تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):روزه رجب و شعبان توبه ‏اى از جانب خداى عزيز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833535904




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صادرات گاز به اروپا اقتصادي نيست


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: صادرات گاز به اروپا اقتصادي نيست
باوجود تناقض‌هاي فراوان در ميان اظهارات مديران نفت و گاز كشور درباره صادرات گاز به اروپا، هنوز مشخص نيست اين طرح تا چه حد جدي است و چه آينده‌اي پيش روي صادرات گاز ايران به قاره سبز است.
نویسنده : وحيد حاجي‌پور 


باوجود تناقض‌هاي فراوان در ميان اظهارات مديران نفت و گاز كشور درباره صادرات گاز به اروپا، هنوز مشخص نيست اين طرح تا چه حد جدي است و چه آينده‌اي پيش روي صادرات گاز ايران به قاره سبز است.
با روي كارآمدن دولت يازدهم و به قدرت رسيدن طرفداران صادرات گاز از طريق خط لوله بحث افزايش صادرات گاز از اين روش و فراموشي پروژه ال‌ان‌جي با جديت بيشتري دنبال و رؤياي حضور گاز ايران در منازل اروپايي تقويت شد. پس از تفاهمنامه ژنو و لوزان تلاش‌ها براي حضور ايران در اروپا وارد فاز جدي‌تري شد، به طوري كه طي ماه‌هاي گذشته اخبار فراواني درباره بررسي مسيرهاي صادرات گاز به اروپا منتشر شد كه هم از علاقه ايراني‌ها براي صادرات گاز به اروپا روايت داشت و هم نشانه‌هاي مخالفت را بروز مي‌داد.
مدير امور بين‌الملل شركت ملي گاز با اشاره به نياز اروپا، صادرات گاز ايران به اين منطقه را به‌صرفه دانست و تأكيد كرد: ايران يكي از بهترين شانس‌هايي است كه مي‌تواند در بلند مدت كمبود گاز اروپا را تأمين كند. در همين حال ركن‌الدين جوادي، مديرعامل شركت ملي نفت با اشاره به كاهش قيمت گاز گفت: بدون شك اقتصاد پروژه صادرات گاز به اروپا ضعيف شده و از اولويت خارج شده است.
اما اين تمام ماجرا نيست؛ مديريت بين‌الملل شركت ملي گاز ايران از يك سو وارد معادله صادرات گاز به اروپا شده و شركت صادرات گاز ايران معتقد است همه چيز بايد زير نظر اين شركت باشد. اختلافات شركت ملي نفت ايران و شركت ملي گاز ايران در پروژه‌هاي صادرات گاز به ويژه پروژه گازرساني به اروپا به قدري عميق است كه هر دو شركت حاضر به برگزاري نشستي مشترك براي پايان دادن به اختلافات نيستند و ترجيح مي‌دهند موازي كاري را با همين روند ادامه دهند. در چنين شرايطي كه هنوز هيچ برنامه و نقشه راهي مشخص نيست صحبت از صادرات گاز به اروپا مي‌شود؛ موضوعي كه علي شمس‌اردكاني رئيس كميسيون انرژي اتاق بازرگاني ايران آن را رد مي‌كند.
وي در گفت‌و‌گو با «جوان» با بيان اينكه بهترين راهكار براي كسب بيشترين منافع براي كشور صادرات هيدروكربورها به صورت مايع است، گفت: هم اكنون قيمت يك ليتر بنزين 60 سنت است و گاز مصرفي در بخش حمل و نقل 13 سنت است، لذا بايد گاز را در سي ان جي توسعه داده و بنزيني كه در داخل مصرف مي‌شود را صادر كرد و نه آنكه به صورت برعكس عمل كنيم و به صادراتي روي بياوريم كه ارزش افزوده‌اي براي كشور ندارد.
وي با اشاره به اينكه فرمول‌ها و صرفه اقتصادي يك طرف ماجراست و تأمين منافع سياسي روي ديگر صادرات گاز است، افزود: در اين عرصه هم بايد روي همسايگان هم مرز تمركز داشت به شرطي كه ايران را به عنوان‌هاب انرژي قبول داشته باشند، يعني هر كشوري اگر برق و گاز اضافه داشته باشند به ايران بفروشند و هر كشوري به گاز نياز دارد از ايران خريداري كند.
وي ادامه داد: هم اكنون ما روزانه 20 ميليون متر مكعب به تركيه گاز صادر كرده و حدود 23 ميليون از تركمنستان گاز وارد مي‌كنيم كه اين كار بايد گسترش يابد. اگر به هدف روزانه توليد يك ميليارد مترمكعب دست يابيم، واردات و صادرات هم مي‌تواند 150 ميليون  متر مكعب در روز باشد.
شمس اردكاني با اشاره به اينكه صادرات به اروپا اقتصادي نيست، افزود: با توجه به هزينه حمل و نقل و احداث خط لوله و همچنين حق ترانزيتي كه بايد به كشورها پرداخت كرد، صادرات گاز به اروپا منطقي نيست، نكته مهم‌تر در اين باره قيمت گاز در اروپاست كه قطعاً نمي‌توانند با قيمت 40 سنتي ايران هم كنار بيايند. هم اكنون ما گاز را 48 سنت به تركيه مي‌دهيم. براي درآمدزايي از صادرات گاز به اروپا، بايد حداقل روي 200 ميليون متر مكعب در روز سرمايه گذاري كنيم كه به هيچ عنوان توجيه اقتصادي ندارد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه اگر كشورهاي متقاضي خودشان در پروژه‌ها سرمايه‌گذاري كنند آيا صادرات گاز منطقي است يا خير گفت: آنها تا همين امروز هم از علاقه خود به گاز ايران نگفته‌اند و اگر هم بخواهند در پروژه سرمايه‌گذاري كنند قطعاً گاز را ارزان‌تر از نرخي مي‌خواهند كه مي‌توان به آن فكر كرد، ضمن آنكه اگر اروپا قصد سرمايه‌گذاري داشت، روي خوط لوله ديگري كه براي رساندن گاز به اروپا تعريف و قرارداد آن منعقد شده است، هزينه مي‌كرد.
نماينده اسبق ايران در سازمان ملل در پاسخ به اين پرسش كه آيا صادرات گاز به اروپا مي‌تواند«فروش گاز براي خريد منافع ملي» تلقي شود، گفت: اصولاً اين هدف در كشورهاي هم مرز يا هم راستا در يك مسير محقق مي‌شود و نه چند هزار كيلومتر آن‌سوتر. نمي‌توان با قاطعيت اين موضوع را تأييد يا رد كرد اما اگر به دنبال تأمين منافع ملي در سطح جهاني و خريد همراهي آنها هستيم، بايد روي همسايه‌ها حساب كنيم. به طور قطع در مناقشات منطقه‌اي و جهاني، اين همسايگان هستند كه مي‌توانند منافع ما را تأمين يا رد كنند و نه اروپا.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 285]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن