واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۹ب.ظ)
بانکها تمايل به ورود به تسهيلات کوتاهمدت دارند موج - عضو هيأتمديره بانک مسکن گفت: با توجه به کاهش درآمد مردم در برابر افزايش ۸۷ برابري ارزش آپارتمان در ۳۵ سال گذشته بانکها تمايل به ورود به تسهيلات کوتاهمدت دارند در حالي که بخش مسکن با تسهيلات بلندمدت تأمين مالي ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، ابوالقاسم رحيمي انارکي، عضو هيأت مديره بانک مسکن، در پنل تخصصي نقشه راه تأمين مالي مسکن که ديروز سهشنبه ۹ تيرماه در دانشگاه علامه طباطبايي برگزار شد با بيان اين که نقشه راه تأمين مالي مسکن تا حد زيادي به وجود بازار رهن در کشور و ابعاد و عمق آن برميگردد، گفت: تا زماني که ويژگيهاي نظام تأمين مالي مسکن را نشناسيم، نميتوانيم آن را توسعه دهيم که بخش عمده آن به بازار پول (بانکها) برميگردد.
عضو هيأت مديره بانک مسکن با اشاره به پايين بودن وامدهي بانکها نسبت به GDP افزود: اين نسبت در هلند ۱۶۰ درصد، در کشورهاي در حال توسعه ۴۰ درصد و در ايران با مسکن مهر ۸ درصد و بدون مسکن مهر ۴ درصد است، بنابراين بانکها بايد اول بازار رهني خود را قدرتمند کنند تا بعداً بتوانند وارد بازار رهن ثانويه شوند.
وي با اشاره به بالا بودن دوره زماني توانپذيري مردم در خريد مسکن ادامه داد: مشکل ديگر بخش مالي مسکن، کم بودن افزايش درآمد مردم در برابر افزايش ۳۰ برابري ارزش ملک، ۸۷ برابر شدن ارزش آپارتمانها و ۴۴ برابر شدن تورم در ۳۵ سال گذشته است.
رحيمي انارکي با بيان اين که تنها موردي که ميتواند بازار رهني را شکل دهد، تسهيلات بلندمدت بانکي است که در حال حاضر تنها بانک مسکن اين کار را در ايران انجام ميدهد، اظهار کرد: بانکها متمايل به ورود به حوزه تسهيلات کوتاهمدت هستند که در اين وضعيت، اقساط اين تسهيلات زود مستهلک شده و ديگر نوبت به بازار رهن ثانويه نميرسد.
وي با بيان اين که بانک مسکن عملا نميتواند مدت بازپرداخت تسهيلات را از ۱۲ سال افزايش دهد، به مدت زمان بازپرداخت تسهيلات مسکن در ديگر کشورها که گاه تا ۴۰ سال ميرسد، اشاره و خاطرنشان کرد: تسهيلات بد ـ که شامل آن دسته از وامهاي بانکهاست که ديگر امکان بازپرداخت آنها وجود ندارد و داراييهاي سمي که شامل داراييهايي است که بانکها در سالهاي گذشته کسب کردهاند، ولي؛ الان به قيمت مناسب قابل بازيافت نيست ميشود، دو مشکل اصلي نظام بانکي است که قبل از افزايش قدرت وامدهي بايد حل شوند.
عضو هيأت مديره بانک مسکن عدم کفايت سرمايه بانکها را ديگر عامل ايجاد کاهش قدرت وامدهي بانکها ذکر و اظهار کرد: بايد در ابتدا بازار رهن اوليه را تقويت کنيم که اين هدف با توسعه وامهاي رهني در بانک مسکن دست يافتني است و در نتيجه پرتفوي بزرگتري در بانک مسکن ايجاد ميکند و سپس ساير بانکها را به سمت ورود به بازار رهن اوليه هدايت کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]