات متحده عربی»، «هند» و «ترکیه» بیشترین سهم از ارزش کل صادرات را به خود نسبت داده اند، به طوری که طی پنج ماه منتهی به ماه مه سال جاری میلادی، 69.1 درصد از ارزش کل صادرات مربوط به صادرات ایران به این پنج کشور بوده است. در این بین، «چین»، با اختصاص سهم 23.01 درصدی از ارزش کل صادرات کشور به خود، به عنوان اولین کشور عمده مقصد صادراتی ثبت شده است، این در حالی است که طی این مدت ارزش صادرات ایران به این کشور نسبت به دوره مشابه سال گذشته، افت حدود 13 درصدی را تجربه کرده است. «عراق» نیز دومین کشور عمده مقصد صادراتی کشور بوده و در حالی که طی مدت زمان مذکور، سهمی معادل 17.27 درصد از ارزش کل صادرات را به خود نسبت داده، رشد ارزشی حدود صفر را نسبت به دوره مشابه سال گذشته ثبت کرده است. سومین کشور عمده مقصد صادراتی نیز «امارات متحده عربی» با سهم ارزشی 13.8درصد بوده است، به طوری که صادرات ایران به این کشور طی این مدت رشد ارزشی 31 درصدی را تجربه کرده است. همچنین «هند» طی این مدت سهمی معادل 8.34 درصد از ارزش کل صادرات را از آن خود کرده و در جایگاه چهارم کشورهای عمده مقصد صادراتی قرار گرفته است. میزان صادرات ایران به «هند» طی پنج ماه نخست سال 2015 میلادی رشد 55 درصدی را تجربه کرده است. رتبه پنجم کشورهای عمده مقصد صادراتی طی این مدت را نیز «ترکیه» با اختصاص سهم ارزشی 6.68 درصدی و رشد 26 درصدی در ارزش صادرات به خود نسبت داده است.
از سوی دیگر، پنج کشور «چین»، «امارات متحده عربی»، «جمهوری کره»، «ترکیه» و «هند» به عنوان پنج کشور عمده مبدا واردات طی پنج ماه نخست سال 2015 میلادی ثبت شده و سهمی معادل 71.59 درصد از ارزش کل واردات را از آن خود کرده اند. بر این اساس «چین» به عنوان اولین کشور عمده مبدا واردات ثبت شده و با اختصاص سهم ارزشی 25.24 درصدی، افت حدود یک درصدی را در ارزش واردات داشته است.
«امارات متحده عربی» نیز دومین کشور عمده مبدا واردات ایران بوده و سهم ارزشی 23 درصدی را به خود نسبت داده است. ارزش واردات ایران از این کشور طی پنج ماه نخست سال 2015 میلادی نسبت به دوره مشابه سال گذشته، حدود 31 درصد افت را تجربه کرده است. «جمهوری کره»، سومین کشور مبدا وارداتی، سهم 9.42 درصدی از ارزش کل واردات را از آن خود کرده و همچنین طی این مدت به میزان 10 درصد رشد در ارزش واردات داشته است. همچنین «ترکیه» با اختصاص سهم 7.51 درصدی و رشد ارزشی منفی 8 درصدی، به عنوان چهارمین کشور عمده مبدا وارداتی ثبت شده است. میزان واردات ایران از «هند» نیز سهم 6.42 درصد از ارزش کل واردات کشور را از آن خود کرده و این کشور را در جایگاه پنجم کشورهای عمده طرف معامله قرار داده است. ارزش واردات ایران از این کشور طی مدت مورد بررسی نسبت به دوره مشابه سال گذشته حدود 37 درصد افت داشته است.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
**گروه اطلاع رسانی**9165**2002**9131



13/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن