محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853526929
با اصلاح فرهنگ اقتصادي ، به استقبال قدرتهاي اقتصادي ميرويم
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۴۵ب.ظ)
با اصلاح فرهنگ اقتصادي ، به استقبال قدرتهاي اقتصادي ميرويم دفتر مطالعات رسانه اي اقتصاد اسلامي
در اقتصاد، چهار حوزۀ فرهنگي داريم: فرهنگ مصرف، فرهنگ توليد، فرهنگ انتخاب و فرهنگ مديريت اقتصاد. هر کدام از اين موارد مؤلفههاي نامطلوبي دارند که اقتصاد مقاومتي به دنبال اصلاح آنهاست.
فرهنگ مصرف:
در بُعد مصرف، براي نمونه مؤلفههاي نامطلوب زير وجود دارد :
ولع، يعني وقتي مصرفي بيشتر از نياز انجام شود
اصرار بر مصرف کالاي خارجي
تبديل کالاهاي مصرفي به کالاهاي سرمايهاي، يعني خريد کالاي مصرفي و انبارکردن آن به قصد فروش و کسب سود
اسراف و ….
فرهنگ توليد :
در بحث توليد نيز چند مؤلفۀ نامطلوب داريم :
احتکار کالا، دليل اينکه احتکار را در فرهنگ توليد نام ميبريم، بحث زنجيرۀ توليد است که توليدکننده و فروشنده اين زنجيره را تشکيل ميدهند؛ پس هم توليدکننده و هم فروشنده ميتوانند احتکار کنند.
افزايش بيرويۀ قيمت يا قيمتگذاريهاي ناعادلانه، مورد ديگري است که بايد اصلاح شود. قيمتهايي که به واقع به مصرفکننده اجحاف ميکند.
کيفيت پايين کالا، يعني عدم تلاش براي ارتقاي کيفيت محصول درحاليکه پتانسيل آن براي توليدکننده وجود داشته باشد. توليدکننده ميگويد چه دليلي دارد کيفيت را بالا ببرم وقتي روي سودم تأثير ندارد؟
کاهش توليد، يعني توليدکننده در بزنگاهها توليد را کاهش ميدهد. اتفاقي که در تحريمها افتاد.
فرهنگ انتخاب :
بحث ديگر الگوي انتخاب است، همين انتخابهاي سياسي که مردم انجام ميدهند. يک نفر را به عنوان رئيسجمهور، نمايندۀ مجلس و … انتخاب ميکنند که در نهايت به ضرر کشور است. شخصي را بر سر کار ميآورند که به صلاح کشور يا واقف نيست، يا دغدغهاش را ندارد يا نميخواهد پيگيري کند. يعني مردم مسئولي را انتخاب ميکنند که همۀ رشتههاي گذشته را پنبه ميکند و ضرر آن به همۀ مردم برميگردد.
فرهنگ مديريت اقتصادي :
در عرصۀ مديريت اقتصادي، مسئله معطوف به مديريت کلان اقتصادي است. دولت، مجلس و قوۀ قضائيه هر سه جزء اين بخش هستند.
مقام معظم رهبري در سفر به استان خراسان شمالي[۱] به دقت از سه مؤلفه نام بردند:
عدم ابتنا بر منطق علمي: در اين زمينه نمونههايي وجود دارد، مانند تغيير در سياستهاي بازار بورس، سهميهبندي به علت کمبود دلار و … که به نظر ميرسد خيلي به منطق علمياش توجه نشده است. متأسفانه اين موارد در ايران بسيار زياد اتفاق ميافتد.
بيبرنامگي: به عنوان مثال تغييرات شديد قيمت که در زمان تحريمهاي جديد اتفاق افتاد. دولت در مقابل اين افزايش قيمتها منفعل بود. در حالي که بسياري از اين افزايش قيمتهاي بيرويه، بيارتباط با تحريم بود، اما دولت تحريم را بهانۀ وضعيت بيبرنامۀ موجود ميکرد. مشخصترين مثال آن وضعيت قيمت خودروها بود. قيمت خودرو ۵/۲ برابر شد. خودروسازها تحريم را عامل آن ميدانستند، در حالي که تنها ۲۰% برخي خودروهاي مشخص وارداتي بود، به علاوۀ اينکه دلار از ۱۲۰۰ تومان به ۲۵۰۰ تومان رسيد بود. اما هيچگاه توجيه درستي از اين افزايش قيمت به ميان نيامد. مثال ديگر اينکه الان ۷۰% ظرفيت توليد خالي است، آيا دولت براي آن برنامهاي دارد؟
بيثباتي: آنجايي هم که برنامه وجود دارد، خيلي وقتها برنامهاش بيثبات است. يعني الآن يک کار را شروع ميکنند، هفتۀ بعد بر عکس آن را انجام ميدهند. به عنوان نمونه سيستم بانکي ما در يک سال و نيم- دو سال اخير چند بار نرخ سود بانکي و سپرده را بالا و پايين کرده است؟ اين بيثباتي به اقتصاد ضربات سختي وارد ميکند. نمونۀ ديگر، تغيير سياستهاي بازار و بورس است. وقتي شاخص پايين ميآيد، بايد کنترل عرضه داشته باشيم، در حالي که گاهي اوقات عرضهمان را زياد کرديم که اين باعث ايجاد نوساناتي در بازار شد. در سياستهاي پولي، سياستهاي تجاري و مصرفي-مصرف دولتي- هم نمونههاي زيادي وجود دارد.
پس معمولاً دولت برنامه ندارد يا اگر برنامه دارد، بيثبات است و منطبق بر منطق علمي نيست. اين سه مشکل اصلي است که الگوي مديرت اقتصادي ما از آن رنج ميبرد.
اينها چهار حوزۀ فرهنگي اصلي اقتصادي است که بايد اصلاح شود. اصلاحش هم مشخص است. مصرف بهينه بايد جايگزين ولع در مصرف شود. بايد از تبديل کالاي مصرفي به سرمايهاي[۲]جلوگيري شود، اين مسئله، اثرات تورمي خيلي شديدي دارد و بر کمبود کالا، بيکاري و… نيز اثرگذار است. اين مؤلفههاي رفتاري وقتي تغيير کند، اقتصاد مقاوم ميشود.
ايران، سومين قدرت اقتصادي جهان
براي موفقيت در اقتصاد نياز به همراهي سختافزار و نرمافزار اقتصاد با هم داريم. وقتي سختافزار اقتصادي (امکانات موجود مثل منابع طبيعي، نيروي انساني، موجودي دانش، موقعيت جغرافيايي، زيرساختها و…) با يک نرمافزاري -که همان طرز تفکر و رفتار اهالي اقتصاد است- (مصرفکننده، توليدکننده، مدير) همراه شود، شکوفايي اقتصادي رخ ميدهد. به لطف خدا کشور ما از اين سختافزار بهرهمند است و اگر نرمافزار بهبود يابد، اقتصاد کشور پيشرفت ميکند؛ يعني مصرفکننده درست مصرف کند، توليدکننده درست توليد کند، دولت درست کارش را انجام دهد، انتخابگر درست انتخاب کند. اين سختافزار غنياي که ما داريم به فعليت ميرسد.
ما پيشبيني ميکنيم که ميتوانيم به سومين قدرت اقتصادي جهان تبديل شويم، آمريکا، چين و ايران. با اين شرايط، امکانپذير است تا در يک دورۀ ۳۰ ساله به سومين قدرت اقتصادي جهان تبديل شويم. به اين دليل که سختافزار را داريم و بايد نرمافزار درست شود که امکانش وجود دارد و اين مسئله، دست مردم است. وقتي اراده کنند، انقلابي رخ خواهد داد. ما نمونۀ آن را داريم، کل اوج انقلاب از ۱۷ شهريور ۱۳۵۷ تا بهمن همان سال است؛ پنج ماهه مردم ميخواهند و اين اتفاق ميافتد. اينجا هم همان است؛ ممکن است ۱۰- ۱۵ سال فرهنگسازي شود. ولي آن زماني که ملت تصميم بگيرد، إن شاءالله کار انجام ميشود.
**********
[۱] آنچه که ما به مسئولان محترم کشور در زمينۀ مسائل اقتصادي – که مسائل اساسياي است و دشمن هم بر روي مسئلۀ اقتصاد متمرکز شده است – سفارش ميکنيم، اين است که در پيشرفت اقتصاد، اين سه عنصر را مورد توجه قرار دهند: اولاً در امر اقتصاد، مثل همۀ مسائل ديگر، بايد با نگاه علمي به مسائل نگاه کرد. ثانياً يک برنامهريزي مدبرانه لازم است، که هم در آن شتابزدگي نباشد، هم در آن کندي و کوتاهي نباشد. در همۀ امور اينجور است، در مسائل حساس اقتصاد هم اينجور است. ثالثاً ثبات و استمرار سياستها لازم است. اگر انشاءاللّه مسئولان اين سه عنصر را در پيشرفت اقتصادي کشور در نظر بگيرند، که البته مورد توجه است – مسئولان، هم از لحاظ علمي در ميان آنها برجستگاني هستند؛ هم از لحاظ دلسوزي، اهل دلسوزياند، اهل تدبيرند – به توفيق الهي، به حول و قوۀ الهي، دشمنان ما همچنان که در بخشهاي ديگر نتوانستند کاري بکنند، در مقابلۀ اقتصادي با اين ملت هم هيچ غلطي نميتوانند بکنند. (بيانات مقام معظم رهبري در ديدار با مردم شيروان، ۱۳۹۱/۰۷/۲۴)
[۲] مثلاً وقتي قيمت دلار بالا ميرود، مردم هجوم ميآوردند و دلار ميخرند، دلار کالاي مصرفي است، ولي شما آن را به سرمايه تبديل ميکنيد، کالاي مصرفي ميخريد تا گران شد بفروشيد. دقيقاً مثل شيري که-در بازار کم است- ميخريد تا در يخچال نگه داريد و بعداً بفروشيد. اين يعني تبديل کالاي مصرفي به کالاي سرمايهاي.
* نويسنده : دکتر حجت الله عبدالملکي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
با اصلاح فرهنگ اقتصادی، به استقبال قدرتهای اقتصادی میرویم
یادداشتی از دکتر عبدالملکی با اصلاح فرهنگ اقتصادی به استقبال قدرتهای اقتصادی میرویم شناسهٔ خبر 2779197 - پنجشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۸ دین و اندیشه > اندیشمندان در این یادداشت حوزۀ فرهنگی اقتصاد به چهار حوزۀ فرهنگ مصرف فرهنگ تولید فرهنگ انتخاب و فرهنگ مدیریت اقتصادی تقسرئیس بسیج مهندسین کرمان: باید در برابر توطئههای فرهنگی و اقتصادی هوشیار باشیم
رئیس بسیج مهندسین کرمان باید در برابر توطئههای فرهنگی و اقتصادی هوشیار باشیمرئیس بسیج مهندسین استان کرمان گفت باید در برابر توطئههای فرهنگی و اقتصادی هوشیار باشیم به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان محمد عسگرپور عصر امروز در همایش بسیج مهندسین که در سالروز تشکیل جهاد سازنددر راستای قانون اصلاح مواد 1، 6 و 7 قانون سیاست های کلی اصل 44 صادر شد فراخوان سازمان بورس برای ارایه اطلاعات
در راستای قانون اصلاح مواد 1 6 و 7 قانون سیاست های کلی اصل 44 صادر شدفراخوان سازمان بورس برای ارایه اطلاعات کامل مالی بنگاه های اقتصادی جهت ثبتسازمان بورس و اوراق بهادار به منظور ثبت شرکت ها و بنگاه های اقتصادی موضوع بند 5 ماده 2 قانون اصلاح مواد 1 6 و 7 قانون اجرایفساد اقتصادی در قشم 13 هزار یا 50 هزار میلیارد تومان؟/ چشمانداز توافق در 5، 6 ماه آینده چگونه است!/ دو نامه م
فساد اقتصادی در قشم 13 هزار یا 50 هزار میلیارد تومان چشمانداز توافق در 5 6 ماه آینده چگونه است دو نامه مهم سیاسی یارانه ها و مسکن مهر اقتصاد برانداز است ورود گام به گام اصلاح طلبان به مجلس یک روز بعد از پایان ضرب الاجل مذاکرات هسته ای و تمدید یک هفته ای آن باعث شده است کهاستاندار کرمان: فعالان فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ظرفیتهای کرمان را معرفی کنند
استاندار کرمان فعالان فرهنگی اقتصادی و سیاسی ظرفیتهای کرمان را معرفی کننداستاندار کرمان گفت همه فعالان فرهنگی اقتصادی و سیاسی کرمانی باید ظرفیتهای استان را به کشور نشان دهند به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان جلسه برنامهریزی هفته فرهنگی کرمان در تهران عصر امروز در محل سرئیس اداره میراث فرهنگی بانه مطرح کرد رکود اقتصادی از عوامل کاهش گردشگری در بانه
رئیس اداره میراث فرهنگی بانه مطرح کردرکود اقتصادی از عوامل کاهش گردشگری در بانهرئیس اداره میراث فرهنگی بانه با اشاره به اینکه تعداد گردشگران در مقایسه با سال گذشته سیر نزولی داشته است گفت بارش برف در تعطیلات نوروز و رکود اقتصادی حاکم بر کشور در این میان تاثیرگذار بوده است سرداستاندار کرمان: نیازمند یک کار فرهنگی عمیق در جنوب کرمان هستیم / گرههای اقتصادی و فرهنگی به هم پیوستهاند
استاندار کرمان نیازمند یک کار فرهنگی عمیق در جنوب کرمان هستیم گرههای اقتصادی و فرهنگی به هم پیوستهانداستاندار کرمان گفت نیازمند یک کار فرهنگی عمیق در جنوب کرمان هستیم و اگر میخواهیم در حوزه اقتصادی هم موفق باشیم باید گرههای اقتصادی فرهنگی و معاش مردم را در نظر بگیریم ایناعمال سیاستهای جمعیتی با توجه به ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استانها
پنجشنبه ۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۱۰ یک جمعیت شناس با اشاره به تغییر سیاستهای جمعیتی در ایران گفت سیاستها نباید فقط به دنبال افزایش کمی جمعیت باشد بلکه هدف اصلی سیاست های جمعیتی باید ارتقاء شرایط زیستی و کیفیت زندگی همه مردم و آماده سازی آنان برای ایفای نقشی فعال و سازنده در فرآیند توسعدر کافهخبر بررسی شد؛ چرا ایرانیها شاد نیستند؟/ شاد نبودن مردم ریشه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دارد
در کافهخبر بررسی شد چرا ایرانیها شاد نیستند شاد نبودن مردم ریشه اقتصادی سیاسی و فرهنگی دارد جامعه > آسیبها - در میزگرد بررسی عوامل شاد نبودن در جامعه مطرح شد که مسائل سیاسی و اقتصادی در این زمینه موثر است اما ایرانیان ریشه فرهنگی هم در این زمینه دارند زهرا تامدیرکل ارشاد خراسان رضوی: توسعه صنایع فرهنگی نیازمند آشنا کردن فعالان فرهنگی با ادبیات اقتصادی است
مدیرکل ارشاد خراسان رضوی توسعه صنایع فرهنگی نیازمند آشنا کردن فعالان فرهنگی با ادبیات اقتصادی استمدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت توسعه صنایع فرهنگی نیازمند آشنا کردن فعالان فرهنگی با ادبیات اقتصادی است به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از پایگاه اطلاعرسانیعضو فراکسیون تعاون مجلس در گفتوگو با فارس: ساختار اقتصادی متناسب با سهم 25 درصدی تعاون از تولید ملی اصلاح شو
عضو فراکسیون تعاون مجلس در گفتوگو با فارس ساختار اقتصادی متناسب با سهم 25 درصدی تعاون از تولید ملی اصلاح شودنماینده میاندوآب در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم تحقق سهم 25 درصدی تعاون از اقتصاد به الزامات آن در نخوه قانونگذاری اشاره کرد و گفت ساختار نظام اقتصادی و بانکی بایاسر سلیمانی دبیر جشنواره فرهنگی و اقتصادی کرمان: مرداد ماه کرمان میزبان ایران می شود
یاسر سلیمانی دبیر جشنواره فرهنگی و اقتصادی کرمان مرداد ماه کرمان میزبان ایران می شود استانها > کرمان - 16 الی 23 مردادماه سال جاری جشنواره هفته فرهنگی کرمان در برج میلاد تهران برگزار خواهد شد استان کرمان ظرفیت های فراوانی برای توسعه ملی دارد اما متاسفانه با تبلیغدر گفتگو با فارس عنوان شد آغاز «بازداشت» غلامرضا رمضانی در پاییز/ اولین ضربه رکود اقتصادی به فرهنگ ا
در گفتگو با فارس عنوان شدآغاز بازداشت غلامرضا رمضانی در پاییز اولین ضربه رکود اقتصادی به فرهنگ استغلامرضا رمضانی گفت گویا در اولویت فعالیت نهادهای مختلف کار در حوزه فرهنگ و خصوصاً سینما تعریفی ندارد و ترجیحشان بر این است که به این بخش توجهی نداشته باشند غلامرضا رمضانی در گفت&رییس کل بانک مرکزی:استقبال از وام 80 میلیونی معمولی است / تاکیدبر نرخ رشد اقتصادی 3 درصدی سال گذشته
رییس کل بانک مرکزی استقبال از وام 80 میلیونی معمولی است تاکیدبر نرخ رشد اقتصادی 3 درصدی سال گذشته اقتصاد > اقتصاد کلان - ایرنا نوشت رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی گفت استقبال از تسهیلات 80 میلیون تومانی مسکن معمولی است و قرار نیست بلافاصله یک صف طولانی برای دریمعاون توسعه علمی و فرهنگ سازمان مدیریت و برنامهریزی: نگرش درازمدت در بخشهای اجرایی و اقتصادی وجود ندارد
معاون توسعه علمی و فرهنگ سازمان مدیریت و برنامهریزی نگرش درازمدت در بخشهای اجرایی و اقتصادی وجود نداردمعاون توسعه علمی و فرهنگ سازمان مدیریت و برنامهریزی از فقدان نگرش درازمدت در حیطههای اجرایی اقتصادی و مدارس سطح کشور خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان محمدرضا واعظ مدر همایش اقتصاد سیاسی انفعال یا اقتدار تاکید شد مقابله با فرهنگ غلط اقتصادی غرب با فرهنگسازی/ تجربه کمپ دیوید
در همایش اقتصاد سیاسی انفعال یا اقتدار تاکید شدمقابله با فرهنگ غلط اقتصادی غرب با فرهنگسازی تجربه کمپ دیوید دوباره تکرار نشودتاکید بر فرهنگسازی در اقتصاد برای استفاده از توان داخلی لزوم توجه به تاریخ معاصر و رفتارهای استکبار در طول این مدت و عدم اعتماد به غرب در جریان مذاکراتعضو شورای شهر کرج: سهم بانوان در فعالیت های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی نادیده گرفته نشود!
عضو شورای شهر کرج سهم بانوان در فعالیت های اقتصادی سیاسی و فرهنگی نادیده گرفته نشود استانها > البرز - نایب رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر کرج بر لزوم افزایش سهم زنان در فعالیت های اجتماعی و مدنی تاکید کرد و گفت لازم است با سیاستگذاری و برنامه ریزی های ویژه-
گوناگون
پربازدیدترینها