تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سخن چون دواست، اندکش سودمند و زیادش کشنده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844538948




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزايش 16درصدي مرگ زنان معتاد، زنگ خطري براي شيوع اعتياد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: افزايش 16درصدي مرگ زنان معتاد، زنگ خطري براي شيوع اعتياد
چندي پيش سازمان پزشكي قانوني گزارشي منتشر كرد مبني بر اينكه «مرگ ناشي از سوء مصرف مواد مخدر كاهش 3/3 درصدي را نشان مي‌دهد و اين در حالي است كه...


چندي پيش سازمان پزشكي قانوني گزارشي منتشر كرد مبني بر اينكه «مرگ ناشي از سوء مصرف مواد مخدر كاهش 3/3 درصدي را نشان مي‌دهد و اين در حالي است كه مرگ زنان معتاد با افزايش 16درصدي مواجه است.» البته اين آمار در شرايطي روي سايت خبرگزاري‌ها قرار گرفت كه قبل از آن هم اعلام شده بود سيگار بيشترين مصرف كننده را در كشور دارد و ميزان رشد مصرف مواد صنعتي در ميان دانشجوبان دختر بسيار بالاست. با اين آمار و ارقام كاملاً مشخص بود كه حركتي خزنده قلب كانون خانواده‌ها را هدف قرار داده و كشور با فاجعه‌اي عظيم به نام «زنانه شدن اعتياد!» روبه‌رو است.
اگر در دهه 70 خوشحال بوديم كه جوان‌ترين كشور دنيا هستيم، حالا كم‌كم آوازه پير شدن جمعيت به گوش مي‌رسد. اين يك حقيقت است كه با پير شدن جمعيت و عدم توجه كافي به اين مسئله و از آن مهم‌تر كاهش جمعيت در كشور، آسيب‌هاي اجتماعي نيز يكي يكي رخ مي‌نمايانند.  با اينكه گزارش‌ها حكايت از كاهش سن زنان سرپرست خانوار دارند، اخيراً رئيس كميته امداد امام خميني (ره) نيز اعلام كرده بود كه يك ميليون و 30 هزار خانوار با سرپرست زن نيازمند حمايت‌هاي اين كميته هستند.  سيد‌پرويز فتاح با بيان اينكه 60 درصد از جمعيت تحت حمايت كميته امداد را سرپرست زن تشكيل مي‌دهد، گفت: «يك ميليون و 30 هزار خانوار با سرپرست زن به علت فوت همسر، طلاق، اعتياد و بدسرپرستي نيازمند حمايت‌هاي اين نهاد هستند و اين در حالي است كه سن زنان سرپرست خانوار در حال كاهش است.»
وي با ابراز نگراني نسبت به سكونت بخشي از خانواده‌هاي مددجوي اين نهاد در مناطق آسيب‌پذير، حاشيه شهرها و مناطق پرتخلف ادامه داد: «جداسازي اين افراد و تهيه مسكن به صورت رهن و اجاره براي آنان به راحتي امكانپذير نيست و اين در حالي است كه ما نسبت به تأثيرات اعتياد و فساد اين مناطق بر خانواده‌هاي مددجو نگران هستيم.»
در همين رابطه، رئيس سازمان بهزيستي به افزايش آمار زنان سرپرست خانوار در چند سال اخير اشاره كرده و گفت: «تعداد زنان سرپرست خانوار در سال 70، يك ميليون و 200 هزار و نفر در سال 85، يك ميليون و 600 هزار نفر بوده است كه اين آمار در سال 90 به 2 ميليون و 500 هزار افزايش يافته كه نشان‌دهنده رشد 55 درصدي اين آسيب‌ اجتماعي است.»
اما براساس اخبار منتشر شده بيش از 9 هزار زن سرپرست خانوار در كشور زير 20 سال سن دارند.
چندي قبل معاون امور زنان و خانواده رئيس‌جمهور نيز نگراني خود را نسبت به گزارش‌هايي مبني بر زنانه شدن اعتياد در كشور ابراز كرده بود.
 شهين‌دخت مولاوردي گفت: «وضعيت موجود نشان مي‌دهد در حوزه زنان و خانواده‌ها با پديده‌هايي مواجه هستيم كه برخي از اين پديده‌ها جهاني هستند. پديده‌هايي مانند طلاق در جامعه ما پديده‌اي جهاني است ولي برخي از پديده‌ها مانند سالمندي و زنانه شدن سالمندي و اعتياد با توجه به گزارش‌هايي كه دريافت مي‌كنيم، نگران‌كننده است.»

  11ميليون زن نيازمند حمايتند
البته زماني كه معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر هم از افزايش 15 درصدي مرگ زنان معتاد در كشور خبر داد و اعلام كرد كه زنان 3/9 درصد از جمعيت معتادان در كشور را تشكيل داده‌اند، معاون رئيس‌جمهور در امور زنان و خانواده با بيان اينكه مرگ زنان معتاد در سال 92 نسبت به سال 91 به ميزان 16 درصد افزايش داشته است، گفت: «استعمال مواد مخدر65 درصد موجب همسرآزاري، 55 درصد موجب طلاق، 30 درصد موجب كودك‌آزاري، 25 درصد موجب قتل و 25 درصد موجب نزاع و خشونت مي‌شود.»
اما نگراني‌ها فقط به اعتياد ختم نشده و به گفته مولاوردي، افزايش ميزان گرايش زنان و دختران به مواد محرك روانگردان بسيار نگران‌كننده‌تر است. در چنين شرايطي پنهانكاري و نگاه نامناسب جامعه به اين دختران و زنان شرايط اين گروه از زنان را بغرنج مي‌كند. در حال حاضر زنان نيمي از جمعيت جوان كشور را تشكيل مي‌دهند و نبايد در سياستگذار‌ي‌هاي حوزه جوان از حوزه زنان غفلت كرد. هم‌اكنون 22 ميليون جوان در كشور حضور دارند كه 11 ميليون نفر از آنها را زنان تشكيل مي‌دهند.  مدير اجتماعي سابق معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري با اشاره به اينكه نيمي از طلاق‌ها بر اثر اعتياد به ويژه در زنان رخ مي‌دهد، معتقد است در بحث اعتياد زنان هر كسي تقصير را به گردن ديگري نيندازد.
بهجت‌السادات شهرتاش با بيان اينكه اعتياد پديده‌ ساده‌اي نيست و داراي حاشيه‌هاي فراوان و تبعات بسيار است، گفت: «طي تحقيقات انجام شده هر سه ساعت يك نفر در ايران بر اثر اعتياد مي‌ميرد و بيش از نيمي از طلاق‌ها (55 درصد) بر اثر اعتياد است. بنابراين اين امر را نبايد پديده‌اي ساده دانست، همه ارگان‌ها و مسئولان بايد راه حل چند‌جانبه در خصوص كنترل بحران اعتياد به ويژه در زنان ارائه دهند.» با اين تفاسير فاجعه‌اي در راه است كه اگر امروز جلوي آن گرفته نشود، فردا بنيان جامعه را از بين خواهد برد. فاجعه‌اي به‌نام
 «زنانه شدن اعتياد!»



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن