تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم، بيشتر از آن‏كه با عمر خود زندگى كنند، با احسان و نيكوكارى خود زندگى مى‏كنند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830411733




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اگر صادر کننده مجوز معدن بحرآسمان دادگاهي مي شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۰ تير ۱۳۹۴ (۹:۴۷ق.ظ)
مصائب معدن کاوي براي محيط زيست ايران (2) اگر صادر کننده مجوز معدن بحرآسمان دادگاهي مي شد گروه اجتماعي موج؛
بحرآسمان مشهور به بام ايران است، تفاوت درجه دمايي 20 درجه در منطقه گرم و خشک و بياباني کرمان و طبيعت بکر و دست نخوره‌اش از چشم معدون کاوان دور نماند و از سال 1390 سر و کله معدن کاوان در آن پيدا شد.
اما بوميان جلوي اين دست اندازي قدعلم کردند چون کشاورزي، دامداري و زندگي عشاير منطقه در گروي اين طبيعت است و فعاليت هاي معدني سلامت منطقه را به خطر مي اندازد.
منطقه حفاظت شده بحرآسمان از نظر توپوگرافي و اقليمي هيچ سنخيتي با مناطق دشتي اطراف خود ندارد. ارتفاعات اين کوهستان که در جنوب شرقي شهر کرمان واقع شده و در نزديکي کوهستانهاي هزار و جوپار قرار دارد زمستانهاي بسيار سرد و همراه با بارش برف از خصوصيات اين منطقه است.
باوجود اين که بحر آسمان در مصوبه شماره ۳۲۹ شوراي عالي محيط زيست (کميسيون زير بنايي دولت) مورخ ۱۳۸۹/۹/۲۲ با وسعت ۱۱۹۵۷۳ هکتار به عنوان منطقه حفاظت شده به مناطق تحت مديريت سازمان حفاظت محيط‌ زيست پيوسته است و يکي از منابع اصلي تامين آب شرب و کشاورزي جنوب کشور و همچنين يکي از زيستگاه‌هاي خرس سياه آسيايي نيز هست و پلنگ و چارپايان علف‌خواري مانند بز، ميش، کل و قوچ نيز از ديگر گونه‌هاي حيواني آن هستند.
بحر آسمان به تازگي مورد توجه معدن‌کاران بخش خصوصي قرار گرفته است و سازمان محيط‌ زيست کشور نيز هنوز اقدام موثري براي مقابله با اين تجاوز انجام نداده است.

بهره برداري معدني در محدوده بحرآسمان اثرات غير قابل جبران زيستگاهي را به منطقه تحميل مي کند
احمد علي کيخا معاون پيشين محيط طبيعي سازمان محيط زيست در زمان فعاليتش در اين سازمان در نامه اي خطاب به استاندار کرمان درباره فعاليت هاي معدني در اين منطقه گفته است: با توجه به اينکه از يک سو معدن تراورتن آسيا در يکي از زيستگاه‌هاي حساس منطقه حفاظت شده بحر آسمان، به عنوان مامن خرس سياه آسيايي در شهرستان جيرفت واقع شده و از سوي ديگر منطقه داراي گونه ممنوع القطع ارس و پوشش گياهي تضمين کننده تامين منابع آبي پايين دست است، بنابراين هر گونه اقدام به بهره برداري معدني در محدوده مورد نظر اثرات غير قابل جبران زيستگاهي را با توجه به ماده معدني مورد برداشت به منطقه تحميل خواهد کرد.
به گفته وي، با توجه به شکواييه هاي ارسالي متعدد جوامع محلي، صدور مجوز فعاليت موجبات بروز تنش هاي اجتماعي را در منطقه فراهم مي کند.
آنطور که کيخا گفته است: بهره برداري از معدن مورد نظر به لحاظ فني نيز مورد تاييد سازمان محيط زيست نيست، بنابراين با توجه به سابقه موضوعي معدن مذکور، اين سازمان در نهم بهمن ماه 92 با در نظر گرفتن کليه جوانب مراتب مخالفت خود را صادر و دستور جلوگيري از ادامه فعاليت معدن موصوف را به اداره کل حفاظت محيط زيست استان کرمان ابلاغ کرده است.

اثرات منفي فعاليت معدن سنگ تراورتن بحرآسمان بر روي سلامت مردم و گونه ها
ياسر سمندري فعال محيط‌زيستي در منطقه بحرآسمان نيز در گفت و گو با موج در اين باره گفت: «شرکتي که در منطقه قصد معدن کاوي دارد، در روزهاي پاياني عمر دولت دهم، موفق به دريافت مجوز اين کار شده که غيرقانوني است و نه‌تنها زندگي گونه‌هاي بسياري را که در اين منطقه ساکن هستند، به خطر مي‌اندازد، بلکه در زندگي مردم استان نيز تاثير ناخوشايندي دارد.
با وجود اثرات منفي که فعاليت معدني بر حيات در اين منطقه دارد، لودرها همچنان در انتظارند تا در زماني که امکان دور زدن قانون را پيدا کنند، وارد منطقه شده و کار خود را شروع کنند.» سمندري درباره اين‌که لودرها در کجا مستقر هستند آيا در محلي که قرار است فعاليت معدني آن‌جا انجام شوند، قرار دارند، مي‌گويد: «لودرها در منطقه ساردو مستقر هستند تا هر وقت که فرصت شد وارد منطقه شوند، مردم محلي تاکنون اجازه ورود لودرها به بحر آسمان را نداده‌اند.»
وي تاکيد مي کند: حمايت هاي پنهان مسئوولان محلي از ويژه خواران موجب شده که معدن کاوان بدون کوچکترين اعتنايي به مخالفت هاي سازمان محيط زيست به فعاليت خود ادامه دهند.
سمندري همچنين به بند 3 ماده 3 قانون بهسازي و حفاظت از محيط زيست اشاره مي کند و مي گويد: در اين بند آمده است صدور هر گونه پروانه اکتشاف و بهره برداري از مواد معدني براي مناطقي که تحت عنوان پارک ملي، آثار طبيعي ملي، پناهگاه حيات وحش و منطقه حفاظت شده تعيين شده اند موکول به موافقت شوراي عالي محيط زيست است اما معدن کاوان بدون کوچکترين نگراني قوانين زيست محيطي را ناديده مي گيرند.
اين فعال محيط زيست معتقد است: به نظر مي رسد کاري از دست مسئوولان سازمان محيط زيست بر نمي آيد و اين سازمان برش لازم براي ممانعت از فعاليت معدن کاوان را ندارند، بنابراين اهالي مردم بحرآسمان بار ديگر در صدد تهيه طوماري هستند اما اين بار نه براي مسئوولان سازمان محيط زيست بلکه شوراي عالي محيط زيست و شخص رييس جمهور شايد آنها بتوانند کاري براي مردم اين منطقه محروم بکنند.
منطقه حفاظت شده بايد منطقه مين گذاري شده باشد
سيد احمد نبوي مدير پيشين دفتر ارزيابي و نظارت سازمان محيط زيست در گفت و گو با موج در اين باره گفت: به نظر من بايد کسي که مجوز اوليه برداشت از معدن منطقه بحرآسمان را صادر کرد به دادگاه فرستاد. اگر اين متخلف به دادگاه فرستاده مي شد، برداشت کنترل مي شد و استاندار، فرماندار که به دنبال درآمدهاي استاني خود و به فکر ثروت استان هستند ديگر به راحتي مجوز معدن کاوي در منطقه حفاظت شده را نمي دادند.
وي خاطر نشان کرد: منطقه حفاظت شده بايد منطقه مين گذاري شده باشد اما در حال حاضر اينگونه نيست و به راحتي امکان عبور وجود دارد.
البته اشکالات ديگري هم هست، عده اي در منطقه با سروصدا کردن پولي دريافت مي کنند و ساکت مي شوند و به محض اينکه به پول نياز داشتند دوباره شروع به فعاليت مي کنند.
بحرآسمان فرآيند قانوني خود را طي کرده‌ است
پيش از اين رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان در اينباره به فارس گفت: معادن بحرآسمان فرآيند قانوني خود را طي کرده‌اند و براي آنها پروانه اکتشاف صادر شده است و گزارش‌هاي مطرح شده کذب و غيرقانوني هستند.
همچنان تلاش دوستداران محيط زيست و مردم محلي منطقه بحرآسمان براي نجات محيط زيست منطقه از خطر نابودي ادامه دارد با وجود اينکه به گفته رييس سازمان صنعت و معدن منطقه اين فعاليت قانوني است، بايد منتظر ماند وديد تلاش‌هاي مردم محلي و دوستداران محيط زيست اينبار مي تواند بر منطق پول و سود پيروز شود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن