محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852705175
صادرات از واردات پيشی گرفت/تجارت خارجی ايران ٢١ ميليارد دلاری شد
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: صادرات از واردات پيشی گرفت/تجارت خارجی ايران ٢١ ميليارد دلاری شد
بهار تجارت خارجي ايران از ٢١ ميليارد دلار فراتر رفت. به گزارش «اعتماد»، بهار تجارت خارجي ايران موقعيتي متفاوت از قبل را تجربه كرد.
آفتاب : بررسيها نشان ميدهد تراز تجارت خارجي ايران مثبت شده است صادرات از واردات پيشي گرفته است اما با اين حال اتفاقي كه مدتها در صدر برنامهها و اولويتهاي كاري دولتهاي ايران قرار داشت، امروز چندان موجب خوشحالي كارشناسان و دستاندركاران نشده است. برخي معتقدند بايد با تعميق توليد و افزايش ارزشافزوده كالاهاي صادراتي ايران از خام فروشي فاصله گيرد و برخي نيز با استناد به واردات محور بودن توليد، كاهش حجم واردات را نشانه بروز مشكلاتي براي توليد در آيندهاي نزديك ميدانند.
آخرين آمارهاي ارايه شده از سوي گمرك نشان ميدهد حجم تجارت خارجي ايران به ٢١ ميليارد و ٢١٤ ميليون دلار رسيده است. هر چند صادرات ايران كاهشي حدود ٩٦/٩ درصد را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه كرده است اما با اين حال حجم صادرات از واردات پيشي گرفته است. كاهش واردات نيز ٤٨/١٥ درصد محاسبه شده است. بررسيها نشان ميدهد در اين دوره زماني ١٠ ميليارد و ٨٦٧ ميليون دلار انواع كالا از ايران به ساير كشورها صادر و در مقابل ١٠ ميليارد و ٣٤٧ ميليون دلار نيز وارد كشور شده است. همچنين ميزان وزني كالاهاي صادراتي ايران در مدت يادشده ٢٥ ميليون و ٦١ هزار تن و ميزان وزني كالاهاي وارداتي نيز هشت ميليون و ٨٤٥ هزار تن بوده است.
علاقه به خامفروشي
هرچند ايران در بهار سال جاري تراز مثبت بازرگاني را در كارنامه خود ثبت كرد اما بررسي فهرست كالاهايي كه از ايران صادر شدهاند، نشان ميدهد هنوز خام فروشي سهم عمدهاي از بازار كالاهاي صادراتي ايران را به خود اختصاص داده است. در سالهاي اخير ايران نتوانسته است جايگاه مناسبي براي كالاهاي توليدي و صنعتي خود بيابد. برندهاي معروف ايران همان كالاهاي سنتي هستند كه سالها از ايران راهي كشورهاي اروپايي شدهاند.
فرش ايراني و زعفران و خشكبار، خصوصا پسته موقعيت مناسبي در بازارهاي جهاني داشتهاند كه البته در چند سال گذشته موقعيت آنها نسبت به قبل افت كرده است.
همچنين مقايسه ميزان وزني صادرات نسبت به واردات حاكي از آن است كه صادركنندگان ايراني همچنان به صادرات موادخام علاقهمندند و كالاهاي ساختهشده سهم كمتري را همچون سالهاي پيش به خود اختصاص داده است.
در سه ماه گذشته همچنان ميعانات گازي و كالاهاي پتروشيمي صدرنشين صادرات از ايران بودهاند. هرچند حجم صادرات ميعانات گازي كاهش ٣٢ درصدي را تجربه كرد اما جايگاه محصولات پتروشيمي بهتر شده و صادركنندگان توانستهاند ارزش صادرات اين محصول را در مدت يادشده ١٢ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش دهند. اقلام عمده صادرات در مدت مورد بررسي، شامل گازهاي نفتي و هيدروكربورهاي گازي شكل مايع شده به ارزش ٥٧٦ ميليون دلار و سهم ارزشي ٧درصد، پروپان مايع شده به ارزش ٣٨٣ ميليون دلار و سهم ارزشي ٦٥/٤ درصد و قير نفت به ارزش ٣٦٣ ميليون دلار و سهم ارزشي ٤/٤ درصد بوده است.
عمدهترين خريداران كالاهاي ايراني
گرچه واردات از چين همواره با انتقادات شديدي همراه بوده، اما در مقابل كشور چين بزرگترين خريدار كالاهاي ايراني نيز بهشمار ميرود. اين كشور در بهار امسال پنج ميليون و ٦٢٦ هزار تن كالا به ارزش يك ميليارد و ٩٢٨ ميليون دلار از ايران وارد كرد. پس از اين، كشور عراق قرار دارد. صادرات به عراق نيز در اين مدت با ٥/٢ درصد افزايش به يك ميليارد و ٥٠٩ ميليون دلار رسيد. همچنين بيشترين افزايش صادرات در بهار امسال به كشور امارات متحده عربي و هند اختصاص دارد. امارات متحده عربي در اين مدت يك ميليارد و ٣١٧ ميليون دلار انواع كالا از ايران وارد كرد و با ٤٣ درصد افزايش نسبت به پارسال رتبه سوم را به خود اختصاص داد. هند در رتبه چهارم قرار گرفت. صادرات ايران به هند در اين مدت ٧٢٩ ميليون دلار بود كه ٤٦ درصد افزايش نشان ميدهد. همچنين افغانستان نيز ٦١١ ميليون دلار كالا از ايران وارد كرد و در رتبه پنجم قرار گرفت.
اقلام عمده واردات
اين گزارش حاكي است، رتبههاي نخست واردات ايران در اين مدت به دو نهاده دامي و دو كالاي اساسي اختصاص دارد. كالاهاي كشاورزي مدتهاست صدرنشين واردات كالا به ايران بودهاند. اين كالاها به ترتيب شامل ذرت دامي به ارزش ٣٥٦ ميليون دلار، برنج به ارزش ٢٤٣ ميليون دلار، دانه گندم به ارزش ٢١٤ ميليون دلار و كنجاله سويا به ارزش ٢٠٩ ميليون دلار هستند. سهم اين كالاها از كل واردات كشورمان در مدت يادشده ٨٨/٩ درصد بوده است. اين در حالي است كه خودرو ديگر جايي در ميان پنج قلم عمده وارداتي ندارد و جاي خود را به يك كالاي سرمايهاي داده است. ماشينآلات و دستگاههاي به هم فشرده، شكل دادن يا قالبگيري سوختهاي معدني جامد، خميرهاي سراميكي و ساير محصولات معدني و ماشينهاي درست كردن قالبهاي ريختهگري از ماسه عنوان پنجمين كالاي عمده وارداتي كشورمان در اين مدت است كه به ارزش ٢٠٩ ميليون دلار وارد كشورمان شده است.
كشورهاي عمده صادركننده كالا
چين در بهار امسال عمدهترين كشور صادركننده كالا به ايران بوده است. سهم اين كشور از كل واردات دوميليارد و ٦٠٦ ميليون دلار بود. با اين حال صادرات چين به ايران در مدت يادشده بيش از ٦ درصد كاهش داشته است. امارات متحده عربي رتبه دوم را به خود اختصاص داده و در اين مدت دو ميليارد و ٣٩٥ ميليون دلار انواع كالا به ايران صادر كرده كه مجموع صادرات اين كشور نيز با ٢٥ درصد كاهش همراه بوده است. رتبههاي بعدي نيز به كره جنوبي، تركيه و هند اختصاص دارد كه هر يك از اين كشورها به ترتيب ٩٢٩ ميليون دلار، ٧٨٢ ميليون دلار و ٦٣٦ ميليون دلار انواع كالا به ايران صادر كردهاند كه گرچه صادرات هند به ايران در اين مدت با كاهش چشمگيري همراه بوده اما صادرات كرهجنوبي و تركيه به ايران افزايش يافت.
نبايد ذوقزده شويم
مجيد حريري ٭
آمار جديد ارايه شده از سوي گمرك اصلا موجب خوشحالي نيست چرا كه سهم كالاهاي اساسي در حجم واردات همواره كمتر از ١٠ درصد كل واردات كشور را رقم ميزند اما بيش از ٤ برابر اين رقم توسط مبادي غير رسمي به صورت قاچاق وارد كشور ميشود. آنچه عنوان ميشود كه بازار از كالاهاي مصرفي اشباع شده است نيز صحيح نيست چرا كه بازار اشباع نشده بلكه قدرت خريد مردم كم شده است. اين روال موجب شد ميزان كالاهاي موجود در بازارها بيش از نياز به نظر برسد. از سوي ديگر بايد در نظر بگيريم كه با آمارهاي ارايه شده گمرك نبايد ذوقزده شويم و به مثبت شدن تراز تجاري ايران دل خوش كنيم چرا كه ثبت تراز ٢١ ميلياردي براي سه ماهه نخست سال در محاسبه كل تراز سال به ٨٠ ميليارد دلار خواهد رسيد كه نسبت به تراز ١٠٠ ميليارد دلاري سال گذشته كاهش داشته است. اين امر نشان ميدهد كه روز به روز از سهم تجارت خارجي ايران كاسته ميشود و زماني بايد به اين ترازهاي تجاري دل خوش كرد و ذوق كرد كه تراز تجاريمان از ٣٠٠ ميليارد دلار عبور كند و ميزان صادرات بيش از واردات شود. در حال حاضر كه بيشتر صادرات غيرنفتي ايران با سوبسيد انرژي محقق ميشود نميتوان تراز تجاري را مثبت خواند. عمده صادرات غير نفتي ما محصولات پتروشيمي و سيمان است كه هر دو از سوبسيد گاز دولتي استفاده ميكنند. قطعا نبايد با اين آمار ذوق كنيم. زماني بايد از تراز تجاريمان ذوق كنيم كه كالاهايي در ليست صادراتمان قرار گيرد كه با دسترنج نيروي انساني بومي تهيه شده است. از سوي ديگر بايد توجه كنيم كه ٨٠درصد واردات به كشور مواد اوليه مورد نياز كارخانجات است و ١٠ درصد نيز گندم و برنج است. زماني كه بازار اشباع است و كارخانجات مواداوليه وارد ميكنند و سهم تجاري تغيير خاصي نميكند نشان ميدهد كه كارخانهها با ظرفيت كامل توليد نميكنند و در حال ركود به سر ميبرند. اين يك واقعيت است كه هر روز سهممان از تجارت خارجي در حال كم شدن است يعني سهم ٢/١ درصدي ايران در تجارت جهاني در حال حاضر ٤/٠ درصد است كه براي رسيدن به سهممان بايد ميزان حضورمان در بازارهاي جهاني را سهبرابر كنيم.٭عضو اتاق بازرگاني
روزنه اميدي هست
مهدي پورقاضي ٭
مثبت بودن تراز تجاري ايران نشانه مثبتي است و بايد از اين روند خرسند باشيم چرا كه بخش قابل توجهي از واردات كشور به صورت غير رسمي و به صورت قاچاق از مبادي غيرگمرك انجام ميشود يا در موارد خوداظهاريها در گمرك درست انجام نميشود. از سوي ديگر ميزان قابل توجهي از كالاهاي وارداتي به كشور از طريق مناطق آزاد صورت ميگيرد كه اين آمار در واردات لحاظ نميشود. پس بايد بگوييم آمار اعلام شده جديد از سوي گمرك صحيح نيست. در كنار اين آمارها، گردش عمليات ورود كالاها در مناطق آزاد نشان ميدهد قاچاق از اين مناطق ادامه دارد؛ پس آمار واقعي به نفع واردات است نه صادرات. در واقع با احتساب ميزان نفت و فرآوردههاي نفتي اين تراز صفر خواهد شد. آنچه در بازار ديده ميشود اشباع بازار از كالاهاي مصرفي و خارجي است كه تفاوت قابل توجهي با آمار گمرك دارد ولي كفه ترازوي گمرك به سمت واردات مواد اوليه كارخانجات و ماشينآلات سنگينتر است كه اين نشان ميدهد عمده كالاهاي مصرفي از مبادي غيررسمي وارد كشور ميشود. به اين جهت نبايد به آمارهاي گمرك دل خوش كرد و خوشبين بود و برعكس بايد كمك كنيم تا حجم صادرات كالاهاي توليد كشور نه نفت و فرآوردههاي نفتي افزايش يابد تا بتوانيم به تراز تجاري كشور اميدوار باشيم. با اين حال شايد بهتر است بگوييم بايد به آمار فعلي خوشبين باشيم و به آينده اميدوار. ٭عضو اتاق بازرگاني
منبع: اعتماد
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]
صفحات پیشنهادی
