تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834915115
«دیگه مامانت نیستم»؛ بدترین شکنجه روانی کودک
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: «دیگه مامانت نیستم»؛ بدترین شکنجه روانی کودک
بیاتی در ادامه تصریح کرد: در این شرایط والدین اقتدار را با برخوردهای منفی اشتباه گرفته و این سرآغازی برای انجام برخوردهای منفی متعدد آنان با کودکشان است.
آفتاب : درگذشته شاهد تنبیهات بدنی کودکان از سوی والدین بودیم، اما در چند سال اخیر کمتر شاهد این تنبیهات بدنی هستیم؛ با این حال این سوال پیش می آید که آیا والدین دیگر کودکان خود را تنبیه نمی کنند و یا شیوههای جدید تنبیهی را در پیش گرفتهاند که تاثیراتی مخربتر بر کودکان دارد؟
مهدی بیاتی در گفتوگو با ایسنا، در ارتباط با تنبیه کودکان گفت: تنبیه به عنوان آخرین مرحله تربیتی در روانشناسی تربیتی تایید شده است. تنبیه در واقع به عنوان یکی از ابزارهای رفتارسازی و رفتارپذیری کودکان است که میتواند در شکلگیری رفتار آنان تاثیر گذار باشد.
این روانشناس افزود: در اعمال تنبیه از سوی والدین مسئله مهم چگونگی انجام آن است، زیرا در صورت اعمال اشتباه در انجام این ابزار تربیتی شاهد بروز مشکلات متعدد در حوزه روانی، رفتاری و شخصیتی کودک خواهیم بود. همچنین در بسیاری از مواقع کودکان برای مسائلی تنبیه میشوند که هیچ لزومی ندارد. در واقع آنان به خاطر انجام رفتارهایی تنبیه میشوند که جزء رفتارهای رشدی و ویژگیهای شخصیتی آنهاست؛ مانند کنجکاوی و دست زدن به وسایل گوناگون.
وی تصریح کرد: در برخی مواقع شاهد آن هستیم که والدین برای راحتی و آسایش خود و یا حتی "پز اجتماعی" کودکان خود را تنبیه می کنند؛ برای مثال والدین در مقابل جمع به کودک خود اخم و یا وی را تنبیه می کنند درنتیجه کودک در آن لحظه ساکت می شود و در چنین شرایطی آن پدر و یا مادر تصور میکند در مقابل جمع تصویری مقتدرانه از خود ارائه کرده است.
بیاتی در ادامه تصریح کرد: در این شرایط والدین اقتدار را با برخوردهای منفی اشتباه گرفته و این سرآغازی برای انجام برخوردهای منفی متعدد آنان با کودکشان است.
این روانشناس در توضیح والدین مقتدر گفت: والدین مقتدر افراد تنبیه گری نیستند، بلکه کسانی هستند که با ایجاد ارتباط موثر با کودک خود می توانند در مسیر تربیت مثبت و موثر گام برداشته و در جریان همین ارتباط وی را متقاعد می کنند که کارهای خطا را انجام ندهد.
وی افزود: در گذشته تنبیهات عموما به صورت فیزیکی و بدنی بوده و کودک پس از انجام خطا منتظر اعمال تنبیه از سوی والدین بود و پس از آن تنبیه تمام میشد اما در حال حاضر تنبیهات بسیار بدتر از قبل بوده و به صورت روانی و ذهنی اعمال میشوند که به مراتب تاثیرات بدتری را به لحاظ آسیبی به کودک وارد میکنند.
بیاتی ادامه داد: تنبیه به عنوان آخرین راهکار تربیتی، خوب است اما چگونگی آن و همچنین مشخص شدن موضوع تنبیه مساله بسیار مهمی است که باید همواره از سوی والدین مورد توجه قرار گیرد.
این روانشناس، تهدید، بیمحلی، قهر و... با کودکان را به لحاظ روانی بسیار مضر دانست و گفت: در فرایند تنبیهات روانی، کودک به شدت از لحاظ ذهنی و روانی آسیب دیده و در نتیجه این آسیبها باعث عقدههای روانی متعدد در فرد شده که ممکن است در بزرگسالی وی موجب بروز اختلالات متعدد شود که تمامی آنها ماحصل همین تنبیهات و رفتارهای منفی والدین در دوران کودکی است.
وی در ادامه تاکید کرد: والدین باید بدانند که به هیچ عنوان نباید با کودک خود قهر کنند و تنبیه عاطفی نباید از سوی والدین اعمال شود، زیرا قهر کردن بدترین نوع تنبیه بوده و همانطور که گفته شد، آسیبهای متعددی را به همراه خواهد داشت.
بیاتی در ادامه استفاده از واژههایی چون "دوست ندارم"، "دیگه مامانت نیستم "و... را بسیار مضر دانست و گفت: متاسفانه در حال حاضر شاهد آن هستیم که والدین پس از انجام هر خطایی از سوی کودکشان این اصطلاحات را به کار برده و به لحاظ روانی کودک را شکنجه میکنند.
این روانشناس ادامه داد: در حین تنبیه والدین باید دقیقا مشخص کنند که چرا کودک خود را تنبیه میکنند و چه رفتاری موجب این امر شده است، زیرا والدین اجازه ندارند در جریان اصلاح تربیت کودک خود، کل شخصیت وی را زیر سوال ببرند.
وی تصریح کرد: برخی از کلمات چون "تو آدم بدی هستی"، "باز هم خرابکاری کردی" و... جزو اصطلاحاتی هستند که شخصیت کودک را به کلی تخریب میکنند و والدین باید یاد بگیرند که به جای بکاربردن اینگونه کلمات برای مثال بگویند من به عنوان مادر/ پدر تو از این رفتارت خوشم نمیآید؛ در واقع کودک باید به طور مشخص بداند که چرا تنبیه و یا تشویق میشود.
بیاتی همچنین به یکی از روشهای غلط تنبیه کودکان که در سالهای اخیر توسط بعضی از روانشناسان توصیه میشود اشاره کرد و گفت: متاسفانه بعضی از روانشناسان به والدین توصیه میکنند که چنانچه کودکی رفتار خطایی را انجام داد متناسب با سن وی مثلا برای کودک چهار ساله 4 دقیقه، پنج ساله 5 دقیقه او را در اتاقی تنها گذاشته تا به رفتار خود فکر کند. این رفتار تنبیهی نه تنها باعث برطرف شدن و اصلاح رفتار کودک نمیشود، بلکه باعث اختلالات متعدد و بهم ریختگی کودک در حوزههای گوناگون خواهد شد.
وی در ادامه عنوان کرد: والدین باید دقت کنند که به هیچ عنوان برای تنبیه ،کودک را به اتاق خواب و محل استراحت نبرند، زیرا این مساله در بزرگسالی کودک تاثیر گذاشته و باعث میشود وی از اتاق خواب متنفر شود و به جای آنکه فضای اتاق خواب برای وی آرامش تامین کند، به طور مداوم تداعیگر خاطرات و تصویرات منفی کودکی است.
بیاتی همچنین به روشهای غلط تنبیه در مدارس ابتدایی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در برخی مواقع شاهد آن هستیم که معلمان کودک را به گوشه کلاس فرستاده و به او میگویند پشت به کلاس ایستاده و به رفتار زشت خود فکر کن؛این رفتار بسیار ناآگاهانه و مضر بوده زیرا والدین و معلمان به هیچ عنوان حق از بین بردن شخصیت و آبروی کودک را ندارند و نباید به علت ناآگاهی تمام شخصیت کودک را در مقابل همسالان به باد فنا بدهند.
این روانشناس در ادامه به برخوردهای «حالی به حالی» والدین با کودکان اشاره کرد و گفت: والدین هر موقع حال خودشان خوب باشد، با کودک برخورد خوبی داشته و هر زمان حالشان بد است، کودک را تخریب میکنند و تا زمانی که والدین با این شیوه "حالی به حالی" با کودک برخورد کنند، آن کودک به طور نادرست تربیت شده و این شیوه غلط تربیتی به نسلهای بعدی نیز تعمیم مییابد همانطور که رفتارهای غلط امروز والدین نیز نشاندهنده همین تربیت نادرست نسلهای گذشته است.
وی ادامه داد: در بازه سنی کودکان پیش از دبستان به طور مشخص شخصیت کودک در حال شکلگیری است و فرصت دادن به وی بهترین راه تربیتی است که والدین میتوانند انتخاب و اعمال کنند؛ یعنی والدین باید بدانند چنانچه کودکشان در چنین بازه سنی رفتارهای خطایی را انجام داد باید نسبت به آنها بی توجهی کامل کنند.
این روانشناس تصریح کرد: این بیتوجهی اصلا به معنای بیاحترامی نیست بلکه به معنای آن است که انگار اصلا والدین آن رفتار کودک را ندیدهاند و در مقابل زمانی که کودک رفتار مناسبی را انجام میدهد باید حتما وی را تشویق کنند.
بیاتی بهترین تکنیک تنبیه کودکان را که امروزه در تمام دنیا مطرح است،" اصل پیماک "دانست و گفت: این اصل به معنی محروم کردن کودک از وسیلهای است که کودک در طول روز از آن استفاده کرده و به آن وابسته است.
وی تصریح کرد: برای مثال والدین باید بگویند که به طور مشخص کودک برای انجام رفتار خطای خود برای یک ساعت حق استفاده از کامپیوتر یا تبلت خود را ندارد و در آن یک ساعت هم قرار نیست شخصیت کودک را خرد کنیم بلکه تنها اجازه استفاده از آن وسیله خاص را ندارد، اما والدین همچنان تمامی رفتارهای مثبت خود را با کودک انجام داده و وظایف پدر و مادری خود را نیز به نحو احسن به انجام میرسانند.
بیاتی در پایان کودکی را بسیار متفاوت با بزرگسالی و نوجوانی دانست و گفت: حوزه کودکی حوزه رفتار است و ما با رفتارهای خود باعث ایجاد کنشهای مثبت و منفی در کودک میشویم و در چنین شرایطی اگر کودکمان را تنبیه عاطفی نکرده و موجب برهمریختگی حوزه روانی وی نشویم، بلکه تنها با استفاده از شیوههای صحیح تنبیه رفتارهای خطای آنان را بهبود و اصلاح کنیم، شاهد رشد کودک از جنبههای مختلف ذهنی و اجتماعی خواهیم بود اما اگر تنبیهات اشتباه و بد را در دستور کار خود قرار دهیم و با ناآگاهی تکنیکهای غلط را به کار بگیریم باید بدانیم باعث ایجاد عقدههای منفی متعدد در کودک شده که این عقدهها در بزرگسالی موجب بروز رفتارها و اختلالات متعدد در آنان خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]
صفحات پیشنهادی
شناخت ویژگیهای روحی و روانی کودک
آیا مایل هستید پی به احساسات فرزندتان در دوره های مختلف زندگی اش ببرید و شخصیت وی را در سنین مختلف بشناسید تولد تا یک سالگی حس اعتماد کردن یا نکردن از طریق تعامل با مراقبان رشد می کند به چند مراقب دلبستگی پیدا می کند کودک عواطف خود را از طریق تکان دادن تمام بدن لگد زدن حرکاپیامدهای روانی کاهش و یا نبود امنیت در شغل
نبود یا کاهش امنیت در شغل می تواند موجب مبتلا شدن افراد شاغل به افسردگی و بیماریهای روانی شود پژوهشگران دانشگاه میلان در کشور ایتالیا طی پروژه ای بلندمدت به بررسی تاثیرات روان شناختی کیفیت و نوع شغل بر سلامت روحی انسان ها پرداخته و در مطالعات خود به این نتیجه رسیدند که قراردادهایحساس شدن کودک به غذا
آلرژی به غذاها یک بیماری استکه میتواند از والدین به بچهها منتقل شود حساس شدن کودک به غذا به گفته متخصصان تغذیه انحصاری با شیر مادر در 180 روز نخست زندگی تا حد بسیار زیادی سلامت کودک را تضمین میکند البته منظور از تغذیه انحصاری این است که جز شیر مادر و قطره مولتیویتامین هاز کجا بفهمم کودکم آبله مرغان دارد؟
از مهمترین علائم و نشانه های بیماری آبله مرغان در کودکان کدامند و چه درمان هایی برای این عارضه وجود دارد روی سینه و شکم کودک نوپای من دانه ها و جوش های قرمز بوجود آمده است آیا می تواند آبله مرغان باشد بله می تواند آبله مرغان باشد آبله مرغان که بیماری واریسلا نیز نامیده می شوعوارض اجتماعی چاقی کودکان
جام جم گزارش می دهد عوارض اجتماعی چاقی کودکان هنوز هم در فرهنگ خیلی از خانواده ها برای کودک چاق اسپند دود میکنند و آن را نشانه سلامت و شادابی کودک میدانند اما هم از منظر سلامت و هم از نگاه اجتماعی کودک چاق را باید مستعد ابتلا به هرگونه آسیب جسمی و اجتماعی به حساب آورد  عوامل بروز دل درد در کودکان
از مهمترین و شایع ترین علل درل درد در کودکان کدامند و بهترین راههای درمانی برای این عارضه چیست رئیس انجمن پزشکان کودکان گفت دل درد عارضهای شایع در کودکان است و عوامل متعددی مانند قولنج نوزادی حساسیت نسبت به پروتئین موجود در شیر گاو اسهال استفراغ انواژیناسیون ورم و زخم معداختلال «لنگش» کودکان را جدی بگیرید
سرماخوردگی یا سینوزیت میتواند مفصل ران کودکان را گرفتار کند سرماخوردگی یا سینوزیت مفصل ران کودکان 3 تا 7 ساله به ویژه پسران را گرفتار و موجب ابتلا آنها به التهاب مفصل گذرا میشود که در صورت عدم درمان سر استخوان ران از بین میرود دکتر شیاری فوق تخصص روماتولارتباط دندان های شکسته و افت تحصیلی کودکان