گمرک ایران منتشر کرد حجم تجارت غیر نفتی خارجی سه ماهه ۲۱ میلیارد دلار شد/ صادرات از واردات پیشی گرفت
گمرک ایران منتشر کردحجم تجارت غیر نفتی خارجی سه ماهه ۲۱ میلیارد دلار شد صادرات از واردات پیشی گرفتگمرک جمهوری اسلامی ایران حجم تجارت خارجی سه ماه امسال را ۲۱ میلیارد دلار اعلام کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از گمرک جمهوری اسلامی ایران در سه ماهه اول سالجاری حجم تجارتتجارت 21 میلیاردی ایران در فصل بهار/ صادرات از واردات پیشی گرفت
گمرک اعلام کرد تجارت 21 میلیاردی ایران در فصل بهار صادرات از واردات پیشی گرفت در سه ماهه ابتدایی سال جاری 10 ميليارد و 867 ميليون دلار انواع كالا از ايران به ساير كشورها صادر و در مقابل 10 ميليارد و 347 ميليون دلار نيز وارد كشور شده است به گزارش حوزه تجارت گروه اقتصادی باشگاه خصادرات ایران بر واردات پیشی گرفت
صادرات ایران بر واردات پیشی گرفت ارزش تجارت خارجی ایران در بهار امسال از ۲۱ میلیارد دلار فراتر رفت به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر براساس اعلام گمرک ایران مبادلات تجاری ایران در سه ماهه اول امسال به 21 میلیارد و 214 میلیون دلار رسید در این مدت 10 میلیارد و 867 میلیون دلامدیرکل دفتر توسعه صادرات کالا تاکید کرد هدفگذاری 55 میلیارد دلاری صادرات غیر نفتی از ایران/سهم بخش کشاورزی
مدیرکل دفتر توسعه صادرات کالا تاکید کردهدفگذاری 55 میلیارد دلاری صادرات غیر نفتی از ایران سهم بخش کشاورزی 7 5 میلیارد دلار استمدیرکل دفتر توسعه صادرات کالا گفت امسال 55 میلیارد دلار را برای صادرات کالاهای غیرنفتی به جز میعانات هدفگذاری کردهایم که سهم بخش کشاورزی 7 5 میلیاگمرک ایران تشریح کرد چگونگی محاسبه واردات 720 میلیارد دلاری در دو دولت قبل
گمرک ایران تشریح کردچگونگی محاسبه واردات 720 میلیارد دلاری در دو دولت قبلگمرک اعلام کرد واردات در زمان تصدی دولت نهم و دهم سالهای 1384 لغایت 1391 براساس جدول تراز پرداختهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و میزان خروج ارز به منظور ورود کالا و خدمات رقمی بالغ بر 685 میلیارد دلعقبماندگی در جذب سرمایهگذاری خارجی/ سرمایه 2 میلیارد دلاری ایرانیان خارج از کشور | خبرگزاری ایلنا
در گزارش ایلنا بررسی شد عقبماندگی در جذب سرمایهگذاری خارجی سرمایه 2 میلیارد دلاری ایرانیان خارج از کشور بنا به گفته دبیرکل شورای عالی ایرانیان خارج از کشور میزان سرمایه ایرانیان خارج از کشور حدود 2 هزار میلیارد دلار برآورد می شود و هم اکنون باید توجه داشت ترکیه چهار برابر ایمدیر مرکز آموزش بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت جای خالی ایران در بازار چند میلیارد دلاری آذربایجان/بازرگانا
مدیر مرکز آموزش بازرگانی وزارت صنعت معدن و تجارتجای خالی ایران در بازار چند میلیارد دلاری آذربایجان بازرگانان از ظرفیت تهاتر کالا با ترکمنستان استفاده کنندمدیر مرکز آموزش بازرگانی وزارت صنعت معدن و تجارت گفت با توجه به مرزهای مشترک با آذربایجان و ترکمنستان باید از ظرفیت صادراترییس کل گمرک ایران توضیح داد: چگونه 720 میلیارد دلار صرف واردات شد؟
رییس کل گمرک ایران توضیح داد چگونه 720 میلیارد دلار صرف واردات شد اقتصاد > اقتصاد کلان - روزنامه جهان صنعت در گفت و گویی با مسعود کرباسیان رییس کل گمرک ایران درباره واردات 720 میلیاردی در دولت احمدی نژاد نوشت بخش آخرین نشست خبری دولت با حضور رسانههای داخلیهزینه 3 میلیارد دلاری جنگ علیه داعش برای آمریکا |اخبار ایران و جهان
هزینه 3 میلیارد دلاری جنگ علیه داعش برای آمریکا کد خبر ۵۰۸۲۸۶ تاریخ انتشار ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۷ - 12 June 2015 زارت دفاع آمریکا با انتشار گزارشی اعلام کرد جنگ علیه داعش برای این کشور تاکنون 2 74 میلیارد دلار هزینه برداشته است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقلچگونگی محاسبه واردات 720 میلیارد دلاری در زمان تصدی دولت نهم و دهم | خبرگزاری ایلنا
گمرک ایران تشریح کرد چگونگی محاسبه واردات 720 میلیارد دلاری در زمان تصدی دولت نهم و دهم ایلنا معاون برنامه ریزی و امور بین الملل گمرک ایران گفت میزان واردات در زمان تصدی دولت های نهم و دهم و طی سال های 1384 تا 1391 براساس جدول تراز پرداخت های بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ونیاز صنعت نفت ایران به ۱۸۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری/ متخصصان نفتی خارجی شریک شرکتهای ایرانی میشوند
نیاز صنعت نفت ایران به ۱۸۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری متخصصان نفتی خارجی شریک شرکتهای ایرانی میشوندوزارت نفت ایران در تلاش است تا با هدف استفاده از فنآوری و دانش مدیریت شرکتهای نفتی خارجی شرایط قراردادی برای حضور این شرکت ها در ایران ایجاد کند که آنها را ترغیب به شراکت و همکفرانسه برای غفلت از بازار هواپیمایی 80 میلیارد دلاری ایران افسوس خواهد خورد
چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۱۹ وزیر راه و شهرسازی که به دعوت دولت فرانسه برای شرکت در نمایشگاه هواپیمایی بین المللی پاریس در این کشور بسر میبرد هشدار داد اگر فرانسه موضعش را در قبال تهران تغییر ندهد در خطر از دست دادن تجارت هواپیمایی ایران به ارزش حدود 80 میلیارد خواهد بود بهسقوط ۵۰ میلیارد دلاری ارزش بازار سرمایه در دولت یازدهم |اخبار ایران و جهان
سقوط ۵۰ میلیارد دلاری ارزش بازار سرمایه در دولت یازدهم معاون اسبق وزارت اقتصاد و بانک مرکزی از سقوط ۵۰ میلیارد دلاری ارزش بازار سرمایه در دولت یازدهم سخن گفت وتاکید کرد باید از مسئولانی برای مدیریت در بورس استفاده شود که خاک بازار سرمایه را خورده باشند کد خبر ۵۰۷۶۸۰ تاریخ انتشگزارش صادرات و واردات گاز ایران
تراز گزارش صادرات و واردات گاز ایران در سال ۲۰۱۴ منتشر شد به گزارش تراز به نقل از پایگاه خبری «شیپینگ نیوز» صادرات گاز ایران در سال ۲۰۱۴ میلادی به رقم ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب و واردات گاز ایران به ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون متر مکعب رسید همچنین کشورهای ترکیهواردات 720 میلیارد دلاری در دولت نهم و دهم چگونه محاسبه شد؟
سهشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸ ۰۲ معاون گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت میزان واردات در زمان تصدی دولت نهم و دهم طی سالهای 1384 تا 1391 براساس جدول تراز پرداختهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و میزان خروج ارز به منظور ورود کالا و خدمات رقمی بالغ بر 685 میلیارد دلار بود به گزارشجزئیات واردات 720 ميليارد دلاري دولت احمدی نژاد
جزئیات واردات 720 ميليارد دلاري دولت احمدی نژاد ميزان واردات در زمان تصدي دولت نهم و دهم طي سالهاي 1384 لغايت 1391 براساس جدول تراز پرداختهاي بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران و ميزان خروج ارز به منظور ورود كالا و خدمات رقمي بالغ بر 685 ميليارد دلار بود به گزارش روابط عمومیرویترز: شل با مسئولان ایرانی درباره پرداخت بدهی 2 میلیارد دلاری صحبت کرد
رویترز شل با مسئولان ایرانی درباره پرداخت بدهی 2 میلیارد دلاری صحبت کردمسئولان شل درباره همکاریهای جدید نفتی با ایران و پرداخت بدهی 2 میلیارد دلاری با مسئولان ایرانی در تهران صبحت کردند به گزارش گروه اقتصاد بینالمللی خبرنگاری فارس به نقل از رویترز شرکت نفتی هلندی-انگلیسی-
گوناگون
پربازدیدترینها