رئیس انجمن متخصصین دندانپزشکی ترمیمی ارتباط دندان های شکسته و افت تحصیلی کودکان شناسهٔ خبر 2783128 - شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۱ سلامت > بهداشت رئیس انجمن متخصصین دندانپزشکی ترمیمی ایران معتقد است خیلی از بچه هایی که دچار شکستگی دندان می شوند به دلیل مسخره شدن توسط همکلاسیتولید یک لباسشویی که از حساسیت پوستی در کودکان می کاهد
برای همه ی مادران سلامت پوست کودکانشان از اهمین بسیار بالایی برخوردار است در این بخش شما را با یک ماشین لباسشوئی که از حساسیت های پوستی کودکان می کاهد آشنا می کنیم حساسیتهای پوستی در 10-30 درصد از کودکان مشاهده میشود حساسیتهایی که عدم پاک شدن کامل لباس از مواد شویندکودکان در برابر آلودگی هوا
آلودگی هوا می تواند برای کودکان بسیار خطرناک و مضر باشد که مغز کودکان مهمترین و آسیب پذیرترین عضو آنان در برابر آلودگی به حساب می آید طبق یافته پژوهشگران زندگی در شهرهای دارای آلودگی هوا تاثیرات نامطلوبی بر رشد مغزی کودکان داشته و آنها را مستعد ابتلا به بیماری هائی مانند ضعف حافرابطه دود سیگار و چاقی کودکان
رابطه دود سیگار و چاقی کودکان شناسهٔ خبر 2789059 - دوشنبه ۸ تیر ۱۳۹۴ - ۰۴ ۳۱ سلامت > بهداشت مطالعات جدید نشان می دهد که استعمال سیگار در کنار کودک نوپا باعث چاقی او در سنین بالاتر می شود به گزارش خبرنگار مهر محققان کانادایی می گویند کودکان نوپایی که در معرض دود سیگار قرارمراقبت های تابستانی از پوست کودکان را جدی بگیرید
اولین نکتهای که باید هنگام خرید ضدآفتاب برای بچهها به آن توجه داشته باشید این است که محصول مناسب پوست کودکان برای آنها بخرید در تابستان حواستان به پوست بچههایتان باشد آیا میدانید آفتابسوختگی در دوران کودکی خطر ابتلا به بدترین نوع سرطان پوست یا همان ملانوما در بزرگسالی رااین شیر خشک موجود در بازار کودک شما را عقیم میکند
این شیر خشک موجود در بازار کودک شما را عقیم میکند آفتاب جواد محمدی فشارکی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه نظارت بر فعالیت اصناف و بازاریان در کشور از سال ۸۷ اجرایی شده است اظهار داشت در این راستا باید توجه داشت که اصناف و بازاریان افراد متدینی هستند ولی در هر شغلی امکان لغزشهنگام شکستگی دندان کودک چه کنیم؟
هنگامی که دندان کودک دچار آسیب می شود مهمترین اقدامات لازم کدامند و آیا دندان های شیری نیز در زمره دندان های ترمیمی باید قرار بگیرند یا خیر رئیس انجمن متخصصین دندانپزشکی ترمیمی ایران درباره تمهیداتی برای مواقعی که دندان کودک میشکند اظهار داشت در صورت شکسته شدن دندان کودک برعلائم جسمی و روانی ابولا پس از درمان
یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۵۶ طبق مطالعه انجام شده بسیاری از مبتلایان به ابولا که از این بیماری جان سالم به در بردهاند تا چند ماه دچار کاهش اشتها و درد مفصل هستند به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا پزشکان بیمارستان ملی دونکا در گینه اظهار داشتند این بیماریکودکان هم افسرده می شوند؟
افسردگی در کودکان می تواند علت های ژنتیکی روان شناختی زیستی یا محیطی داشته باشد دختر من ساعت ها تنها در اتاقش می نشیند و با یک عروسک بازی می کند وقتی مهمان داریم هم او کناری می نشیند و مودب و بی سروصدا تنها بازی می کند و با بچه های شیطان و پرسروصدا همبازی نمی شود خدارو شکرئیس بخش ریه کودکان بیمارستان مفید: دود سیگار، سس و فستفودها موجب تشدید حملات آسم میشوند/ پارگی ریه عاقبت ق
رئیس بخش ریه کودکان بیمارستان مفید دود سیگار سس و فستفودها موجب تشدید حملات آسم میشوند پارگی ریه عاقبت قطع داروآسم بیماری التهابی و انسدادی راههای هوایی است که با سرفههای مکرر خسخس سینه تنگی نفس محدودیت فعالیت و افزایش دفع خلط به دنبال تماس با دود سیگار مواد نگهدارنده-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها